Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bilgilendirme icin cok cok tesekkur ederim. Peki uzun yolda bu hizlanma ve yavaslama olayini nasil yapacagiz?

Cankurtaranı sararken zaten devriniz kendiliğinden değişeçek. Hızınızı 80km/saat ile 110 km/saat arasında değiştirerek yol alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cankurtaranı sararken zaten devriniz kendiliğinden değişeçek. Hızınızı 80km/saat ile 110 km/saat arasında değiştirerek yol alabilirsiniz.

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Velasıl ortalama olarak, 1.5 Skyactive-G için şehir içi 8.0 şehir dışı 6.0 lt yakıt tüketimi var diyebiliriz diye anlıyorum yorumlarınızdan. Herkese teşekkürler.

Başka gerçekleşmiş değerleri olanların paylaşımlarını yine bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Su 8 litreleri bir görebilsem, zil takıp oynayacağım. Ben hala 9.5-10 lt görüyorum. Günde ortalama 25 km yol yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bende sizin gibiydim. mazda bayiisi bir kokteyl düzenledi ve seminer verdiler. o seminerde volkan bey ile tanıştım. tam yetkisini bilmiyorum ama mühendis diye aklımda kalmış. kendisi bana 1-2 depo aracı manuel kullanmamı ve sonrasında yakıt verisinin düzene gireceğini söyledi. öyle de oldu. şuan 7.2-7.3 civarındayım. çok rahatladım siz de deneyin. umarım sizinde sorununuz böyle bir şeydir. ( manuel olarak kullanıp 3000 devirin üzerinde vites değişikliği yapacaksınız. ben 2 depo öyle kullandım . 8.4 'ten 7.2 ' ye kadar düştü)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bende sizin gibiydim. mazda bayiisi bir kokteyl düzenledi ve seminer verdiler. o seminerde volkan bey ile tanıştım. tam yetkisini bilmiyorum ama mühendis diye aklımda kalmış. kendisi bana 1-2 depo aracı manuel kullanmamı ve sonrasında yakıt verisinin düzene gireceğini söyledi. öyle de oldu. şuan 7.2-7.3 civarındayım. çok rahatladım siz de deneyin. umarım sizinde sorununuz böyle bir şeydir. ( manuel olarak kullanıp 3000 devirin üzerinde vites değişikliği yapacaksınız. ben 2 depo öyle kullandım . 8.4 'ten 7.2 ' ye kadar düştü)

Manuel kullanımda iki depo tükettikten sonra, otomatik kullanımda kaç kilometre yaptıktan sonra bahsettiğiniz değerlerle karşılaştınız.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben zaten manual kullanımı 4000 km den sonra denedim. Aracım şuan 5100 km de. Manuel kullanımdan sonra yakıt tuketimimi sanırım sifirladim ve 3 depodan fazla oldu surekli dusen bir yakit tüketimi izliyorum. MASALLAH diyelim ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vites değişimlerinizi daha yüksek devirlerdemi yaptınız? Aralık olarak mesala 3000-4000 rpm mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet konu baya uzamış :D Bende biraz daha kafa karıştırayım..

Güncel ve net rakam: 40lt benzinle 560 km (şehiriçi standart kullanım)

5500 km deyim beyler, tüketim 5000 km den sonra %10 düşüyor emin olun :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhabalar. Arabamı perşembe günü Ankaradan ailemden teslim alacağımı belirtmiştim. Gittiğimde araba 380 km'de idi ve araç bu yolu Konya-Ankara arasında kalan kilometreyi de Ankara içerisinde yaptı. Araca gerçekten bayıldım. Ankara - İstanbul arasındadi yakıt tüketimim 6.0 lt / 100 km oldu. Sarıyere geldiğimde okuluma çıkacaktım ve ne kadar yakacağını merak ettim. 5 kmlik yol için de tüketimim 12 lt çıktı ancak beklediğim bir değerdi dik yokuşa ve tırmanışa bakınca. Aracı dün yola çıkmadan yine sıfırladım. Sarıyerde biraz takıldım ve Cevahir alışveriş merkezine gittim. Ortalama 8.4 lt oldu.

Bugün sabah çıkmadan yine yakıtı sıfırladım çok garip bir şekilde bugün İstanbul Expo Fuara (Atatürk Havaalanının yanında) gittim. Oradan İstinyePark Avm'ye geçtim. Oradan da Arıköy/Zekeriyaköy'e geçip arkadaşı bıraktım. 100 küsür kilometre yaptım ve dönüş yolunda bir saate yakın trafikte kaldım ancak yakıt tüketimim Zekeriyaköy ve trafik dahil 6.8 kilometre oldu ve bu beni gerçekten çok mutlu etti.

EKLEME:

Ayrıca i-stopa göre de 15 dk trafikte motor kapalı durmuşum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim yakıt tüketimim geneli uzun mesafe olmak koşuluyla..2700 km oldum ve şehirler arası tüketimim 7,7 ama bu değer hızın trafik kontroller dışında 120 130 un altına inmediğim koşullarda oluştu..bunun dışında sakin kullanım sabit 95 km/s ile yakıt tüketimim 5,8- 6,1 marjında bence ideal :) ayrıca aracımı yeni yeni keşfediyorum viraj performansı mükemmel..hele esp nin ufak dokunuşlarıyla ayrı bi zevk haline geliyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yolda 6.0 tüketime ulaştığım sürüşte hız olarak 110un altına hiç inmedim ve gayet harikaydı. 6.8lik şehir içi tüketimde de çok zorlanmadım. Ancak bugün aracın tüketimini sıfırladım ve 3 kmlik yol sarıyerde araçla indim ve çıktım. Karma tüketim 10 lt. İyi mi kötü mü bilemedim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 km'lik yol düzgün bir ölçü değil ki. Sizin aracınız değil de benimki olsaydı 12 13 de gösterebilirdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet hocama katılıyorum. 3 km belirleyici değil. özellikle de motor ısınmış değil ise zaten 10 lt yakması bence düşük bile olmuş. neticede aracın ısınıp motor yağı ikaz ışığının sönmesi ve ondan sonra da bence minimum 10 km civarı yol yaparasanız ( 5 km iniş 5 km çıkış ) daha net veriler elde edersiniz. tabi bunlar nacizane fikirlerimden başka birşey değildir. Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Uzun yolda 6.0 tüketime ulaştığım sürüşte hız olarak 110un altına hiç inmedim ve gayet harikaydı. 6.8lik şehir içi tüketimde de çok zorlanmadım. Ancak bugün aracın tüketimini sıfırladım ve 3 kmlik yol sarıyerde araçla indim ve çıktım. Karma tüketim 10 lt. İyi mi kötü mü bilemedim. 

arkadaşların dediği gibi 3km yetersiz. Mazda ortalama yakıt için japon standartı 18km lik bir parkurda test yapıyor. Aracınızın az yaktığına emin olabilirsiniz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...