Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba,

Bende sonunda aracımın uzun yol tüketimini test edebildim. Geçen hafta İstanbul-Antalya gidiş geliş toplamda 1550 km yolu 100 km de ortalama 5,7 lt tüketim yaptım.

çok çok iyi sanki

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok çok iyi sanki

Çok iyi değil abi !! Tek kelime ile bence mükemmel. Bir dizel kullanıcısı olarak çok net şekilde söylüyorum ki harika bir değer bence. Dizel yakıt sarfiyatı konusunda benim sarfiyatımı bilenler vardır. Uzun yolda minimum 4.4 Litreyi, maksimum da 5.2 litreyi görmüşümdür. Şehir içi 5.5 -6.5 Litre arası değişkendir, karmada ortalamam 5.7-6 Litredir.

Hal böyleyken otomatik benzinli bir otomobil için,5.7 litre sarfiyat mükemmel bir değerdir. Kaldı ki varsın 1-2 litre fazla yaksın, dizelin o traktör sesini çekmemek ve otomatik vites konforuna değer bence.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok iyi değil abi !! Tek kelime ile bence mükemmel. Bir dizel kullanıcısı olarak çok net şekilde söylüyorum ki harika bir değer bence. Dizel yakıt sarfiyatı konusunda benim sarfiyatımı bilenler vardır. Uzun yolda minimum 4.4 Litreyi, maksimum da 5.2 litreyi görmüşümdür. Şehir içi 5.5 -6.5 Litre arası değişkendir, karmada ortalamam 5.7-6 Litredir.

Hal böyleyken otomatik benzinli bir otomobil için,5.7 litre sarfiyat mükemmel bir değerdir. Kaldı ki varsın 1-2 litre fazla yaksın, dizelin o traktör sesini çekmemek ve otomatik vites konforuna değer bence.

Bu tüketimde cruise controlün etkisi büyük bence, yol boyunca ortalama 110-120 km/h arasında sabitleyip yolculuk yaptım. CC hızlı bir şekilde ayarlanan hıza ulaşıp deviri düşürdüğünden tüketim azalıyor.

istanbul- sakarya çıkışı arası otobanda gece yol boşken aracın sınırlarını da kısa süreliğine denedim :fiuw:   170-175 km/h'e rahat bir şekilde çıktı. Ancak bunun üstüne en fazla 180 e zorlanarak çıkabildim, daha fazlasına çıkabilir miydi bilmiyorum (belki araçta yük yokken ve tek sürücü varken 200 ü zorlar). Bu arada araçta 2 yetişkin + 2 çocuk ve full bagaj vardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar, tüketimdeğerine ilişkin şöyle bir bilgi vererek daha elle tutulur mukayese yapılmasına yardımcı olmak istiyorum.

Bir önceki kasa otomatik mazda 3 den şehiriçinde %25 (bunun %5 i  I stop nedeniyle, yani ı stopu devre dışı bırakırsanız %20)), şehir dışında da %20 daha az yakıyor. Bir önceki kasanın manuelinden ise şehir içinde de şehir dışında da %10-%12 daha az yakıyor. Bahsettiğim araçlara sahip olmuş ve en az 1 sene aynı sürüş karakteri, hava ve trafik koşullarında kullanmış biri olarak söylüyorum bunu. Daha önceki kasa otomatik impressivim şehir içinde 11 lt tüketirken bu aracım 8 lt, şehir dışında ise önceki 6,3-7 lt arası tüketirken bu aracım 5-5,6 lt tüketiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi senin verdiğin değerler gerçek bir ölçüt benim için çünkü tüm Mazda3 serilerini kullanmış birisin. Yakıt tüketimi dışında bir şey sormak istiyorum; bu otomatik şanzımanın geçişlerinin 2. nesile göre daha geç ve yavaş gerçekleştiğine dair şeyler okudum, senin değerlendirmen nedir?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içinde yol bilgisayarımdaki değer 9,4 lt nin hiç altına inmedi. Gerçi iş nedeniyle sürekli yoğun trafikteyim klima hep açık. 

Ama henüz benzin alıp km tutup kendim hesaplamadım veri doğru da olmayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle duyduğun güven ve yorumun için teşekkür ederim Mehmet, benim bu konudaki değerlendirmem daha sarsıntısız ve konforlu bir geçiş nedeniyle kullanıcıların böyle bir hisse kapıldığıdır. Halbu ki daha seri ve kullanım tarzına bağlı olarak daha alt devirlerde de bir üst vitese geçiyor. Kullanım tarzına bağlı olarak 2000 devirde de vites geçişi sağlamak bizim elimizde 6200 devirde de vites geçişi sağlamak bizim elimizde. Ama benim hissiyatım ve düşüncem bir önceki nesile göre daha konforlu (ki bir önceki nesilinde vites geçişleri gayet başarılıydı) ve sanki biraz daha seri. Yalnız, manuel modda vites düşürmek ile vites yükseltmek arasında ise hissedilir bir serilik farkı var.Vites düşürmede tepkiyi çok daha çabuk verirken, vites yükseltmede aynı çabuk tepkiyi-kavramayı gerçekleştirmiyor.

Şehir içinde yol bilgisayarımdaki değer 9,4 lt nin hiç altına inmedi. Gerçi iş nedeniyle sürekli yoğun trafikteyim klima hep açık. 

