Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim elde ettiğim 5lt/100km verisini şu şartlarda elde ettim.

Çoğunluğu düz yol, az kısmı iniş çıkış.

Ortalama hız 90-95 km/h. Müsait olduğu her yerde hız sabitleyiciyi kullandım, virajlı yollarda sadece hız sabitleyiciyi kapattım

Arabada tek başıma

Klima Kapalı

Bagajda 1 adet valiz 

Ön cam beş parmak açık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, M.E.G :

Bmw geçen sene nisanda vardı abi, nisan-aralık arası passat, aralık - nisan mazda6 :)

Teşekkürler bu arada :) 

Artılar eksiler sıralanıp sonuca ulaşıldığında son seçim isabetli oldumu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guney afrika da 1.6 ve 2.0 lt motor mevcut.
Broşüre baktığınızda 2.0lt motorun daha az yaktigini belirtiyor.
Bakalim az kaldi Ocakta siparisi verdik Mayisin sonunda teslim edecekler.
O zaman ayrintili bir sekilde yazarim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

31 dakika önce, Mazdaafrika :

Guney afrika da 1.6 ve 2.0 lt motor mevcut.
Broşüre baktığınızda 2.0lt motorun daha az yaktigini belirtiyor.
Bakalim az kaldi Ocakta siparisi verdik Mayisin sonunda teslim edecekler.
O zaman ayrintili bir sekilde yazarim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bendeki 2.0 120 hp. Kagida gore 1.5 ile litrede 0.5 km fark var. Senin dedigin eski kasadaki 1.6 motormu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15 hours ago, Oz6ur said:

Hayırlı olsun bende aldığınız aracı takip ediyordum malum sitede, eğer o ise anlattığınız kriterlere uyuyor  Muğla  Yatağan'da  ilan hala duruyor ama. Elimdeki aracı daha  satamadım ne yazık ki. Size nasipmiş.

Evet o araç, ilanı kaldırmamışlar gördüm. Hatta demek fazla arayan yok diye yorum yaptık ilanı görünce :) Ankara'da bir siyah power vardı ona da bakıyorduk, sahibi ile konuştuk, Ankara dışındaydı gelince görüşecektik ama haber çıkmadı 75 yazmıştı birşeyler yapacaktı, hatasızdı, jelatinleri duruyor falan diyordu, düşünülebilir belki. 

Ben yeni 308, bir kaç yıl daha eski golf ve mazda 3 arasında kalmıştım. Şuan mazda 3 tercih ettiğim için çok çok memnunum. Yakıt sizin için çok önemli ise alternatiflere gidin diğer her açıdan daha üstün bir araç. Muğladaki kaçmış, daha iyileri denk gelir inşallah. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam.

Konya-Mersin gidiş gelişlerimde, Ereğli yolunca 116~118 km/s, geri kalan otobanda ise 128~130 km/s hızlarında seyrederim(dim). Gittiğimde veya geldiğimde ortalama tüketim 6.4 lt. civarında olur(du). ~360 kilometre mesafe.

Bu gidiş ve gelişimde yolculuk saati, çıkış/varış zamanlaması itibariyle hiç acelem olmadığından, otobanda 120, bölünmüş yolda da 100 km hızlarında gittim geldim. Deneme yapmak için. Ortalamam 5'li değerlerde kaldı. 5.6 falan. Aslında daha düşük de olabilirdi.

Sevindirdi!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, NoooFearrrr :

Yakıttki fark motordan değil 6. vitesten geliyor.

Bence de vites oranları belirleyici rol oynuyor. Açıkçası skyactive teknolojisinin 1.5 motorda şehirdışında beklenen verimde olmadığını, asıl start-stop'un etkisi ile şehiriçinde yakıt tüketimini anlamlı derecede düşürdüğünü düşünüyorum.

