Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün işyerinden bir arkadaş (vw hastası) benim aracın bu kadar az yaktigina inanmadigini söyledi..iddaalastik öğlen arasında gel bilgisayarı sıfırlayalim..istediğin şekilde agresif sürelim..bir 20km gidelim..dur kalk ani manevralar ve hız yapalım dedim..iddaa 7 litre ve üzeri o kazanacakti altinda olursa ben...Sonuç: 6.8 lt :) bu kullanima ben bile korktum cok yakabilir diye ama aracım beni uzmedi :) ne yaparsaniz yapin ben 7.3 üstü görmedim..su anda 7000km oldu..bu akşam keyifli olacak..:) çünkü guzel bir yemek kazandım bu yakıt ölçümü sonucu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Agresif sürüşte 7 altı küme ve neye göre agresif diye düşündürüyor tabi :)

Geçen klima kapattım sakin sakin sürdün Eskişehir yolu Esat vs az ışık geneli 5.4lt ortalamaları gördüm :)

Ama toplamda ortalama 10-11 bile yaktırdım

Normal kullanım klima ile 9 U geçmesi imkansız ama agresifte 7 altı çoğu kişiye göre sakin kullanım denilebilir :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı 2000-3000 devir arası kullanıyorum. Extra sıkışık durumlar hariç 3bin deviri pek geçmem. Sakin sakin yolculuğun ve müziğin tadını çıkaranlardanım. Bu kullanım ile (klima'yı katmazsak) şehiriçi 7 litre' ye razıyım. Çok iyi bir değer.

Neticede bu motorun muadillerine bakacak olursak, Honda Civic benzin otm=12 litre yakıyor. Corolla benzin otm=11&12 litre yakıyor. El insaf !

Bende impreza var 1.5 şehiriçi 10 şehirlerarası 5 e kadar düşürdüm.

Aracı ilana koydum arayan arkadaşa yakıtı söyledim inanmadı sürekli 4 çeker değil mi diye tekrar tekrar sordu :)

Ben alırken millet 4 çeker çok yakar başedemezsin dedi bunu diyenlerden birinde honda civic var benden 15 gün önce aldı ben şimdi yol bilgisayarında 10 litre görüyorum sakin kullanımda. O arkadaş 12-13 litreden aşağı düşüremedi. İsyanlarda.

Aynı miktarda yakıtla honda 250 ben 300 km yol yapıyorum.

Birde benim aracın otomatikleri daha az yakıyor millet otomatik çok yakar diyor ama tork konventörü sağolsun hiç üzmüyor kullanıcısını :)

Skyactive geleyim ben daha önce bir ara okumuştum bu motorun çok daha düşük yaktığını burayı okuyunca kafam karıştı acaba dizel skyactive var mı ben mi yanlış hatırlıyorum o değerler hiç 5 litreyi bile görmüyordu.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skyactive geleyim ben daha önce bir ara okumuştum bu motorun çok daha düşük yaktığını burayı okuyunca kafam karıştı acaba dizel skyactive var mı ben mi yanlış hatırlıyorum o değerler hiç 5 litreyi bile görmüyordu.

Özgür Kızılkaya

Ülkemize gelmedi maalesef yapılan açıklamada

1,5 dizel otomatik seneye gelecek denildi ama Buda sanırım 2015 Nisan Mayıs gibi olacak

Şuan için sadece benzin ama söylediğiniz araç ile 10 yaktırabilmek demek bunda 6-7 arası demek hatta yaz bitişinde 6 civarı yakar demek oluyor

Yeterde artar daha ne olsun 10-11 görenlerin olduğu ortamda bi 5 sene daha bu yakıt makul sayılabilir

Ha hibrit vs çoğalır 5 sene sonra 2-3 lt konuşuyor oluruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ülkemize gelmedi maalesef yapılan açıklamada

1,5 dizel otomatik seneye gelecek denildi ama Buda sanırım 2015 Nisan Mayıs gibi olacak

Şuan için sadece benzin ama söylediğiniz araç ile 10 yaktırabilmek demek bunda 6-7 arası demek hatta yaz bitişinde 6 civarı yakar demek oluyor

Yeterde artar daha ne olsun 10-11 görenlerin olduğu ortamda bi 5 sene daha bu yakıt makul sayılabilir

