Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

yakıt tüketimi tamamen size bağlı neyi istiyorsanız mazda 3'ünüz emin olun size onu verecektir..ben pek yakıt tüketimine takılmıyorum çok fazla kullanmadığım için kullandığım zaman da yokuştaki vites düşüşü dahil motor sesi yol tutuşuna kadar her şeyi hissederek sürüyorum..aşırı memnunum bu araçtan..bir reno pejo tasarrufu beklemenin de bu kalite ve göz doldurucu tasarıma hakaret olacağını düşünüyorum vesselam... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bayadır veri girişi yapmıyordum. İstanbuldan Bodruma 730 kmlik yolu 5 yolcu, tam dolu bagaj ve yol boyu klima açık bir şekilde 6.1 ile gittim. Bir de İstanbul içi yakıt tüketimim 6.5 - 6.9 arası dolanıyor. bazen 7.7leri gördüğüm de oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar bayadır veri girişi yapmıyordum. İstanbuldan Bodruma 730 kmlik yolu 5 yolcu, tam dolu bagaj ve yol boyu klima açık bir şekilde 6.1 ile gittim. Bir de İstanbul içi yakıt tüketimim 6.5 - 6.9 arası dolanıyor. bazen 7.7leri gördüğüm de oluyor.

Ortalama hız bilgisini de verebilir misiniz?
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama hız bilgisini de verebilir misiniz?

Tabi. Genel olarak hız sınırları çerçevesinde sürdüm. Sanırım saatte 110 km bir ortalama hız çıkar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle cevap veren arkadaşlara cümleten teşekkür ederim. Benim aslında buradaki esas sıkıntım ve endişem aracın çok yakması veya rampalarda performansının yetersiz kalmasından ziyade, benim aracıma özgü bir problem olabilir mi diye düşünerek paylaştım. Çünkü mesela canyildiz arkadaşımız istanbul içi yakıt tüketimine 6.5-6.9 arası deyince  ben kendi aracımdan şüpheye düşüyorum, ben hiç bir zaman çok yoğun trafikte kalmamama ve agresif kullanmamama rağmen 8lt ortalamanın altına düşemedim(Aracı 12bin km'de aldım, her depoyu dolduruşumda ortalamayı sıfırlayıp yeniden benzin alırken kontrol ediyorum, ilk depo ortalaması 8.3lt/100km, 2. depo ortalaması 8.0lt/100km) 

Dediğim gibi aracımda herhangi bir sıkıntı olmadığından emin olsam, 8lt yakıyor olması fln hiç sorun değil aslında, hatta 8lt yaktığını söylediğim diğer benzinli otomatik araç sahibi arkadaşlarım çok iyi diyorlar bu değer için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğim gibi aracımda herhangi bir sıkıntı olmadığından emin olsam, 8lt yakıyor olması fln hiç sorun değil aslında, hatta 8lt yaktığını söylediğim diğer benzinli otomatik araç sahibi arkadaşlarım çok iyi diyorlar bu değer için :)

Aracım 2.000 km de ve ben daha 9.4 ün altını göremedim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar,

Aracımı 6 aydır kullanıyorum ve kilometre 9500. Kış şartlarında ortalama karma tüketim 5,6lt., şu anda 5.1lt.

Yakıt konusu kullanım şartlarına göre %100 değişebilen bir değer. Ancak ben şuna eminim aynı şartlarda kullandığım dizellere yakın ve benzinli araçların çok altında değerler elde ediyorum. Eskişehir'e gelen arkadaşlara detaylı bilgi verebilirim. Araçlarımız gerçekten az tüketiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Çanakkale-Bursa-Çanakkale yaptım. Servis bakımı için. 7000 km deyim. Toplamda 578 km yol yapmışım. Yola çıkmadan önce yakıt tüketim ortalamasını sıfırlamıştım. Dönüşteki ortalama değer: 6.5 lt. Giderken de gelirken de trafik kurallarına uygun şartlarda ve bazen de biraz üzerinde kullanım sonucu elde edilen bir değer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

istanbul - izmir arası ortalama 100-110 km arası klima açık, 2 kişi araç ağzına kadar dolu şekilde 7,4 lt /100km tüketime sahip. yolun büyük kısmını da cruise control ile gittim. bana yüksek geldi. gerçi o seyahat için mi bu tüketim değeri onu bilemiyorum bi türlü bulamadım ayarlardan. genel tüketim bu seviyede.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim bir sorum var 6.vites 3.devirde kac km hizla gidiliyor ? Torksuz kalip 5.vitesi istiyor mu ?

