Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 üncü 500 km yakıt ortalaması: 7,1 lt/100km (Şehiriçi)

Her 500 km'de sayacı sıfırlıyorum. Şuan araç 1700 km'de...

Trafik durumu normal, çok yoğun değil ama ışık & kasis dur-kalk 'lar fazla. Ben tüketimi çok kafaya takmıyorum, sürekli sorulduğu için periyodik olarak paylaşayım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 üncü 500 km yakıt ortalaması: 7,1 lt/100km (Şehiriçi)

Her 500 km'de sayacı sıfırlıyorum. Şuan araç 1700 km'de...

Trafik durumu normal, çok yoğun değil ama ışık & kasis dur-kalk 'lar fazla. Ben tüketimi çok kafaya takmıyorum, sürekli sorulduğu için periyodik olarak paylaşayım.

Günümüzün iklim koşullarında oldukça başarılı yakıt değeri bence. Şu an benimle aynı araca sahip dizel kullanıcıları, 7-7,5 litre yakmasından bahsediyorlar. Bir dizel kullanıcısı olarak,çok makul değerler benim için bu veriler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önce ölçtüğüm verileri yazmıştım ve sakin kullanıp yazacağımı söylemiştim. litresi 4,27 tl'den km'de 37 krş gördüm maalesef. 200km'lik ölçümde en uzak mesafe 30 km olmak üzere en fazla 2 kez sıkıştırdım. Çıkan rakam hiç hoşuma gitmedi. Şehiriçi verileri iyi gelmedi yani. Birde izmitteyiz hepi topu çarşıya 2 kez girdim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevgili arkadaşlar sizlere aldığım son 2 yakıtta elde ettiğim verilerden bahsetmek istiyorum. marka olarak aynı yerden ve aynı istasyondan  aldım. 100 tl kullanıp tekrar doldurma şeklinde yaptım. bir önceki yakıt tüketimimde 100 tl yakıt ile tam 280 km şehir içi yol yaptım. ( nihayet dedim ). ardından tekrar 100 tl yakıt alıp (fullendiğinden emin oldum) 120 km şehirler arası 80 km şehir içi  yol yapmama rağmen şuan yakıt tüketimim neredeyse aynı gösteriyor. değişiklik olmaması beni şaşaırttı. yorumlarınızı bekliyorum. lütfen 100 tl ile nasıl ayarladınız kısımlarına girmeyelim :) teşekkürler herkese...

O nasıl bir hesaplama öyle

İyide 100₺yakıt aldın gittin tekrar başladığın seviyeye geldiğini nasıl anlayacaksın !!

Komik bir hesaplama türü olmuş

Arabayı alırsın full dersin km bakarsın

Yeniden benziliğe geldiğinde km bakarsın yaptığın yol ile yeniden full lediğindeki ödediğin paraya bölersin

Aracın göstergesi kaba taslak 5 birim

Depoda %21 benzin varken de 2 çubuk yanar %38 benzin varkende 2 çubuk yanar

Depoda 2 lt benzin kaldığındada 0 km yol diyor 12 lt benzin kalıncada 0 km diyor yani Aracın dediği ile hesap yapılmaz bu yüzdem hesap tutmuyor ;)

ben hala anlayamadım o kadar yakıt verisi verildi hepsi birbirinden farklı . tabiki kullanım koşullarına göre değişkenlik gösterecek ama bu araba emsalleri ne göre örneğin 1.4 tsi 'ye göre az mı yakıyor yoksa çok mu yakıyor ? Bunu cevaplayabilecek varsa çok sevinirim. mesela toyota corolla ile kıyaslandığında ne kadar ekonomik ? bu soruların yanıtını bulamadım ?

Verilen Yakıt verilerinde biri 90 geçmem diyor , kuşandığı Şehirde trafik yok

Ben Ankara'da günde en az 7-8 kere kontak açıyorum en kısa 1-2 en uzun 25 km yol yapıyorum

Akayda tıkandığımda oluyor çevre yolunda bastığımda ama sakin kullanmıyorum , çokta aşırı abanmıyorum şehir içi 8,5 lt yakıyor

Hani eve kadar geliyorum ortalama 7lt Beytepe Köprüsü'ne girince beyaukent bebeleri arkamda eve giriyorum ortalama 9 olmuş yolun %80 inde 7 ile gelip son %20 9 oluyorsa o arada 10-11 yakmış demekki yani yol be Kullanım

