Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yokuş aşağı giderken hareket halinde iken, yakıt ortalamasını sıfırlayınız. Gaza hiç tokanmadan gidiniz. Ortalamın 0,5 lt / 100 km olduğunu görüp derin bir huzur duyunuz  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba güncel veriler :) Ankara Şehir içi 178 tl ile 503 km  :tey:

178 tl kaç litre benzin ediyor?

Benim şu aralar ortalamam 8 litre. Aşağıdaki tüm değerler soğuk motorla yapıldı.

5.4  litrelik ortalama: Işıksız ve 70 kilometreye sabitlenmiş MRCC

5.6 litrelik ortalama. Aynı sürüşe ait ve yaklaşık %30 eğime sahip 1 km rampa sonudaki değer. Rampada sıkıştırmadan çıkıldı.

post-3955-0-46644800-1433176026_thumb.jp post-3955-0-72598000-1433176415_thumb.jp

Son değer ise orta sert sürüş ve bidolu kırımızı ışıkla donatılmış yol sonrası.

post-3955-0-80620900-1433176161_thumb.jp

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

178 tl kaç litre benzin ediyor?

Benim şu aralar ortalamam 8 litre. Aşağıdaki tüm değerler soğuk motorla yapıldı.

5.4  litrelik ortalama: Işıksız ve 70 kilometreye sabitlenmiş MRCC

5.6 litrelik ortalama. Aynı sürüşe ait ve yaklaşık %30 eğime sahip 1 km rampa sonudaki değer. Rampada sıkıştırmadan çıkıldı.

attachicon.gif5nokta4.jpg attachicon.gif5nokta6-2.jpg

Son değer ise orta sert sürüş ve bidolu kırımızı ışıkla donatılmış yol sonrası.

attachicon.gif7nokta9.jpg

şu anda benzinin litresi 4.64 olsamsı lazım PO da 178/4,64 dersek 38 litre civarı yapıyor. Bunu da 100km değerlerini bulmak için (38/503)*100 dediğimizde 7,55 gibi bir değer çıkıyor. Yani 100 km de 7.55 lt 

@robosapiens17 değerlerimiz çok farklı değil, aracınız 8lt yakıyor olsa bile km'de 37kr. civarı yakıyor demektir. Benzinli bir arabaya göre hele ki benzinin 4.64 olduğu bir yerde çok da değil bana göre bu değerler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, ben aracımı 2. el olarak trabzondan aldım geldim Ankara'da kullanıyorum. Trabzon'dan Ankara'ya geldik, depoyu doldurdum, şehiriçi 505km yol yaptım, 198 liraya depo tekrar doldu. 198/505= 39 kuruş/km yapıyor, Yani 100km'de 39tl. Benzini shellden, ltsi 4.68'den alıyorum 39/4.68=8.3lt/100 km . Sizlerin verilerini okuyunca bu değer bana biraz yüksek geldi çünkü öyle agresif de kullanmadım aracı normal kullandım ve moralim bozuldu biraz açıkçası 7-7.5lt arası bir ortalama bekliyordum, aracı aldığım kişi de trabzonda eğimli ve yüksek bir yerde oturduğunu orda yolların da genel yapısı öyle olduğu için 8.5lt civarı yakıyor ortalama dedi ama ankarada tahmini 7-7.5lt arası yakar demişti. Ortada rodaj muhabbeti de yok aracı 12bin kmde aldım, şu an 13bin km'de. Acaba bu bahsettiğiniz 2 depo boyunca vitesi manuel modda ortalama 3000devir civarında vites değiştirerek kullansam bir faydasını görür müyüm ne dersiniz? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuel modda daha fazla yakabilir düşüncesindeyim. Aracın huyuna suyuna alıştıkça değerler daha da düşecektir. Önceki sahibi bakımını falan yaptırmış mı bu arada?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet Bey cevap için teşekkürler, manuel modda kullanma amacım yakıt tasarrufu değil, manuel modda kullanım esnasında ve devirli kullandığım için araç fazla yakacaktır ancak bu işlemi 1-2 depo boyunca yapınca motorun açıldığını, yakıt tüketimlerinde azalmalar olduğunu görmüş bazı arkadaşlar. Emrbrc2144 arkadaşımıza bu bilgiyi Mazda yetkili servisinde vermişler.

