Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hafta sonu yunanistana gittim ipsalayı geçtikten sonra cruzede 130 km yi ayarladım 6. Vitesde hiç küçültmeden 300 km yol yaptım frene dokunmadam desem yeridir ortalama 7.5 idi sonuçta bu araba bu motor bu şanzıman az yakmıyor yaktırmıyor aracım 11500 km geldi ve 1 yıldır hala aynı şekilde gerçekten ekonomik değil 2012 4 vites mazdam da aynı yakıyordu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni kasa sedan power ile 1 depo en fazla ne kadar yakıt yakar.kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

İlhan Bey yeni konunuzu forumda zaten var olan bu konuyla birleştirdim. Sorunuza cevap onlarca yanıt var, umarım yardımcı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bilmediğimden ve aynısı var mı bilmediğimden buraya actım kusura bakmayın yanlış ise konuya gelelim 2 aylık 3 nesil MaZda 3 üm var düzenli olarak shell den kursunsuZ 97 alıyorum ama sizin tavsiye edebileceğiniz Yakıt türü ve yakıt şirketi var mı performans da değişiklik sağlayacak ve motoru koruyacak bilgi paylaşımı yaparsak herkezin işine yarar diye düşünüyorum ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu yunanistana gittim ipsalayı geçtikten sonra cruzede 130 km yi ayarladım 6. Vitesde hiç küçültmeden 300 km yol yaptım frene dokunmadam desem yeridir ortalama 7.5 idi sonuçta bu araba bu motor bu şanzıman az yakmıyor yaktırmıyor aracım 11500 km geldi ve 1 yıldır hala aynı şekilde gerçekten ekonomik değil 2012 4 vites mazdam da aynı yakıyordu

bence 130km sabit hızla 7.5litre benzinli araç için hiçte kötü değilmiş şahsen ben beğendim.tabi x araba daha az yakıyor olabilir ona da bi itirazım yok beklenti  meselesi birazda.

yada son model turbolu araçların ne kadar yaktığını bilmediğimden beğenmişte olabilirim bilmiyorum :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni kasa sedan power ile 1 depo en fazla ne kadar yakıt yakar.kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

şöyle ki ; göstergede tüm çizgiler bitmiş ve gidilecek mesafe 0 km olunca dolduruyorum 38-39 lt alıyor..38 lt ile iki depo hariç(çok agresif bir kullanım yaptım yüksek devirlerde kullandım) 600 km'nin altına inmedim yapılan toplam mesafede şehir içi..şehirler arası hep kısa gittiğim için bir depoyla toplam ne kadar gidiyor henüz hesaplayabilmiş değilim ama ortalamam 5.5 ila 6.5 arası değişiyor şehirler arası yolun iniş çıkış oranına göre..mardin-diyarbakır arasını ortalama tüketim olarak 5.3 ile tamamladım(hız 90 ila 115 arasıydı).umarım açıklayıcı olmuştur..bu arada aracım 3500 km de ve ben yakıt tüketiminden gayet memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 44 lt ile sehir ici 700 km' ye ulasmak üzereyim.  Şahsen bende yakıt tüketimini beğeniyorum. Ama hic 130 km hizla sabitleyip yolculuk yapmadım. Bu nedenle karşılaştırma yapamıyorum.

Bu arada mardin diyarbakır arasını 5.3 ile yalnizca gidis olarak mi ölçtünüz yoksa gidis donus ortalama mı çok merak ettim.  Paylasirsaniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yıllardır arclarima opetten alıyorum sıkıntı yaşamadım hiç. Uzaktan bi akraba bir istasyonun müdürü devamli kontrol yapiyorlarmis. 3 kişi geliyormuş biri wc ve genel temizlik biri pompalara diğerde tanklara gidip numune aliyormus. Yani işi sıkı tutuyorlarmis

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçeği yansıtması için ben de ekleyeyim:

Tamamı şehir içi 9.5-10 litre.

Bana da ekonomik gelmedi.

Arkadaşımın 2012 astrasında ki o da otomatik 10.8 litre gördüm. Varın siz kıyaslayın.

Şu sıralar manuel kullanıp 3000 devir ve üzerinde vites değiştiriyorum. Bakalım iki depo kullanıp bir gelişme görebilecek miyim.

