Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sağlıklı bir yakıt sarfiyat istatistiği için. Aracınızı çalıştırdıktan sonra, minimum 35 km gidiyor olmanız lazım. Ve bu süreçte de rampa, trafik ışıkları, yoğun trafik, klima, bagaj yükü, yolcu sayısı vs. hepsi etken faktör. 

Yol bilgisayarınızın yakıt sarfiyatı raporunu bir sıfırlayın bence. 9,5 Litre gerçekten çok fazla geldi bana. Bilmiyorum birde sağ ayağınızın ayarını bir kontrol edin. :D

Zaten dediğim gibi son 1 aydır bu rakamı görmeye başladım. Sıfırlıyorum. Klimayla bi çarşıya girip çıkıyorum. Gösterge sapıtıyor. Neyse 20 gün sonra uzun bir yolum var orda denemiş olacağım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu sahilden  Antalya-Kaş-Fethiye dönüşte de Korkuteli üzeri Antalya ya  yaklaşık 500 km mesafede 3 kişi dolu bagaj ve sürekli açık  klima ile 7.2 ortalama  yakıt tükettim. (Araç  2014 Mazda 3 power AT  Hb. 3.500 Km de.)  Ancak  güzergahta çok iniş ve çıkış var.Fethiye Korkuteli arasında  rakım 1.400 metreye kadar çıkıyor. Düz yolda aynı şartlarda  6,0 - 6,5 arasında olacağını düşünüyorum

Sanırım gaza biraz fazla yüklendiniz, yoksa dahada iyi çıkardı, çok ideal bir tüketim bence. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 temmuz pzt günü saat 19.15 sıraların da bahçeşehirden yola çıktım.çıkışta her zaman ki gibi aracım da opet den aldığım 97 oktan benzin vardı.araçımı otobanda sabit hız ile ilerlettim.saat 20.45 gibi bulgaristana girdim.sınırdan sonra bulgarlar 70 km kadar otoban yapmışlar. Aracımı bu yolda oldukça zorladım.araç devamlı olarak 5.vitrsde seyir etti.6.vitese çoğu zaman manuel olarak aldım.sırbistan ,hırvatistan ve slovenya da otobanlarda yine maximum devirde kullandım.aracımın yol bıyu yakıt ortalamadı 9,4 lt oldu.avusturya ve alman ya da shell den performans yakıyı aldım(100oktan) o an araba değişti.yakıt tüketimi düşmeye başladı.hızlanması değişti.ve anladımki skyactiv motor için 100 oktan gerçekten iyi geliyor.bulgaristan da hemen her bilboard da mazda 6 ve cx3 reklamı mevcut.sırbistan ve hırvatistan daha çok eski model 6 ile kaynıyor.avusturya zaten mazda nın avrupadaki cenneti.çoğu taksi bile mazda 6 almanya da bol miktarda cx 5 gördüm.100 oktan benzin den sonra ortalama 9 lt ye düştü.düştü düşmesine ama avusturyada otoban polisi 120 euro hoşgeldin partisi yaptı.almanyada yollar süper olduğu için mazda mazdalığınıgösterdi.ses yok.performans süper radar sistemi süper otomatik uzun far sistemi süper çalıştı.tek peroblemli olan yine navigasyon sistemi idi.arada nir sinyal gidip geldi.çıkış yapacağım yeri bilmeme rağmen hala 50 km yol götürmeye çalıştı.netice olarak.araçımın 1500 motorunun ufak geldiği.navigasyon sisteminin bir halta yaramadığını anladım.aracıma konulan 6. Vites sadece süs gibi olmuş.merserdeki halil ustanın dedği gibi önceki nesil motorlara 5 vites yapsalardı bunlardan iyiymiş gerçekten

15 gün sonra tekrar gideceğim busefer cx 5 ile gideceğim bence gerçek mazda testi o zaman olacak neticede istanbul içinde 3 ile ortalamada 9'4 yakıyorum cx 5 ile9,2

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ortalama hızınız ve maksimum hiziniz neydi? Araç power donanım galiba 18 inch jant, 1.5 motora fazla mi sizce? 6. Viteste normal seyir halinde motor devri kaclarda idi? Kazasız belasiz günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hafta sonu sahilden  Antalya-Kaş-Fethiye dönüşte de Korkuteli üzeri Antalya ya  yaklaşık 500 km mesafede 3 kişi dolu bagaj ve sürekli açık  klima ile 7.2 ortalama  yakıt tükettim. (Araç  2014 Mazda 3 power AT  Hb. 3.500 Km de.)  Ancak  güzergahta çok iniş ve çıkış var.Fethiye Korkuteli arasında  rakım 1.400 metreye kadar çıkıyor. Düz yolda aynı şartlarda  6,0 - 6,5 arasında olacağını düşünüyorum

Hız Kaç km civarında idi.Ben 120-130 km hız ile klima açık çok fazla iniş çıkış olmayan yolda 6,8 yakıt tüketimi alıyorum.

Şehir içi klima açık ise tüketim artıyor 8,5 görmeye başladım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmit - ankara : 7.2 ortalama

Ankara - izmit : 6.5 ortalama

Klima tüm seyahat boyunca açık ve 3 kişi yolcu ile

Bence bu değerler hala fazla. Beklentim 6.0 ortalama olmasıydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç yolcu ve badajda vardı sanırım. 

