Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhabalar,

Dun Ankara'da mazda 3 hb power AT aracimi 2 km de aldim yaklasik 90 km Ankara'da kullandiktan sonra otoban uzeri Ankara-Istanbul yolculugu yaptim su an 570 de benzin isigi yandi ve birkac problemim var size danismak isterim.

Cok yakiyor basta ve ilginctir ki sehir ici sehir disindan az yakiyor 300 km sakin 25 km agresif 25 km karma kullandim. Ortalamam 7-7.5 arasi. 120 km ile gidiyorum cok yakiyor 140 ile gidiyorum az yakiyor duz yolda. Ankara sehir icinde 6.5 yakti.

Sabah sogukta P konumunda cok gurultulu calisti motor D ye alinca hemen sustu.

130 ile giderken dip gaz yaptim saniyede 1 km hiz ile artti gitmedi resmen ama bir baska sefer ayni sorunu gormedim.

Rodaji tamamlayinca duzelir diye dusunuyorum kullanan arkadaslarda durum nedir acaba?

Sabah soğuk iken çalıştırdığında yüksek çalışmasının sebebi headers'ı ısıtıyor.Bu şekilde iken hemen hareket etmemeni tavsiye ederim.Rolanti normal motor devrine düşünce (1000'in altına) o zaman vitesi D ye al ve hareket et.

Bu kullanım kitapçığında da yazıyor zaten. Araç akıllı şanzıman sistemine sahip, şöyleki; yaklaşık 50 km geçmiş kullanım şeklini hafızaya alıyor , yani ne şekil araç kullandığını çözümleyip tepkileri ona göre veriyor130 km hızda ani hızlanmak maksadıyla gaza yüklendiğinde geç tepki almanın sebebi sanırım bu. Ani hızlanma isteğinden önce aracı sakin kullandıysan bu sebeple geç tepki almış olabilirsin. Çünkü bu aracın temel stratejisi ekonomiklik üzerine kurulu. Araç sürüş karakterine göre hareket ediyor.

Ankara içi tüketimin oldukça makul ama uzun yolda biraz fazla yakmışsın. Buda hem senin aracı henüz tanıyamamış olman hemde henüz rodaj aşamasında olmasından kaynaklanıyordur. Zamanla araç ile bütünleştiğinde tüketimin %15-20 kadar düşecektir. Rodaj süresi (ilk 1000 km) için kullanım kitapçığı çok fazla zorlamamamızı ve uzun süre sabit hızlarda (hızlı yada yavaş) kullanmamamızı tavsiye ediyor, bunlarada dikkat etmeni tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Antalyada sürüş sırasında aldığım bir görüntü

Ortalama 8 gibi birşey yakmış demekki

7,5-8 arası ideali

Kontrollü kullanımda 6 lara kadar düşürmek kişiye özel :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Yaklaşık bir hafta önce refleks sedan 3 aldım. Bu gün Adana dan Izmir e geldim. 900 km yol yaptım. Yol bilgisayarı 6 litre ortalama yakıt tespit etti. Otobanda 130 u geçmedim. Bölünmüş yolda ise ortalama 110 la geldim. Arabam otomatik...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir dışı 4.8 lt/100 km değerini tutturabilmenin tek yolu, eğimsiz düz bir güzergahta 80 km/saat sabit hızla yol almak. Dolayısı ile teorik bir değer olmaktan öte gidemeyecek bir yakıt tüketimi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Size 2011 Mazda 3 Otomatik ile en son elde ettiğim uzun yol verisini paylaşayım. Skyactiv motoru eski motorla kıyaslayın :)

Yol Osmancık-İstanbul 550km. 2 yetişkin, 1 çocuk, bagaj tıkabasa dolu, Hız sabitleyiciyi 95'e ayarladım, ara sıra büyük araç arasında kalmamak için anlık hızlandım ve Kocaeli girişinde 30 km mesafeyi dur-kalk olarak ilerledim. Ekrandaki veriye göre 6.1 yakıt tüketimi ve ortalama hız 89 elde ettim.

Tabi bu arada İstanbul şehir içinde trafiğe bağlı olarak aylık 12lt ortalamayı da gördüğüm de oluyor :'(

Arkadaşların paylaştığı verilere bakarak, bana Skyactiv motorun en büyük avantajı şehir içi tüketimi gibi geldi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkese selamlar, mazda 3 hb 2011 impressive at aracım.

tabiki aracımı çok seviyorum.

içi boş, o donanıma para bu donanıma para isteyen markaları sevimiyorum

ancak aracım şehir içi ki çoğu sadece hastane ev arası geçerli, ortalama 12.5 yakıyor, bu ne kadar normal fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim

yazın şehirler arası yolda 7.4 yakmıştı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayram tatilinde Power model aracımla Ankara- İzmir yaptım... Ortalama 5.6 lt yakıt tükettim... Hız limitleyiciyi kullanarak120 yi geçmedim... Araba nasıl gitmek isterse öyle yaptım. Çok keyifli ve sakin bir yolculuk oldu..