Sen nasıl kullanırsın söyle sana ne yakacağını söyleyeyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ALIN size yakıt ortalaması

Ankara'dan çıkıp Bursa İnegöl Arasında 5.0 lt Yakıt

Ort 80-100 arası Hız , Kısmen 110-120

2 kişi klima 23' açık koltuk Isıtma 2 koltuktada 1 seviyesinde 350 km yol

Ankara'dan Sivrihisar'a kadar 5.1 idi sonrası ise 4.9 ort 5.0 diyelim ;)

Böyle gidersen böyle de yapabiliyor araç ;)

post-8232-0-85104200-1418985916_thumb.jp

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevgili arkadaşlar sizlere aldığım son 2 yakıtta elde ettiğim verilerden bahsetmek istiyorum. marka olarak aynı yerden ve aynı istasyondan  aldım. 100 tl kullanıp tekrar doldurma şeklinde yaptım. bir önceki yakıt tüketimimde 100 tl yakıt ile tam 280 km şehir içi yol yaptım. ( nihayet dedim ). ardından tekrar 100 tl yakıt alıp (fullendiğinden emin oldum) 120 km şehirler arası 80 km şehir içi  yol yapmama rağmen şuan yakıt tüketimim neredeyse aynı gösteriyor. değişiklik olmaması beni şaşaırttı. yorumlarınızı bekliyorum. lütfen 100 tl ile nasıl ayarladınız kısımlarına girmeyelim :) teşekkürler herkese...

Benzin fiyatı sürekli düşüyor. Bir önceki 100 TL ile son aldığınız aynı miktar değildir bunu da düşünmek lazım ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Xenbaba arkadaşımın yakıt değerlerine baktığımda 5.0 lt yakıt tüketimine rağmen halen genel yakıt tüketi ortalaması 8.2 olarak gözüküyor. bende ise şehirler arası yakıt tüketimi 3 defa denedim üçünde de 6.0 gösterdi. ancak genel yakıt tüketimim 8.0 ... ben en iyisi birgün depoyu fulleyip öyle bakayım kafam allak bullak oldu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim en son şehiriçi Kullanım öncesi sıfırlamıştım ve3-4000 km kadar şehiriçi kullanım ortalaması8,5 tu

Üzerine 350 km 5.0 ile toplam ortalama 8.2 ye düştü ;)

Bu bir testti gece yola çıkmıştım ( gece görüşü ve sürüşü pek sevmem) kış lastiğim yoktu 2C' gibi sıcaklık için buzlanma vs olur temkini ile acelem olmadığından

Bir test yapayım dedim yumuşak yumuşak gittim

Bu veriler bir kıyas olmaz sadece deneme Amaçlı

Nekadar düşecekti bakayım dedim yapabildiğim kadar ekonomi Yaptım ( koltuk Isıtma klima kapasam belki 4,6-4,7 lere bile gelebilirdi )

Arabanın limitini gördüm

Kısa bir yolda 50₺ Yakıt tasarrufu da fena değil ;) bi yemek yedik onunla ;)

Koltuk ısıtma sonuçta bir enerji nerden gelecek yakıttan, klima yazın soğuturken nasıl elektrik harcıyorsa koktuk Isıtma da aynı işi elektrik ile ısıtıyor , Yakıt ile sağlanıyor sonuçta bu enerji

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ilk 500km yakit ortalamasi 8lt/100km idi.

Ikinci 500km de 7lt/km dustu.

Su anda 1300 km de arabam.

Kullanim olarak Adana'da % 50 yogun sehir ici kisa mesafe kullanim, %50 si de otobanda 30 km lik bir mesafede, yogun trafikte 110 km ortalama hizda kullanim.

Otoban kullaniminda gosterdigi degerler trafik yogunluguna gore 5.3 lt - 6.4 lt arasi degismekte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar cuma günü ilk kez aracı şehirdışına çıkardım. Malatya-Gaziantep git-gel yaklaşık 550km toplam yol yaptım. Araçta 2 kişi ve bagaj yarı dolu idi. Yol boyunca yağmur hiç durmadı. 100-120 km hızlarla seyrettik. Toplam yakıt ortalamam 6.7lt/100km oldu. (yaklaşık 29 krş) Ben daha düşmesini beklerdim ama yolda iniş çıkış fazla olunca ve hava da soğuk malum 6.7 yaktık. Gene de şartlara göre iyi bir değer diyebiliriz.

