Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sorum şu olacak: suan arac zaten bence ideal bir yakit verisi sergiliyor. Aracim 3150 kmde. Sizce bu veri daha duser mi rodajdan cikti mi arac? Bir de sunu sorucam. Araba isinirken cok yakit harciyo ve yakit verimi 0.2 yukseltiyor diye ben hep aracin mavi isigi sonmese de devir 1000 devrin altina dusunce hareket ediyorum. Sizce motora zarar veriyor mudur?

Motora zarar vermiyor ama yakıt tüketiminizi artırıyor. Mantıklı olan; çok yüksek devirli kullanmadan gımıl gımıl hareket etmektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motora zarar vermiyor ama yakıt tüketiminizi artırıyor. Mantıklı olan; çok yüksek devirli kullanmadan gımıl gımıl hareket etmektir.

20 sene sonra gımıl gımıl gidebilirim ama şimdi gaz pedalına biraz dokunuyorum:))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınızı yolda ısıtın boşuna yakıt yakmayın durduğu yerde, tüketiminiz düşer...

Gaza yeteri kadar basın, bunu sağlamak için frene daha az basarak sürmeyi deneyin...

En iyi ekonomi şehir içinde ortalama sürati (radar limitlerinde) maksimumda tutarak oluyor, dur kalk süratlerinde araç kullanılacaksa elektrikli araçlar en mantıklısı...

3000 devir ve üzeri performanslı kullanıma girer yakıt fazlalaşır, rodaj falan pek etkilemez sanıyorum aracınızı , eskidendi o birbirine sürten parçalar, artık sürtünme, sarsıntı yok motorlarda bu nedenle tüketimin düşeceğini pek zannetmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba

Arkadaşlar,yeni veriler vermek istedim aracım 1500 km.hafta sonu 300 km yol yaptım.120-130 hız sabitleyici ile giderseniz 6,8 litre yakıyor.en son 170 TL yakıt almıştım bu arada shell 97 yakıt alıyorum 550 km yol yaptım buda 30 krş değerlerini veriyor.Bazı arkadaşlar 7-8 litre yakan araca çok diye yazmış şu anda piyasada LPG araçlar dahi 30 krş yakarken sizce bu çokmudur?

Ayrıca bende Honda 600 RR var motor bile fazla yakıyor.daha fazla yakıt ekonomisi isteyen arkadaşlara elektrikli araç tavsiye ederim.  saygılar 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de 1200 devirlerde hareket edip mümkün olduğu kadar aracın 2000 deviri geçmesine izin vermeden vites değiştirmesini sağlıyorum. 1-2 dk sonra da zaten ışık sönüyor. 

Bu arada şehir içinde maximum hızda kullanma mantığına sonuna kadar katılıyorum. Hatta 3. vitesin üzerinde kullanmaya çalışırsanız farkı göreceğinizi de daha önce paylaşmıştım. Motora zarar vereceğini sanmıyorum çünkü servise sorduğumda devir ilk horultusunu geçirdiğinde kalkabilirsiniz denilmişti. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba

Arkadaşlar,yeni veriler vermek istedim aracım 1500 km.hafta sonu 300 km yol yaptım.120-130 hız sabitleyici ile giderseniz 6,8 litre yakıyor.en son 170 TL yakıt almıştım bu arada shell 97 yakıt alıyorum 550 km yol yaptım buda 30 krş değerlerini veriyor.Bazı arkadaşlar 7-8 litre yakan araca çok diye yazmış şu anda piyasada LPG araçlar dahi 30 krş yakarken sizce bu çokmudur?

Ayrıca bende Honda 600 RR var motor bile fazla yakıyor.daha fazla yakıt ekonomisi isteyen arkadaşlara elektrikli araç tavsiye ederim.  saygılar 

94 model kia sephia aracın ilk sahibiyim 20 yıldır kullanıyorum. Araç 1.5 105 beygir 10,89sn 0-100 hızlanması var, yani yeni mazda 3 ile hemen hemen aynı ( Bu aracın motorunda da mazda parçaları kullanılmış). Yirmi yıldır şehir içi 8 litreyi geçmedi tüketimi. Buradaki problem 20 yıllık teknolojik gelişime ve yeni araçta kullanılan start stop vs'ye rağmen tüketim değerlerinde hiçbir iyileşme olmaması. Tek iyileşme otomatik olmasına rağmen aracın 8 litre yakması, benim manuel Mazda 3 de şu an 8 litre gösteriyor.    