Yola çıkmadan önce, şehiriçi kullanımına göre 30 km. daha gidebilecek yakıt vardı; ben bunu anacak 75. km. sonra Polatlı'da bitirebildim...

kalan yakıt miktarı 0'landıktan sonra Sivrihisar'a kadar gittim... BU da yaklaşık 60 km. daha demektir...Depoyu doldurdum; 48 lt yakıt aldı. Demekki hala gidecek yerimiz varmış...

Bundan sonra hesap kitap yapmayı bıraktım. İzmir şehir içi, düşük vites kullanımları vs....

Dönüşte; Ayvalık- Ankara arasında da yol, radar vs ne kadar izin verirse kullandım. Bursa çevre yolunda 186'yı gördüm ama daha fazla artıramadım... Araç 4. viteste bağıra bağıra 6000 devire zor çıktı, ben %. vitese geçirdiğimde sakin ve sessizleşip o hızda kaldı. Araçta 2 kişiydik; arka koltuklar ve bagaj olduğu gibi ağır kolilerle yapılmış yüklü bir  dönüş yolculuğuydu ama ben yine de son hızı görebilmeliydim diye düşünüyorum. Bu aracın bir son hız limiti var mı merak ediyorum. Önceki iki modeli de kullanmışve 215'i görebilmiştim. Sanırım uygun bir otoyol ortamında denemeliyim. Geldiğimde yakıt ortalaması 7.4 ü gösteriyordu.

Sakin ve huzurlu kullanımdaki rahatlık; öncekilerin aynalarında gördükleri tasarıma yol verme isteği uyandıran saygınlık yol keyfini artırıyor. Artık kaç lira yakar hesabı yapmaya gerek olmadan tadını çıkarmak lazım.

Herkese keyifli sürüşler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayram tatilinde Power model aracımla Ankara- İzmir yaptım... Ortalama 5.6 lt yakıt tükettim... Hız limitleyiciyi kullanarak120 yi geçmedim... Araba nasıl gitmek isterse öyle yaptım. Çok keyifli ve sakin bir yolculuk oldu..

Yola çıkmadan önce, şehiriçi kullanımına göre 30 km. daha gidebilecek yakıt vardı; ben bunu anacak 75. km. sonra Polatlı'da bitirebildim...

kalan yakıt miktarı 0'landıktan sonra Sivrihisar'a kadar gittim... BU da yaklaşık 60 km. daha demektir...Depoyu doldurdum; 48 lt yakıt aldı. Demekki hala gidecek yerimiz varmış...

Bundan sonra hesap kitap yapmayı bıraktım. İzmir şehir içi, düşük vites kullanımları vs....

Dönüşte; Ayvalık- Ankara arasında da yol, radar vs ne kadar izin verirse kullandım. Bursa çevre yolunda 186'yı gördüm ama daha fazla artıramadım... Araç 4. viteste bağıra bağıra 6000 devire zor çıktı, ben %. vitese geçirdiğimde sakin ve sessizleşip o hızda kaldı. Araçta 2 kişiydik; arka koltuklar ve bagaj olduğu gibi ağır kolilerle yapılmış yüklü bir  dönüş yolculuğuydu ama ben yine de son hızı görebilmeliydim diye düşünüyorum. Bu aracın bir son hız limiti var mı merak ediyorum. Önceki iki modeli de kullanmışve 215'i görebilmiştim. Sanırım uygun bir otoyol ortamında denemeliyim. Geldiğimde yakıt ortalaması 7.4 ü gösteriyordu.

Sakin ve huzurlu kullanımdaki rahatlık; öncekilerin aynalarında gördükleri tasarıma yol verme isteği uyandıran saygınlık yol keyfini artırıyor. Artık kaç lira yakar hesabı yapmaya gerek olmadan tadını çıkarmak lazım.

Herkese keyifli sürüşler...