Araçta 3 kişi ve dolu bagaj... bana normal geldi aslında ama yani daha az olsa tabi itiraz etmem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta 3 kişi ve dolu bagaj... bana normal geldi aslında ama yani daha az olsa tabi itiraz etmem

Abi 110-120 Km hız aralığını geçmemiş olsaydın. 7-7,5 litre aralığını çok kolay yakalardın. Ama yolcu, bagaj, klima ve yüksek hız olunca yakıt yükseliyor. Ama yinede bence çok makul bir değer. Benim dizel guzu ile uzun yolda basarsam, ben bile 7,5 Litreleri görüyorum ki ! Otomatik ve benzinli bir otomobil için makul bir değer...

Bu arada sesin soluğun çıkmıyordu abi..Anlamıştım bir yerlerde olduğunu. :D

Hoş geldin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumlarda okuduğum tüketim verileri çok övülecek veriler değil bence.  Biz 2011 Mazda6 2.0 ile 3 kişi + bavullar+ tam güç klima ile uzun yolda 130 km hızla 7.2-7.4 gibi yakıyorduk.  130 km/h hız, tam güçle çalışan klima,  full yüklü ağırlık, 2011 mazda 6 bu verileri yakarken 2015 mazda3 için geçen tüketim değerleri bana biraz fazla geldi...

İşin garip yanı mazda'nın kendi sitesini açtığımız  zaman 2015 skyactiv mazda6 ve mazda3 otomatik şanzımanlı versiyonlar için şöyle bir tablo çıkıyor karşımıza :

ŞEHİR İÇİ                     ŞEHİR DIŞI                       ORTALAMA                  BOŞ AĞIRLIK

Mazda3:           6.8 litre                        4.8 litre                                5.5 litre                        1274 kg

Mazda6:           7.5 litre                          4.9 litre                              5.9 litre                        1340 kg

Mazda3 ve Mazda6 arasında  66 kilo fark var,  ve ortalama tüketimleri arasında sadece 0.4 lt fark var.  Ama çok ilginç, biri 120 hp iken diğeri 165 hp...   Verimlilik açısından Mazda6 çok daha verimli, halbuki ikisi skyactiv, verimlilik açısından benzer olmalarını beklerdim. ( verimlilikten kastım yaktığı benzin kadar performans sunması )

Zaten şöyle bir gerçek te var, bu araba Avrupa piyasasında 1.5 100 hp ve 2.0 120 hp olarak sunuluyor genellikle. 

Daha da şaşırtıcı bir gerçeği açığa çıkarayım..

Yine Mazda'nın kendi sitesine göre aldığım Mazda3 2.0 120 Hp Skyactiv-AT teknik verilerini de paylaşayım...

ŞEHİR İÇİ                          ŞEHİR DIŞI                             ORTALAMA

Mazda3 2.0 120 hp otomatik:               7.0  L                                  4.8 L                                        5.6 L      

Mazda3 1.5 120 hp otomatik:                6.8 L                                  4.8 L                                          5.5 L          

max.TORK                                  0-100

Mazda3 2.0 120 hp otomatik:              210   NM                              10.3 sn

Mazda3 1.5 120 hp otomatik:              150   NM                              11.6 sn

2.0 120hplik versiyon  60 nm fazla tork üretmesine rağmen, yakıt tüketim değerleri 1.5likle neredeyse aynı.  Performans olarak  büyük bir fark ta gözüküyor..

Benim anladığım kadarı ile 1.5 120 hplik motor, mazda3'e biraz zayıf geldiği için tüketim değerleri de olması gereken verimlilik düzeyinde olmuyor..   

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim ortalama hızım 55 km.yakıt genel  ort.6.5 lt.son gittiğim marmaris turunç tatilinde 370 tllik benzinle 1325 km.yol yaptım.benzini 4.77 den aldım.yani 77 lt.ile 1325 km.yol yapmışım.yolda 2 kişi + bagaj vardı.klima % 90 açıktı.dağlık yollardanda geçtim.yolda 80-100 arası gittim.hızlı giden değilim.bu hesaba göre 6 lt. yakmış oluyorum benm hesaba göre.bu arada marmaris ve çevresinde çok gezdim.yollar dağlık ve virajlıydı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

selamlar herkese

izmir - bodrum arası 2 kişi araç dolu klima açık, bagaj dolu şekilde tüketim 5,7 lt / 100km oldu. dönüşte de 5.8 lt/100km değeriyle geldim. yani tüketimi iyi gibi.

yolun %60'ında 100km sabit cruise control kullandım. kalanı 90-120 arası normal gidildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kim ne der bilemem ama ben uzun yolda 80-120 arası gidemiyorum. (hız manyağı da değilim)

120-140 arası güzel bir aralık ne de olsa Devlet Baba bu hıza izin vermiş. Skyactiv Benzinli istediğim hızlarda çok yakacağı için sanırım bana göre değil. 

Otoyolda 130 km hıza sabitlenmiş olarak gidilen bir yolun yakıt verisine gerçekten çok ihtiyacım var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...