Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hocam rakamlarda bi yanlışlık olmasın :D Bu ne güzel değerler böyle. Benim araç otm. ama manuel bu kadar fark eder mi yahu ? şehiriçi 650km şehirdışı 850km maximum menzilim.. Bu işte bi hata var :D

Aynen bence de şehir içinde bir yanlışllık olması lazım. Yani şehir içinde 8lt nin altına düşmek çok zor ve bu durumda da 51 lt depo ile 637 km oluyor. Hadi tek tük otoban gidişleri de oluyor en fazla 700'e tamamlanır. Şehir dışında ise 5 lt yaksa araba o da 1020 km ediyor eğer 51lt deponun tamamı tüketilirse ki 120 ile giderken 6.8 civarı yakıyor araba ve o da 750 km'ye tekabül ediyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kesinlikle herzamanki gibi hemşehrime katılıyorum... bu değerler doğruysa ben yarın servise gidiyorum. ben şehir içi 600 km anca yapıyorum. çıldırtmayın  beni lütfen :kafa:  :kafa:  :kafa:  :kafa:  :jedi:

Şehir içi 600 km çok normal ben istanbulda sürekli trafik ve kısa mesafeli sürüşler ile 550 km yapıyorum bir depo ile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunu bir daha test edeceğim fotoğrafları sizlerle paylaşacağım :) ben eminim ama fotoğraflamam lazım depoyu doldurduğunuzda menzil kaç yazıyor ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.5 Skyactive G Reflex AT 

Yakıt Tüketimi ;

1 Depo Benzin İle Şehir İçin 836 Km ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

1 Depo Benzin İle Şehir Dışı Ortalama 120 Km Hız İle :  1173 Km  ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

1 Depo Benzin İle 90 Km Hızı Geçmeden Şehir Dışı : 1337 Km  ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

Depo 51 Lt - Benzin Fiyatı : 4.19 ( Shell Nitro V-Power ) İle Bizzat Şahsi Aracımda Test Edilmiştir. 

Araç 2000 Km de Rodajı Tamamlamamış Hali İle.....

Şehir dışında ortalama 120 km hızı sağlamak için 150-160 ile gideceksin ki bu yakıtla imkansız. 120 km hız ortalama ile 1173 km yapsın bugün dizel aracımı değiştiririm :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bunu bir daha test edeceğim fotoğrafları sizlerle paylaşacağım :) ben eminim ama fotoğraflamam lazım depoyu doldurduğunuzda menzil kaç yazıyor ? 

Şehiriçindeyim, dün depoyu doldurdum menzil 635 km gösterdi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar benim aracım  680 km'de.Henüz şehir dışına çıkma fırsatım olmadı o yüzden hep şehir içi kullandım aracımı, tabi Mersin'de olduğum için malum İstanbul kadar trafik yok burda.Yakıt ortalamam genelde 9 -9,5 arasında gidip geliyor,bazen 10'u bile geçtiği oluyor,çok performanslıda kullanmıyorum aracı.Bir kaç kez sıfırladım yakıt ortalamasını,6.8'e falan düştü ama kısa süre sonra tekrar 9 lara çıktı. bu normalmı sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim şu sıralar ortalama değerim 13.5 lt. İki ya da 3 defa sıfırladım([emoji1] ). Araç 450 kmde. Bakalım sonu ne olacak! İlk aldığım yakıt henüz bitmedi. En son 26 km yol yapılabileceğini gösteriyordu ekran. Depo bitene kadar yakıt almayacağım. Ya da alsam mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ha şöyle ya :) walla bi benmi muzdarip oluyorum diyordum, normal bir yakıt tüketimi lduğunu görmk içimi rahatlattı :)O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o Değilde bende yakıt değerlerimi söyleyeyim bazı arkadaşlar şehir içinde 8 litrenin altına düşmez demiş ilk aracı aldığımda izmirden memleketim bingöle gelinceye kadar 1500 küsür km sanırım toplam 450 tl yakıt harcaması yaptım aracımıda tam olarak 3 kasım günü teslim alıp hemen yola çıkmıştım Bingölde havalar malum - derecelerde geçiyor çoğu zaman ve yakıt ortalamam 100 km de 8.3 fakat bundan bir hafta falan önce şehir içinde 6.3 7.0 vb yakıt değerlerini görmüşlüğüm vardır özellikle şehir dışında izmirden gelirken 5.3 ortalama değer görmüşlüğüm vardır tabi bunu görürken aracta 3 kişiydik ortalama hızım 100 km/s falandı araç çok hızlı kullanınca yakıyor çok yavaş kullanıncada yakıyor (: yani ne yavaş ne hızlı özellikle yaz aylarında bu ortalamaların düşeceğine inanıyorum çünkü sabah saat 7 cıvarında çalıştırdığımda özellikle aşırı yakıt tüketimini gözlemleyebiliyorum en az 3-5 dakika devir saati 3 te iken çalışıyor egzosu ısıtmak için sonra düşüyor normal değerine ama aracın yakıt değerleri sürücüsü iklimi altındaki lastikleri ile orantılı bende kış lastikleri var aynı zamanda birde malumunuz yine yoğun karda var bu 8.3 ortalaması genelde gördüğüm bir ortalama değil yani