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boyutları büyüttüler, araçlar ağırlaştı ve yerden yükseldi... Bu tüketim dezavantajlarına son teknoloji benzinli motor ve şanzımanlar yeterli gelmiyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

94 model kia sephia aracın ilk sahibiyim 20 yıldır kullanıyorum. Araç 1.5 105 beygir 10,89sn 0-100 hızlanması var, yani yeni mazda 3 ile hemen hemen aynı ( Bu aracın motorunda da mazda parçaları kullanılmış). Yirmi yıldır şehir içi 8 litreyi geçmedi tüketimi. Buradaki problem 20 yıllık teknolojik gelişime ve yeni araçta kullanılan start stop vs'ye rağmen tüketim değerlerinde hiçbir iyileşme olmaması. Tek iyileşme otomatik olmasına rağmen aracın 8 litre yakması, benim manuel Mazda 3 de şu an 8 litre gösteriyor.    

Aslında insanlar yıllardır tartışıyor bu konuyu,yakıt tüketimi kullanıcıya göre değişir.Eğer performans istiyorsanız ona göre kullanırsınız bu arada 105 bg ile 120 bg aynı olması biraz tuhaf geldi bana ben 10 sn altında 0-100 görüyorum ama eğer babam gibi kullanırsam şehir içinde 6,5 litre bile yakıyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Bende şubat sonu itibari ile yeni mazda 3 sedan power aracıma kavuştum. Bir önceki arabam olan 2006 mazda 3 dynamic at aracımda istanbul şehiriçi kullanımda 10 lt civarında tüketim vardı, 10un altına hiç düşmedim. O modelin fabrika verileride 10du. Yeni araç fabrika verileri beni çok etkilemişti. Bir önceki araçta fabrika verilerinin tutması beklentimi yükseltti ancak araç şu an 500 kmye geldi ve tüketim değeri 10un altına inmiyor. İstanbulda ve yoğun trafik saatlerinde kullanmama rağmen bir önceki eski motorlu aracıda aynı şartlarda kullandığımdan değerlerin aynı olması beni üzdü. Son 1 yıllık mesajları okudum konu ile ilgili. Umarım rodaj süresi, araca alışma vb durumlardan sonra fabrika verilerine yaklaşırım. Bunun dışında araçtan çok memnunum :) forever mazda

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten 9-10 lt duyduğumda inanamıyorum çünkü ben en yüksek değerler olarak bile 9 lt görmemiştim... Umarım sizlerinde bu süreci kısa sürer. Her defasında aynı şeyi yazmak biraz klişeleşti ama motorunuzun 3000 devrin üzerinde  vites değişimleri yapmasını sağlamalısınız. Ve bunu en az 2 depo yapın. Bu benim fikrim veya tecrübem değil Mazda yetkilisi Volkan Bey'in bana tavsiyesidir. 3000 km yaptıktan sonra zaten belirgin düşüş göreceksiniz. Saygılar... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten 9-10 lt duyduğumda inanamıyorum çünkü ben en yüksek değerler olarak bile 9 lt görmemiştim... Umarım sizlerinde bu süreci kısa sürer. Her defasında aynı şeyi yazmak biraz klişeleşti ama motorunuzun 3000 devrin üzerinde  vites değişimleri yapmasını sağlamalısınız. Ve bunu en az 2 depo yapın. Bu benim fikrim veya tecrübem değil Mazda yetkilisi Volkan Bey'in bana tavsiyesidir. 3000 km yaptıktan sonra zaten belirgin düşüş göreceksiniz. Saygılar... 

