Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Tüketim konusunu çok abartmayın arkadaşlar ya. Performanslı kullanımla hantal kullanımın arasında size aylık 50 liralık fark ya çıkar ya çıkmaz. Ayda 40-50 lira için Mazda'nızdan alacağınız keyfi heba etmeyin derim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu şehir içi değişkenleri ve kullanıcı farkı varken asla hiçbirinizin aracı aynı tüketim değerinde olmaz, olamaz,  bir standat belirleyin, örneğin uzun yol, sabit hız ve vites, vites değişem devri,  v.b. değişkenleri aynı olsun ve sonra tüketimi kıyaslayınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6.7 lt de gezen sarfiyatım ,ilk 6 ay bakımı sonrası 6.8-6.9 lt  aralığına yükseldi! (Sürüş ve yol durumu değişmemesine rağmen )!Bakalım düzelecek mi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şuan son sıfırlamadan sonra 8,9 lardayım

Şehir içi dur kalk gün içi 9-10 kere in bin durumunda Ankara içi şehir trafiği verisi bu

Birazda hakkını vererek Kullanım tabi ;)

Temiz düz kullanımda yazın aynı yollarda klima dahil 7,5-8 arasındaydı

Kullanıma göre çok değişen bir durum

Çok trafik olmayan bir ilde sabah işe akşam eve 7 nin altı çok rahat görülüyordur ;) ki ben yazın görmüştüm Şimdi çok koşturmacadayım mecburi yakıyor alet

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 SkyActiv Power HB aracım;

Henüz ilk 500 km ortalamam 8,1 lt  (şehir içi)

Rodaj sonrası ne kadar fark eder bilemiyorum?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama hız 27 km/h, yakıt tüketimim 8,5. Günde 33 km yol yapıyorum ve bu süre boyuncada ortalama 15 kez (bazen 10 kere-bazen 20 kere) kırmızı ışığa yakalanıyorum. Araç şuan 2000 km de.Hiç şehir dışı-uzun yola çıkmadım, sadece aracı Muğla'dan aldığım ilk gün Borum'a gelirken yaptığım 100 km lik bir uzun yolum var onuda Bodrum'a gelince yol bilgisayarını sıfırlamıştım. Yani bu verilerim tamamen dediğim şartlardaki şehir trafiğinde elde edilmiş veriler. Bu araca şehir içinde maksimum 9 lt yaktırırsınız arkadaşlar, 9,5 çok zor, 10 imkansız :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bırakın da o kadar olsun, benim 18 yaşındaki 1840cc oburactiv canavar ş.içi 9,5 yakıyor :D

Dediğim şartlarda otomatik bir lantis 12-13 lt, manuel bir lantis 11 lt nin altında yakmıyor ama. Helede biraz hakkını verdiğin zaman 1'er lt daha ilave. Yıllar önce manuel 1.8 lantisim vardı, tecrübe ile sabit yani ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 yıldır manuel lantis kullanıyorum, şu anki güncel tüketim 10,5 lt Lpg, 9,5 Lt benzin şehir içi. Tecrübeyle perçinli. İspat isterseniz buyurun 100 km misafirim olun ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bırakın da o kadar olsun, benim 18 yaşındaki 1840cc oburactiv canavar ş.içi 9,5 yakıyor :D

Mazda camiasına kazandırdığın deyim için teşekkürler Sezer. :D

"Oburactiv" :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 yıldır manuel lantis kullanıyorum, şu anki güncel tüketim 10,5 lt Lpg, 9,5 Lt benzin şehir içi. Tecrübeyle perçinli. İspat isterseniz buyurun 100 km misafirim olun ;)

Gerek yok, sağol nazik teklifin için teşekkür ederim :) 100 km değil 30.000 km kadar kullandım. Yukarıdaki mesajımda da belirttiğim gibi benim burada yani bodrum daki sürüş dinamiklerini dikkate alarak, aynı sürüş şartlarındaki bir şehir içinden bahsediyorum ben. Şehir içi var, şehir içi var. Ben bu sürüş şartları altında iki aracı da kullandım iyi biliyorum. Sizin ordaki şartlar başkadır 9 da yakar 8 de.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda camiasına kazandırdığın deyim için teşekkürler Sezer. :D

