Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

elazığ-mardin arası seyahat bilgileri

mesafe: 247 km

ağırlık: yolcu(65 kg)+bagaj(yaklaşık 50kg)

güzergah koşulları: çoğunluk yokuş iniş ve çıkışları mevcut + 15-20 km yer yer yol çalışması nedeniyle tek şerit

ortalama hız: 110-140 km/h arası (bmw 320 audi a4 tokatlandı) (jetta tdi'ye hadi be gülüm dendi) ara ara 150 km/h görüldü

klima: yol boyu açık

depo durumu: yolculuğa başlamadan önce fullendi yolculuk bitince tekrar fullendi

seyahat sonu bilgileri: depo toplam 100 tl lik benzin aldı.

benzin 4,78 tl.  

ortalama yakıt tüketimi: 100/4,78/2,47 = 8,46 lt/km

araç ortalama yakıt tüketim verisi: 7,9 lt/km

..hayırlı günler

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

elazığ-mardin arası seyahat bilgileri

mesafe: 247 km

ağırlık: yolcu(65 kg)+bagaj(yaklaşık 50kg)

güzergah koşulları: çoğunluk yokuş iniş ve çıkışları mevcut + 15-20 km yer yer yol çalışması nedeniyle tek şerit

ortalama hız: 110-140 km/h arası (bmw 320 audi a4 tokatlandı) (jetta tdi'ye hadi be gülüm dendi) ara ara 150 km/h görüldü

klima: yol boyu açık

depo durumu: yolculuğa başlamadan önce fullendi yolculuk bitince tekrar fullendi

seyahat sonu bilgileri: depo toplam 100 tl lik benzin aldı.

benzin 4,78 tl.  

..hayırlı günler

Uzun yolda ben de böyle yaktırırım arabaya o zaman. bu veri de nerden baksanız 35 kuruşa geliyor. 

Ben iyi ki gaza gelip arabamı satmamışım abi. Bu zalım da Turbosuz ama sıkıştırmayı pek sevmiyor anlaşılan.

Bundan sonraki alacağım araba ne olursa olsun; son vites 2000 devirde 120, 3000 devirde 130-140 ları görmüyorsa ben yooogum arkadaş. Araba bana değil ben arabaya binmeliyim.

goodpasture bilgi verdiğin için ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

..hayırlı günler

Güzel ve gerçekçi bir kayıt olmuş. Güzergah koşulları ve ortalama hız en büyük etken tüketimde. Ortalama hızın çok yüksek , ayağını dip gazdan pek çekmemişsin. BMW 320 yi bizim araçlar tokatlayamaz. Sadece diğer kullanıcı senin göze aldığın riskleri göze almaz.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet katılıyorum , bmw her türlü tokatlar , yakıt konusunda da malesef ülkemiz çok pahalı araçlar ancak hibrit olduğunda az yakabilir onun dışında hayal .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mersin-Çeşme...gidiş geliş 2000 km

2 büyük +1 çocuk..

Klima full açık..

ortalama hız 130-140 arası..

ort sarfiyat 7.3 lt..

Mersin-Batum..gidiş geliş..2500 km

2 büyük +1 çocuk..

Klima kapalı..

ortalama hız 110-120 arası..

ort.sarfiyat 6.6 lt..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 gun once kuş adasına gıttım manisadan.

Klıma 2. derecede açık izmir aydın otobanını bılen bılır. Aracı yenı aldıgımdan otobanda bir açma denemesı yaptım 180 nin altına hiç düşmedim. Bundan öncekı aracım kia sportage ıdı 10 lıtrenın altına düşemıyordum.

180 ıle gıderken ve klıma 2. derece açık olmasına ragmen 8.7 yaktı o 15 dk ıcınde inanın bu rakam bana gülünç geldi yanı harıka.

otobandan cıktıgımda hızı 119 sabitledim. Klıma açık 6.7 yaktı . toplam 142 km yolculugumda ortalama 6.5 ile gitmişim. Hiç bişi değil.

Gelirken hız sabıtleyıcıyı 120 sabitledim klıma yıne 2. derecede açık .. ortalama 6.4

Arkadaşlar araçlarımızın kıymetını bılelım , ben böle bir bır yakıt ekonomısı gormedım.

şehir içinde 6,9 ile gezıyorum klıma 1.derecede hep açık. 6.8 - 6.7 aralıgında geziyor.

Peugeout 308 vardı hanımada aslında onu alıcaktık ama korktum sımdı o daha fazla yakarsa ya dıye malum turbo motor 1.2 puretech benzınlı . Mazda 2 de sky activ teknolojisi warmı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peugeout 308 vardı hanımada aslında onu alıcaktık ama korktum sımdı o daha fazla yakarsa ya dıye malum turbo motor 1.2 puretech benzınlı . Mazda 2 de sky activ teknolojisi warmı

Mazda 2'de skyactiv teknolojisi var da...Bu Skyactiv teknolojisine sahip Mazda 2 bizim ülkemizde maalesef yok. Ve büyük ihtimalde gelmeyecek. Tabi ilerleyen zaman ne gösterir belli olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir kayıt daha paylaşalım. 