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bende konuyu biraz daha açmak istedim... bugün shell den tepoyu fulledim. 637 km gösterdi guzu :) d.bakır bayisi unatlar bir organizasyon yapmış. volkan bey adında mazdada yetkili bir şahıs ve türkiyenin değerli oto yazarlarından birini davet etmişler. bu fırsattan yararlanıp yakıt konusunu volkan bey ile görüştüm. benden daha az km deki araç sahipleri 7 küsür görürken ben 8.4 görüyorum dedim. aracımı henüz açmadığımı ve bunun için manuel kullanıma alıp yaklaşık 1 depo boyunca 3-4 k. civarlarında vitesdeğiştirmelerini yapmam gerektiği tavsiyesini aldım. halen sıkıntı devam ederse servis yetkilileri yardımcı olucaz sözü verdiler. gerçekten mazda servisindeki ilgiyi sevdim. umarım yakıt tüketimimde 8 lt 'nin altına düşer. herkese sağlık ve mutluluk dolu sürüşler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar benim aracım  680 km'de.Henüz şehir dışına çıkma fırsatım olmadı o yüzden hep şehir içi kullandım aracımı, tabi Mersin'de olduğum için malum İstanbul kadar trafik yok burda.Yakıt ortalamam genelde 9 -9,5 arasında gidip geliyor,bazen 10'u bile geçtiği oluyor,çok performanslıda kullanmıyorum aracı.Bir kaç kez sıfırladım yakıt ortalamasını,6.8'e falan düştü ama kısa süre sonra tekrar 9 lara çıktı. bu normalmı sizce?

arkadaşlar genelde yakıt yüksek görenler çok kısa mesafede kullananlar 

zannımca arabaya binip 10 km geçmeden iniyorsunuz 

bu bir ortalama değildir araba ısınmadan motor kendine gelmeden kapanıyor 

şehir içi mantıklı veri için bi 20 km üstü yol yapılması gerekli ki bizlerin bahsettiği değerleri görebilesiniz 

arabıyı açıyorsunuz 13-15 ısınanana kadar iniyorsunuz bu değerler çok normal 

aynı şekilde devam ederseniz o değerler 6-7 lere kadar iner ama tabiki bu verilerin bukadar kısa mesafe ve bu soğuklar için alınmış veriler olmadığını bilin ..

1.5 Skyactive G Reflex AT 

Yakıt Tüketimi ;

1 Depo Benzin İle Şehir İçin 836 Km ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

1 Depo Benzin İle Şehir Dışı Ortalama 120 Km Hız İle :  1173 Km  ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

1 Depo Benzin İle 90 Km Hızı Geçmeden Şehir Dışı : 1337 Km  ( Benzin Göstergesinde Hiç Çizgi Kalmamış Hali )

Depo 51 Lt - Benzin Fiyatı : 4.19 ( Shell Nitro V-Power ) İle Bizzat Şahsi Aracımda Test Edilmiştir. 

Araç 2000 Km de Rodajı Tamamlamamış Hali İle.....

51 lt ile 1173 km yol gidebilmek için  100km de 4.3 yakması lazım 

şehiler arası benim aldığım mişn değer 4.9 hadi diyelim 4.5 e düşürdün bayır aşağı gitmediğin sürece imkansız bu veriler 

ki söylediğin hız 120 km  ve benim yaptığım hesapla depodaki  son damla benzini dahi kullanmış olman lazım senin söylediğine bakılırsa arasında 10 litre fark ediyor çizgi yok dediğinde hala depoda 12 lt kalıyor :D

istersen verileri yeniden kontrol et matematikte bir hata var :D

:D

tahmini bukadar uzun yol olmadığından hesaplamaların kısa süreli gördüğün değerleri çarparak hesaplama şeklinde haliyle 1173 km gidilecek uzun yol yok ülkemizde ohızla 

hesaplarken birşeyleri yanlış yazmış olman yüksek ihtimal dahilindeki en olmasından hesapladık 4.3 yakıyor 