"Oburactiv" :D

Ne demek Gökhan abi, üreten Türkiye için el ele :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbul şehir içi trafiğinde bol dur kalklı ev-işyeri arası yolculuğumda (yaklaşık 10 km) kullanıyorum arabamı en yoğun olarak. Sabah motor henüz yeni ısınmışken varıyorum işyerime. Şuanda arabam yaklaşık 1600 km de.

Ortalama yakıt tüketimi: 7,4 lt/100km

Yani İstanbul yakıt fiyatlarıyla yaklaşık 35 kuruş/km demek.

Dizel araçların transmisyon(DSG gibi) ve turbo gibi hassas ve arızaya yatkın taraflarının riskini almayı gerektirmeyecek bir yakıt tüketimi bence.

Motorun iç uyumunun tamamlanmasının sonrasında yakıt tüketiminin bir miktar daha düşeceğini de hesaba katarsak, yakıt konusunda mükemmel değil ancak tatmin edici olduğunu söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi değer  çok iyi, hiçte oburaktive değil bence, eğer bu değere oburaktive diyosan, benim şehir içi, 12-13 ltr tüketim değeri olan 323 üme  evyıkanaktive demem gerek . :D
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi değer  çok iyi, hiçte oburaktive değil bence, eğer bu değere oburaktive diyosan, benim şehir içi, 12-13 ltr tüketim değeri olan 323 üme  evyıkanaktive demem gerek . :D

Al bende de o kadar. 14-15 Lt Lpg şehiriçi. Toplamda 10 gidiş ve 10 geliş olmak üzere 20 km yolum var günlük. Arada birkaç km daha fakat motor soğukken yapılan birkaç km. Aldığımdan beri hiç değişmedi yakıt tüketimi.

Kırmızı ışık gırla var yolumda. Bazı ışıklarda aracın ön tekeri yeşili geçerken arka tekerleri önceki kırmızıda kalıyor:))

Aracımda "el-stop" mevcut. 50 sn ve üzerindeki kırmızıda beklemelerde aktifleşiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizin araçta bir sıkıntı var, benim önceki aracım BG kasa 323'tü ve tüketim asla o kadar yüksek değildi, 15 Lt anormal abartı bir değer, bence bir kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir içi kriterleri değişkendir, uymaz birbirine, ben burada adam akıllı 5 km kesintisiz gidemiyorum , bir sürü fren, kavşaklarda fren, bir çok kez stop, şehir içine doğru gittiğimde dünya kadar kırmızı ışık anlayacağınız , değerleri uzun yol da ölçmek gerek, benim arabam oto vites ve uzun yolda standart 90 km hızda 8-9 ltr lpg tüketiyor, şehir içi çok değişiyor tüketim değerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıtı, özellikle de benzini hangi akaryakıt firmasından alıyorsunuz arkadaşlar?. Ben şimdiye kadar hep shell fullshave kullandım, hiç ama hiç değiştirmedim. Ancak artık opete geçmeye karar verdim. Nedeni memnuniyetsizlik falan değil, sadece Opet ile Adalet Bakanlığının anlaşması neticesinde bizlere %5 indirim uyguluyor olması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yakıtı, özellikle de benzini hangi akaryakıt firmasından alıyorsunuz arkadaşlar?. Ben şimdiye kadar hep shell fullshave kullandım, hiç ama hiç değiştirmedim. Ancak artık opete geçmeye karar verdim. Nedeni memnuniyetsizlik falan değil, sadece Opet ile Adalet Bakanlığının anlaşması neticesinde bizlere %5 indirim uyguluyor olması.

Ben de aldığımdan beri eve olan yakınlığından dolayı hep Opet kullandım abi. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık, Shell'den aşağı kalmaz herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...