Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

8 saat önce, hkaleli :

1260 TL ile 245 Litre 3850 km %80 i uzun yol.4kişi,Bagaj dolu.1 Litre ile 15,71 km gitmiş.Tam 0 km gösterirken 229 TL ile 44 Litre benzin aldım.792 km gösterdi.Depoda görünmeyen benzinle(51-44=7) 7X15,71=109,97 Km gidileceği düşünülürse.792+109,97=901,97 kmnin 1 Depo ile gidileceği ortaya çıkıyor..

DSC_0026.JPG

%80 uzun yol da ortalama hız kaçtı aceba? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, AreY :

20170509_170555.jpg

hayır bu depo doldurulduktan sonra kendi hesapladığı mesafe değil mi?

ben bugün doldurdum 568 km yazıyordu? 

yoksa ortalama yakıta göre çıkan mesafeyi mi hesaplıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, Katil Balina :

hayır bu depo doldurulduktan sonra kendi hesapladığı mesafe değil mi?

ben bugün doldurdum 568 km yazıyordu? 

yoksa ortalama yakıta göre çıkan mesafeyi mi hesaplıyor?

Evet. Şehirler arasi yolculuktan sonra 5.2 litre ortalamaya göre hesaplamişti. Manuel vites olmasinin farkida var tabi ki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, AreY :

Evet. Şehirler arasi yolculuktan sonra 5.2 litre ortalamaya göre hesaplamişti. Manuel vites olmasinin farkida var tabi ki.

değerler süper:) 

o zaman sadece kendimi kandırmak için tüketimi sıfırladıktan hemen sonra misal 4.5 gösterirken depoyu doldurmak isterim.  böylece anlık da olsa  "range 1102 km" gibi şeyler görmek güzel olurdu:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben 405 km ile çok abartmadan 130 TL lik yakıt yaktım. İstanbul(beylikdüzü)- balıkesir(altınoluk) arası. Yolların dümdüz olması ve yokuş yukarı aşağı olması yakıtı fena etkiliyor. Çok sakin kullanımda otomatik araçla 4 kişi ve klima açık düzeyde  6.3 lt  =130 TL (düz hesap), benzin litre fiyatı 5.07 

bu değerler hakkında konuşuyorum ve bu sakin kullanımla böyle değere ulaşabildim en düşük. Fakat tekrar gidişimde benzin fiyatıda aynı olmasına rağmen sürekli bastım 4 kişi ve klima ful açık, hızım 100 ün altına inmedi 100 ila 190 km hızla seyir ettim. Yakıt 7.7, 150 TL gibi bir fiyat çıktı. 

:) buda benim böyle bir anım :) 

*basarsan yakarsın* 

ve keşke diyorum ki arabam 150 tork yerine 250 torkunu bana hissettirebilse.. Yokuşlarda tıkanmasa... :/  

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet gerçekten zihni sinir bir kullanım ile depoyu geçen hafta bitirdim, ancak yazmak için ancak zaman oldu. o kadar sinir kullandımki araca binen eşim, annem, babam hepsi bir derdimmi var diye sormaya başladılar (: neyse gelelim verilere;

daha öncede dediğim gibi mahalle arası 2-3 kez 25km'lik yol gidip geldim. bunun dışında en uzun yolum 5km. geri kalan yol mahalle arası, ışık, sıkışık trafik, bagaj, rampa, ani hızlanma, yok ortalama 2 kişi, 120'geçilmedi, 100 üstünde en fazla 10 dkka gidildi. klima hic acilmadi en düşük 6,1 en yüksek 7,9 görüldü, hiç sıfırlanmadı. Tekrar dolum yaparken ekranda 7,4 lt yazıyordu.... Bana göre şehir içi sayılmayacak yol gittim...

dip not: bakımlar zamanında yapıldı, lastik havaları güzel, bujiler yeni değiştirildi.

205tl ile 540km gidebildim. benzin litresi 5,08tl. yani 38krş yaktı. diğer bir deyişle 100km'de 7,5litre. ki bence bu kullanıma yinede çok. bundan önceki insanlık dışı kullanım ölçümüm 46 krş çıkmıştı. 

yarın sabah araç full uzun yola çıkıyorum, zihni sinir kullanıma devam(yolda görürseniz lütfen tahrik etmeyin (: )

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toplam 1374km'lik %70 uzun yol, %30 şehir trafiği tüketimim. Uzun yol genelde 100-120kmh arası sakin kullanım, bazen trakya saros körfezi dar virajlı yollar. Şehirler arası yolda 4 kişi+bagaj yüklü ve klima ekon modunda kısık açık. Şehir trafiği de bazen yoğun bazen sakin orta karar şehir kullanımı, klima kapalı.  Genel olarak arabanın tüketiminden çok memnunum.

IMG_20170805_204427.jpg

IMG_20170805_204439.jpg

IMG_20170805_204447.jpg

IMG_20170805_204526.jpg

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakit anlaminda manuel ve otamatik vitesli arac sahibleri ort yakit tuketimlerini yazsalar nasil olur? Anket tarzindada olabilir. 

Mazda 3 yakit anlaminda kotu oldugunu dusunmuyorum. Ancak bu arabada otomatik vitesin hem yakiti hemde performansi cok etkiledigini dusunmekteyim. 

