Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 hafta sonra ...

Şehir içi yoğun trafikte 7.3-8.1 arası gördüm,uzun yolda çok virajlı ve iniş çıkışlı yerde 7 gibi,düz yolda da 4.5-5.5 lt gibi gördüm.Bence gayet iyi hele ki önceki aracımdan sonra dizel gibi geldi bana [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 hours ago, Jaquetonur said:

Şehir içi yoğun trafikte 7.3-8.1 arası gördüm,uzun yolda çok virajlı ve iniş çıkışlı yerde 7 gibi,düz yolda da 4.5-5.5 lt gibi gördüm.Bence gayet iyi hele ki önceki aracımdan sonra dizel gibi geldi bana emoji3.png

Değerlerimiz birebir aynı neredeyse.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içini kriter olarak alıyorsanız bu değerlendirmeler bence yanlış, herkesin yaşadığı şehir farklı kullanım şekli farklı tabiki farklı olacak siz şehir dışı düz yol sabit 90 km hız ve 6. vites teki anlık değerleri paylaşın ona göre arabaları kıyaslayın veya aynı şehirde aynı güzergahta ve aynı şekilde sürerek belli bir k yapın ve karşılşatırın başka türlü olmaz bu kıyaslama olsada anlamı olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen yaz 145 km gibi ilk uzun yol deneyimimde 90 km sabit hızda 4 lt yakıt ortalamasıni yakalamistim. %90 şehir içi yaz ortalamam 7.1 kis ortalaması suan 7.2. Yakıt gayet iyi ama yalıtım ve iç malzeme kalitesi çok kötü. Çocuklardan dolayı iç hacim ve bagaj ihtiyacım olmasa eminim polo beni daha çok mutlu ederdi.

IMAG0767_1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen yaz 145 km gibi ilk uzun yol deneyimimde 90 km sabit hızda 4 lt yakıt ortalamasıni yakalamistim. %90 şehir içi yaz ortalamam 7.1 kis ortalaması suan 7.2. Yakıt gayet iyi ama yalıtım ve iç malzeme kalitesi çok kötü. Çocuklardan dolayı iç hacim ve bagaj ihtiyacım olmasa eminim polo beni daha çok mutlu ederdi.

Polo mu? Dogru mu okudum? Etmeyin eylemeyin... [emoji30]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 skyactiv otomatik yakıt değerleri gayet tatminkar. Diğer markaların cvt 1.3 modellerine bakarsanız onlarında 1.5 mazda kadar yaktığını görürsünüz ki mazdanın yaptığı taktiri hak ediyor.

Mazda dan sonra poloya geçmek pişmanlık olur. Eski aracım 3 kapılı colt cz3 idi. Benimle birlikte bşr arkadaşım ise sıfır polo aldı. Birkaç ay geçtikten sonra benim arabaya yolcu olarak katılım sağladı ve ciddi ciddi poloyu satmayı düşündü. Polo'nun arka yolcu kısmı hiç tatminkar değil. İki sene önceki oto şovda vw ve mazda araçları kıyasladığımda iç malzemede mazdanın daha kaliteli olduğuna kanaat getirmiştim.

İştirak durumundan sıfır vw araçlarını indirimli alma hakkım olmasına rağmen satın almak aklımın ucundan bile geçmedi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Polu' mu yapmayın bu araç ile onu kıyaslamak hayatımda gördüğüm en saçma kıyaslamalardan biri olur. Polo, Fiesta, İ20 vb. araçların hiç biri bu arabadan üstün olamaz sürmesek inanırız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 saat önce, g3z3g3n1616 :

B ve C sınıfı 2 aracı kıyaslamak kadar saçma bir karşılaştırma olamaz. Polo B sınıfının en iyi arabası da olsa, Mazda 3'ün yanına yaklaşamaz hiçbir konuda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teknik bir karşılaştırma değil zaten olamaz. Benim kişisel fikrim mazda en iyi değilde biraz daha iyi olabilirdi. Örneğin yalitima biraz daha önem vermelerini isterdim. Konuyu uzatmaya gerek yok. Mazda i kotulemiyorum. Sadece verdiği histen dolayı kişisel fikrimi belirttim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 minutes ago, g3z3g3n1616 said:

Teknik bir karşılaştırma değil zaten olamaz. Benim kişisel fikrim mazda en iyi değilde biraz daha iyi olabilirdi. Örneğin yalitima biraz daha önem vermelerini isterdim. Konuyu uzatmaya gerek yok. Mazda i kotulemiyorum. Sadece verdiği histen dolayı kişisel fikrimi belirttim. 

Evet burada arkadaş haksız suçlamalara maruz kalmış :)

İstekler&ihtiyaçlar. Mazda araçları daima yolu diğer araçlara göre daha çok hissettirir ve daha çok yol ve motor sesi içeriye alır. Çünkü Mazda'nın stili bu, hisli araç. CX-5 Suv aracı bile sedan gibi hatta pek çok sedan'dan daha öte yolu hissetmenizi sağlıyor.

