Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dostlar araç henüz 400 km de 9.6 litre /100 düşecek değil mi ;-))) düşecek deyin ;-)

Düşer düşer rahat ol dostum :D

Standart bir sürüşle; Şehiriçi 8lt/100km - Şehirdışı 6lt/100km  kesin rakamlardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Çanakkale'den Burhaniye'ye gittik. Araçta 4 kişi vardı. 3 yetişkin ve bir çocuk. Çanakkale deniz seviyesinde. Burhaniye de öyle. Fakat Küçükkuyu rampalarını da işin için katarsak. Düz bir yol değil arkadaşlar. Gidiş yolunda MRCC sitemini kullandım. Hızı 99 km/sa yaptım ve sürüş keyfine bıraktım kendimi. Çok az noktada zorladım aracı. Dönüşte ise rampalarda hiç affetmedim. Yol neye izin veriyorsa bastım gaza. Ha 130 km/sa hızını da geçmedim. Toplam yapılan yol: 317 Km. Ortalama Yakıt tüketimi 8,2 Lt.

Araç şu anda 958 kilometrede. Çıkışta ise 641 di.

Yol sesi konusunda başarılı diyebilirim. Kaymak asfaltta 120 ile giderken sıkıntı yok. Fakat nasıl söyleyeyim çakıllı asfaltta içerideki gürültü kulakları zorlayan cinsten. Tekerlek davlumbazlarına baktım da önler bir hayli zayıf geldi. Kaputu açıp bakarsanız ince bir karton gibi olduğunu görebilirsiniz. Arkaları incelemedim. Ha ne olabilirdi: Ses yalıtımına biraz daha çalışılabilirdi.

Dönüşte Akçay-Altınoluk arasında eşime: " Bu önümüzden giden Passat." dedim. Aldığım " - Çok vasat." yanıtı bihayli hoşumuza gitti.. Dipnot: Passat yeni kasa değil, muhtemelen 2009 modeldi. Gerçi yeni kasa olsa da eşim için sadece "Bavul." kelimesiyle tanımlanıyor.

Tüm arkadaşlarımın Mazda sürüş keyfine varabilmesi dileğiyle.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun bir aradan sonra herkese selamlar..

Şimdi vereceğim yakıt değerleri ve bilgiler yeni Mazda sahiplerinin kafasındaki bazı sorunların kesin cevabıdır:-)

Çünkü yeni Mazda3 ile 7-8 aydır birlikteyim:-)

10500 km yi devirdim...

Yani bu km lere geldiğinizde göreceğiniz değerler ,yaklaşık bu değerler olacaktır..

1-Şehir içi normal kullanımda araç tüketimi 100 km de 7.0 lt dir...

2-Şehir içi agresif kullanımda araç tüketimi 100 km de 7.5-7.7 arası değişmektedir..

3-Şehirlerarası 100-120 km hızla ve cruise (otomatik hız sabitleme ) ile  (3 kişi ile) 100 km de 5.7 lt dir..Bu değer yol tamamen düz olursa ( ki öyle bir yol var mı bilmiyorum) 5.0 -5.5 arasına kadar inebilir..

4-Aracın yakıt tüketiminin düşük olması için mutlaka hız sabitlemeyi kullanın.Manuel sürüşte daha fazla yakar..

5-Kışın ort.tüketim 100 km de 0.2-0.3 km arası artıyor.Klima kullanmasanız bile..

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Hakan, evet görünmüyordun uzun zamandır, belli ki arabanın keyfini sürüyordun :D

Aslında Mersin - Adana arası otoban nisbeten düz sayılır. Ufak tefek iniş çıkışlar olsa da ortalaması düz denilebilir diye düşünüyorum. Bu değerleri o yolda mı elde ettin ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

buraya yazılan değerler otomatik vites araçların değerleri mi yoksa manuel de var mı?

Manuel Skyactiv Mazda3 sahibi üyemiz pek yok gibi. Sizinki manuelse yeni konu açabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi vereceğim yakıt değerleri ve bilgiler yeni Mazda sahiplerinin kafasındaki bazı sorunların kesin cevabıdır:-)

10500 km yi devirdim...

Yani bu km lere geldiğinizde göreceğiniz değerler ,yaklaşık bu değerler olacaktır..

2-Şehir içi agresif kullanımda araç tüketimi 100 km de 7.5-7.7 arası değişmektedir..

3-Şehirlerarası 100-120 km hızla ve cruise (otomatik hız sabitleme ) ile  (3 kişi ile) 100 km de 5.7 lt dir..Bu değer yol tamamen düz olursa ( ki öyle bir yol var mı bilmiyorum) 5.0 -5.5 arasına kadar inebilir..

4-Aracın yakıt tüketiminin düşük olması için mutlaka hız sabitlemeyi kullanın.Manuel sürüşte daha fazla yakar..

5-Kışın ort.tüketim 100 km de 0.2-0.3 km arası artıyor.Klima kullanmasanız bile..

hakan bey elinize sağlık öncelikle... bana 3000 km civarında rodaj dolacak ve değerleriniz düşecek denilmişti ancak henüz çok fark olmadı. nispeten iyi olduğunu da inkar edemem. şuan 3500 km civarındayım. şuan havaların soğuk olması ve uzun süreli şehir içi kullanımı yapmama durumuma bağlıyorum bu değerleri. umarım havalar ısınır ve dolaşma fırsatı elde edersem sizin değerleri de görebilirm. iyi sürüşler herkese...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Hakan, evet görünmüyordun uzun zamandır, belli ki arabanın keyfini sürüyordun :D

Aslında Mersin - Adana arası otoban nisbeten düz sayılır. Ufak tefek iniş çıkışlar olsa da ortalaması düz denilebilir diye düşünüyorum. Bu değerleri o yolda mı elde ettin ?

