Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Volkan Bey, size tavsiyem; 

* Yakıt verilerinizi sıfırlayın.

* Vakit bulduğunuzda, aynı güzergâhta veya farklı da olabilir, aracınızı bir saat gibi bir süre kullanın.

* Yakıt verilerinizi bu süre zarfında yeniden gözden geçirin.

Sizin probleminiz, daha önce de bahsettiğimiz gibi; motorun nominal ısısına gelmeden yolculuğunuzu bitirmenizden dolayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Volkan Bey, size tavsiyem; 

* Yakıt verilerinizi sıfırlayın.

* Vakit bulduğunuzda, aynı güzergâhta veya farklı da olabilir, aracınızı bir saat gibi bir süre kullanın.

* Yakıt verilerinizi bu süre zarfında yeniden gözden geçirin.

Sizin probleminiz, daha önce de bahsettiğimiz gibi; motorun nominal ısısına gelmeden yolculuğunuzu bitirmenizden dolayı.

yakıt verilerini sıfırlıyorum, her yakıt aldığımda. zaten ev ve iş arası kullanıyorum genelde, yani gittiğim mesafe gün içerisinde 4 km gidiş 4 km geliş. motorun ısınma durumunu bende düşündüm, rolantide motoru ısıtmak daha fazla sarfiyata neden oluyormuş diye okudum. o yuzden cok fazla beklemeden yola koyuluyorum. şöyle bir örnek verebilirim daha açıklayıcı olması açısından. aracı aldığımın 2. günü şehirler arası kullandım. 120 km gidip geldim  (240 km) tam olarak litresini bilmiyorum ama, 100 tl yakıt koymuştum ucu ucuna yetişti şehire.(100 km hızla gidip geldim mecbur kalmadıkça 110 bile geçmedim). Acaba diyorum 95 oktan 97 oktan benzin farkından mı kaynaklanıyor? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediğiniz gibi rölantide ısınmasını beklemek gereksiz. Fazla yüklenmeden, hareket halinde ısınması daha mantıklı. Yalnız siz de yukarıda bahsetmişsiniz; 4 km yol yapıyorum diye. Benim aracım şu an 9.3 lt/100 km. yakıt verisi gösteriyor. Eğer sizin gibi 4 km. yol yapıp kontağı kapatsam, bu değer 12 - 13'leri gösterirdi.

Yazın kullandığınızda veya daha fazla yol yapabilecek imkan bulduğunuzda daha az yaktığını göreceksiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şehir dışında (Bodrum-İzmir git gel, 230+230 toplam 460 km) 5,9 ortalama ile 130 TL (lt si 4,63 Tl idi o zaman) yakıt tüketimim oldu, ortalama hızım 102 km gösteriyordu. Otobanda yaklaşık 10 dk gidişte, 15 dk gelişte 190 km hız üzeri kullandım, geri kalan yoluda 70 km-120 km arası bir hız ile kullandım . Buna rağmen 5,9 lt tüketti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, bu şehir içi yakıt tüketim miktarı birçok değişkene bağlı olarak oldukça farklılık gösteriyor.

Neler etkiliyor diye sıralayacak olursak;

1 En önemlisi kullanılan şehirde trafik yoğunluğu

2 Kullanılan güzergahtaki yükseklik farkları

3 Kullanım şekli

4 Mevsim ve buna bağlı olarak klima kullanımı ve kullanılan lastik türleri, cam yada koltuk rezistansları

5 Mevsimden bağımsız düşük lastik basınçları

6 Aracın yük durumu ( Genellikle sadece sürücü oluyor fakat bagajınızda gereksiz ağırlık taşımayın )

7 Kısa mesafeli kullanım

8 Arac ısınması için fazla beklemek

9 İ-stop devre dışı bırakmak   

10 Kış lastiklerinin dönem dışı kullanımı

11 Klimanın optimum ısı değerleri dışında kullanılması ( ideal olan 22 derece )

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara 'da kullananlar ortalama 100 km/ litre  yazabilirler  mi? kışın biraz artış olmuştur diye tahmin ediyorum . fabrika verilerini yakalamak mümkün mü ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çoğu İstanbul şehir içi kullanım ortalama = 6,7 lt/ km  , toplam km = 9000 km ... sakin kullanmaya dikkat ederim...tabi yakın mesafelerde 7,5-8,5 lt/km ortalama oluyor... yakıt tüketimi tamamen arabanın nasıl kullanıldığına bağlı, ben çok memnunum tüketimden...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevap için eşekkür ederim . dizel bir araçtan mazda 3 'e geçiyorum biraz endişem var açıkcası sorum bu sebepten. birde oturduğum yer full yokuş bakalım nasıl olacak yakıt verileri teslim aldığımda buarada paylaşırım .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