Araca gelirsek önceki sahibi bakımını zamanında yaptırmış evet. Ama Trabzonda şehiriçinde hız yapılabilecek bir yol yok, en geniş yol sahil şeridi o da 2 şeritli zaten, belki aracı aldıktan sonra hiç motoru açacak şekilde devirli bir kullanım yapmadıysa belki şu an biraz fazla yakmasının sebebi o olabilir diye düşünüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

manuel modda kullanım esnasında ve devirli kullandığım için araç fazla yakacaktır ancak bu işlemi 1-2 depo boyunca yapınca motorun açıldığını, yakıt tüketimlerinde azalmalar olduğunu görmüş bazı arkadaşlar. Emrbrc2144 arkadaşımıza bu bilgiyi Mazda yetkili servisinde vermişler.

Bu durum bana biraz şehir efsanesi gibi geldi !! Hangi yetkili servis demiş acaba bunu ?

Üretimde ki Mazda mühendislerinin düşünemediklerini, yetkili servis ustaları düşünüp buluyorlarsa eğer. Mevcut şapkamı çıkarıp, saygı duyarım. :hi:

Yeni araçlar motor açma, rodaj vs diye bir şey kalmadı artık. 90'lı yılların otomobillerinde vardı bu rodaj muhabbeti.

Aracınızın şanzımanı sürücünün karakterine göre hareket ediyor. Sizin sürüşünüzü kayda alıp, sürüş karakterinize göre vites geçişlerini sağlıyor. Bununla ilgili hususi bir konu açmak lazım aslında. 

Aracınıza alıştıkça, aracınızda size alışacak. :)

Kazasız, belasız, güvenli sürüşler diliyorum.  :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yeni nesil araçlardan, renault dCi motorlarda,  ilk 3000km  şöyle sürünüz, böyle sürünüz  sabit hızla gitmeyin, basmayın bilmemne gibi bir alışma süresi var. kimi rodaj der, kimi açılma,        ama bu uygulama kitapçıkta yazıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, ben aracımı 2. el olarak trabzondan aldım geldim Ankara'da kullanıyorum. Trabzon'dan Ankara'ya geldik, depoyu doldurdum, şehiriçi 505km yol yaptım, 198 liraya depo tekrar doldu. 198/505= 39 kuruş/km yapıyor, Yani 100km'de 39tl. Benzini shellden, ltsi 4.68'den alıyorum 39/4.68=8.3lt/100 km . Sizlerin verilerini okuyunca bu değer bana biraz yüksek geldi çünkü öyle agresif de kullanmadım aracı normal kullandım ve moralim bozuldu biraz açıkçası 7-7.5lt arası bir ortalama bekliyordum, aracı aldığım kişi de trabzonda eğimli ve yüksek bir yerde oturduğunu orda yolların da genel yapısı öyle olduğu için 8.5lt civarı yakıyor ortalama dedi ama ankarada tahmini 7-7.5lt arası yakar demişti. Ortada rodaj muhabbeti de yok aracı 12bin kmde aldım, şu an 13bin km'de. Acaba bu bahsettiğiniz 2 depo boyunca vitesi manuel modda ortalama 3000devir civarında vites değiştirerek kullansam bir faydasını görür müyüm ne dersiniz? 

Aracınız hayırlı olsun. Hoş geldiniz. Benim ortalamam da sizinkine yakın. Araçla bütünleştikçe, onu tanıdıkça ve o sizi tanıdıkça yakıt değerleriniz değişecektir. Ben istediğimde 6 litre ortalama yapabiliyorum. Ya da 10 litreye çıkabiliyorum. Yukarıda fotoğraflarını da paylaştım fakat zamanım yetersiz geldiği için yaptığım yolun eğim grafiğini ekleyememiştim. Rotanın grafiği aşağıda.

Soğuk motorla elde edildi. Sakin bir sürüş. Rotanın sonundaki sarı bölgeden önce 547 numaralı mesajdaki 5nokta4 isimli fotoğrafta görülen ortalama değer. Sarı bölgenin de dahil edilmiş hali yani rampanın da dahil edilmiş sekli ile 5nokta6 isimli fotoğraftaki ortalama değer.

post-3955-0-04685400-1433458407_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba,

Bende sonunda aracımın uzun yol tüketimini test edebildim. Geçen hafta İstanbul-Antalya gidiş geliş toplamda 1550 km yolu 100 km de ortalama 5,7 lt tüketim yaptım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...