Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 saat önce, macrostr :

Merhaba dün aracımı aldım ve Muğla-Ankara arası yaklaşık 670km gibi bir yol yaptım, çıkarken kilometreyi okumayı unutmuşum tam söyleyemiyorum ama yaklaşık bu kadar olması lazım.  Yakıt ortalamasını aracı alınca sıfırladım. Şuan 6.4 görünüyor. Eve 20km kala yakıt lambası yandı şuan 40km menzil gösteriyor. Hız sabitleme ile mümkün olduğunca 105-110 arasında kaldım ara ara denemek için bastığım oldu o kadar.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba dün aracımı aldım ve Muğla-Ankara arası yaklaşık 670km gibi bir yol yaptım, çıkarken kilometreyi okumayı unutmuşum tam söyleyemiyorum ama yaklaşık bu kadar olması lazım.  Yakıt ortalamasını aracı alınca sıfırladım. Şuan 6.4 görünüyor. Eve 20km kala yakıt lambası yandı şuan 40km menzil gösteriyor. Hız sabitleme ile mümkün olduğunca 105-110 arasında kaldım ara ara denemek için bastığım oldu o kadar.

Hayirli olsun araciniz, kazasiz belasiz kullanmak kismet olsun ins.

Yakit olarak iyi bir rakam bence, aralarda basmalar olmasa demek ki 6ya yakin bir deger cikacak. Ben de 110a sabitleyerek 6-6.5 arasi bir deger elde ediyorm genelde mevsime ve aralardaki gaza gelmelere bagli olarak.

Gören'den aldiniz galiba araci; model, donanim, km, fiyat, renk nedir? [emoji4]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracımı Gören'den almıştım. 0 km olarak. Hoş aracı aldığımda km 100 idi. Fabrikada rastgele araç seçip bazı testler yapıyorlarmış, o da benim aracıma denk gelmiş. Hatta araçla birlikte ufak bir sertifika verdiler duruma belirten. Muğla istanbul arası 700 km civarı yol yapmıştım. Sakin kullanarak gelip 100-110 u geçmemiştim. Eve vardığımda ortalama tüketim 5.1 gözüküyordu. Eve yaklaşırken yeni yanmıştı benzin ışığı. 1 depo ile geldim yani Muğla'dan.

İlk günden kareler :)

yEjlka.jpg

69MkjW.jpg

W0oZjL.jpg

37gak4.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracımı Gören'den almıştım. 0 km olarak. Hoş aracı aldığımda km 100 idi. Fabrikada rastgele araç seçip bazı testler yapıyorlarmış, o da benim aracıma denk gelmiş. Hatta araçla birlikte ufak bir sertifika verdiler duruma belirten. Muğla istanbul arası 700 km civarı yol yapmıştım. Sakin kullanarak gelip 100-110 u geçmemiştim. Eve vardığımda ortalama tüketim 5.1 gözüküyordu. Eve yaklaşırken yeni yanmıştı benzin ışığı. 1 depo ile geldim yani Muğla'dan.

Sizin mugla-istanbul yolculugundan daha once bahsettiginizi hatirliyorum, ekonomi kelimesinin anlaminin yeniden yazildigi, kusaktan kusaga aktarilasi bir öykü olmustu [emoji4]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece surat mi?

Mevsim, yolcu sayisi, yuk/esya durumu ve en onemlisi guzergah.

Konya'da duz ovada gitmek var, bi de Toroslari aşmak var [emoji4]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 6 ile 100-110 arası 4.5-5.0 litre yakıyor. Biraz daha kasar 90 civarına inerseniz 4.2 bile görüyorsunuz.
Mazda 3 için 5.5 litreler bence fazla.

Hocam hangi guzergah bu?
Dag tepe asmadan, duz otobanda ise normal, aksi halde ise mucize bence...
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Holydao :

Hocam hangi guzergah bu?
Dag tepe asmadan, duz otobanda ise normal, aksi halde ise mucize bence...

Hocam güzergah Aşkale ilçesinden (1630 rakım) Erzurum merkeze gidiş (1800 rakım) yokuş çıkış yani.

İstanbul' dan Erzurum' a 1800 metre çıkış. 120-125 hız sabitleme, boş yollarda 220 lere kadar zorladım 3-4 defa 6.1 yaktı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

On 11.04.2017 at 10:09 AM, Holydao said:

Hayirli olsun araciniz, kazasiz belasiz kullanmak kismet olsun ins.

Yakit olarak iyi bir rakam bence, aralarda basmalar olmasa demek ki 6ya yakin bir deger cikacak. Ben de 110a sabitleyerek 6-6.5 arasi bir deger elde ediyorm genelde mevsime ve aralardaki gaza gelmelere bagli olarak.

Gören'den aldiniz galiba araci; model, donanim, km, fiyat, renk nedir? emoji4.png

Teşekkürler Hocam,

Tahminimce 100'e sabitlesem arada basmasam 6nın altını bile görürdü belki.

2014 model yılı, 2015 Kasım trafiğe çıkış, Power, Kırmızı,28800km fiyatı buraya yazıp şimdi piyasayı düşürmeyeyim özelden yazayım ama uygun aldım. Bana satan arkadaş da gören'den almış uygun bir fiyata almış. Sol ayna değişmiş, aynanın altında bir karış boya var. Marşpiyel de de 3-4 parmak bir boya var. Gerisi temiz. Bu fiyatı biraz düşürdü. 

1 hour ago, Takeri7 said:

Aracınız hayırlı olsun.