Konuya farklı açıdan bakarsak, geçen haftaki tamamen şehirdışı olan konya-ankara yol güzergahımda cruise sabit 120km (ilçe geçişlerindeki dur-kalklar dışında hızım düşmedi,aksine hep ufak ufak boş alanlarda hızlanma denemelerim oldu) ile Honda Civic 6.4lt ortalama benzin tüketimi gösteriyordu (LPG'de pompa hesabı da 7.4 lt olarak çıktı). Civic'in 20 yıllık bir teknoloji olduğu malumunuz :) Bunun tek nedeni aracın aşırı uzun bir 5.vitesinin olması. 120 km hızda 2400 civarı bir devirle ilerliyor araç. Hatta 150'de 3000 devirin biraz üstünde ???  Ama şehiriçinde gezmeye başlayınca 10 lt civarı tüketim eğer azıcık hızlanma isteğinizde varsa kaçınılmaz. Bu açıdan bence 1.5 skyactiv motorun esas ön plana çıktığı kurvar şehiriçi O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arabam ile ilk uzun yol tecrübemi yapıp sizlere izlenimlerimi aktarmak isterim. Kullanmış olduğum güzergah birinci nesil mazda3 ve mazda2 ile çok fazla gidip geldim.

Arabanın deposunu doldurup tek başıma yazlığa yola koyuldum. Neyse vapura kadar istanbul içinde dur kalk normal gidiş derken arabam 6.4 civarı tüketimi yakaladı. Bu arada dikkat etmedim çok fazla aman az yaksın etsin. Bu sürüş tarzımda manual birinci nesil ile 7.0 civarı tüketiyordu. Mazda2 aynı civarda tüketim değeri yakalıyor birinci nesil ile derken sky motoru beğendim. Sonra önce osmangazi yoluna ardından bursa otobanı girip istikamete devam ettim. Yer yer hızım 180 ve 200 civarı genelde 120 altına düşmedim. Karacabey yolunda öndeki golfe kitledim onunla birlikte gittik sonra 90 civarı sabitleyip erdeğe geldim. Klima açık onu atlamayayım araba inanamadım 320 kuruş yaktı :D Ben bu yolda 350 kuruş altı iki arabamla yakalayamamıştım.( Benzinin son güncel halleri göz önüne alıp öyle düşünün.)  Dikkat etsem bu yeni üç oldukça uzun yolda cimri bir araç olacak. Tabi vw hayranı arkadaşlarımı aradım hacı bu şekilde yaktı yolda bolca videolar vs atarız bir birimize onları da gönderince hepimiz şok. :DPerformans olarak birinci nesil ile mazda2 bayıldığı yollarda bu bayılmıyor aksine hızlanmaya devam ediyor. Bursa otobanında ve osmangazi yolunda bilirsiniz sol şeritte çok kaptırıp giden var bende takıldım öyle beni üzmedi. Fakat mazda bu arabaya turbo eklerse insanın kimyasını fazla bozar. Yüksek hızlarda bir araç bu kadar güven mi verir. Bmw 5 serisine bu konuda aşıktım ama mazdamın da çok güven verdiğini görünce iyi ki almışım dedim. 

Yakıt tüketim değerlerim 5.4, 6.5, 7,0 benim için kuruş hesabı daha doğru bilgi veriyor. 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

İstanbul-Eskişehir arası yolculuk. Adapazarı ve Bilecik üzerinden. 2 Kişi, bavul yok. Klima eco modunda hiç kapanmadı. 4.4 lt/100km. Ortalama hız 80 km/s. Yolculuğun 99%'u adaptif cruise control. Sadece 2-3 defa frene ve gaza bastım ışıklarda. Fabrika şehir dışı yakış verisi 4.5 lt/100km. Resmen altına indim :D 6.3 l/100km ise bir deponun karma yakıt tüketimi. Deponun yarısı İstanbul trafiğinde, yarısı da Eskişehir yolunda bitti. Eskişehir'in girişinde depoyu fulledim. Yol bilgisayarında menzil 870 km idi. Faydası var mıdır bilmiyorum ama aracı aldığımdan beri sadece Shell Nitro+ kullandım.