Ha hibrit vs çoğalır 5 sene sonra 2-3 lt konuşuyor oluruz :)

Seneye tüm dünya piyasasına satışa çıkıyor , muhtemelen aynı zamanda sunmayı düşünüyorlar ülkemizdede

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Seneye tüm dünya piyasasına satışa çıkıyor , muhtemelen aynı zamanda sunmayı düşünüyorlar ülkemizdede

"Satışa çıktı" denilmesi değilde arabanın gelmesi önemli :D 1.5 benzin nisanda çıktı ama 6 aydır hiçbir bayide yok. Toplamda 90-100 araç anca gelmiştir sanıyorum.

1.5 dizel Mazda3'ler 2016 nisan'a anca gelir..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genel olarak 6-7 litre arasi yakıyoruz yeni mazda 3 sahipleri olarak ama varsin 8 litre bile yaksın..herşeyi bir kenara bırakın bu fiyata bu kadar full donanımlı, süper tasarımı olan, otomatik benzinli ve az yakan başka bir araç yok..birde mazda japon garantisi olunca tadından yenmiyor..belki subaru xv vardir bu dolulukta ama oda en düşük 10litre yakıyor..mazda daha iyisini yapana kadar bu muhteşem ötesi araçla devam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen haklısınız şu aralar ortalamam 8,4lt civarı

Yalnız yapıştıra yapıştıra sürüyorum :) klima full açık sıcaklar malum klima kapatınca %30-40 arası tüketim azalıyor okadar sıcak düşünün :)

Herşey biryana gerçekten güzel araba , yalnız satış servis çok kötü

Ya düşünün 1.000₺ ilk sipariş verdim 3 hafta olacak 10 güne en kötü elinde dediler hala yok paramızla aksesuar alamıyoruz o derece

Hatta Ankara'da ayna kapatma kitini bilen bir kişi dahi yok 4-5 kişi yok dedi servistekiler satıştakiler filan en son mazdatr siteyi açıp ürün kodunu fiyatını gösterdim haaa dediler okadar aveller , sattıkları 1 araba daha sitedeki topu topu 15-20 aksesuar var ondan haberdar değiller o derece :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen haklısınız şu aralar ortalamam 8,4lt civarı

Yalnız yapıştıra yapıştıra sürüyorum :) klima full açık sıcaklar malum klima kapatınca %30-40 arası tüketim azalıyor okadar sıcak düşünün :)

Herşey biryana gerçekten güzel araba , yalnız satış servis çok kötü

Ya düşünün 1.000₺ ilk sipariş verdim 3 hafta olacak 10 güne en kötü elinde dediler hala yok paramızla aksesuar alamıyoruz o derece

Hatta Ankara'da ayna kapatma kitini bilen bir kişi dahi yok 4-5 kişi yok dedi servistekiler satıştakiler filan en son mazdatr siteyi açıp ürün kodunu fiyatını gösterdim haaa dediler okadar aveller , sattıkları 1 araba daha sitedeki topu topu 15-20 aksesuar var ondan haberdar değiller o derece :)

İstanbul daki servislerde böyle bir problem yok sanırım münferit..
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğruluk payı ne kadardır bilmiyorum ama şunu farkettim. Sakin sakin de gitsem yapıştıra yapıştıra da gitsem mesafe uzadıkça tüketim düşüyor. Ya bayram dönüşü İstanbulda yollar bomboşken Ataşehirden Atatürk havaalanına yapıştırdım gittim valla 160-170 km de gördüm yeri geldi 80-90 a da düşmem gerekti. Vardığımda o sürüşün tüketimi 6,8 lt diyordu ki şok geçirdim:)

Ortalamama gelecek olursak genelde kısa mesafe sürüşler yapıyorum ve normalde ortalamam 7,8 civarındayken bu ara yakıt tüketimine takmadan denemeye karar verdim ve ortalama 8,2 tüketimle devam ediyoruz. Yani 1,5 ay sonra taşınacağım ve günlük mesafem çok daha da kısalacak ve o zaman gösterge belki de 9 üzeri değerler gösterecek ama sonuçta artık arabamı tanıdığım için önemli değil:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzer durumu bende yaşadım bunun sebebi sanırım klima sonuçta araca bindiğimde yanıyor oluyor malum sıcaklar , arabanın soğuması için harcaman yakıt 100-200km gittiğimizde bir sefere mahsus oluyor ama. Bin arabayı soğut 20-30km git in ısınsın yeniden ısınmış arabaya bir saat sonra bin yeniden arabayı soğutmaya çalışsın vs aşırı yakıt tüketimi oluyor

