Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sağol Mehmet. Şimdi litre başında yaklaşık 25 kr farkediyor, litresi 4,76 iken 4,52 ye düşüyor. Azımsanmayacak kadar var. Ama şimdiye kadar shell dışında da hiç kullanmadığım için biraz tedirginlik yaşıyorum. Bazen opetten alayım diyorum, bazen boşver litrede 25 kr kar edecem diye bilmediğin işlere kalkışma diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 2004 yılından bu yana Şhell müşterisiyim. Şhell müşterisi olduğum gibi sürekli aynı istasyonun müşterisiyim. Şhell'e güveniyorum, ama öncesinde alışveriş yaptığım istasyona çok güveniyorum. Şehirler arası uzun seyahatlerimde sadece Opet istasyonlarından alıyorum. Opet'te çalışan arkadaşım var, denetimlerin ne denli çok sık ve titiz olduğunu biliyorum.

Şu kadarını söylüyorum, evime yakın Şhell istasyonuna güvenmemiş olsam. Yakıt alacağım tek firma Opet'tir. Tamam hepsi yakıtı aynı yerden alıyorlar. Ama istasyonlarında ki tertip, düzen vs. Daha iyi gözüküyor bu iki firma da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıtı, özellikle de benzini hangi akaryakıt firmasından alıyorsunuz arkadaşlar?. Ben şimdiye kadar hep shell fullshave kullandım, hiç ama hiç değiştirmedim. Ancak artık opete geçmeye karar verdim. Nedeni memnuniyetsizlik falan değil, sadece Opet ile Adalet Bakanlığının anlaşması neticesinde bizlere %5 indirim uyguluyor olması.

Kürşad, sen de biliyorsundur kaçak olmadığı sürece aslında aynı il içerisindeki benzinlerin kaynağı aynı zira ülkemizde hepi topu 5 adet rafineri var. Muhtemelen size İzmir Aliağa'dan geliyordur.

Bu durumu farklılaştıran şey ise istasyonların koydukları katkılar. ( legal veya illegal ) . Eğer genel bir memnuniyetsizlik yok ise istasyon değişimi çok büyük problem çıkartmayacaktır diye düşünüyorum.

Ben genelde TEM'e E5 gibi anayollara yakın yerlerden alışveriş yapmamaya gayret ediyorum. Oralarda insanlar gelip geçici olabildiği için süistimaller olabiliyor ama yakın istasyonlarda hele de taksi ve minibüslerin sıklıkla uğradığı bir yer ise o zaman oradan alıyorum.

Tabii mantıksal olarak "bunlar daimi müşteri burada suistimal olmaz herhalde" diye düşünerek ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada ben de çoğu zaman Shell'den alıyorum zira çevredeki bir kaç istasyonu Shell kendisi işletiyor. Bu şekilde olan bir çok istasyonu da var. Eğer firmaların kendi istasyonları ise zaten sıkıntı çıkma olasılığı çok daha azalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İçimi rahatlatan cevaplar...Sağolun. Akşam eve giderken alıcam bakalım opetten, izlenimlerimi paylaşırım tekrar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kürşad, sen de biliyorsundur kaçak olmadığı sürece aslında aynı il içerisindeki benzinlerin kaynağı aynı zira ülkemizde hepi topu 5 adet rafineri var. Muhtemelen size İzmir Aliağa'dan geliyordur.

Bu durumu farklılaştıran şey ise istasyonların koydukları katkılar. ( legal veya illegal ) . Eğer genel bir memnuniyetsizlik yok ise istasyon değişimi çok büyük problem çıkartmayacaktır diye düşünüyorum.

Ben genelde TEM'e E5 gibi anayollara yakın yerlerden alışveriş yapmamaya gayret ediyorum. Oralarda insanlar gelip geçici olabildiği için süistimaller olabiliyor ama yakın istasyonlarda hele de taksi ve minibüslerin sıklıkla uğradığı bir yer ise o zaman oradan alıyorum.