Ben uzun yolda 5 lt/100 km versini elde ediyorum ;D

Teşekkürler oh şahaneymiş 5 litre, yolun yarısı sakin gitsem diğer yarısı eeeeh yeter deyip basıyorum. hiç yapamıyorum o işi. Yalan olmasın bir defa gaza gelip octavia ile ankara kayseri arası 3.9lt/100km dizel yaptım, son 100km gene gazladım :) 

32 minutes ago, Holydao said:

Sadece surat mi?
Mavsim, yolcu sayisi, yuk/esya durumu ve en onemlisi guzergah.
Konya'da duz ovada gitmek var, bi de Toroslari aşmak var emoji4.png

Evet muğladan ankaraya kadar bayır çıkıyorsun, virajlı yollar, çok keyifli ama yakıt için olumsuz bir yol. Otobanda ankara-istanbul 90a taksan 5 görür diye düşünüyorum.

28 minutes ago, M.E.G said:

Mazda 6 ile 100-110 arası 4.5-5.0 litre yakıyor. Biraz daha kasar 90 civarına inerseniz 4.2 bile görüyorsunuz.

Mazda 3 için 5.5 litreler bence fazla.

Hocam tamamen yol şartları... Ama birde motor açma denen bir konu vardı onun etkisi olabilir mi ?

4 minutes ago, M.E.G said:

Hocam güzergah Aşkale ilçesinden (1630 rakım) Erzurum merkeze gidiş (1800 rakım) yokuş çıkış yani.

İstanbul' dan Erzurum' a 1800 metre çıkış. 120-125 hız sabitleme, boş yollarda 220 lere kadar zorladım 3-4 defa 6.1 yaktı.

Ortalama tüketim TripA ile bağlantılı TripA sıfırlanınca o da sıfırlanıyor. yolun sonunda bir şekilde TripA sıfırlanmış ve son 1-2 km'yi gösterme ihtimali var mı ? Hatalıysam kusuruma bakmayın aracı daha yeni yeni öğreniyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3'u satip 6 mi alsak diye dusundum kisa bi sure [emoji16]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 dakika önce, macrostr :

Teşekkürler Hocam,

2014 model yılı, 2015 Kasım trafiğe çıkış, Power, Kırmızı,28800km fiyatı buraya yazıp şimdi piyasayı düşürmeyeyim özelden yazayım ama uygun aldım. Bana satan arkadaş da gören'den almış uygun bir fiyata almış. Sol ayna değişmiş, aynanın altında bir karış boya var. Marşpiyel de de 3-4 parmak bir boya var. Gerisi temiz. Bu fiyatı biraz düşürdü. 

Teşekkürler oh şahaneymiş 5 litre, yolun yarısı sakin gitsem diğer yarısı eeeeh yeter deyip basıyorum. hiç yapamıyorum o işi. Yalan olmasın bir defa gaza gelip octavia ile ankara kayseri arası 3.9lt/100km dizel yaptım, son 100km gene gazladım :) 

Evet muğladan ankaraya kadar bayır çıkıyorsun, virajlı yollar, çok keyifli ama yakıt için olumsuz bir yol. Otobanda ankara-istanbul 90a taksan 5 görür diye düşünüyorum.

Hocam tamamen yol şartları... Ama birde motor açma denen bir konu vardı onun etkisi olabilir mi ?

Ortalama tüketim TripA ile bağlantılı TripA sıfırlanınca o da sıfırlanıyor. yolun sonunda bir şekilde TripA sıfırlanmış ve son 1-2 km'yi gösterme ihtimali var mı ? Hatalıysam kusuruma bakmayın aracı daha yeni yeni öğreniyorum. 

Yok hocam 50 dakikalık sürüşteki ortalama dikkat ederseniz. Üstteki veriler o anki sürüşteki ortalamayı gösterir,  altta ki veriler genel ortalama. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeniden hayirli olsun diyelim [emoji4] kaza bela gostermesin Allah. Madem kirmizi nazar boncugu asin heryerine

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kanaatim 2.0 motor 1.5'den daha az yakıyor bu arabalar için. Adamlar bütün argeyi 2.0 üzerinde yapmışlar. Bizim gibi fakir ve aptal vergi sistemi olan ülkeler için 1.5 motoru yapmışlar. Haliyle 1.5 motor yetersiz kalıyor ve efektif çalışamıyor. Benim görüşüm bu yönde yani. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim kanaatim 2.0 motor 1.5'den daha az yakıyor bu arabalar için. Adamlar bütün argeyi 2.0 üzerinde yapmışlar. Bizim gibi fakir ve aptal vergi sistemi olan ülkeler için 1.5 motoru yapmışlar. Haliyle 1.5 motor yetersiz kalıyor ve efektif çalışamıyor. Benim görüşüm bu yönde yani. 

Katiliyorum, ayni arabanin 1.2 yerine 1.6 motorla daha az yakmasi prensibi burada da gecerli.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, M.E.G :

Bmw vardı diye hatırlıyorum. Yeni aracın hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Arabalar :

Bmw vardı diye hatırlıyorum. Yeni aracın hayırlı olsun.

Bmw geçen sene nisanda vardı abi, nisan-aralık arası passat, aralık - nisan mazda6 :)

Teşekkürler bu arada :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, macrostr :

Teşekkürler Hocam,

Hayırlı olsun bende aldığınız aracı takip ediyordum malum sitede, eğer o ise anlattığınız kriterlere uyuyor  Muğla  Yatağan'da  ilan hala duruyor ama. Elimdeki aracı daha  satamadım ne yazık ki. Size nasipmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...