Lakin forumdaki arkadaşlar 'anladık tamam yahu' demesinler ama ben bu ses yalıtımından şikayetçiyim objektif olmak gerek. Temiz asfaltta gayet iyi, yol sesi yok ama bozuk asfaltta aşırı ses alıyor içeriye. Kısmen stabilize yolda seyrettik, 70 km hızdan sonra ses beynimize beynimize vurdu. Aramızda bayilerden arkadaşlar da var, bu konuyu lütfen en acil konu olarak Mazda'ya iletiniz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm ülkelerdeki yolları Japonya'da kullandıkları yollar gibi zannediyor bu Japonlar. İstinasız tüm markaları böyle. Sınıf atlayıp Mazda6'ya biniyorsunuz, her ne kadar Mazda3'tekinden az olsa da onda da var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm ülkelerdeki yolları Japonya'da kullandıkları yollar gibi zannediyor bu Japonlar. İstinasız tüm markaları böyle. Sınıf atlayıp Mazda6'ya biniyorsunuz, her ne kadar Mazda3'tekinden az olsa da onda da var.

Mazda gibi bir marka bunu yapmamalı ama. Araç teknolojisini bu kadar geliştirmişken yalıtımı neden dikkate almıyorsun? Birçok örneğini biliyoruz ki markalar ülkelere özel dokunuşlar yapıyor. Gerekirse Türkiye'ye gönderdiğin araca extra malzeme kullan tabana yalıtım yap v.s. Bu sorun yıllardır Mazda'da biliniyor. Eğer ki sen Türkiye pazarını büyütmeyi hedefliyorsan bunu yapmak zorundasın. Yoksa boşa uğraşma çünkü haksız yere aracın kalite algısını düşürüyor bu durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende hafta sonu tailini değerlendirdim ve şehir dışına çıktım. yaklaşık 120 km . yolda satbilize kısımlar , tek şerit olan kısımlar, yağmur ve sis olmasına rağmen 2 kişi ve yarı bagaj ile yolculuğu 95 km / h hız ortalamadı ile gerçekleştirdik. 5.9 lt dönüşte, 6.3 lt gidişte ortalama yakıt verisi elde ettik. evet bunlar çok iyi değerler ancak şehirt içi ortalamam 8-9 arasında olunca malesef hala bir sorunmu var acaba benmi araca tam alışamadım diyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 Skyactive G Reflex AT 

Yakıt Tüketimi ;

1 Depo Benzin İle Şehir İçin 836 Km ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

1 Depo Benzin İle Şehir Dışı Ortalama 120 Km Hız İle :  1173 Km  ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

1 Depo Benzin İle 90 Km Hızı Geçmeden Şehir Dışı : 1337 Km  ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

Depo 51 Lt - Benzin Fiyatı : 4.19 ( Shell Nitro V-Power ) İle Bizzat Şahsi Aracımda Test Edilmiştir. 

Araç 2000 Km de Rodajı Tamamlamamış Hali İle.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 Skyactive G Reflex AT 

Yakıt Tüketimi ;

1 Depo Benzin İle Şehir İçin 836 Km ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

1 Depo Benzin İle Şehir Dışı Ortalama 120 Km Hız İle :  1173 Km  ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

1 Depo Benzin İle 90 Km Hızı Geçmeden Şehir Dışı : 1337 Km  ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

Depo 51 Lt - Benzin Fiyatı : 4.19 ( Shell Nitro V-Power ) İle Bizzat Şahsi Aracımda Test Edilmiştir. 

Araç 2000 Km de Rodajı Tamamlamamış Hali İle.....

Hocam rakamlarda bi yanlışlık olmasın :D Bu ne güzel değerler böyle. Benim araç otm. ama manuel bu kadar fark eder mi yahu ? şehiriçi 650km şehirdışı 850km maximum menzilim.. Bu işte bi hata var :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle herzamanki gibi hemşehrime katılıyorum... bu değerler doğruysa ben yarın servise gidiyorum. ben şehir içi 600 km anca yapıyorum. çıldırtmayın  beni lütfen :kafa:  :kafa:  :kafa:  :kafa:  :jedi:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı Hiç Kasmadan yüklenmeden test ettim koltuk ısıtma,klima, vs açık değil kesinlikle araçta şöfor harici extra yük yok :)

Benzinden Fark eder mi acaba bilmiyorum ama shell nitro çok farkediyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...