Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Valla Japon Yen'i 2011'den daha alt seviyede, fiyatlara bindirirlerse bu kurdan olmayacak emin olun.

keos kardeş bizde her zaman bindirirler biliyorsun :) dünyada petrol düşer bizde zam gelir , dolar düşer zam gelir . E zam gelince de zam gelir :) benim kontratlı iki faturam (cicitürk ve kablonet) yeni ayda zamlı geldi :) açıklanabilen var mı ? Yok :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cici benim son faturaya da bindirmiş, neye bindirdiklerini geçen ay faturasını sildiğim için anlayamadım... Neyse şimdi yanlış yerde siyaset yapıyor dimesinler... Sustum.

:sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu açıp Skyactive-G 2.0 Otomatik ve Manuel tüketim değerlerini vermeme rağmen site admini gelip başlığı 1.5 olarak kendi eklediği bilgiler doğrultusunda değiştirmiş. Çok saçma değil mi. Şimdi de genel bir başlık atayamıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

oluyo burda öle şeyler, benim yazıyı da biri düzeltmişti kendince imla kuralı uygulamış paragraf felan yapmış  :nea:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cx5te olduğu gibi bu modelin de getirilmesi çok gecikti  :nea: Mazda3ü de düşünen ve araba değiştirme niyetinde olanlar vergi zamlarından ve kredilerin kısıtlanma kararlarından etkilenmemek için otomobillerini değiştirdiler bile...

artık şanssızlık mıdır nedir bilemedim ama mazda3 gibi bir otomobilin avrupa'da en son türkiye'ye getirilmesi bence büyük bir hata.. Türkiye satışları avrupa içinde o kadar da kötü değil..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok doğru,,araç maalesef geç kaldı  :sopa: Asıl sorun aracın geç getirilmesinin yanında hiçbir bilginin olmaması! İnsanlar doğal olarak belirsizlikten rahatsız olur. En azından donanım paketleri açıklansaydı,belli bir fiyat bandı belirlenseydi vatandaş bekleyebilirdi.. Mesela ben alacaktım ama sırf kredi,otv ve bu belirsizlik nedeniyle temiz bir rx8 alarak bekleyişime son verdim. Mazda'yı çok seviyorum ama yoneticilerinde iş yok maalesef.. Şuna eminim forumdaki birçok kişi Mazda Tr yi daha iyi yönetir!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok doğru,,araç maalesef geç kaldı  :sopa: Asıl sorun aracın geç getirilmesinin yanında hiçbir bilginin olmaması! İnsanlar doğal olarak belirsizlikten rahatsız olur. En azından donanım paketleri açıklansaydı,belli bir fiyat bandı belirlenseydi vatandaş bekleyebilirdi.. Mesela ben alacaktım ama sırf kredi,mtv ve bu belirsizlik nedeniyle temiz bir rx8 alarak bekleyişime son verdim. Mazda'yı çok seviyorum ama yoneticilerinde iş yok maalesef.. Şuna eminim forumdaki birçok kişi Mazda Tr yi daha iyi yönetir!!

+323

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni yasalar geregi bir aracin 2014 model olmasi icin 2014 yilinda uretilmesi gerekiyor bu sebepten dolayi hala gelmemiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Herkese Merhaba

Skyactive Mazda 3 hakkında reel kullanıcı yakıt tüketim verilerine ulaşabilmek adına konuyu açmaya karar verdim. Şu an için 600 km de olan aracımın ortalama yakıt tüketim değeri ilk depo için 100 km için 9,5lt gözükmektedir. Antalyada yaşamakta olup Adrasan Antalya arasında ikinci depo benzini alıp ortalamaları sıfırladıkdan sonra 70 km lik bir yolda yol bilgisayarının verilerine göre ortalama hız 28 km ve yakıt değeri 6,5lt olarak gözükmektedir. İleride bu değerin şehir içi ve şehir dışı ortalamasının ne olacağını siz kullananların yorum ve bilgileriyle öngörmek isterim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kullanım verileri çok değişik ve beklenmedik bana göre  ortalama hız 28 km olması düşük değilmi ?

birde bu veriyi nasıl hesaplıyor yolda mola verdin filan onlarıda ortalamaya ekleyerekmi yoksa sadece motor çalışırkenmi hesaba katıyor

1: eğer sadece motor çalırken olanı alıyorsa 28 km ortalama hız ve yakıta baktığında garip duruyor

2: yok tüm zamanı alıyorsa gereksiz bir hesaplama luyor

toplamda 400 km yolu 80 km hızla 5 saatte gidip 2 saat molada verebilirsin  100 km hızlı gidip hiç mola vermeyebilirsinde hesaplama biraz garip geldi

tam olarak nasıl hesaplıyor biraz daha bilgi verebilirmiisn ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç stop ettiği anda ortalama hızı etkilemez. Fakat kırmızı ışıkta 2 dakika durdunuz bu etkiliyor.

Yani motor çalıştığı sürece ortalama hız ve tüketim etkilenir. i stop varsa tüketimi etkilemiyor fakat ortalama hız yine de düşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç stop ettiği anda ortalama hızı etkilemez. Fakat kırmızı ışıkta 2 dakika durdunuz bu etkiliyor.

Yani motor çalıştığı sürece ortalama hız ve tüketim etkilenir. i stop varsa tüketimi etkilemiyor fakat ortalama hız yine de düşüyor.

haklısınız lakin 70 km yol için 28 km ortalama gösteriyorsa 2.5 saatte varmış olması gerekiyor bu nasıl bir yol nasıl ışıklar trafikki 70 km 2.5 saatte varılmış ?

o biraz mantıksız geldi , haksızmıyım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu zamana kadar 4 defa sıfırladım ortalamayı... ilk üçünde 7-7,5 arası ortalama vardı, ekranda alt taraftaki ortlamaların ilk üçü.. son ortalama yaklaşık 3 haftadır var ve ortalama 6,4 hız 36 ... bu son ortalamada yine şehir içi kullanıyorum ama llk üçüne göre daha az yoğun trafikli kullanım dan dolayı ortalama daha düşük... bir de artık arabayı tanıyorum... bu çok önemli...

ekranda gördüğünüz 6,2 günlük tüketim ise Pendik-Halkalı arası yolda ki tüketim... Kavacık, FSM, Aslantepe, Tekstilkent ve İkitelli de aşırı yoğun trafik vardı... kalan bölümler de rahat ve sakin bir kullanımla bu ortalama ....

post-10517-141695300994_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç çok yakıyor gibi geldi bana

tam tersi çok az yakıyor :) ortlama hız düştükçe yakıt artar. Mükemmel bir değer. Ben 11-12 yakarım o şartlarda.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3800 km deyim.....Bunun %90 ı şehiriçi kullanım.....Ort tüketim 6.6...Ort.hız 38 km..

Harika bir değer, daha ne olsun ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...