Her araba basarsan yakar. Ben mazdanin 2. Jenerasyon sky teknolojisini bekliyorum sahsen. Arac diger rakipleri kadar yakacak ancak performans anlaminda kullanicisini tatmin edmeyecekse neden alayim. Gerci 2.0 sky motor kullanmak lazim yada 2.5 t o zaman fikrim farkli olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim Ankara içi ortalamam 6.5lt ile 8.5 arası değişiyor kullanım şeklime göre, ortalama hızım şaşmıyor hep 30kmh. Bu arabada özellikle uzun yolda mesele arabanın temposunu bilerek ona göre kullanmakta. Yanımdan 1.4 tsi Leon geçti, bende onun gibi çıkacam dersen ondan fazla yakarsın. Işıklardan onun gibi kalkacam dersen fazla yakarsın senin aracının kendi temposu var, az tüketim peşindeysen ona saygı duyman lazım. Fakat inişte arabayı doldur, 140lara kadar çık yokuşta bırak kendi ataletiyle çıksın 90lara kadar düşsün ciddi çok güzel tüketimler yakalıyorsun. Cruise'u sık kullanmak iyi değil, düşük torklu motorla cruise controlün arası biraz bozuk. Klimayı da sevmiyor araç, klima kompresorunun giriş çıkışlarını, güç kayıplarını hissediyorsun.

Şehir içinde ise mis gibi, böyle hem küçük hacim atmosferik hem tork konvertörlü, hemde 18 jantlı falan bir araç bundan daha az yakamaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayni arac ayni sofor ayni yol kisaca degisken yok eski aracimla 4 lt yakmisligim var 7.5 lt de. Ortalama hiz ise asagi yukari ayni sayilir. Yakit konusunda haklisin leanback. Altindaki makinayi iyi taniyip tempo tuttunmu her zaman tuketim dusuk olur.burada pilotaj ana belirleyici faktor. Ne kadar ekmek o kadar kofte.

Aractan beklenti onemli.kisiye gore degismekle beraber yol sonunda guzel bir seyahat yaptiysaniz sizden mutlusu yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı ilk aldığımdan bu yana tüm yakıt fişlerini biriktiriyorum.

excell' de tablo yaptım.

araç yeniyken 0,49 kuruş yakıyordu.

araç şuan 8.800 km 0,43 kuruş yakıyor. %90 'nı şehir içi kısa mesafe.

bu ay uzun mesafe deneyimim olacak. hedefim 0,35 kuruş .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba (:

uzun yol testimde sonuçlandı. araç 4 kişi full bagaj. yol izmit-bozüyük. izmitten benzin alıp hesabı sıfırladım. 92km ortalama hız ile osmaneli rampasına 5lt ile giriş yaptım. devamında eskişehir, köy, bahçe bayır dolandım. 2 kişi bagaj yarım dönüşte bozüyükten rampa aşağı saldım, bilecik dolaylarında 3lt'nin altına inerek dizelcileri ağlattım :Pp sonuçta eve gelip ölçüm yaptığımda 6,2lt ortalama ve 32 krş ile kendi km rekorumu kırdım. 540km üzerine çıkamazken 670km'yi gördüm. demekki makul rakamlarla seyahet edildiğinde çokta fazla yakmıyor he?..

20170810_17415832.jpg

20604574_1455314807883342_1273465763564770647_n.jpg

20708181_1457239607690862_3630299481676351571_n.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bende uzun yol testini yaptım sonunda. 

İstanbul -Antalya 3,5 kişi klima hiç kapanmadı. 5.4 L/100 km

738 km gidilen yol. Kalan yakıtla 800 km tamamlardım. Güzel bir değer. Keşke şehir içi rakamlarım da böyle olsa.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3,5 yıl ve 50bin km yol ortalamam km'de 30 kuruş.... her türlü kullanım bunun içinde ...

şehir içinde de olsam, uzun yolda klimalı da olsam, fiyatlar inse de çıksa da bu seviyede dolaşıyorum...

18 inç lastikli otomatik vitesli bir aracın isteklerine, tepkilerine saygı duyarak, onun gitmek istediği gibi gitmeye alışmak sanırım en mantıklısı...

Tork sevdalısı hızlanmalar yerine sürüş zevkini ön planda tutuyorum... virajlara benim gibi girip çıkamayan ve muhtemelen benim aldığım güven duygusu ve keyfi alamayan diğer markalara tebessümle dikiz aynamdan bakıyorum...

Hala ve sürekli, çok daha pahalı araçları olmasına rağmen, bu araca hayranlıkla bakan ve merak eden insanlarla karşılaştıkça da, yaktığı yakıtı önemsemiyorum....

Daha  az yakıt için yeni motoru bekleyeceğiz birkaç yıl daha... ;)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim değerlerim de şunlar ;

Tamamı şehiriçi değerim 3 rakam olmadığı için ancak 99.9 olarak gösterdi ... :D:geyik:

20170819_073727.jpg

Neyse ki E5'e çıkınca durum biraz düzeldi . :D ( Bundan sonraki değerler hep Cruise Control ile yapılan değerler )

Maltepe E5 -> Gebze ye 88 km/s , Gebze - Adapazarı TEM 125 km/s CC ile )

125 km/s hız ile düz yolda giderken anlık tüketim ;

20170819_083909.jpg

Adapazarı çıkışında ortalama

20170819_085646.jpg

Adapazarı - Karasu arasında düz yolda 97 km/s sabit hızla giderken tüketim ;

20170819_091410.jpg

Bu da Melenağzına geldiğimde tüm yolun ortalaması. Ortalama düşsün diye özel bir çaba harcamadım. Ne ise onu görmek istedim. Yolun büyük bölümü klima açık ve tek kişi idim.

20170819_100708.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ankara-Çorum arası 240 km lik yolda full bagaj + 5 kişi 100-110 km/s ile klima açık şekilde 5.8lt  ortalamayla geldik, ankara içinde ise tüketimimiz 7.2lt fakat ortalama hızımın ne olduğundan emin değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...