Toplam güzergah 700 km. Toplam yolcu 2 kişi. Bagaj var. Klima % 75 açık. Kadran takip hızı 105 ila 115 km /s arası. Kayıtlı ortalama hız 86 km / s. 

Tüketim hem ortalamada hemde gerçekte 6 litre / 100 km.

İlk kez bukadar az yakıt tükettim. En büyük etken hızlı gitmemek.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toplam güzergah 700 km. Toplam yolcu 2 kişi. Bagaj var. Klima % 75 açık. Kadran takip hızı 105 ila 115 km /s arası. Kayıtlı ortalama hız 86 km / s. 

Selamlar.

Sağ ayağına sağlık Mete abi. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar.

lpgli araçlar bile uzun yola 20 kuruş civarı yakıyor bence başarılı. ama benim araç az yakıyor çünkü 1,79 TL den alıyorum litresini :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ilk ve son oldu İlhan bey. Az yakıt tüketme sevdası bana göre değilmiş fenalık geldi bitiş çizgisine gelene kadar :)

Abi yok onda hemfikirim. Ama araç çok yakıyor, yakıt sarfiyatı denildiği gibi değil vs diyenler için. Paylaştığın bilgiler güzel bir örnek olmuş.

Tüm araçlarda yakıt sarfiyatı sağ ayaktan geçiyor. Ne kadar ekmek, o kadar köfte...

Ama milletçe istiyoruz ki. Çok kaçsın, az yaksın, servis periyodu süresi uzun olsun, parçası yedek parçası ucuz olsun..Olsun ki olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi yok onda hemfikirim. Ama araç çok yakıyor, yakıt sarfiyatı denildiği gibi değil vs diyenler için. Paylaştığın bilgiler güzel bir örnek olmuş.

Tüm araçlarda yakıt sarfiyatı sağ ayaktan geçiyor. Ne kadar ekmek, o kadar köfte...

Ama milletçe istiyoruz ki. Çok kaçsın, az yaksın, servis periyodu süresi uzun olsun, parçası yedek parçası ucuz olsun..Olsun ki olsun...

Aynı bahsettiğin gibi İlhan bey, oda olsun buda olsuncu bir milletiz. Aklıma bir cümle geldi ama neyse :)

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ilk ve son oldu İlhan bey. Az yakıt tüketme sevdası bana göre değilmiş fenalık geldi bitiş çizgisine gelene kadar :)

uyuyorum ben ekonomi yapayım derken. Sözde kurallara da uymuş oluyoruz ama daha tehlikeli. Sizi çok iyi anlıyorum :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla uzun yolda yakıt ekonomisini düşünemeyecek durumda değilim, 90 a sabitlerim, Karabük-Kayseri 7 saatte giderim. :) Git-gel 1100 km ve en fazla 200 tl yakarım lpg ile. (2. kasa) Hızlı gitsem hem subaplara yazık (belki subaplar daha erken yanacak), hem cebe. 200 tl ile gidebilecekken niye fazladan 100-150 tl yakayım? O fazladan vereceğim parayla da gezerim. :) 

Hem şehir merkezine yakın yerler başıboş kedi, köpeklerin en yoğun olduğu yerler. Yüksek hız olası bir kaza riskini ve kazadaki maddi hasarı, hatta Allah korusun can kaybı riskini daha çok artırır. 1 kez yüksek hız nedeniyle manevra dahi yapamadım, anlık oldu çünkü. Fakat ondan sonraki 3 sefer yavaş hızım sebebiyle hayvanlara çarpmaktan kurtuldum, tabi şansın da etkisi var.

Hızlı gideyim derken radar cezası yemek de var ama. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sonunda yeni verileri yazma şansım oldu. Benzin 4,64... 8,2lt

İstanbula gelin almaya geldim vakit sıkıntısı nedeniyle çamlıca gişelerine 150-180km arası vardıktan sonra bahçelievlere kadar çıkabildiğim maksimumum hızlara çıkıp indim(150km bile gördüm ara ara). Araç full+full bagaj + 4 yetişkin kişi, klima full açık. Gelini aldık bilecik'e götürdük, istanbuldan çıkışta inanılmaz trafik vardı(gebzeye kadar), bas çek bas çek maksimum hızlarda bilecik'e giriş yaptık. sonuç km'de 38krş... 