buna bende yanıt istiyorum. cevap lütfen arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhabalar,

istanbul - izmir arası ortalama 100-110 km arası klima açık, 2 kişi araç ağzına kadar dolu şekilde 7,4 lt /100km tüketime sahip. yolun büyük kısmını da cruise control ile gittim. bana yüksek geldi. gerçi o seyahat için mi bu tüketim değeri onu bilemiyorum bi türlü bulamadım ayarlardan. genel tüketim bu seviyede.

info tuşuna basarak ortalama Yakıt tüketimi ekrana geldiğinde Sıfır olana Kadar Info tuşuna basık tutun. Sıfırladığınız andan itibaren Yakıt tüketiminizi gösterir
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba arkdaşlar uzun süredir çok az giriyordum foruma, müsait olmadığım için ilgilenemedim. lafı uzatmadan son sürüşümdeki yakıt bilgisini paylaşmak istiyorum. 2 gün önce ergani ilçesinden diyarbakır merkeze dönüşte yakıt sarfiyatım 4.8 lt oldu. araçta 4 yetişkin hatta 4,5 yetişkin vardı diyebilirim. yolda 3 yerde yol yapımı nedeni ile tek şeritten devam ediyordu. hergün daha iyi oluyor.  gidiş yol ortalamasına bakamamıştım ama genelde 0,3 lt fazla oluyor yani ortalama yine 5 lt bile olmuyor gibime geldi. karma yakıt tüketimim 6,9 lt. darısı görmek isteyen arkadaşların başına... bu arada aracım yakıt konusunda çok iyi ama benimde küçük gacık gucuk seslerden şikayetim var. NAZAR eden varsa baştan söyliyim bıktım haaa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son zamanlardaki aşırı fiyat artışlarından dolayı depoyu fulleyip ölçme fırsatım olmadı ancak garip olan şu ki en kötü halde bile 7,8lt geçmeyen gösterge 9,5lt'den aşağı inmiyor. klima tabiiki biraz daha yoğun son günlerde ama 2 lt civarı farketmeside hiç hoş değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son zamanlardaki aşırı fiyat artışlarından dolayı depoyu fulleyip ölçme fırsatım olmadı ancak garip olan şu ki en kötü halde bile 7,8lt geçmeyen gösterge 9,5lt'den aşağı inmiyor. klima tabiiki biraz daha yoğun son günlerde ama 2 lt civarı farketmeside hiç hoş değil.

Bakım zamanınız filan yaklaşmış olabilir mi ? Yada hava filtreniz çok  kirlenmiş olabilir. Kendiniz de bir kontrol edebilirsiniz hava filtrenizi.

Günlük kullanımda aracınızı çalıştırdıktan sonra, ortalama kaç km kullanarak stop ediyorsunuz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bakım zamanınız filan yaklaşmış olabilir mi ? Yada hava filtreniz çok  kirlenmiş olabilir. Kendiniz de bir kontrol edebilirsiniz hava filtrenizi.

Günlük kullanımda aracınızı çalıştırdıktan sonra, ortalama kaç km kullanarak stop ediyorsunuz. 

filtreyi mutlaka kontrol edeceğim. bunun yanında evet son zamanlarda hiç uzun yolum yok. max 25km oda şehir içi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

filtreyi mutlaka kontrol edeceğim. bunun yanında evet son zamanlarda hiç uzun yolum yok. max 25km oda şehir içi.

Sağlıklı bir yakıt sarfiyat istatistiği için. Aracınızı çalıştırdıktan sonra, minimum 35 km gidiyor olmanız lazım. Ve bu süreçte de rampa, trafik ışıkları, yoğun trafik, klima, bagaj yükü, yolcu sayısı vs. hepsi etken faktör. 

Yol bilgisayarınızın yakıt sarfiyatı raporunu bir sıfırlayın bence. 9,5 Litre gerçekten çok fazla geldi bana. Bilmiyorum birde sağ ayağınızın ayarını bir kontrol edin. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu sahilden  Antalya-Kaş-Fethiye dönüşte de Korkuteli üzeri Antalya ya  yaklaşık 500 km mesafede 3 kişi dolu bagaj ve sürekli açık  klima ile 7.2 ortalama  yakıt tükettim. (Araç  2014 Mazda 3 power AT  Hb. 3.500 Km de.)  Ancak  güzergahta çok iniş ve çıkış var.Fethiye Korkuteli arasında  rakım 1.400 metreye kadar çıkıyor. Düz yolda aynı şartlarda  6,0 - 6,5 arasında olacağını düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...