Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu değerleri ben eski mazda3 AT' de de (2006) yakalıyordum. 90'a sabitleyerek gidiş dönüş 5.3 görmüşlüğüm bile vardır. Katalog verisi 6.4 idi.

yol bilgisayarı sıfırlanıp cruise control 90 km hızla 60 km sonunda yakaladığım değer 

ORl0MZ.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yol bilgisayarı sıfırlanıp cruise control 90 km hızla 60 km sonunda yakaladığım değer 

Bende daha iyisi vardı :) ankara-eskişehir hemide 230km ortalama. İçinde biraz da polatlı şehir içi var. fotoğrafı bulamıyorum ama 5.6 gibi bir şey olması lazım. Rüzgarı pupaya almışız :D rüzgar etkiliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar 2 gün önce 60 km'lik uzunluğu olan ,rampaları ve virajları olan bir yolda geneli 93 km sabit hızla gittiğim ve derin bir rampanın çıkışında 140 km hıza ulaştığım yolun yakıt değerini paylaşmak istiyorum ama fotoğrafı nasıl eklerim bilemiyorum. fotoğraf samsung galaxy s 4 telefon ile çekildi. yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görsel editör yazan yere gelip, dosya seç'e tıklayıp ekleyebilirsin fotoğrafı. Boyut çok yüksekse galeri'ye eklemen gerekir. Yok ben bunlarla uğraşamam dersen tinypic gibi siteler var, oraya upload edip, linkini bırakabilirsin mesaja.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu değerleri ben eski mazda3 AT' de de (2006) yakalıyordum. 90'a sabitleyerek gidiş dönüş 5.3 görmüşlüğüm bile vardır. Katalog verisi 6.4 idi.

Sanırım motor Gelişimi ve Yakıt tasarrufu daha çok şehiriçi yakıtta etkili oluyor uzun yolda benzer veriler Alman'ın sebebi bu sanırım, uzun yolda 5 altına inmiyor hiçbir motor ( spesifik atmosferik başka varmı bilmiyorum )

Ortalama 5-6 arası uzun yol

Şehiriçinde farkı yakalıyor

Ben uzun yolda 4.9 gördüm ama yani kasa kasa gidince normal gidince sakin 5,5 civarları oluyor arabada

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum bende 8,5 la gezip duruyorum ,tek değilsin yani:) geçenlerde gidiş geliş 60 km yol yaptım o zaman 7 ye düştü ama sonra yine 8,5 a çıktı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostum bende 8,5 la gezip duruyorum ,tek değilsin yani:) geçenlerde gidiş geliş 60 km yol yaptım o zaman 7 ye düştü ama sonra yine 8,5 a çıktı

ankaradayım birde üstelik tafikte yok denecek kadar az . araç 2800 km de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ankaradayım birde üstelik tafikte yok denecek kadar az . araç 2800 km de

Beyler ben de Sarıyerin inişli ve çıkışlı yollarında sürüyorum ve 8.6, 8.7 ile dolaşıyorum. Kalkışlarda çok köklüyor olabilirsiniz ya da gaza sürekli ayağınızı çekmeden basıyor da olabilirsiniz. Arada gaza basın ve ayağınızı ara ara çekin 3 sn de bir bunu yapın. Çok ciddi azalmalar olduğunu göreceğinizi düşünüyorum. Bir de yokuş çıkarken gazı yavaş yavaş vermek yerine, gaz pedalındaki o ilk dişliye kadar basınki boşa sarfiyat yapmadan hemen vitesi küçültsün. Hatta yokuş yukarı manuel kullanımın daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Son olarak da önünüz açık olduğu sürece cruize control ile gitmenizi öneririm. Ben şehir içi trafikte genel olarak çok az fren kullanarak sürekli cruize controlü active ve inactive ederek İstanbul içi trafikte 6.0 gördüm ve rodajda daha 1000 km yapmamıştım.

Hatam varsa düzelirseniz memnun olurum arkadaşlar.

İyi günler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim sarfiyatım bu aralar 7 lt civarında. şuan depoyu yeni fulledim 200 km yol yaptım (tamamı şehir içi) ve 500 km gidilecek yol olarak göstergede yazıyor. sanırım 650 ve üzeri yaparsam çok iyi değer olacak. 

Bunun dışında size bazı tavsiyelerim olacak. Aslında çok güzel bir şekilde canyildiz arkadaşımız açıklamış. Ben de nacizane eklemeler yapayım.

Öncelikle bir türlü 8.5 altına inemeyen biri olarak mazda yetkilisi Volkan beyin tavsiyesi ile 1 depo denmesine rağmen ben 2 depo manuel kullandım. Amaç aracın motorunun açılması dediler bana. Pek inanmamış olmama rağmen gerçekten kullandıktan sonra 7.4 lt olmasına şaşırmıştım. Sizlerinde bunu bir an önce denemenizi tavsiye ederim. Özellikle de benim gibi çok sakin kullanan arkadaşlar ... Aracı 3000 devirlerde vites değiştirmeye zorlayın manuel olarak. Bunu 2 depo yaptım ve sonuç ortada.

Ayrıca ilk kalkışlar çok çok önemli. Aracı çok yavaş ve çok hızlı kalkışlarla kullandığınızda her iki durumda da yakıt sarfiyatını artıracaksınız. yani hızlı kalkış zaten hepimizin bildiği gibi fazla yakarken yavaş kalkışlarda da ilk 3 vitesi uzun süreli kullanacağınız için yine yakıt tüketimini bariz ölçüde arttıracaksınız. Size tavsiyem bu motorun ilk 3 vitesindeki hızlanmasını sabit ivmeli olarak yapmanızdır. Kesinlikle 2000 devirin üzerine çıkmasına izin vermeyin ve çok yavaş şekilde uzun süreli 1-2-3 viteslerinde seyir halinde kalmayın.  4. vitese geçtikten sonra çok daha düşük yakıt değerleri göreceksiniz. 4. vitesten sonra aracın vitesi düşürmesine mahal vermeden istediğiniz kadar sakin kullanın :D 

Sağır duymaz uydurur derler benimde bilgim yok ama tecrübelerim bunlardan ibaret. Kafa şişirdiysem boş konuştuysam affola :) 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BEN'ce diyebiliriz... Ama fazla yakıyor desek o da yalan olur... Normal yakıyor !

Aslında diğer araçları iyice araştırıp onlara göre yorum yapmak lazım. AZ yada ÇOK kıstasımız olmalı.

Şuan ki kıstasımız nedir ya da kaçtır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu an ki kıstasımız fabrika değerlerinin 1,5lt üzeri olmalı ki bu genelde bütün araçlar için genel öngörüdür. Buna göre ortalamada 7.0lt yi yakalamamız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu karma değer sanirim. Ve bence biraz doğru kullanım biraz da mevsimlerin ısınmasıyla herkes bu değerleri yakalayacaktir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Bende geçen ay Emrbrc2144 nin tavsiyesi ile aracı yaklaşık 500 km çoğunlukla manuel kullandım ve gerçekten ortalama tüketimim İstanbul şehir içi için 8,5 lt den 7,5 lt nin altına düştü. Bu düşüşte havaların ısınmasınında etkisi çok var, ocak ayında motorun ısınması 10-15 dk sürerken şu anda mavi uyarı 3-4 dk da sönüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...