Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

3 km içinde 10lt gösterdiyse  10bölü 100x3   0.3 litre yakıt harcamış demekki bunun zaten 0.1litresi zaten aracın ısınması için ekstrası desen 6-7 arası saymalısın sen onu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sarıyer' de Maden'den (Kilyos yolu) inip çıktıysanız gayet iyi değer :D

Aynen öyle sarıyer - maden yokuşu ve genelde hep oralarda geziyorum  :

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen öyle. O yüzden hızlı çıkıyorum  :2funny:  Yolu ezberledim 50 - 60 la çıkıp virajlarda hız kesiyorum  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün ilginç bir şey yaşadım..çalışdığım yerden merkeze 26 km ve bunun 15 km si tepe iniyorsun(dağın tepesinden ovaya iniş tepe derken :) ) merkeze gitmek için...giderken gidilecek km 308 i gösteriyordu..gidip geldim ve sakin bir kullanım yaptım..geldiğimde 287 i gösteriyodu..ve yakıt tüketimim de 8,0..şaşırdım :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Menzil verisi ortalama yakıta göre değişir. Sürekli Bayır aşağı giderseniz mesela menzil verisi de artacaktır. Ilk yola çıktığınızda ortalama Yakıt daha yüksekmiş demek ki ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yakıt verisini anlamıyorum zaten.

Ben ilk aldıgımda acayip kavga ettim. Zira benim arabada Menzil 0 yazıyor ama arac halen gidiyor yakıt alıyorsun 40 Litre alıyor. Amma depo 51 Litre :) Error!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

. Zira benim arabada Menzil 0 yazıyor ama arac halen gidiyor 

arabanızın beyni sizin gelecekte nasıl yol alacağınızı bilemediği için  sadece ön görülerde bulunabilir. 

sizin  önünüzdeki yol boyunca aralıksız 30 km yokuş çıkıp çıkmayacağınızı bilemez.

örneğin dündüz bir yoldan  dağ eteklerine geldiniz. menzil  bu düz yola göre hesaplanır ve size örneğin 200km daha gidersin der.. şimdi dağa tırmanmaya başladınız 30 km sonra yakıtınız bitebilir..   aynı şekilde   siz 20km yokuş inersiniz hiç yakıtınız eksilmez ve menziliniz artabilir..

yada 150km menzil yazan bir arabada  trafikte bir kalırsınız 1 kilometre gidemeyebilirsiniz.  

daha fazla örnekli anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

yol bilgisayarları ile savaşmayın. onu anlamaya çalışın..

her markanın yol bilgisayarının bir hesaplama denklemi vardır.

Misal veriyorum : son 15 dakika, veya son 5 km yi baz alarak hesap yapar diye düşünebilirsiniz..   yani o menzil size  Böyle gidersen, bu kadar gidersin  der..  çoğunlukla da doğruya yakındır. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu yakıt verisini anlamıyorum zaten.

Ben ilk aldıgımda acayip kavga ettim. Zira benim arabada Menzil 0 yazıyor ama arac halen gidiyor yakıt alıyorsun 40 Litre alıyor. Amma depo 51 Litre :) Error!

katılıyorum benzin çubuğu sondaki tek çubuk kalınca dolduruyorum 40 litre alıyor..bu demek oluyor ki çubuk sıfırlansa da yaklaşık 100 km (yakıt tüketim verilerine göre) gidebilir..ilginç

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuyla iligli MAzda Tr den arkadaslar geldi. Baktılar ettiler... Sonrasında ya olur böye seyler dediler tabi ben deli oldum.

Bi ara iade edecektim. Yasal yollara bakıyordum. Sonra Mazda Türkiyeden Biri daha geldi Satış sonraı muduru imiş. Aracın deposu 41 litre dedi. Kitapcıkta yedek depoda yazıyor ciddiye amayın dedi. MAzda 3 yeni nesilde depo manyetik 10-8 litre arasını depoda tutmak zorunda dedi. ikna olmak zorunda kalmıstım. :(

Son ortalama bir depo ile ne kadar km gidiyorsunuz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şimdi şöyleki mazda3 lerin deposu 55 litredir fakat siz tamamen yakıtı bitirip atıyorum fuel range yani kalan menzil 0 yazdığı an depoyu doldurduğunuzda 42 43 litre civarında alım yapıcaktır .. eğerki fuel range 0 yazdıktan sonra araç stop edene kadar ki yaklaşık bu 75 80 km kullanıma da bağlı tabi bu km yi yaparsanız ve aracınız stop ederse birde o zaman doldurun .. yaklaşık 53 55 arasında çok yakın bir değerlerde dolacaktır .. yani şöyle düşünebilirsiniz hani aramızda illaki vardır tabiri kontörlü hatlarda eksi hesap vardı hala da var tabi .. fuel range 0 dan sonrası eksi hesap yani fuel rangeden sonra 50 60 km yapın 50 TL lik yakıt alın aracın ışığının sönmesi bir ihtimaldir :) tabi en ideal kullanımı son iki üç diş kala yakıt almak :)