Elbette herkes bu sürüş sitilini sevmek zorunda değil. Ama Mazda bu. Hatta elektronik direksiyonlarında bile eski tip direksiyon hissi yaşatabilen bir marka. Kimisi doğal olarak bunu -kötü olarak algılıyor, ama Mazda bu :) Bu sebep ile bu noktada Mazda'yı eleştirmek doğru olmaz.

Diğer yandan Mazda'nın başarısı sorunsuzluk. ABD'de Consumer Reports raporlarına göre hemen Toyotanın arkasından gelmekte. VW ise bu listelerde 8. - 9. sıralarda olmakta. Ama zaten VW kullanıcısıda bu kafada. VW kullanıcısı çoğunlukla Mazda kullanıcısı gibi araçlarını babadan anneye, anneden çocuğa bırakmıyor. Aracı en çok 3 sene kullanırım, zaten ilk 3 yılda arazı riski az derseniz VW mantıklı seçim haline gelir. Japon araçlar ABD pazarı ağırlılı üretilmekte, yağlı, çamurlu eller ile sürücü aracı kullanabilir. VW ise Avrupa pazarı ağırlıklı. Yani İstekler&ihtiyaçlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 hours ago, g3z3g3n1616 said:

Bence yalıtımla ilgili de bir sorunu yok aracın. Sadece asfaltlarımız kaliteli değil. İstanbu'da Avrupa yakası TEM yolunda yeni yeni sessiz asfalt döşenmeye başlandı ve araçla o yola girdiğinizde "nooluyor yahu" diyorsunuz birden. Tüm ses kesiliyor. Motor sesi bile içeri gelmiyor. Orada aracı sürerken insan ciddi bir şekilde rahatlıyor. Şirket aracı dizel fluence ile oradan giderken bile ses gelmiyor. Bence sorun yalıtım değil asfalt kalitesi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3. nesil Mazda 3 için iç malzemesi genel anlamda kötü diyemezsiniz. Bir çok test videosu ve dergi incelemelerimde C sınıfı içerisinde iç malzeme kalitesi çok başarılı bulunuyor.

Ancak VW grubu ile kıyaslama yaparsak Golf kadar mükemmel değil, Polo kadar iyi değil, Jetta kadar kötü değil 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla olabildiğince objektif yaklaşmaya çalışacağım, 2. nesil Mazda 3'ümün motor sesinden hiç rahatsız değilim, 5000d/d hızla giderken dahi motor sesi rahatsız edici değil ama bunda yol gürültüsünün payı büyük olabilir. Gerçekten yol gürültüsü alıyor araç, diğer japon araçlarında da gözlemlediğim kadarıyla bu sorun hemen hepsinde var. Malzeme kalitesi olarak bence 2. nesli dahi Polo'yla değil, Golf'le kıyaslarım ve geri kaldığını düşünmüyorum. Kaldıki 3. nesilde kalite olarak kendilerini aşmışlar. Malzeme kalitesi dediğimizde, dokunma hissi, görüntü ve tuşların vs. rijitliği aklıma geliyor. Bu konuda da eleştirebileceğim bir yanı yok. Şimdiye kadar aynı sınıtfa 2 adet Opel Astra'm ve Honda Civic'im oldu, motor sesi olarak Honda'yı Vtec olmasından dolayı ilk sıraya, Mazda 3'ü de son sıraya koyarım. Bence VW sadece ikinci el kaygısı ve Alman markası olmasıyla tercih edilen bir distribütör harikası. Kullanıcı dostu değil, birkaç özellik isteseniz fiyat alıp başını gidiyor ve standart dışı olduğu için araya bekleme süresi giriyor. Mazda ise aracını sürdüğünde zevk alanların, aracına aşık olacak derecede bağlananların ve sorunsuzluğu ön planda tutanların aracı ve bir distribütör faciası.Kısaca mantık evliliği ile aşk evliliği arasındaki fark diyebiliriz :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir süredir D segmenti farklı bir araç kullanıyorum. Geçen aküsü şarj etsin diye yatmakta olan mazdayı kullandım. İnanın 30-40 km/saat hıza çıktığımda dönüp arka camlardan biri açık mı diye bakma ihtiyacı duydum. Sürekli kullandığım dönemde hissetmiyordum ama böyle ara verdiğimde çok net tanık oldum. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Merhaba dün aracımı aldım ve Muğla-Ankara arası yaklaşık 670km gibi bir yol yaptım, çıkarken kilometreyi okumayı unutmuşum tam söyleyemiyorum ama yaklaşık bu kadar olması lazım.  Yakıt ortalamasını aracı alınca sıfırladım. Şuan 6.4 görünüyor. Eve 20km kala yakıt lambası yandı şuan 40km menzil gösteriyor. Hız sabitleme ile mümkün olduğunca 105-110 arasında kaldım ara ara denemek için bastığım oldu o kadar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...