Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

"Normal" tanımı kişiden kişiye değişir. Cruise Control'ü kullanıyor musunuz fırsat oldukça?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dostlar ben çok normal kullanımda , 11.7 kere çıktım bi saçmalık var bu işte ama anlayamadım . Fikri olan varmı 

Çok normal kulanımda bu araçların 11,7 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi değerine ulaşması mümkün değil. Böyle bir ortalama değer, klima sürekli açık, sürekli rampa çıkma, sürekli kick down yapma , sürekli dur kalk yapma durumlarında karşılaşılabilecek bir değer. Çok normal kullanımda bu ortalama değer gözlemleniyorsa biryerlerde bir hata var. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok agresif kullanımlarımda 11 LT gördüm... Benimde çok moralimi bozuyor ama emekliler gibide süremiyorum maalesef....8:)

kesinlikle normal ötesi sürüş. Hiç basmadan normal trafik akışı nerde sorun olabilir  fikri olan . Lastik basınçları normal bu arada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki ortalamayı sıfırlayıp yeni ortalamayı takip et bakalım nasıl olacak. Birde sıfırlamadan sonra en az 30-40 km kullandıktan sonra sonucu irdelemek lazım.

Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki ortalamayı sıfırlayıp yeni ortalamayı takip et bakalım nasıl olacak. Birde sıfırlamadan sonra en az 30-40 km kullandıktan sonra sonucu irdelemek lazım.

ortalamayı da sıfırladım 10.5 dan aşağı inmiyor anlamadım bu işi. aynı güzargahta 7.5 - 8 ile gezerken 2,5 lt birden arttı  ve sebebini bulamıyorum ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ortalamayı da sıfırladım 10.5 dan aşağı inmiyor anlamadım bu işi. aynı güzargahta 7.5 - 8 ile gezerken 2,5 lt birden arttı  ve sebebini bulamıyorum ?

Tuhaf bir durum, servise danış olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizde ankaradasınız  , sizde durum nedir ? 

Ortalama olarak en fazla 9,7 lt / 100 km oldu ama, senin durum farklı. Aynı güzergah ve aynı kullanım koşullarından söz ediyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama olarak en fazla 9,7 lt / 100 km oldu ama, senin durum farklı. Aynı güzergah ve aynı kullanım koşullarından söz ediyorsun.

en fazla 9,7 diyorsunuz yani günlük 20 km lik bir kullanımda 7,5 civarı doğrumuyum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

en fazla 9,7 diyorsunuz yani günlük 20 km lik bir kullanımda 7,5 civarı doğrumuyum

Ortalama 8,3 lt./100 km. Gibi. Yukarıda arkadaşların söz ettiği gibi kış koşullarında daha da artar tabi. ama senin söz ettiğin artış, hiçbir değişiklik olmadan 100 km de 2,5 litrelik artışki, bunun nedeni nedir bende bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama 8,3 lt./100 km. Gibi. Yukarıda arkadaşların söz ettiği gibi kış koşullarında daha da artar tabi. ama senin söz ettiğin artış, hiçbir değişiklik olmadan 100 km de 2,5 litrelik artışki, bunun nedeni nedir bende bilmiyorum.

ben şentepe civarı oturuyorum  yokuş yani sizin düz mü yokuş var mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben şentepe civarı oturuyorum  yokuş yani sizin düz mü yokuş var mı

Yokuş var. Zaten yakıtı içercesine tüketen iki unsur var ; birisi dip gaz diğeride yokuş çıkmak 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalaması 7.5-8'den yukarı olan arkadaşlar; i-stop'u kullanma sıklığınız/durumunuz nedir?

Her fırsatta kullanıyorum hatta şöyle tarif edebilirim her sabah okula gitmek için en az 35dk dur kalk trafiğe oturuyorum i-stop kullanıyorum şöyle ki istanbul da yaşamamdan kaynaklı trafikten kurtulduğunda gaza abanma tepkisi bende de mevcut okul dönüşünde yol boşsa 4 bin devir altı görmez araba bide o atmosferik motorun sesi yok mu bağıra bağıra dönüyorum eve haliyle de 9 litrenin altını görmüyor araç o yüzden ben araç çok yakıyor demiyorum ben çok yaktırıyorum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk 500 Kilometre süresince 18 Litre , 500' den sonra 13 Litreye düştü,  1000 Km den sonra 11 litreye düştü , 2000 kilometreye gelince 7,5 - 8 Litreye düştü , 2500 Km ' den  sonra (Şehir içi = 6,5 Litre) , (Şehir dışı = 5,5 Litre) tüketmeye başladı. Şu anda 2.900 Kilometrede , sakin kullanan birisi değilim, sol şerit müdavimiyim, uygun ortamı bulurbulmaz ibreyi 160-180-205' e dayarım, önümde kaplumbağa gibi giden çıkarsa  vites küçültüp atağa kalkarım vs. şehir içi sıkışık trafikte ve çevre yolunda genellikle manuel modda kullanıyorum , sıkışık trafikte İ-Stop 'u düzenli olarak kapatıyorum.

Full atak kullanırken bile 7,5 Litre nin üzerine çıkmaz oldu, şu an ki sonuçlardan çok memnunum. Ulaştığım bu düşük tüketim değerlerinde Klima kapalı . Eğerki klima açık olursa yazdığım değerlere +1 Litre daha eklemek gerekli .

Mazdacı 1990 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4300 km ' de aracım yaptığım yolun yarısı havaalanına git gel diğer yarısı trafiksiz şehir içinde ortalamam 8,3 lt/100 km önceki nesil mazdamda bu 9,6lt/100km idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4300 km ' de aracım yaptığım yolun yarısı havaalanına git gel diğer yarısı trafiksiz şehir içinde ortalamam 8,3 lt/100 km önceki nesil mazdamda bu 9,6lt/100km idi.

Demek ki Ankara'da bir sıkıntı var , çünkü diğer illerden yakıt ortalamaları hep daha düşük geliyor . Hatta istanbul bile bizden düşük anlamadım bu durumu . Skyactive deniz seviyesini daha çok seviyor sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demek ki Ankara'da bir sıkıntı var , çünkü diğer illerden yakıt ortalamaları hep daha düşük geliyor . Hatta istanbul bile bizden düşük anlamadım bu durumu . Skyactive deniz seviyesini daha çok seviyor sanırım

Bu kadar etkileyecek bir faktör yok Ankara' da ama bunu biraz dikkatli kullanımla en düşük 7 litreye çekebilirim diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...