Doğru..Bu değerler Adana-Mersin otobanda..

hakan bey elinize sağlık öncelikle... bana 3000 km civarında rodaj dolacak ve değerleriniz düşecek denilmişti ancak henüz çok fark olmadı. nispeten iyi olduğunu da inkar edemem. şuan 3500 km civarındayım. şuan havaların soğuk olması ve uzun süreli şehir içi kullanımı yapmama durumuma bağlıyorum bu değerleri. umarım havalar ısınır ve dolaşma fırsatı elde edersem sizin değerleri de görebilirm. iyi sürüşler herkese...

Bir kaç ay sonra benim değerlere ulaşırsınız...selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuel Skyactiv Mazda3 sahibi üyemiz pek yok gibi. Sizinki manuelse yeni konu açabilirsiniz.

teşekkür ederim.

henüz mazda sahibi değilim. manuel beyaz reflex niyetim var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Reflex manuel var mı? Sadece soul de yok muydu?

sitede görünüyor.  bildiğim kadarıyla soul sadece manuel power sadece otomatik. hatta muğla bayisinde ikinci el reflex vardı manuel.

http://www.mazda-tr.com/modeller/yeni-mazda3-sedan/donanimlar-fiyatlar/ ben buradan bakmıştım hatta

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10500 km yi devirdim...

Merhabalar,

Hakan son derece doğru yazmış, bende de hemen hemen aynı veriler var.

Aracı Konya'dan aldım ve ilk sürüşü Konya - İstanbul oldu ortalama 6.7 lt idi. (650-700 km ydi herhalde). 

Sonrasında yaklaşık 1000 kmden biraz fazla İstanbul'da şehir içi ortalama 7.2 - 7.3 arasında tereddüt ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cumartesi den pazartesiye kadar 3 günde mazda 3 power aracımla % 80 i hız sabitlemeyle geçen 1560 km.yol yaptım.90 litre benzinle yaptım bu yolu.ortalamam 5.8 litre oldu.4.12 den 375 tllik benzin sarfiyatım oldu.ortalama 80-110 arası hız yaptım.yalnız sinop karabük arası yol şartları ve dağlık kesim dolayısıyla sarfiyatım arttı.o güzergah düzgün olsaydı 5.5 litre sarfiyatım olurdu tahmini

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cumartesi den pazartesiye kadar 3 günde mazda 3 power aracımla % 80 i hız sabitlemeyle geçen 1560 km.yol yaptım.90 litre benzinle yaptım bu yolu.ortalamam 5.8 litre oldu.4.12 den 375 tllik benzin sarfiyatım oldu.ortalama 80-110 arası hız yaptım.yalnız sinop karabük arası yol şartları ve dağlık kesim dolayısıyla sarfiyatım arttı.o güzergah düzgün olsaydı 5.5 litre sarfiyatım olurdu tahmini

Kıskanılacak değerler.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimki 1100 km oldu depoyu enson doldurdugumdan beri (yaklasik 300 km) 7,8 ortalamada kaldim takildimi ne:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimki 1100 km oldu depoyu enson doldurdugumdan beri (yaklasik 300 km) 7,8 ortalamada kaldim takildimi ne:))

Güzel değer. Hiç sıfırlama yaptınız mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güncel veriler; 120 km şehiriçi sabırlı kullanım(130km çok nadir yavaşça görüldü, 20 km'de bile sabitleyici kullanıldı, soğuk havalarda kendiliğinden lt yükseliyor ona müdahale edemedim(:) 0,291 tl km'de. ben bu aracı bir akşam gördüm sabah araştırıp buldum 1 gün sonra aldım(yani öncesini kesinlikle bilmiyordum) honda civic bakıyordum, hondada satış elamanı 42-45 krş yakıyor demişti. şu an yakıt konusunda o kadar rahatım ki... birde şansıma benzinde ucuzladı (: bu beden bir araç, otomatik ve 28-38 krş arası gidip gelen yakıt... bence ideal....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 ocak tarihli gönderiye ek...

Arkadaşlar 1 hafta önce evimi taşıdım..Ort.sarfiyatla ne alaka diyeceksiniz..Alakası şu..

19 ocak tarihli gönderideki şehiriçi veriler ,eski evim ile işim arasındaki ort.günde git-gel 30 km verileriydi..

Yeni evim git gel 13 km mesafede...Ve evden çıkıp işe ulaştığımda daha motor yeni ısınmış oluyor..Ve yakıt sarfiyatım yüksekken işe ulaşmış oluyorum..Bu yüzden git-gel 13 km şehiriçi ort .sarf. 8,4 km şimdilik...

İşin özü şu...Yakıt ortalamsının ,7 civarı olması için arabayı çalıştırdıktan sonra min 10-15 km mesafe katetmeniz lazım..

2.yeni veri:

Otobanda git-gel 400 km yaptım.Farkı şu :Araçta 4 yetişkin var ve hızı 130 km sabitledim.. Ort.sarf 6.7 km..oldu..

Yeni bilgiler şimdilik bu kadar..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...