Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

11 saat önce, lamecx :

baktım şimdi tşk.sanırım ankara!da şehiriçi 9 lt civarı yakacak beklentimden yüksek oldu biraz

9lt tüketim Ankarada ancak sürekli yokuş iniş-çıkış aşırı sıkışık-dur kalk trafikle ve çok düşük ortalama hızlarda mümkün. Her sabah kızılay tunalı trafiğine giriyorsanız yakarsınız, bu durumda dizeller bile 7lt altına pek inmiyor. 

28-30kmh ortalama hızlarda aracın tüketimi 7.5ltyi geçmiyor. Özenli kullanımda 6.5l'lere dahi yaklaşıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkürederim.o zaman çok iyiy olur.bakalımbikaç gün sonra belli olur şehir içi kullanım.muğla,ankara arasında ortalama 120 ile geldim 6 lt yaktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.03.2019 at 22:23, lamecx :

teşekkürler ama bizde birebir şehiriçi test eden biri varsa daha makbule geçecek.bu tarz araştırmaları almadan yapmıştım ama ülkemizde kullananlardan veri alabilirsem daha yardımcı olacak bana.tekrar tşk.

Ankara şehir içi, toplamda yaklaşık 5000 km boyunca ortalama 7.2 lt/100 km yaktım. Ancak genelde arabayı kullandığım güzergahta, dur kalk trafikle fazla karşılaşmıyorum; bu toplam km boyunca ortalama süratim 30-35 km/saat seviyelerinde idi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracın fabrika verisi şehir içi 8 l/100km, şu an hafta içi sabah ve akşam trafiği ve hafta sonu kullanımı ortalama 9 - 9.5 l/100km ama yazın 8 - 8.5 l/100 km'ye kadar düşüyor. Sizin 9 l/100km tükettiğiniz trafikte dizel araçlar 7'nin altına düşmez diye tahmin ediyorum, çünkü sizi aracın şehir içi fabrika verisi 6.8 l/100km. Her sabah Kızılay'a gidiyorsanız veya Eskişehir Yolu'nun trafiğine giriyorsanız normal. Biraz da aracı tanıyınca daha da düşecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30.03.2019 at 22:17, lamecx :

merhaba arkadaşlar uzun aradan sonra tekrar aranıza katıldım.2014 mazda 3 otomatik araç aldım.şehir içi yakıt tüketimi büyük şehirlerde nasıldır çok merak ediyorum.lpg yazıları falan gördüm şaşırdım.şehir içi değerleri paylaşan olursa çok sevinirim.teşekkürederim.

Ankara için yoğun trafikte 8- 8,5 lt/100 km. diyebiliriz. Yalnız tabiki kullanıcıdan kullanıcıya farklılık gösteriyor. Kışın biraz daha artıp 9 lt/100 km. olabiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benimkinin su anki ortalaması 8.3.  geçen haftasonu ankara istanbul yapıp döndüm 90-120 zaman zaman da 130 civarları gezindim 6.6'dan aşağı düşmedi uzun yolda. ankara'da şehiriçinde sadece ben kullansam 8 litrenin altını  hatta 7.5'leri görebilecegimi biliyorum ama hanım arabayı kavga eder gibi kullandığı için bir türlü düşüremiyoruz:)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar,

Eskişehir için güncel yakıt tüketimi; 5,5lt şehirdışı 100km/h, 6.5lt şehiriçi trafiği. Ortalama 5,9lt ile geziyorum 4 yıldır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

maşallah.Eskişehir'e taşınmak istiyorum:)burada 9 dan aşağı düşmüyo.gerçi hem trafik var hem gittiğim yer yakın araba hep soğuk oluyo.gidene kadar zor ısınıyo.önceki aracımda 12 oluyodu ortalama i 30 da

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Marmaris-Antalya yolculuğumda arabada 4 yetiskin + 1  bebek (bebek koltugunda), bagajda 3 bavul + bebek arabasi, ön ve arka yolcular ayak altlari dolu (arabada kola kutusu koyacak yer yoktu yeminlen, arka camın önünü boşaltın bari vicdansızlar, bisey gorünmüyor dedim en son :D ), klima 20'ye ayarlı halde 6.7 lt ortalama ile geldik. Zorunlu yavaslamalar ve sollamalar haricinde 100-110 arasi hizi sabitledim, yol genel olarak sakindi. Antalyaya girdikten sonra 1700-1730 arasi sıkışık trafikte Konyaaltı-Lara arasi sehirici trafikte ise 7.4 lt ortalama gordum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracın yakıtı çok iyi ama maalesef benzin çok pahalı ülkemizde.mühendisler tüketimi azalttıkça benzin fiyatı çıkıyo bizde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Araci alir almaz uzun yola cikmak zorunda kaldim ilk yolum yaklasik 500 km surdu aracta tek ben vardim ve yuk falan yoktu ama guzergahim baya bi inisli cikisliydi ve yol kotu sinifina girerdi 300bkm lik kismi arac yeni oldugu icin Basmadim 90 120 arasi gittim 6.1 yakti eski aracim 2004 octavia 1.6 manuel benzinli agzina kadar yuklu 3 yetiskin klima kapali 15 jantla 6.3 yakmisti ha mazda 18 jant otomatik ondan 6.1 olabilir yakit.ama ben yakitta cok memnun edecegini dusunemiyorum belki zamanla yada ben alistikca yakit duser.isim geregi agrida oturuyorum burda mesafeler cok kisa en fazla 4 km uzun yolum😁 ilk iki gun 9.3 idi sehir icin de sifirlamistim genel ortalamayi bakalim ilerleyen surelerde ne olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.04.2019 at 20:38, Holydao :

