Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@tarahumara maşallah değerler çok iyi, ben 2000km ye kadar ortalama düşer sanıyordum ama sizin aracınızın 1200km olması ve istanbuldaki 8L ortalamayı yakalamanız daha da endişelendirdi beni, dediğim gibi trafiğe nadir kalıyorum ama ortalama hala yüksek :/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, bayfeynmann said:

@tarahumara maşallah değerler çok iyi, ben 2000km ye kadar ortalama düşer sanıyordum ama sizin aracınızın 1200km olması ve istanbuldaki 8L ortalamayı yakalamanız daha da endişelendirdi beni, dediğim gibi trafiğe nadir kalıyorum ama ortalama hala yüksek :/

Ben, pek endişelenecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi misali, herkesin araç kullanım şekli farklı. Ben, çok sakin araç kullanıyorum. Bundan sebep arada 1-1,5 LT fark olabilir. Son kullandığım 2015 Fiesta 1.5 Dizel aracımla, sadece İstanbul içi tüketimim 4.6 LT/100km idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@tarahumara işin garip yanı da o işte :) annemle kullanıyoruz aracı, araç max 3bin devir görmüştür yani çok devirli kullanmıyoruz ama şunu fark ettim bir iki gece baya devirli kullandım 4bin in altına inmedim ortalama 9.2 den 9.1 e sonra da 9.0 a indi garipsedim açıkcası sonra tekrar normal kullanıma devam ettim hala aynı kaldı 9.0 :) klima da kapalı olmasına rağmen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

b775c5542110a2d021a794f5fcaba49d.jpg

Dün kaynarca kartaluploadfromtaptalk1467186166990.thumb.jpg arası yeni mazda 3 A/T ile dur kalk trafikte ki değerim.Gayet yeterli gibi ne dersiniz?

Umarım foto yüklemeyi becerebilmişimdir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi daha ne yaksın garibim[emoji3]

Ben de onu diyorum :) buna bir de tüp atacaksın 10-12kr falan yakar [emoji1] ben dizeldeyken değerlendirin. LPG'ye geçersem kesin fiyatlar uçar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalamayı umursamadan kullanınca hal böyle oluyor. Yüksek devirleri görmeyince araç ilerlemede isteksiz [emoji4]

Birde headers olunca yüksek devirler hem canlı hem zevklidir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

CMU'yu değiştirince yakıt verileri sıfırlandı haliyle. Bir önceki depoda 8 lt ortalama yaptım. Bu depoda henüz yarıdayım fakat şuan 6.8 lt ye indi. Sebebini pek anlamadım valla :D İstanbul'un boşalmasına bağlıyorum. Henüz depo yarıya inmedi 290 km yaptım. Daha fazla iner mi bilmiyorum. Sadece İstanbul içi verileri bunlar. Fotoğraftaki sürüş Koşuyolu-Ataşehir arası. 20 dakikalık sürüş ortamalası 6 lt/100km.

L366AV.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalovadan bayram tatili için Dikili-Salihleraltına gittik depoyu yola çıkmadan önce fulledik salihleraltına geldiğimizde tekrar fulledik 90 tllik aldı yani yaklaşık olarak 362 kmyi 90 tl gittik bence çok iyi bir değer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bozüyük-izmit arası. araç kapasitesinin yarısı dolu. 115km sabitleme klima full açık 6.7lt... yol önemli %90 aşağı eğimli sürüş yapıldı. neredeyse sıfır fren...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 hours ago, Servet said:

Bu ekran benim arabada çıkmaz hemi?

Çıkar abi. iStop ekranına gelip, sol attaki yukarı ok tuşuna bas. Açılan menüden ikinci tuş olması lazım. Bir sonraki sayfaya geliyor. 3 tane ekran var. Biri iStop durumu, biri iStop kullanımı diğeri de bu paylaştığım ekran.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlk defa yakıt tüketimimde gözle görülür bir düşme oldu ancak sebebini bilmiyorum. Geçen mayısta aracı aldım, Geçen yaz Ankarada şehiriçi ortalamam 8.0 litre civarı oluyordu hemen hemen her depoda, kışın 8.5'lara kadar çıkmıştı kış lastikleriyle. Bu yazın başında yine 7.8-8.0 civarı şehiriçi ortalamalar yaparken, son 600 km'nin ortalaması 7.2 ve tamamı yine aynı şekilde şehiriçi :)  Kilometreyi genelde ev-iş arası 20km'lik yolda yapıyorum. Onun dışında eve yakın alışveriş merkezindeki spor salonuna gidip gelirken kısa mesafe 2-3km. Şu anki değerlerden çok memnunum umarım değişmez :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...