Tabii mantıksal olarak "bunlar daimi müşteri burada suistimal olmaz herhalde" diye düşünerek ;)

İstasyon minübüs cenneti abi, ama malum minübüsler dizel, benzin konusunda nasıllar yaşayıp öğreneceğim artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada ben de çoğu zaman Shell'den alıyorum zira çevredeki bir kaç istasyonu Shell kendisi işletiyor. Bu şekilde olan bir çok istasyonu da var. Eğer firmaların kendi istasyonları ise zaten sıkıntı çıkma olasılığı çok daha azalıyor.

Bizim burdaki shelli de kendisi işletiyor, bu nedenle güvenim çok daha fazla onlara...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün akşam itibariyle Opet'ten yakıtımı almış bulunmaktayım. 32 km yol yaptım herhangi bir fark hissetmedim şuana kadar. Ne motor sesinde, nede yol bilgisayarındaki anlık tüketim verilerinde bir fark olmadı. Performans için henüz uygun bir zaman ve elverişli bir sürüş imkanı bulamadım.Sanırım onda da bir fark olmayacak  :dua:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler bugün 2. depo için benzinliğe gittim ama bu işte bir terslik var. Benzin ışığım yanmıştı ve 50km menzil gösteriyordu. Ama 51 lt'lik depo sadece 39 lt yakıt aldı. Bu nasıl iş anlamadım. 11 lt ile 150-200 km menzilim olması gerekmezmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teyit etmiş olduk o zaman :D yakıt ışığı yandıktan sonra beyler 12 lt yakıtınız var haberiniz olsun..

Benim dizel otomobilimdede durum aynı. Işık yandığında menzil ortalama 70 km gösteriyor. Ama maksimum yakıt olarak 42-43 litre yakıt alabiliyorum. Depoda yanlış hatırlamıyorsam 52 Litre idi. Kalan yakıt ile normalde 150-170 km arası yol yapabilirim. Ama Burak abininde dediği gibi , işi garantiye almak için böyle bir yöntem seçmişlerdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim dizel otomobilimdede durum aynı. Işık yandığında menzil ortalama 70 km gösteriyor. Ama maksimum yakıt olarak 42-43 litre yakıt alabiliyorum. Depoda yanlış hatırlamıyorsam 52 Litre idi. Kalan yakıt ile normalde 150-170 km arası yol yapabilirim. Ama Burak abininde dediği gibi , işi garantiye almak için böyle bir yöntem seçmişlerdir.

Depo 55 litre İlhan abi. Menzil 0 gösterdikten sonra şehir dışı 53 km yol yaptım, fulledim 48 litre aldı. Yani 7 litre daha vardı ki şehir dışında 125-150 km daha gider.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Depo 55 litre İlhan abi. Menzil 0 gösterdikten sonra şehir dışı 53 km yol yaptım, fulledim 48 litre aldı. Yani 7 litre daha vardı ki şehir dışında 125-150 km daha gider.

Bende 42-43 litrede ışık yanıyor. Ve yakıt alımımda hep silme doldururum. Bende depoda ki yakıtı 9-10 litre olarak baz alırdım hep. Işık yandığında 12-13 litre yakıt oluyor o zaman depomda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu özellik çok iyi. Bitmiş şampuanın içine su koyup çalkalayıp, bir kez daha kullanmak gibi :D

Bulmuş gibi sevindiyor insanı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada farklı akaryakıt nedeniyle tereddütüm tamamen yok oldu. Nedeni, 8,4 gösteren şehir içi tüketimim 8,3'e indi. Hergün gelip gittiğim aynı yollar, yani sürüş şartları aynı, sürüş tarzım aynı, ama Opetle sanki biraz daha az yakıyor gibi...Bunu da dipnot olarak paylaşmak istedim sizlerle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçi 2100 km ye geldi araç, motor uyumu arttığı, rodaj aşaması bittiği içinde biraz biraz düşüyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...