Aracım 3000 Km yi yeni geçti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 1ay içinde farkı görürsün.  Ben 4000 km ye kadar bile 8.4 ile devam ediyordum ama şimdi 7 nin altına zorluyorum. 2 depo tavsitesi sizde de ise yararsa gerçekten net bir çözüm olacak. Belki direk 7 lere inmezse de 8 civarında bile olsa net değişiklik olarak algılanması gerekir. Sonucu merakla bekliyorum.  Sağlıklı sürüşler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 930 km. yol yaptım.47 litre ile.80-100 arası devamlı

100 km de 5 litre yapıyor ki ?

Aracınız manüel mi? Nasıl bir yolda kullanıyorsunuz? Yükselti farklılıkları nedir?

Ayrıca dün Çanakkale'deki 3 Mazda 3'den biri olan bir araç sahibiyle ayak üstü muhabbet etme şansım oldu.

Araç Power Sense. 16 bin km yol yapmış. 3 ayda 10 bin bakımına girmiş. Uzun yol ağırlıklı kullanıyormuş. Isparta-Çanakkale arası 1500 km. Ayda en az bir sefer yaptığını söyledi. Ortalama yakıt tüketimi 6,8 lt. Düşündürücü.

Araç az yakmıyor arkadaşlar. Rodaj süresi muammasını aşalım da ondan sonra bakalım... Beni en çok üzen yanı bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 1ay içinde farkı görürsün.  Ben 4000 km ye kadar bile 8.4 ile devam ediyordum ama şimdi 7 nin altına zorluyorum. 2 depo tavsitesi sizde de ise yararsa gerçekten net bir çözüm olacak. Belki direk 7 lere inmezse de 8 civarında bile olsa net değişiklik olarak algılanması gerekir. Sonucu merakla bekliyorum.  Sağlıklı sürüşler.

Açıkçası ben de merakla bekliyorum.

Yakıtın cinsi de burada fark ettirir mi gibi bir soru takıldı kafama şimdi. Olsa bile ne kadar olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaslar merhaba;

Emrbrc2144 arkadasimin dediklerini dikkatle okudum ve benim de surus tarzim arkadasimizla cok benzer. Sanirim ikimizin de yakit verisinin ayni seviyelerde seyretmesi bundan. Benim sehir ici tuketim ortalamam 6.8 olurken sehirler arasi 110 km ile 132 km arasinda ortalama tuketimim Istanbul-Ankara arasi 6.3 olurken Ankara-Istanbul arasi 6.5 oluyorki ben 120 kilo biriyim. Bana ek olarak aracta 40-50 kilo yuk oluyor. Ayrica havalandirma da calisiyor oluyor. Benim izledigim tek politika uzun yolda kalkisimi cok cok yavas yapip 25 km hizdan sonra cruize control ile hizlanmak ve cruize kontrolu surekli kullanmak. Sadece yokus oldugu zaman araci ya manuele alip vites kucultmesini engelleyerek dogal olarak hizimi dusuruyorum ya da c. Controlu devre disi birakip kendim gazliyorum. Gazlarken de amacim hizimi korumaktan ziyade hizimi kontrollu dusurerek sarfiyati engellemek oluyor. Sehir icinde de cruize kontrolu cok fazla kullaniyorum belki onun da katkisi cok fazladir.

Sorum şu olacak: suan arac zaten bence ideal bir yakit verisi sergiliyor. Aracim 3150 kmde. Sizce bu veri daha duser mi rodajdan cikti mi arac? Bir de sunu sorucam. Araba isinirken cok yakit harciyo ve yakit verimi 0.2 yukseltiyor diye ben hep aracin mavi isigi sonmese de devir 1000 devrin altina dusunce hareket ediyorum. Sizce motora zarar veriyor mudur?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mavi ışığın sönmesini beklemektense devir 1200 civarında iken harekete geçmek. Ben bu yolu izliyorum. İlk çalıştığında devir 1800  civarında oluyor. Hava durumuna göre 10-20 sn. içinde devir 1200 lere geriliyor. Sonrasında yola çıkıyorum. Ha çok yüklenmeden. Zaten 1 km sonrasında mavi ışık sönüyor ve sıkıntı kalmıyor.

Motora zarar veriyor mu sorusu uzman arkadaşların ilgi alanı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...