400km Yolun 300 km şehirler arası 120km hızı geçmeden 32krş. 550 km yolun 350 km'si şehirler arası yer yer 150 km hızlara çıkıldı. Ancak şehir için olan bölümlerde çok fazla hızlan yavaşla yaptım 34 krş. Şu anda sakin kullanımı deniyorum en kısa zamanda şehir içinde sakin kullanım içinde tutar yazıcam. bu arada 400km yoldan sonra benzin 4,46tl'ye 550 km yoldan sonra benzin litresi 4,57 tl'ye alındı. Motion At km 9000...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ben aracın ısındıkça yakıt tüketiminin azaldığını farkettim ancak şuna kafam takıldı. sabah aracı alıp 1 km ötedeki iş yerine gitmem gerekiyor. bunun için aracın ilk çalıştırıldığındaki yüksek rolantisini beklemelimiyim yoksa aracı çalıştırır çalıştırmaz yola çıkmam cidden daha mı mantıklı? madem daha mantıklı neden böyle bir rölanti olayını bu mühendislik harikasına koymuşlar demeden edemiyorum....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar ben aracın ısındıkça yakıt tüketiminin azaldığını farkettim ancak şuna kafam takıldı. sabah aracı alıp 1 km ötedeki iş yerine gitmem gerekiyor. bunun için aracın ilk çalıştırıldığındaki yüksek rolantisini beklemelimiyim yoksa aracı çalıştırır çalıştırmaz yola çıkmam cidden daha mı mantıklı? madem daha mantıklı neden böyle bir rölanti olayını bu mühendislik harikasına koymuşlar demeden edemiyorum....

Headers'ın ısınması gerekiyor bu sebeple biraz beklemeli ve rolanti devrinin 1000 ve altına inmesini sağlamalısın. Bu kullanım kılavuzunda da belirtilir (motor sesi normal seviyeye gelene kadar beklenilmesi tavsiyesinde bulunuyor kitapçık). Sabah ilk çalıştırmada dahi 30 sn kadar beklemek rolantinin 1000 in altına inmesi için yeterli oluyor. Ben 30-45 sn kadar bekleyip öyle hareket ediyorum. Motor sıcakken de 10 sn kadar beklenilmeli ve öylede tavsiye olunuyor zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öyle olduğuna hem fikirim ancak aracın rölantide ısınmasını beklemeye gerek yok bişeyler okudum acaba aynı şeyden bahsetmiyormuyuz o arkadaşlarla.... :-[:-\

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üreticinin tavsiyesine uymak benim için birinci koşuldur, tabi isteyen istediği tavsiyeye uyar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar;

Yaklaşık bir ay önce Mazda 3 power aldım. Yakıt verilerini bir türlü tutturamıyorum. Malum arabann cantları 18 inch bu durumda daha fazla yakması normal ama fabrika verileri 6 civarındayken 10 yakıyorum. Şu anda 950 km yaptım ve hatırladığım kadarıyla 550 tl benzin koydum toplamda (shell). Rodaj süresinden bahsediyorlar bazı sitelerde. Bunun aslı astarı var mıdır? Araba kullanımıma gelince, sadece bu araç değil kullandığım bütün araçları sakin kullanırım. bir çözüm bulamadım, severek aldığım arabadan soğudum. lpg li araca binmek istemediğim için özellikle mazda aldım (diğer tercihim honda idi).(fabrika verilerini tutturamayacağımı çok iyi biliyorum ama en azından 1-2 lt oynar böyle 4-5 lt değil) Bir fikir verebilecek olan var mıdır?

Çok anormal değil 4 km çok çok kısa

erecek

O mesafe için arabaya binilirmi diye düşündüm biran ? Dolmuşa binmek için daha fazla yürütenleri biliyorum ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

haklısınız ancak akam işten çıkınca hanımın iş yerine yetişip onu işten almam gerektiği için sabahları aracı götürmem gerekiyor :) arabamıda sevmiyor değilim hani ne kadar kullansam o kadar hoşuma gidiyor:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sevgili arkadaşlar sizlere aldığım son 2 yakıtta elde ettiğim verilerden bahsetmek istiyorum. marka olarak aynı yerden ve aynı istasyondan  aldım. 100 tl kullanıp tekrar doldurma şeklinde yaptım. bir önceki yakıt tüketimimde 100 tl yakıt ile tam 280 km şehir içi yol yaptım. ( nihayet dedim ). ardından tekrar 100 tl yakıt alıp (fullendiğinden emin oldum) 120 km şehirler arası 80 km şehir içi  yol yapmama rağmen şuan yakıt tüketimim neredeyse aynı gösteriyor. değişiklik olmaması beni şaşaırttı. yorumlarınızı bekliyorum. lütfen 100 tl ile nasıl ayarladınız kısımlarına girmeyelim :) teşekkürler herkese...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben hala anlayamadım o kadar yakıt verisi verildi hepsi birbirinden farklı . tabiki kullanım koşullarına göre değişkenlik gösterecek ama bu araba emsalleri ne göre örneğin 1.4 tsi 'ye göre az mı yakıyor yoksa çok mu yakıyor ? Bunu cevaplayabilecek varsa çok sevinirim. mesela toyota corolla ile kıyaslandığında ne kadar ekonomik ? bu soruların yanıtını bulamadım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...