Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bir şey daha sorsam ayıp olmaz umarım...

yakıt verisi için hangi sayfadaki veriler daha net bilgi verici oluyor acaba? yada sıfırlamayı nasıl yapıp tekrar ölçüm yapabilirim?  :-[ idare edin daha yeniyim  8:)

Siz bu konunun diğer sayfalarını okudunuz mu ? Yanlış hatırlamıyorsam bu bilgi geçiyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

okudum ama şimdi tam anladım desem yalan olur ... o nedenle yazımın başında demiştim hortlatmış olabilirim. k. bakmayın diye  :-[

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıt tüketimi için üreticinin verdiği şehir içi ve dışı değerlerin her ikisinede 1,5 ar litre eklenince , gerçek tüketim verilerini hemen hemen temsil eder hale geliyor. Yani şehir içi 8.3 litre / 100 km ve şehir dışı 6.3 litre / 100 km.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam senin ki kokluyor resmen.  Darısı başıma  :dua:

Sizin şu anki güncel kullanım şartlarınız ile. Bu sarfiyat rakamlarını yakalayabilmeniz. Bence biraz hayal gibi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün yakaşık 5 km il dışında olan hastahaneye 2 defa git gel yaptım. şehir içi yine yoğun trafik vardı. buna rağmen ortalama 5 lt gördüğüm oldu. ama bana sorarsanız bu gün için genel yakıt sarfiyatı ortalamam 6.5 lt civarıydı. ve gerçekten çok çok memnun oldum. içime soğuk su serpildi resmen  :D  :nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı alalı 3 gün oldu. (Karar vermemde hepinizin çok katkısı oldu, herkese teşekkür edeyim bu arada) Hala bazı özelliklerini öğrenmeye çalışıyorum. 450 km yaptım 11 lerden en son 6.8 litreye kadar düştü. Eski yaris de 6 civarıydı. Karar vermek için erken ama bu bile yeter, şimdilik çok memnunum. Tereddüt eden arkadaşlar tüketimi kafaya takmasınlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun sonlarını okuyanlar için genel hi bilgilendirme

Bu 7 altındaki Yakıt tüketimi yapan arkadaşların genel ortak yönü sakin ve trafiksiz kullanımlar

İstanbul keşmekeşi değil gibi

Şahsen benim toplam ort 7,5 larda

Şehir içi Ankara İstanbul kadar olmasada 8 civarı ortalamada 7 bin biraz üstüne tekabül ediyor haliyle

Hani aracı Alıp ortalama kesin 6,5-7 yakar diye düşünmeyin

Kişiye göre değişir bu veriler

Benim kulanımım için verdiğim verilerin üstünü belki çok aşırı spor veya çok yoğun istanbul tarfiğinde görürsünüz

Yoksa ortalama göreceğimiz İstanbul'da Trafiğe takılan bir Sürüş ise 8 Altına düşmek biraz zor ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar aracımla 500 kmyi devirmiş bulunmaktayım bunun 250 kmsi konya ankara arası idi. 5.5 lt ye kadar düştü ancak ankara şehir içi performanslı kullanımla beraber şu an 6.8 lt ortalama tüketime sabitlendi.Bence gayet makul bir rakam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun hocam.  Bir tek benim aracım mı halen  8 lt civarında :( umarım daha da düşük verilere ulasirsin ancak  ben henuz 400 km yol yaptım hic 8 altına inemedim. Biraz daha bekleyelim bakalım umarım bende o verilere ulasirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun sonlarını okuyanlar için genel hi bilgilendirme

Bu 7 altındaki Yakıt tüketimi yapan arkadaşların genel ortak yönü sakin ve trafiksiz kullanımlar

İstanbul keşmekeşi değil gibi

Şahsen benim toplam ort 7,5 larda

Şehir içi Ankara İstanbul kadar olmasada 8 civarı ortalamada 7 bin biraz üstüne tekabül ediyor haliyle

Hani aracı Alıp ortalama kesin 6,5-7 yakar diye düşünmeyin

Kişiye göre değişir bu veriler

Benim kulanımım için verdiğim verilerin üstünü belki çok aşırı spor veya çok yoğun istanbul tarfiğinde görürsünüz

Yoksa ortalama göreceğimiz İstanbul'da Trafiğe takılan bir Sürüş ise 8 Altına düşmek biraz zor ;)

Selamlar,

Bu konuda size katılmıyorum. Ben İstanbul Ataşehir'de oturup Altunizade'de çalışıyorum. Birinci nesil (2007 model) mazda 3'üm varken hergün hem gidişte, hem dönüşte köprü trafiğine girmeme rağmen yakıt ortalamam 7'nin üzerine asla çıkmadı. Ama aracımı kuzenim kullandı, ortalamayı resetledik. 1 hafta kullanıp 9 litre tüketim ortalaması yaptı. Muhakkak trafiğin de tüketime etkisi var, ama en büyük etken kullanıcı bence. Hatta oranlarsak şahsi fikrim %70 kullanıcı, %30 trafik koşulları tüketimi belirliyor derim.

Hepsi bir yana şöyle doya doya, zevkle ve  gönlümüzce araba kullanamıyoruz şu memlekette. Bu "kişi başı gelir/benzin fiyatı" oranı ile akrep cebimizde değil gaz pedalının üstünde yaşıyor artık. Yaşasın şirket arabası :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar,

Bu ile akrep cebimizde değil gaz pedalının üstünde yaşıyor artık. Yaşasın şirket arabası :D

Bende aynı şeyi söylüyorum , o Dediğiniz veriler Aracın değil kişileri üstün sakin sürüşlerinin verisi

Yoksa ben aynı yolda 6 nın altına düşebiliyorum ama nasıl ? Normalkendim gibi değil yumuşak sakin üstü sakin kullanarak

Bu Aracın verisi olmaz bu farklı birşey

2,000 deviri geçmeden ışıkta 15 saniyede Kalkış yaparsak Dediğiniz veriler tutar haklısınız ama bu Sürüş %1 sürücü kullanımı bile değil bu Yüzden bu Tür sürüş verisini araç şukadar yakıyor diye paylaşmak mantıklı değil :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

120 hp den başka bir versiyonu yok ki Türkiye' ye gelen.

Sercan kiev'de Mustafa. Avrupa'da daha düşük ya motor gücü, kiev'dekiler  de öyle mi diye merak ettim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kırmızı ışıkta 15 Sn de Kalkış yaparsanız 75-80 düz giderseniz evet 6 civarıngörmek hatta altı bile olabilir ama

Normal Kullanım için şehir içi 7 çok çok çok zor ( Ankara-İstanbul özellikle ) o

Ortalama ise normal kullanımda 7-8 arası karma Kullanım olur sanırım

10 kişiden 7-8 i bence karma 7 mim altında değil şehir içi içinse 8 üstü ve yakını şeklinde ortalaması vardır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sercan kiev'de Mustafa. Avrupa'da daha düşük ya motor gücü, kiev'dekiler  de öyle mi diye merak ettim. 

Bende diyorum Mehmet nasıl bilmez bunu :) Pardon başkan ben  dikkat etmemişim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...