Bugün Marmaris-Antalya yolculuğumda arabada 4 yetiskin + 1  bebek (bebek koltugunda), bagajda 3 bavul + bebek arabasi, ön ve arka yolcular ayak altlari dolu (arabada kola kutusu koyacak yer yoktu yeminlen, arka camın önünü boşaltın bari vicdansızlar, bisey gorünmüyor dedim en son :D ), klima 20'ye ayarlı halde 6.7 lt ortalama ile geldik. Zorunlu yavaslamalar ve sollamalar haricinde 100-110 arasi hizi sabitledim, yol genel olarak sakindi. Antalyaya girdikten sonra 1700-1730 arasi sıkışık trafikte Konyaaltı-Lara arasi sehirici trafikte ise 7.4 lt ortalama gordum.

Aynı Lara-Konyaaltı s.ici guzergahini bir kez de bu aksam 2200 sularinda akici trafikte test ettim, aracta 4 yetiskin varken (bagaj boş) ve klima kapali halde 45 dk.lik yolculuk ortalamasi 6.1 lt/100 km. olarak kayitlara gecti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

14 saat önce, Yasin42 :

Araci alir almaz uzun yola cikmak zorunda kaldim ilk yolum yaklasik 500 km surdu aracta tek ben vardim ve yuk falan yoktu ama guzergahim baya bi inisli cikisliydi ve yol kotu sinifina girerdi 300bkm lik kismi arac yeni oldugu icin Basmadim 90 120 arasi gittim 6.1 yakti eski aracim 2004 octavia 1.6 manuel benzinli agzina kadar yuklu 3 yetiskin klima kapali 15 jantla 6.3 yakmisti ha mazda 18 jant otomatik ondan 6.1 olabilir yakit.ama ben yakitta cok memnun edecegini dusunemiyorum belki zamanla yada ben alistikca yakit duser.isim geregi agrida oturuyorum burda mesafeler cok kisa en fazla 4 km uzun yolum😁 ilk iki gun 9.3 idi sehir icin de sifirlamistim genel ortalamayi bakalim ilerleyen surelerde ne olacak.

Sıfır km'mi araç? Sıfır ise bekleyin 150-200km sonra tüketim düşüyor. Uzun yolda da pek tüketim avantajı yok bu motorun, olayı şehir içinde. O da sakin sürüşte tabiki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, Leanback :

Sıfır km'mi araç? Sıfır ise bekleyin 150-200km sonra tüketim düşüyor. Uzun yolda da pek tüketim avantajı yok bu motorun, olayı şehir içinde. O da sakin sürüşte tabiki.

Arac 1000 km yi devirdi aama beim kullandigim yer cok yakin mesafeler o yuzden 9 10 civari geziyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

körfezden depoyu fulledim, bursaya 1 saat 45 dakika sürdü ortalama, dönüşte 2 saat. 95km hızla gittim, aynı şekilde geri geldim. araçta 3 kişi vardı. döndüğümde depoyu fulledim. tam olarak 5.6lt çıktı. bu arada eski yolu kullandım. hemen her kırmızı ışığa yakalandım. karamürsel, gölcük, izmit yoğun trafikte kaldım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehirler arası için bir ölçüm yapmadım ama Ankara şehir içinde orta yoğunluklu trafikte yavaş ve tutumlu kullandığımda 7.1 lt, performanslı kullandığımda ise 7.8 lt yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

15.04.2019 at 14:37, betamax :

Şehirler arası için bir ölçüm yapmadım ama Ankara şehir içinde orta yoğunluklu trafikte yavaş ve tutumlu kullandığımda 7.1 lt, performanslı kullandığımda ise 7.8 lt yakıyor.

İste benim guzergah biraz fazlla olsa aracin 7 seviyelerine cekerim yakitin ama 2 km 2.5 km maksimum yolum 5km llik bi yere gidersem biraz daha akici trafik hemen 6.8 6.5 ler geliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkese merhaba,

Aracı aldığımdan beri yaklaşık 18.500 km yol yaptım. Km yi hiç sıfırlamadım. Bunun %80 ini İstanbul şehiriçi trafikte geçti (genelde kısa mesafe yoğun trafik). Yakıt tüketim ortalaması 8.2 lt. Aracı kullanırken de öyle az yaksın diye de dikkat etmem açıkçası 🙈

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...