Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3800 km deyim.....Bunun %90 ı şehiriçi kullanım.....Ort tüketim 6.6...Ort.hız 38 km..

valla icim gitti :) o araç çok yakıyor diyenler nerelerdeler :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı sabırsızlıkla bekliyorum valla yakıt konusunda forumdaki arkadaşlara güvenerek karar verdim doğrusu. Şehiriçi 7-7.5 LT deniyor, çok çok iyi bir değer. (Astra 1.4 otm. 12 lt yakıyorr !!)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Performanslı kullanımda çok yakıyor ( eski mazda3 e göre az yakıyor) demiştim sözümün arkasındayım, 1.2 tsi ile hemen hemen aynı yakıyor hatta tork devir bandı geniş olduğundan ve torku yüksek olduğundan daha az yakar 1.2 tsi :)

Dizelde bile şuan karma tüketim ortalamam 8.5 litre. Normal kullanırsan 5-5.5 arası. Hangi kullanım tarzında 6.6 yaktığı çok önemli. Savaş abi de 6.5 litre yakıyor şehir içi hem de eski mazda3 ile yanlış hatırlamıyorsam :)

Alsam hangisini alırım tabi ki Mazda orası ayrı bir konu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Performanslı kullanımda çok yakıyor ( eski mazda3 e göre az yakıyor) demiştim sözümün arkasındayım, 1.2 tsi ile hemen hemen aynı yakıyor hatta tork devir bandı geniş olduğundan ve torku yüksek olduğundan daha az yakar 1.2 tsi :)

Dizelde bile şuan karma tüketim ortalamam 8.5 litre. Normal kullanırsan 5-5.5 arası. Hangi kullanım tarzında 6.6 yaktığı çok önemli. Savaş abi de 6.5 litre yakıyor şehir içi hem de eski mazda3 ile yanlış hatırlamıyorsam :)

senj dikkate almıyorum :) sen standart kullanıcı degilsin :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence şehir içi kavramı çok geçerli bir kavram değil..bunun yanına İstanbul Trafiği diye bir yakıt tüketim kavramı eklemeliyiz. Çünkü benim arabamda şehir içi 7-7.5 civarı oluyorken İstanbul trafiği 9-10 bandına kadar çıkıyor hatta trafik uzadıkça da artıyor yani bir sınırı yok. Ama şehir dışında 90-100 km hızla 5.5-6 litreye kadar da düşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence şehir içi kavramı çok geçerli bir kavram değil..bunun yanına İstanbul Trafiği diye bir yakıt tüketim kavramı eklemeliyiz. Çünkü benim arabamda şehir içi 7-7.5 civarı oluyorken İstanbul trafiği 9-10 bandına kadar çıkıyor hatta trafik uzadıkça da artıyor yani bir sınırı yok. Ama şehir dışında 90-100 km hızla 5.5-6 litreye kadar da düşüyor.

Öyle, küçük şeehirlerde daha kötü durumlarda var aslında. Mesela Eskişehir'de :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

. Hangi kullanım tarzında 6.6 yaktığı çok önemli.

Daha öncede yazmıştım...y.Mazda 3 hız değil ,konfor ,keyif arabası:-)) Bu nedenle gayet sakin kullanıyorum..Şehiriçi düz ,açık yolda 80 i geçmiyorum ve genelde hız sabitleme kullanıyorum...Bu yüzden de az yakıyor. 6.6.....Ama bazen kapışmak isteyenler oluyor ,ışıklarda falan durunca...Adamın suratından ,hareketinden anlıyorum...Tabii yarım dakikada olsa o zevki alıp ,egzos dumanımın tadına baktırıyorum ve sonra normal kullanıma dönüyorum :D İşte o basma anlarında iyi yakıyor vesselam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gazın altında yumurta varmış gibi dokunun o zaman çok az yakacak.  Ben benim aracımda bunu yapınca 8 ve altı değerlere çok rahat imza atıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adrasan Antalya arasını yaklaşık 70 km lik bir yol ve araçta bebek olmasından dolayı 90km-110 km aralığında hız yaptım ve yaklaşık 50 dk da eve ulaştım. Bilgisayarda 28 km yazdığı için size değeri vermek istedim.

Ortalama hız arttıkça yakıt değeri düşmekte olduğunu biliyorum. Aracımızı genelde eşim kullanmakta. İkinci depoyu 202 TL ile doldurdum herşeyi sıfırladım. Şu an benzin bitince yaptığım km yi sizlerle paylaşacağım. Eşim kısa mesafelerde aracı kullanmasından dolayı şu an bilgisayarda 9lt olarak gözüküyor.