Aynı yolda klima kapattım 5,4 ü gördüm klima açıkken ( 16-17 c* ) bu rakam 7,5 civarı oluyor aynı yolda en düşük sürüşe bağlı 9-10 gösterdiğide oluyor

Haliyle sürüş değişmese bile mesafe uzadıkça arabanın klima soğutma sarfiyatı düşüp anlık tüketimleri devamlı düşüyor

Şu sıcaklar geçince 6-7 bandına düşeceğinde eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araba kapalı garajda durduğu için çok sıcak olmuyor aslında. Bence arabanın motoruyla alakalı. Daha uzun yollarda çalıştırırken ki harcanan yakıtı o sürüşün tüketimine yayıyor. Motor ısındıkça da anlık tüketim değerleri düşüyor. Altunizade'den Kartal'a 4,8 lt yakarak gittim ama çok daha sakin ama kısa mesafelerde 7 lt yakıyorum..Enteresan:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende bu durumu garip bulmanızı enteresan buldum. Bütün otomobillerde, dur kalk, dur stop et, tekrar çalıştır vs. olmadığı sürece.  Uzun yol seyahatlerinde hepsi az yakıt tüketirler. Fabrika verilerinde belirtildiği gibi şehirler arası yakıt tüketimi. Şehir içi tüketimlerine göre oldukça düşüktür.

Sağlıklı bir yakıt tüketim değerlendirmesi yapılabilmesi için. Minimum 30-35 km yol yapıyor olmamız lazım. Bir de büyük şehirlerin keşmekeş trafikleri, sağlıklı ölçümün önüne geçiyor. 5-6 km yapıp dur kalk gidilen yolda, sağlıklı ölçüm yapmak mümkün değil. Sizlerinde dediği gibi motor ısınıp kendine yeni geliyor, hop gideceğimiz yere gelmişiz.

Sahibi olduğunuz otomobiller, kendi sınıflarında oldukça ekonomik araçlar. Öyle ki bir dizel kullanıcısı olarak, tercih edebileceğim bir motor.

Guzularınızın kıymetini iyi bilin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima kapalı orta ışıklı ve ortalama yoğunluktaki bir yolda

8.3 civarı genel ort varken o sürüş için 6.0 ortalama almışım

Klima bitiriyor resmen :) klimasız değerler çok iyi :) baz olarak bu değerlere bakmak gerek

post-10781-141695301243_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima bende 1 litre fazlalığa neden oluyor ama bu sıcaklarda yapacak da birşey yok. Şehir dışı 5.5 bandında iken klima ile 6,5 bandında seyrediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankarada sabah 7de ise gidip, aksam 6da eve dönmek olursa klimaya gerek kalmıyor en azından bende böyle..gün içinde aracı zaten kullanmiyorum..kurumun kapalı garajinda dinleniyor..klima kapalı 6.3 ortalama ile gidiyorum şu anda bazen sakin bazen agresif kullanımda..hergün ortalama 50km yapiyorum..ev kurum arasi 23-26 km arasi değişiyor seçtiğim yola göre..piyasaya bakın çoğu dizel aracda bu seviyelerde geziyor..fabrika verisi 4.5-5 olan ama gerçek kullanımda 6.5-7 yakan araçlar var..bu ortalama, bu sessizlik ve konforla dizele döneceğimi sanmıyorum..taki mazda hayalim olan mazda 6 sw'yi Türkiye'ye getirene kadar..yada gidip Bulgaristan yada Gurcistandan getirticez :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima kapalı orta ışıklı ve ortalama yoğunluktaki bir yolda

8.3 civarı genel ort varken o sürüş için 6.0 ortalama almışım

Klima bitiriyor resmen :) klimasız değerler çok iyi :) baz olarak bu değerlere bakmak gerek

Klima neden bu kadar çok etkiliyor yahu  :'(  Mazda bu konuda sıkıntılı sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...