2.nesil mazda3 at sedan araç ile gerçi hiç denemedim ama bir depo şehir içi tahmin ediyorum ki 500 civarı görürsünüz kullanıma bağlı tabi fakat ben uzun yolda bu araç ile 800 civarı km yi gördüm fuel range 0 dan sonra yaklaşık 10 km daha gittim sonra tekrar fulledim .. kullanım olarak %95 lik kısım cruise control 90 km :D

keyifli sürüşler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arabanızın beyni sizin gelecekte nasıl yol alacağınızı bilemediği için  sadece ön görülerde bulunabilir. 

sizin  önünüzdeki yol boyunca aralıksız 30 km yokuş çıkıp çıkmayacağınızı bilemez.

örneğin dündüz bir yoldan  dağ eteklerine geldiniz. menzil  bu düz yola göre hesaplanır ve size örneğin 200km daha gidersin der.. şimdi dağa tırmanmaya başladınız 30 km sonra yakıtınız bitebilir..   aynı şekilde   siz 20km yokuş inersiniz hiç yakıtınız eksilmez ve menziliniz artabilir..

yada 150km menzil yazan bir arabada  trafikte bir kalırsınız 1 kilometre gidemeyebilirsiniz.  

daha fazla örnekli anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum.

yol bilgisayarları ile savaşmayın. onu anlamaya çalışın..

her markanın yol bilgisayarının bir hesaplama denklemi vardır.

Misal veriyorum : son 15 dakika, veya son 5 km yi baz alarak hesap yapar diye düşünebilirsiniz..   yani o menzil size  Böyle gidersen, bu kadar gidersin  der..  çoğunlukla da doğruya yakındır. 

Güzel açıklamışsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Allah böyle müşteri vermesin ;)

Deponun gösterimini anlayamamaktan ve Israr etmek

Bu gidişle devam edersen diyor neyi anlamıyorsunuz bilemedim

Son 10 km düz yol gittin diyorki aynen demin gittiğin gibi yoldan gidersen 100 km gider rampaya vurdun biraz gittin 50 km yazacak

Manası diyorki rampaya vurdunya çok yakıyor rampa çılacaksan demin düz yolda 100 km gider Dediğimiz benzin 50 km gider anla !!

51 lt depo var evet ama 10lt yok sayıyor 41 varmış gibi düşün ve altına düşme

Yok dibinde kalıntı oluyor çökelti oluyor vs bu pislik vs olası sorunları yaşama

Ve yolda kalma

Diyorsun ya 0 yazdığı halde gidiyor

İşte adamlar biliyor bu adamlar 0 Gören'e kadar sürmeye devam eder yol Ortası kalma diye sana söylemedikleri Yakıt var depoda

Yoksa 0 yazana kadar gidip yolda kalıp burada arabayı geri verecektim yolda Bıraktı diyecektin ;)

Bu bütün Araçlarda olan medeni Dünya'nın bir standartı alışmak Lazım

Yukarda arkadaş Demiş yol bilgsayarı ile savaşmak yerine söylediği doğru ve gerçek bilgileri anlamaya çalışmak Lazım

Söylediği doğru ama ne söylüyor onu anlamaya çalışmak Lazım ✌️✌️

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu hafta sonu 260 kmlik sehirler arası yaptığım yol süresince ortalama tüketimlerimden kareler..genelde 110 u geçmedim yorgun olduğum için 92 ile sabit geldim..sadce yolun 40 kmlik kısmında virajlardan dolayı 80 i geçemedim onun dışında sabit km..

RJ4Ra7.jpg

pRaV7r.jpg

hedefe ulaşınca ki ortalam tüketimim ise 5,7 oldu..arabama bir kez daha hayran kaldım,,sabit 110-120 arasında kullanırkende ortalamam 6,5 lardaydı ama bu değerleri görmek ayrıca mutlu etti beni..

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu hafta sonu 260 kmlik sehirler arası yaptığım yol süresince ortalama tüketimlerimden kareler..genelde 110 u geçmedim yorgun olduğum için 92 ile sabit geldim..sadce yolun 40 kmlik kısmında virajlardan dolayı 80 i geçemedim onun dışında sabit km..

RJ4Ra7.jpg

pRaV7r.jpg

hedefe ulaşınca ki ortalam tüketimim ise 5,7 oldu..arabama bir kez daha hayran kaldım,,sabit 110-120 arasında kullanırkende ortalamam 6,5 lardaydı ama bu değerleri görmek ayrıca mutlu etti beni..

harika Değerler ;)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

RJ4Ra7.jpg

pRaV7r.jpg

Aracınız otomatik mi, manüel mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu değerleri ben eski mazda3 AT' de de (2006) yakalıyordum. 90'a sabitleyerek gidiş dönüş 5.3 görmüşlüğüm bile vardır. Katalog verisi 6.4 idi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...