Daha önce Astra 3 Clasik kullanıyorduk 11 lt yakıtı var idi onunla kıyaslayınca az yakıyor ama forumdaki bilgilere göre fazla gözükmekte olup sebebi eşimin kısa mesafelerde kullanması. 5.000 km sonra bu değerin bizim için 8 lt olacağını düşünmekteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha öncede yazmıştım...y.Mazda 3 hız değil ,konfor ,keyif arabası:-)) Bu nedenle gayet sakin kullanıyorum..Şehiriçi düz ,açık yolda 80 i geçmiyorum ve genelde hız sabitleme kullanıyorum...Bu yüzden de az yakıyor. 6.6.....Ama bazen kapışmak isteyenler oluyor ,ışıklarda falan durunca...Adamın suratından ,hareketinden anlıyorum...Tabii yarım dakikada olsa o zevki alıp ,egzos dumanımın tadına baktırıyorum ve sonra normal kullanıma dönüyorum :D İşte o basma anlarında iyi yakıyor vesselam :)

Dikkatli olmak lazım, o işte egsoz gazını yutmak da var :D Özellikle dizel ve tsi araçlardan uzak durmak da fayda var, aheste sürüşe devam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araba zaten kendisi seri sürülmek istemiyor ki..ha gaza basınca sana güzel bir his veriyor o başka ama beni aheste aheste sür diye konuşuyor resmen şoförüyle:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adrasan Antalya arasını yaklaşık 70 km lik bir yol ve araçta bebek olmasından dolayı 90km-110 km aralığında hız yaptım ve yaklaşık 50 dk da eve ulaştım. Bilgisayarda 28 km yazdığı için size değeri vermek istedim.

Ortalama hız arttıkça yakıt değeri düşmekte olduğunu biliyorum. Aracımızı genelde eşim kullanmakta. İkinci depoyu 202 TL ile doldurdum herşeyi sıfırladım. Şu an benzin bitince yaptığım km yi sizlerle paylaşacağım. Eşim kısa mesafelerde aracı kullanmasından dolayı şu an bilgisayarda 9lt olarak gözüküyor.

Daha önce Astra 3 Clasik kullanıyorduk 11 lt yakıtı var idi onunla kıyaslayınca az yakıyor ama forumdaki bilgilere göre fazla gözükmekte olup sebebi eşimin kısa mesafelerde kullanması. 5.000 km sonra bu değerin bizim için 8 lt olacağını düşünmekteyim.

Benzin bitince yada bittiğini düşündüğünüzde depoyu doldurup o rakamı göze alın. Daha doğru sonuç alırsınız.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha 100 km olması yakıt 8 diyor; kimi zaman seri kısmen sakin sürüş

Yalnız sizlerin koyduğu grafik filan yok bende belirli bir km yapınca mı çıkacak acaba ?

post-10781-141695301041_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kırmızı yukarı ok a tıklayın. Sonra sağa ok çıkacak ordan farklı görsellere ve grafiklere ulaşabilirsiniz.

Bu arada reflex otomatik yeni mazda3 alan bir müşterimiz muğla datça muğla arası gidiş geliş, inişli çıkışlı bir yolda dura kalka 7.5lt/100 km ortalama yaktığını tespit etti. O yollarda otomatik araç için şahane bir rakam olduğunu söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi buldum:) sakin arada arabayı zorlayarak klima hep açık toplamda benim ortalama kullanımım gibi diyebilirim

7.5 sanırım zorlama denemezsem 7 gibi seri kullanırsak 8 gibi yakacak

Çokmu araca göre değil ama söylenen ortalamaya göre çok

Halihazırda ki aracım 6,5 yaktığını düşünürsek

Ne çok ne az orta halli bir yakıtta araç ..

post-10781-141695301047_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin bitince yada bittiğini düşündüğünüzde depoyu doldurup o rakamı göze alın. Daha doğru sonuç alırsınız.

Kesinlikle haklısınız. Şu anda kırmızı yandıktan sonra 207,35 TL lik bir benzin aldım Yaptığım km ise 493,9 km yaptım. Buda km de 0,42 TL ye karşılık gelmekte ve buda ortalama olarak 100 km de 8,2 LT ye karşılık geliyor. Klima hep açık ve araç daha 900 km de olduğunu düşünürsek araç biraz daha km yaptıktan sonra ve klima kapandıktan sonra değerler 6,5LT- 7 LT bandında gideceğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 mazda 3 AT ile bir depo ile kimi zaman agresif  kimi zaman ekonomik sürüşle 500 km  yaklaşık  yol alıyorsun .. Yeni mazda 3 le de çok çok 550-600 yaparsın .. Yeni mazda 3 le şehir içinde 6-7 litre yakanlar herhalde motorun sesini  hiç duymayanlar .. ben test sürüşünde manuele almıştım .. bir iki yüklendim 12 litre yazdı .. Tabi ki krtier değil ancak yazdı .. Dizelini bekliyorum .. O zaman karar vereceğim alıp almayacağıma ..

Şehir dışı kullanım da 90-100 km hızla İstanbuldan İzmite gitmeyi deneyin isterseniz .. Kamyonlara vs yol verecem diye tehlike altında kalırsınız .. Bu şehir dışı kullanım hızını bence 120-150 yapmak lazım .. Test yapanlar o şekilde yazsalar gerçeği daha iyi anlayacağız ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı 2000-3000 devir arası kullanıyorum. Extra sıkışık durumlar hariç 3bin deviri pek geçmem. Sakin sakin yolculuğun ve müziğin tadını çıkaranlardanım. Bu kullanım ile (klima'yı katmazsak) şehiriçi 7 litre' ye razıyım. Çok iyi bir değer.

Neticede bu motorun muadillerine bakacak olursak, Honda Civic benzin otm=12 litre yakıyor. Corolla benzin otm=11&12 litre yakıyor. El insaf !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...