Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Araç Fenerbahçeli o zaman :D Shell de 8,4 yakan araç OPET'te 8,3 e indiyse sebebi budur :D

Öyle diyosan satayım bari abi... :D Ne işim olur benim Fenerli arabayla...Beşiktaşlı olsun diye rengini bile öyle aldık. Siyah-Beyaz karışımı (füme)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4-5 gün önce yarım saatlik ve 15 km lik,  26 km/h lik bir hız ortalaması ile şehir içi (9 ışık bulunan ve orta halli bir trafik yoğunluğunda) elde edilen veriler.

Alttaki güncel ortalamanın 8,8 lt ye yükselmesindeki sebep 2 hafta önceki daha öncede bahsettiğim performans denemeleridir. Aslında şuanda 7-7,2 lt gibi değerlerdedir. Tabi rodajın tamamlanması ve klima kullanımının oldukça az düzeyde olmasıda önemli etkenler.

post-6059-141695302809_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilgisayarın bana gösterdiğine göre;

İlk 500 km yakıt ortalamam: 8.1 lt

2.  500 km yakıt ortalamam: 7.6 lt

Şuan aracım 1000km'de, çok yüklenmiyorum ama hantal da kullanmıyorum. Standart bir sürüşle elde ettiğim veriler şimdilik böyle.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kullandığım trafik şartlarında 7-7,5 lt gibi veriler benim için gerçekten muazzam. Daha önceki impressive otomatiğim aynı şartlarda 11 lt tüketiyordu. Şehir dışı-uzun yola çıkmak henüz nasip olmadı ama tahminim standart bir kullanışla 5-5,5 lt civarı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kullandığım trafik şartlarında 7-7,5 lt gibi veriler benim için gerçekten muazzam. Daha önceki impressive otomatiğim aynı şartlarda 11 lt tüketiyordu. Şehir dışı-uzun yola çıkmak henüz nasip olmadı ama tahminim standart bir kullanışla 5-5,5 lt civarı olur.

Aynen öyle. Hafta sonu İstanbul'dan Gölcük'e gittim. 110 km hıza sabitledim 5.1 yaktı. Dönüşte sabitlemedim kendim 120-140 km hız civarlarında döndüm 5.7 yaktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende mi sorun var ... ilk 1000 km ortalamasi 7.7 lt oldu yaklasik 200 km si sehirlr arasi olmasına rağmen. tam sıfırladim havalar sogudu ve suan ortalama 9 lt oldu. 350 km yaptim. Hepsi sehir ici. Araci 100 km uzerine hic cikarmadim diyebilirim. Sehir icinde de hor kullanmıyorum. ANLAMADIM GITTTIIIII....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

xpd0yt.jpg

iyo0fc.jpg

arkadaşlar bu yakıt verileri normalmi? mersinde şehir içi ve sakin kullanım.malum istanbul kadar trafik yok burda.sıfırladım bi kaç kez.14,15 lt de gördüm

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam araç çalıştırıldıktan kaç dakika sonra alınan veriler bunlar?

valla en fazla 10 dakkadır.ama aldığımdan beri bu şekilde.uzun yol yapmadım henüz ,hep sehir içi kullanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya bu ekrana nasıl giriyorsunuz? Yakıt ekranına?

dostum konsolda hepi topu 3-4 tane ayar yeri var bulamamış olmanıza şaşırdım 

ayarlar tıklayınca 3 tane seçenek var 

yakıt ekonomisi ne tıklıyorsun 

sol alt köşede ok işareti var on a tıklayınca sonraki ekran diyorsun  gelen ekrandan bir sonrakine daha geçtiğinde o ekran çıkar yakıt ekonomisi için zaten toplam 3 ekran görünt var 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar;

Yaklaşık bir ay önce Mazda 3 power aldım. Yakıt verilerini bir türlü tutturamıyorum. Malum arabann cantları 18 inch bu durumda daha fazla yakması normal ama fabrika verileri 6 civarındayken 10 yakıyorum. Şu anda 950 km yaptım ve hatırladığım kadarıyla 550 tl benzin koydum toplamda (shell). Rodaj süresinden bahsediyorlar bazı sitelerde. Bunun aslı astarı var mıdır? Araba kullanımıma gelince, sadece bu araç değil kullandığım bütün araçları sakin kullanırım. bir çözüm bulamadım, severek aldığım arabadan soğudum. lpg li araca binmek istemediğim için özellikle mazda aldım (diğer tercihim honda idi).(fabrika verilerini tutturamayacağımı çok iyi biliyorum ama en azından 1-2 lt oynar böyle 4-5 lt değil)    Bir fikir verebilecek olan var mıdır?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...