JamEgQ.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

ciddi sıkıntı yaşıyorum. yakıtım çoğaldı. 8,9 litrelerde(şehir içi-dışı karışık) bujiler yeni değişti bir düzelme olmadı. şimdi kendime kural koydum. bu depo kesinlikle 7 litrenin üzerine çıkarmadan kullanacağım. 7 litrenin üzerine her çıkışında ekstra yavaşlayıp tolere edeceğim. tamam bende çok insancıl kullanmıyorum ama bu durum can sıkıcı :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, Anarchist :

ciddi sıkıntı yaşıyorum. yakıtım çoğaldı. 8,9 litrelerde(şehir içi-dışı karışık) bujiler yeni değişti bir düzelme olmadı. şimdi kendime kural koydum. bu depo kesinlikle 7 litrenin üzerine çıkarmadan kullanacağım. 7 litrenin üzerine her çıkışında ekstra yavaşlayıp tolere edeceğim. tamam bende çok insancıl kullanmıyorum ama bu durum can sıkıcı :(

Siz hiç canınızı sıkmayın, 9.0 dan yuksrı cıkmaz 7 den aşağı inmez şehir içi kullanımlarında. En sert kullanım size 9.0 u gösterir en yumusağı o da tabi ne kadar zor anlatamam.. 7.0dir. Benzinli otomatik araba torku düşük çok yakması normal!...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

1260 TL ile 245 Litre 3850 km %80 i uzun yol.4kişi,Bagaj dolu.1 Litre ile 15,71 km gitmiş.Tam 0 km gösterirken 229 TL ile 44 Litre benzin aldım.792 km gösterdi.Depoda görünmeyen benzinle(51-44=7) 7X15,71=109,97 Km gidileceği düşünülürse.792+109,97=901,97 kmnin 1 Depo ile gidileceği ortaya çıkıyor..

DSC_0026.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, hkaleli :

1260 TL ile 245 Litre 3850 km %80 i uzun yol.4kişi,Bagaj dolu.1 Litre ile 15,71 km gitmiş.Tam 0 km gösterirken 229 TL ile 44 Litre benzin aldım.792 km gösterdi.Depoda görünmeyen benzinle(51-44=7) 7X15,71=109,97 Km gidileceği düşünülürse.792+109,97=901,97 kmnin 1 Depo ile gidileceği ortaya çıkıyor..

@Ali Furkan İpek aynen dediğiniz gibi yarım depoyu 7 litreyi geçirmeden bitirdim. 330km oldu. rampa yok. bagaj yok sayılır. tek kişi. mahalle araları ama lamba, sıkışık trafik yok. ani hızlanma yok. toplasan 10 dkka 120 görmüşümdür. daha fazla düşmüyor. bu arada hiç sıfırlamadım.6.5'in altına hiç düşmedi geneld 6.9 oldu. uzun yolda olsa düşse düşse 5.5 litre olur. şu depo sonu gelsin, net ölçüm yapayımda sıradaki işlem yakıt filtresi kontrolü olacak. yada servis hava filtresini falan değiştirmeyi unuttu....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Anarchist :

@Ali Furkan İpek aynen dediğiniz gibi yarım depoyu 7 litreyi geçirmeden bitirdim. 330km oldu. rampa yok. bagaj yok sayılır. tek kişi. mahalle araları ama lamba, sıkışık trafik yok. ani hızlanma yok. toplasan 10 dkka 120 görmüşümdür. daha fazla düşmüyor. bu arada hiç sıfırlamadım.6.5'in altına hiç düşmedi geneld 6.9 oldu. uzun yolda olsa düşse düşse 5.5 litre olur. şu depo sonu gelsin, net ölçüm yapayımda sıradaki işlem yakıt filtresi kontrolü olacak. yada servis hava filtresini falan değiştirmeyi unuttu....

''düşse düşse 5,5 litre olur''diyorsunuz ya işte 5.5 litre ile 100 km gidiyorsanız,51 litre(1 depo) ile de 927 km gitmiş olursunuz ki benim hesabımdan iyi bir rakam.Çünkü ben 3850 km yolu 5.8 lt ortalama ile bitirdim.Hesaplar uyuşuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...