1 hafta sonra benzin 4,54...6,8lt

120-130km ortalama hız(yer yer 160 görüldü ancak genelde rampa aşağı, birde sollamalarda biraz sıkıştırdım) 450km'lik yolun yarısında klima açıktı yarısında değildi. Kütahya-Antalya yolu... (4 yetişkin full bagaj) Yolun %80'i hız sabitleme ile alındı. sonuç km'de 31krş. 

bana sorarsanız yoldaki performansına göre aracın yakıtı şu anda güzel. dayımın aracı 1,4d manuel corolla 2014. araçtaki yük kafa kafaya. cılız bi rampada restleştik ufak ufak kemirdi mazda toyotayı. ha onlar dizel araç kullandığı için yakıtı inatla km cinsinden hesaplamıyorlar o ayrı. ama tahminim 23-25krş arası yakmıştır.çünkü sürekli 130'tlye bozüyükten istanbula gittim geldim gibi hesaplar yapıyorlar (: herkese iyi forumlar.

Edit:Litrelendi (:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sonunda yeni verileri yazma şansım oldu. Benzin 4,64...

İstanbula gelin almaya geldim vakit sıkıntısı nedeniyle çamlıca gişelerine 150-180km arası vardıktan sonra bahçelievlere kadar çıkabildiğim maksimumum hızlara çıkıp indim(150km bile gördüm ara ara). Araç full+full bagaj + 4 yetişkin kişi, klima full açık. Gelini aldık bilecik'e götürdük, istanbuldan çıkışta inanılmaz trafik vardı(gebzeye kadar), bas çek bas çek maksimum hızlarda bilecik'e giriş yaptık. sonuç km'de 38krş... 

1 hafta sonra benzin 4,54...

120-130km ortalama hız(yer yer 160 görüldü ancak genelde rampa aşağı, birde sollamalarda biraz sıkıştırdım) 450km'lik yolun yarısında klima açıktı yarısında değildi. Kütahya-Antalya yolu... (4 yetişkin full bagaj) Yolun %80'i hız sabitleme ile alındı. sonuç km'de 31krş.

bana sorarsanız yoldaki performansına göre aracın yakıtı şu anda güzel. dayımın aracı 1,4d manuel corolla 2014. araçtaki yük kafa kafaya. cılız bi rampada restleştik ufak ufak kemirdi mazda toyotayı. ha onlar dizel araç kullandığı için yakıtı inatla km cinsinden hesaplamıyorlar o ayrı. ama tahminim 23-25krş arası yakmıştır.çünkü sürekli 130'tlye bozüyükten istanbula gittim geldim gibi hesaplar yapıyorlar (: herkese iyi forumlar.

Bu paylaşımları litre hesabından yaparsak daha sağlıklı olacak. Forumdan Ufuk kardeşimin de dediği gibi. Aradan 1 yıl geçmeden bile. Bu konuya-mesaja bakanlar için, hiç bir ifade etmeyecek bu paylaşılan bilgiler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugun turgutludan çeşmeye gittim

gitmeden 100 tl lk benzın aldım. Shell 4.57 DEN ALDIM.

gidiş 155 km geliş 155 km toplam = 310 km.

oradan geldım. Turgutlu - manisa arası 32 km .
gidiş geliş = 64 km.

geldiğimde hala 40 km gidebilirsin diyordu.

bu yolculukların yarısında klıma 1. derecede eco seklınde açıktı.
Araçta toplam 4 kişi vardi.
100 DEN aşşa ışıklar harıcınde hiç düşmedim  maxımunda 120 km hızla gıttım.
Yakıt tüketim uygulamasında genel ortalama tuketım 7.1 idi.
ortalama tüketim ise yolda yapılan 5.7 idi.

Yalan yok bunlar bir benzinli araç ile yapılıyor arkadaşlar ve bu değerler müthiş ötesi.
Eski aracım kia sportagede 10 lıtrenın altına düşemezken bunda bu aldıgım değerler komik ötesi :) saygılar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugun turgutludan çeşmeye gittim

gitmeden 100 tl lk benzın aldım. Shell 4.57 DEN ALDIM.

gidiş 155 km geliş 155 km toplam = 310 km.

oradan geldım. Turgutlu - manisa arası 32 km .

gidiş geliş = 64 km.

geldiğimde hala 40 km gidebilirsin diyordu.

bu yolculukların yarısında klıma 1. derecede eco seklınde açıktı.

Araçta toplam 4 kişi vardi.

100 DEN aşşa ışıklar harıcınde hiç düşmedim  maxımunda 120 km hızla gıttım.

Yakıt tüketim uygulamasında genel ortalama tuketım 7.1 idi.

ortalama tüketim ise yolda yapılan 5.7 idi.

Yalan yok bunlar bir benzinli araç ile yapılıyor arkadaşlar ve bu değerler müthiş ötesi.

Eski aracım kia sportagede 10 lıtrenın altına düşemezken bunda bu aldıgım değerler komik ötesi :) saygılar.

Bir dizel Mazda 3 kullanıcısı olarak, Skyactiv Mazda 3'ü. En ufak bir yakıt sarfiyatı tereddütü yaşamadan alırım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...