Gerçekten söylediklerinize katılıyorum bende o kadar devir yüksek kullanmama rağmen en fazla 8,4 olarak yakıt tüketimi gördüm bu 9-10 nasıl oluyor anlamış değilim.Daha önce kullandığım araç fabrika verilerini veriyordu bir sıkıntı yaşamadım.Bu arada çok fazla fabrika verilerine kafaya takmamalı örneğin benim araç için max hız 181 yazıyor ama geçenlerde aracım 200 gördü.hay maşallah....''At sahibine göre kişner'' diye boşuna dememişler

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten söylediklerinize katılıyorum bende o kadar devir yüksek kullanmama rağmen en fazla 8,4 olarak yakıt tüketimi gördüm bu 9-10 nasıl oluyor anlamış değilim.Daha önce kullandığım araç fabrika verilerini veriyordu bir sıkıntı yaşamadım.Bu arada çok fazla fabrika verilerine kafaya takmamalı örneğin benim araç için max hız 181 yazıyor ama geçenlerde aracım 200 gördü.hay maşallah....''At sahibine göre kişner'' diye boşuna dememişler

Yinede fazla kişnetmemeli.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir önceki manuel miydi?

10'un altına düşecektir mutlaka

Bir öncekinde otomatikti.

Bende tam tersi oldukça düşük devirde kullanırım, 2500 devire gelmeden genelde vites geçişleri olur. Bugün araçla iş çıkış saati Boğaz köprüsünden geçtim trafik keşmekeş ortalama tüketim 11e kadar çıktı :), eve geldiğimde 10,8e geriledi. Zaten İstanbul'da artık trafik olmayan gün ve saat neredeyse kalmadı. Istesekte yüksek hızlara devirlere çıkamıyoruz. Belirtilen tavsiyelere uyup biraz daha yüksek devirde kullanmaya çalışacağım artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhabalar,

Aşağıdaki tablo benim yakıt tüketimim.

Son 400 Km, 3000 devir civarında vites değişimi ile bitirildi.

Toplamda yapılan bu yolun kabaca 540 km si şehirler arası, gerisi hep şehir içi. (280 Km Bursa-Çanakkale, 260 km si de Çanakkale-Burhaniye-Çanakkale).

Günde toplam 22-25 km yol yapıyorum. Yükselti farkı çok değil ama yine de rampalar var.

Tabloda en alttaki 4000 km benim tahminim. Yol bilgisayarı, tam dolu depo ile 560 Km yol dedi.

Ayrıca en son satırdaki 40 litre yakıt depoyu doldurdu.

Yorum sizin.

post-3955-0-98601700-1429562711_thumb.pn

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Sonunda ben de mazdama kavuştum(Maşallah). Aracı bursadan almaya gttim ve ilk benzinlikten pompa kendi kendine atana kadar üstüne ekleme yapmadan benzinimi aldım.  bursadan ankaraya yaklaşık 400 km yol kat ettim. Yol boyunca aracı 115 km ye sabitleyerek kullandım. Şehiriçi kullanımımla beraber araç 530 km yi gösterdiğinde benzinimi doldurmak için yanaştığımda 161 tl 'ye araç doldu.(pompanın kendi kendine atmasıyla)

Hesap yaptığımda 161/530 = 0,3037735849056604.

İlk kullanıma ve rödaj fdöneminde olan bir araç için gayet başarılı buldum değerlerini. Bilmem siz neler düşünürsünüz. Takdir sizin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhabalar,

Aşağıdaki tablo benim yakıt tüketimim.

Son 400 Km, 3000 devir civarında vites değişimi ile bitirildi.

Toplamda yapılan bu yolun kabaca 540 km si şehirler arası, gerisi hep şehir içi. (280 Km Bursa-Çanakkale, 260 km si de Çanakkale-Burhaniye-Çanakkale).

Günde toplam 22-25 km yol yapıyorum. Yükselti farkı çok değil ama yine de rampalar var.

Tabloda en alttaki 4000 km benim tahminim. Yol bilgisayarı, tam dolu depo ile 560 Km yol dedi.

Ayrıca en son satırdaki 40 litre yakıt depoyu doldurdu.

Yorum sizin.

attachicon.gifYakıt Tüketimi.PNG

bu hesaba göre 0.44 kuruş yakmış doğrumuyum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...