En fazla 200 km/saat gösteriyor. Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt 0'landıktan sonra çok rahat 50 km. gidersiniz ve gidip depoyu doldurduğunuzda 48 lt. yakıt alır deponuz. Bu benim için yıllardır ve 3 nesil Mazda'm için hep böyle olmuştur. Ama bir kış günü, yokuş yukarı parkettiğim aracımı benzin pompalayamadığı için çalıştıramadığım da olmuştur :)

Koşullara göre değişir mutlaka ama bence deponun dibiyle çok ilgilenmemek gerekir :)

İkaz lambası yandıktan sonra ortalama 100 km.rahat gidilir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili mazda severler sizden bir fikir rica ediyorum. inanın neredeyse tüm sayfaları inceledim ama henüz tam ikna olamadım. o nedenle hortlatma gibi olsa da affola diyorum şimdiden...

5 gün önce aldığım power sedan aracımda aldığım anda benzin hiç yok gösteriyordu. üzerinden 15 km yol yaptım ve 100 tl değerinde benzim aldım. ardından 200 km şehir içi yol yaptım. ama d.bakır şuan karışık olduğu için mesai çıkışı çok yoğun trafik olabiliyor. ort yakıt tüketimi 9 lt gösteriyor. biliyorum depoyu fulleyip 100 km yaptıktan sonra tekrar fullersem çok net bilgi alabilirim ama sabredemedim. sizce bu yakıt tüketimi düşer mi? düşerse ne zaman düşer? ve ortalama şehir içi yakıt tüketimi kaç lt gösterirse normaldir demeliyim? şimdiden kafa şişirdiğim için özür dilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu tür araçlarda depoyu fullemene gerek yok. O eskiden yol bilgisayarı olmayan araçlar için geçerliydi.

Şimdi yapman gereken yakıt tüketimini belirlemek istediğin güzergah öncesinde sıfırlayıp sonunda durumu kontrol etmek.

9 az veya çok diyemeyiz, sürüş tarzın ve ortalama hız bilgin de değerlendirmek için gerekli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomobiline alıştıkça her geçen gün yakıt sarfiyatı da düşecektir bence. Sürüş tekniğin gibi, yakıt sarfiyatını etkileyen o kadar çok faktör var ki. O yüzden buradan çok yakıyorsun yada az yakıyorsun demek, pek doğru kanımca.

Bütün otomobiller kısa mesafeli kullanımlarda yakıt tüketimi fazladır. Evden çıkıyorsunuz 3-3,5 km yol gidiyorsunuz, işyerinize gelmişsiniz. Daha motor tam ısınmış kendine gelmiş, motoru stop ediyoruz.

Sağlıklı bir yakıt sarfiyatı ölçümü için, motoru çalıştırdıktan sonra 30-35 km yol yapılmalı ki. Sağlıklı bir yakıt sarfiyatı ölçümü yapılsın.

Tabi bu süreçte yoğun trafik, trafik ışıkları, rampalar vs. hepsi yine etkin faktör.

Ama şunu diyebilirim ki, bir dizel Mazda 3 kullanıcısı olarak. Kullanmakta olduğunuz otomobili sağlam bir şekilde test etmiş birisiyim. Yakıt ekonomisi beni çok ama çok tatmin etti. Kontrollü bir sürücü olarak fabrika değerlerini yakalama yada yaklaşma ihtimalim çok yüksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar daha net bilgi verirsem belki sizinde fikriniz netleşir diye umuyorum. iş yeri ev arası 1 km  :( bunun dışında eşimi işten aldım 1-2 kez o anlarda trafik 10 m git dur tekrar 10 m git dur şeklinde. bunun dışında ise ortalama şehir içi kullanımda 6.4 lt tüketim değeri gördüm. ancak hala 9 lt çok mu yoksa bu kullanıma uygun mu onu merak ediyorum. araç kullanırken çok sakin kullanırım. yanıtlarınız için tekrar çok çok teşekkür ediyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar daha net bilgi verirsem belki sizinde fikriniz netleşir diye umuyorum. iş yeri ev arası 1 km  :( bunun dışında eşimi işten aldım 1-2 kez o anlarda trafik 10 m git dur tekrar 10 m git dur şeklinde. bunun dışında ise ortalama şehir içi kullanımda 6.4 lt tüketim değeri gördüm. ancak hala 9 lt çok mu yoksa bu kullanıma uygun mu onu merak ediyorum. araç kullanırken çok sakin kullanırım. yanıtlarınız için tekrar çok çok teşekkür ediyorum

Emre yukarıda yazdıklarıma net bir şekilde yanıt vermişsin. Bu şartlarda 9 litre yakıyor ise. Otomobil az yakıyor diye şükretmelisin bence. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir şey daha sorsam ayıp olmaz umarım...

yakıt verisi için hangi sayfadaki veriler daha net bilgi verici oluyor acaba? yada sıfırlamayı nasıl yapıp tekrar ölçüm yapabilirim?  :-[ idare edin daha yeniyim  8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...