Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şehirler arası yolda yeni rekorum 5,2 önceki aracım puntoydu bu değerleri göremiyordum bile:)

image.jpeg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehirler arası yolda yeni rekorum 5,2 önceki aracım puntoydu bu değerleri göremiyordum bile:)

[emoji122] [emoji122] umut oldunuz bize, ışık oldunuz yolumuzu aydınlattınız :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 ayda 4.000 km ye yakın yol yaptım uzun yol deneyimlerimden bahsedecek olursak ilkinde 6,5 u zor gördüm :) ikincisinde araca alıştığım için verileri baya bi aşağıya çekebildim izlenimlerime gelecek olursak aracı 2,2-2,7 devirde kullanmak en ekonomiği hızlanma konusuna gelirsek ivmeli hızlanmayı seven bir araç değil gaza abanıp yakıtı arttırmaya gerek yok ;) ideal hız 115, klima fanı yüksek olmamak kaydıyla yakıtı çok fazla etkilemiyor bu verileri klima açık elde ettim:) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Aracın "0" km'sinden itibaren genel yakıt ortalamasını gösteren bir yer var mı? Yakıt ekonomisi ekranında viteslerdeki yakıt değerlerini gösteriyor. O ekranda var mı? Ben mi göremiyorum?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın "0" km'sinden itibaren genel yakıt ortalamasını gösteren bir yer var mı? Yakıt ekonomisi ekranında viteslerdeki yakıt değerlerini gösteriyor. O ekranda var mı? Ben mi göremiyorum?

Sifirlamadiginiz surece gosteriyor yakit ekonomisi bolumunde.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Holydao :

Sifirlamadiginiz surece gosteriyor yakit ekonomisi bolumunde.

Sıfırlıyorum ara sıra. Genel ortalamayı da gösterse iyi olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genel ortalama bi yerden sonra aldatici olabiliyor aslinda. Ben cok takilmiyorm, bikac defa denedim arabanin yakit tuketimi ortaya cikti, 3 asagi 5 yukari belli iste, her gun her dakika ona kafa yoramam, moralimi bozamam hele ki km.de 18-20 kurus yakan araci satip skyactive'e gectikten sonra [emoji16]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 hours ago, Budaren said:

Viteslerdeki ortalama tüketimi göstermiyor aracınız. Ekranda çeviri hatası var. "Bu viteste ortalama" yazan yer aslında "bu sürüşte ortalama" olmalı. Çeviri hatası yapılmış. "Bu viteste ortalama" yazan kısım aslında sizin aracı çalıştırdığınız andan itibaren ortalamayı belirtiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Viteslerdeki ortalama tüketimi göstermiyor aracınız. Ekranda çeviri hatası var. "Bu viteste ortalama" yazan yer aslında "bu sürüşte ortalama" olmalı. Çeviri hatası yapılmış. "Bu viteste ortalama" yazan kısım aslında sizin aracı çalıştırdığınız andan itibaren ortalamayı belirtiyor.

Dogrudur [emoji106]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.09.2016 at 15:26, takeri7 :

Arkadaşlar yakıt tüketiminize hayran kaldım. Ben maalsef şehir içinde bu değerlere ulaşamadım halaaaaa :( 

Şehir dışında sizin değerlerinize ulaştım. Araçta tek başıma, bagajda tek bir valiz, klima kapalı, şöför camı açık, 90 km hız sabitleyici ile 5lt/100km ortalama değerini yakaladım.

Bende 2015 power 1.5 benzinli otomatik var. Arabam şuan 10850 km de. Malatya da yaşıyorum. Bilen bilir İstanbul ile kıyaslanamaz bile trafiği. İl merkezi 550 bin nüfuslu bir şehir. Sakin kullanıyorum, arabada %90 tek kişiyim, bagaj boş, klima %90 kapalı şöför camı açık. Şehir içi ortalamam bahar ve yaz aylarında 8-8,5 lt. Yalnız şöyle bir durumum var. Benim evim ile iş yerim arası 2,5 - 3 km. Aracı işe gidip gelişte kullanıyorum. Mesafe kısa farkındayım fakat akşamları ve hafta sonları aracı daha çok kullanıyorum şehir içi uzun mesafelerde. Aracı zaten 2015 ekimde aldım 1500-2000 km si şehirler arası geri kalan 8850 km si şehir içi. Zaten sadece 2,5-3 km lik yolda işe gidip gelerek 8 ayda bu km yapılmaz. Mazda nın bakım prosedüründen dolayı 6 ay dolduğunda bakımı da yapıldı. Lakin sizin değerlerinizi yakalayamadım. Lütfen yardımcı olurmusunuz ??? Nedir sıkıntı ne yapmam gerekiyor ??? Araçta mı bir sıkıntı var acaba ?

Fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

power ile reflex arasındaki yakıt farkı jant ve lastik boyutları ile alakalı olabilir mi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

power ile reflex arasındaki yakıt farkı jant ve lastik boyutları ile alakalı olabilir mi ? 

Aslinda (teorik olarak) olabilir hatta olmali. Ama pratikte yarim litreden fazla fark yaratmaz diye dusunuyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar; Siteyi her gün takip ediyorum.Mazda dan şikayetler ve başka marka araçların ön plana çıkarılmasını şaşkınlıkla izliyorum.Yakıt verilerinde kıyaslama yaptığımda önceki araçlarımdan daha ekonomik olduğu bence tartışılmaz.Yazın iki kez Tekirdağ dan  Ayvalık a gittim.380 km sadece 100 TL benzin yaktı.Hafta sonu Ankara ya gittim.İstanbul Osmanbey gişelerine 6 km kala trafikte tam 2,5 saat bekledim.Ankaraya gidiş geliş tam 1230 km yaptım ve sadece 340 TL benzin harcadım.Daha ne olsun.Sürüş keyfi cabası...8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam ilk verdiğin yakıt yakıt verisiyle ikincisi arasında farklılıklar var yani ilk veride 100 tl ile 380 km diyosun trafiksiz 38 krş yapar ikincisi 340 tl ile 1230 km yaklaşık 27 krş yapar ve aşırı trafikde kalmışşsın hesaplamada yanlışlık olmasın

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

48 dakika önce, Ultrass34 :

Hocam ilk verdiğin yakıt yakıt verisiyle ikincisi arasında farklılıklar var yani ilk veride 100 tl ile 380 km diyosun trafiksiz 38 krş yapar ikincisi 340 tl ile 1230 km yaklaşık 27 krş yapar ve aşırı trafikde kalmışşsın hesaplamada yanlışlık olmasın

Sizin hesapta bir yanlışlık olmasın?

100 TL ile alınacak benzin (litresini 4.7 Tl saysak) 100/4.7=21.27

380 km'de 21.27 yaktıysa 100 km'de  21.27/3.8= 5.5 litre yapmış olmuyor mu?

litresi 4.7 liradan  5.5 litre hesaplarsak 100 km'de 25.85 lira yakmış oluyor. Bu durumda Km'de 25.8 kuruş olmuyor mu? Yoksa bende mi yanlış hesapladım?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, Ultrass34 :

Ben de onu diyecektim, 2. Nesil otomatik Mazda 3 ile 4 kişi klima açık 6.5 yaktım haftasonu. Ben de baya yaklaşmışım bu rakamlara :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin hesapta bir yanlışlık olmasın?
100 TL ile alınacak benzin (litresini 4.7 Tl saysak) 100/4.7=21.27
380 km'de 21.27 yaktıysa 100 km'de  21.27/3.8= 5.5 litre yapmış olmuyor mu?
litresi 4.7 liradan  5.5 litre hesaplarsak 100 km'de 25.85 lira yakmış oluyor. Bu durumda Km'de 25.8 kuruş olmuyor mu? Yoksa bende mi yanlış hesapladım?

Dogru, 100/380 yapinca 26 kurus cikiyo zaten ki o da guzel rakam [emoji106]
Aksam aksam beyinler yandi, sabah zihinler piril pirilken bi daha bakalim bu olaya [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kuruş muhabbeti yapıldığı sürece çok yanlış hesaplanır. Bir türlü anlayamadım bu kuruş hesabını. Dünyanın en oynak yakıt fiyatlandırması olan bir ülkede hemde. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Ultrass34 :

100.000 TL / 380 KM = 26.3 kuruş yakar

340.000 TL / 1230 KM = 27.6 kuruş yakar

24 dakika önce, Gökhan :

Kuruş muhabbeti yapıldığı sürece çok yanlış hesaplanır. Bir türlü anlayamadım bu kuruş hesabını. Dünyanın en oynak yakıt fiyatlandırması olan bir ülkede hemde. :D

Aynen öyle geçen sene şehir içi 300 kuruş yakan şimdi 350 kuruş yakıyor, zamlar sağ olsun :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...