Yol bilgisayarındaki tüketim verisi %2-3 hata payı ile çok gerçekçi ve doğru diyebiliriz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim şu anda yol bilgisayarında karma kullanımda sabit değerim 6.9 ac eco da açık 24 derecede ben memnunum şu anda

Karma için normal bir tüketim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her yakıt alıştan sonra ortalama tüketim değeri sıfırlandığında acı gerçek ortaya çıkıyor. Şehir içi yoğun trafikli illerde kullanılıyorsa araç ve güzergah ip gibi düz değilse ,  klima açıksa 8-9 lt / 100 km. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her yakıt alıştan sonra ortalama tüketim değeri sıfırlandığında acı gerçek ortaya çıkıyor. Şehir içi yoğun trafikli illerde kullanılıyorsa araç ve güzergah ip gibi düz değilse ,  klima açıksa 8-9 lt / 100 km. 

Gerçi önceki aracım 12-13 litrelerdeydi... bu bile benim için iyi :) Arabada haklı o kadar çok dur kalklı ve yoğun bir trafikki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçi önceki aracım 12-13 litrelerdeydi... bu bile benim için iyi :) Arabada haklı o kadar çok dur kalklı ve yoğun bir trafikki.

Aynen öyle. Bizim eski Murat 124 ler ne yakardı.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, haftasonu 500km gidiş ve 500km dönüş olmak üzere yolculuk yaptım. Tüm yol boyunca iki yetişkin , klima açık ve yarı bagajla 5,0 lt/100km ortalama tutturdum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, haftasonu 500km gidiş ve 500km dönüş olmak üzere yolculuk yaptım. Tüm yol boyunca iki yetişkin , klima açık ve yarı bagajla 5,0 lt/100km ortalama tutturdum. 

Birde ben görsem şu değerleri :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde ben görsem şu değerleri :(

Uzun yolda 5,0lt/100km hatta fabrika verisini dahi yakalamak mümkün ancak bayağı sakin ve sabırlı kullanmak lazım. Şöyle söyleyeyim 500km neredeyse molasız 6 saatte geldim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya arkadaşlar özellikle Ankarada 3. Nesil mazda 3 kullanan arkadaşlar bir şey sormak istiyorum hafif rampa olan yollarda, örneğin Konya yolunda giderken ben ne yaparsam yapayım 6. vitesi göremiyorum, gaza yüklenirsem 3500-4000 devirde 4. viteste hızlanarak gidiyor, sakin sürmeye çalışırsam da 80-90km hızlarda 2000 devire yakın 5. viteste gidebiliyorum en fazla bu yüzden de yakıt tüketimim bu yolu kullandığımda 12lt lere kadar çıkıyor, bu durum normal midir? Aracımın sürüş karakteristiğinde bir problem olduğunu düşünmeye başladım ya da hafif rampalarda bile aracın performansı yetersiz mi kalıyor tork değeri düşük olduğu için?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaslar. CX5 Sahibiyim.Otomatik vites motor omrunu cok daha fazla uzatiyor.rampa yukari yuksek devirle cikmak evet keyifsiz bir sey ,sarfiyat yuksek vs. Ama motorun omru vuruntu olamdigi icin daha uzun omurlu oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya arkadaşlar özellikle Ankarada 3. Nesil mazda 3 kullanan arkadaşlar bir şey sormak istiyorum hafif rampa olan yollarda, örneğin Konya yolunda giderken ben ne yaparsam yapayım 6. vitesi göremiyorum, gaza yüklenirsem 3500-4000 devirde 4. viteste hızlanarak gidiyor, sakin sürmeye çalışırsam da 80-90km hızlarda 2000 devire yakın 5. viteste gidebiliyorum en fazla bu yüzden de yakıt tüketimim bu yolu kullandığımda 12lt lere kadar çıkıyor, bu durum normal midir? Aracımın sürüş karakteristiğinde bir problem olduğunu düşünmeye başladım ya da hafif rampalarda bile aracın performansı yetersiz mi kalıyor tork değeri düşük olduğu için?

Mazda 3lerdeki 6. vitesin performans değil ekonomi amaçlı konulduğunu okumuştum. Motor nispeten küçük olduğu için yokuşlarda 3bin devirden sonra gerçek performansını gösteriyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

a noktasından, yüksekteki bir b noktasına sabit bir hızla çıkarken,  

6. viteste 2000 devirde

veya

5. viteste 3000 devirde

veya

4. viteste 4000 devirde

veya

3. viteste 5000 devirde 

çıkarsanız , aracınız neredeyse aynı yakıtı tüketecektir.  aradaki fark sadece sürtünmeye giden ısı enerjisi kadar olacaktır. (ihmal edilebilecek kadar az)

6. viteste gaz kelebeğini sonuna kadar açıp büyük boğazdan yavaş akış olacak.

3. viteste gaz kelebeğini oldukça kısıp küçük boğazdan devirden dolayı hızlı akış olacak.

bir yerden diğerine girmek için gereken enerji bellidir.  vites küçültüp büyüterek bunu yok edemezsiniz. 

araçlarınız güzel. ve her şey gayet normal.  tadını çıkartın 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...