dediğin gibi çizgiyi hesaplarsak 3,5 litre yakıyor araban 

120 ile giden bir arabanın 3.5 litre yaktığını söylesen mazdanın sahipleri gelip arabını incelerler katalog değerleri bunun 2 katı :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıt tüketimi konusunda takıntılı değilim ama kendim için az-çok sınırlamasının neresinde olduğunu merak ediyorum yakıt tüketimimin. benim ki şuan 7.2 ancak sürekli tepe çıkış inişleri mevcut düz yol çok az bu tüketim değerlerimde..160 lirayla 550 km mesafe yaptım (benzin 4,28) bunun yaklaşık 250 kmsi şehirler arası geriye kalan kısım ise çalıştığım yere gidiş gelişler. çalıştığım yer yüksek rakımlı bir yer olduğu için tepe iniş ve çıkışları çok fazla buna rağmen iyi bir ortalama mı değil mi emin olamadım sizin fikirleriniz nedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıt tüketimi konusunda takıntılı değilim ama kendim için az-çok sınırlamasının neresinde olduğunu merak ediyorum yakıt tüketimimin. benim ki şuan 7.2 ancak sürekli tepe çıkış inişleri mevcut düz yol çok az bu tüketim değerlerimde..160 lirayla 550 km mesafe yaptım (benzin 4,28) bunun yaklaşık 250 kmsi şehirler arası geriye kalan kısım ise çalıştığım yere gidiş gelişler. çalıştığım yer yüksek rakımlı bir yer olduğu için tepe iniş ve çıkışları çok fazla buna rağmen iyi bir ortalama mı değil mi emin olamadım sizin fikirleriniz nedir.

valla gayet iyi bir ortalama.bir ben yakalayamadım öyle güzel bir ortalama zaten:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben diyarbakır'da bile o değerleri yakalıyamadım. sanırım komşu il olduğu için diyarbakır'ın ne derece düz bir il olduğunu biliyorsunuzdur. eğer kullandığınız şehir mardin ve yakaladığınız değer böyle ise gerçekten çok çok mükemmel değerlerden bahsediyorsunuz. daha iyi değerler görmeniz dileği ile..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben hala anlayamadım o kadar yakıt verisi verildi hepsi birbirinden farklı . tabiki kullanım koşullarına göre değişkenlik gösterecek ama bu araba emsalleri ne göre örneğin 1.4 tsi 'ye göre az mı yakıyor yoksa çok mu yakıyor ? Bunu cevaplayabilecek varsa çok sevinirim. mesela toyota corolla ile kıyaslandığında ne kadar ekonomik ? bu soruların yanıtını bulamadım ?

Fabrika verilerine bakmanız gerekecek, şimdiye kadar ne mazda ,ne toyota nede VW için vermiş oldukları tüketim değerlerinin doğruluğu konusunda, şüpe uyandıracak bir haber duymadım, sonuçta fabrika değerleri ne ise yüketim odur, tabii diğer özel değişkenler yani ; kullanıcı faktörü, şehrin durumu, yolun durumu, hava durumu , yakıtın kalitesi v.b. tüm etmenler tüketim değerini etkiler, yani illa birinin ağzından duymanız gerekmez , duyduğunuz da zaten objektif bir değerlendirme olmayacaktır, kıyasladığın arabaların TR sitelerine gir ve oradan tükerim değerine, donanımına , CO2 salınım miktarına bakarak öle kıyaslama yap bana kalırsa.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olabilir, sebebi özel sebeplerdir, siz en asgari yakıt düzeyini yakalamak istiyosanız mevcut fabrika değerleri için uygulanan kriterler ne ise ona uymak zorundasınız, işte bu yüzden bu konu anlamını yitiriyor, tamamen kullanıcı ve özel faktörlere bağlı, bu yüzdendirki tüm kullanıcılarda farklı tüketim değerleri çıkıyor veya yoo araba çok yakıyor düşüncesi varsa , şöle sölenmesi gerekiyor demekki araba üreticileri tüketim değerleri konusunda dürüst değiller. ulaşılan sonuç bu.

Diğer markalarında farklı olacağını sanmam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yakıt için 

şunu bilin arabayı 2.000 devir altında kullanıyorsanız 6-7 bandı yakar 

2.000 devir altına inmiyorsanız 7-8

şöyle kıyaslayın 

ışıkta kalktınız aracı bakın vites kaçta değiştiriyor 

kullanımızıa göre 2.200 devir gibi vites değişiyorsa makul sürücü 8 i asla geçmez yavaş yavaş tatlı bir kalkış:D

yok ışıkta kalktın 3000-3500 devirde vites değiştiriyorsa kardeş sen şehir içinankara istanbul kastım tabi 8 in altını zor görürsün :D

nekadar ekmek okadar köfte 

basarsan çok yakar basmazsan az yakar ama 

depo hesabı 1200 km imkansız ötesi :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...