Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

20 ile mi gidiyorsunuz nasıl oluyor bu yakit tuketimi. ben 140-150 km hizla 7.4 yakıyorum. bence ideal yakit derdiniz varsa araci alirken daha bir ayrıntılı düşünün..cevremdede var çok yakıyor çok yakıyor diyenler bıktırdılar.

Yok kardeşim ben her hızda cruise açmayı sevdiğim icin ara sokaklarda da deniyorum. Eski 3'üm düşük hızda çok yakardı, cx3'de 3lt civarı görünce sasırdım . Onu paylaştım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha önceki aracım opel astra j 1,6T 180hp yakıt tüketimi ort. 7-8 litre. Ayrıca bol miktarda arıza açtı her açıdan. Tamam basınca fena gitmiyordu, fakat 180 hp ? gibi değildi.

Şu anda ort. tüketim aynı şartlarda ort. 5,5-6,5 litre.(3. NESİL MAZDA3)

Komşumuz yeni passat 1.4 tsi aldı ort. yakıt tüketimi 7,5 litre. Tamam tipi fena değil ancak araç 125000 YTL.

Birde emisyon değerleriyle oynayan hangi firmaydı?

Konudan fazla uzaklaşmamak lazım  fotifoti ye  katılıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otopark.com yada youtube dan otopark kanalına girin 150bg ACT motorlu golf ve birde ACT siz motorluların testini bir izleyin. ACT 2.7 litre yakabilir ama ben kesinlikle almam, çok büyük zaafları mevcut açın otoparkı döşesin ne varsa.

Sizin kendi aracınız olabilir, memnun olabirsiniz. Ama ben And Mehmet Çetin'i ve Sinan Reisi dikkate alırım bu konuda :)

2015 model 110 bg 1.2 tsi manuel golf ile 2014 model otomatik mazda 3 kullanıcı yakıt verileri birebir AYNI, motor performansı mazda 3 ün bariz şekilde daha iyi (mazda kendi aracım 4000 km yol yaptım, golfü 3 hafta boyunca arabasız kaldığım dönem kullandım 1800 km yol yaptım).

Kağıt üzerinde verilen yakıt verilerine asla inanmayın bence, kullanıcı verilerini dikkate alın, yoksa herkes kataloglara bakıp test sürüşü yapmadan araç alsın yok öyle bir Dünya...

Mazda 3 otomatik motor performansını beğenmeyenler varmış, gülüyorum. Bu aracı kullanıp dip gaz yapıp performansı kötü diyen adamın daha önce 3.20 d 187 bg x-drive (yaklaşık 1200 km, 2 gün kadar bir beraberliğim olmuştur kendisiyle) kullanması lazım ki performans yeteriz gelsin. 

Gerçekçi kullanıcı verileri ile gelin foruma, böyle kağıt verisi paylaşmayın komik olmayın, kadjar 3.8 yakıyor şehir içi ve şehir dışı çok güldüm... 1.5 dci manuel kadjar şehir içinde 5.7 görüyor (180 km, izmir şehir içi, orta yoğunluk trafik verisidir) al sana kullanıcı verisi...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

b2bc7c19e75f2f118960f27a08dc7ac8.jpg

Bugün balçovadan bostanlıya kadar olan yolculuğumun durumu. Saat 4 gibi geçtim. Çok sıkışık değildi trafik ama genede yoğundu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

emisyon değerleri ile oynayan w doğal olarak yakıtıda katalogda düşük gösterecektir, yoksa çelişki olur, araç testleri fabrika test merkezinde yağmursuz, rüzgarsız, profesyonel sürücüler ile test edilir. japonlar gelenekleri gereği asla yanlış yapmazlar ve yazmazlar, avrupa üreticileri ise, avrupa birliği uygulamaları ile bize yapılanları görünce, bu ülkedede w araçları peynir ekmek gibi satınca 3 litre yaz, buçuk yaz memleket yiyor sağolsun siyasileri yedikleri gibi. Ne diyem başka. Yeğenim zamanında polo almıştı çorum bayiinden, peşin aldı, yağlamışlar yıkamışlar, kapıyı hep açık tutmuşlar, birde geldi amca dedi bu anahtar uzaktan kumandalı değil galiba falan, elime aldım anahtarlığı, anahtar normal düz, anahtarlık ise tam bir uzaktan kumandalı görünümlü sahte oyuncak, kısaca o paraya uzaktan kumanda opsiyonmuş bayi çaktırmadan satılmayan poloyu kakalamış, son derece sinir bozucu, arayınca alınan cevap kısaca çok satıyoruz minnet yok. vos vos altın kaplama aracı lada fiyatına satsa oralı olmam, acayip kızgınım bu şişkinlere.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Geçtiğimiz Cumartesi günü, yaklaşık bir ay önce aldığım aracımla işten güçten fırsat bulup ilk defa gezme amaçla dışarıya çıkalım dedik. Bu sayede çok fazla trafik olmayan bir rotada ve yaklaşık 36 km lik yolu kat ettik. Tüketim verileri beklediğimden iyi diyebilirim. Genellikle sakin kullanmaya çalıştım. Çok trafik yok dediğim İstanbul Trafiğine kıyasla çok yok :) Anadolu Yakası Göztepeden Tuzla sahile gittik. İçerenköy-Bostancı arası, Maltepe Köprüsü ve Kartal Köprüsü civarında yol bir süre yoğunlaştı. Bunun dışında Tuzla Tersaneler civarında da dur kalk oldu ister istemez. Toplamda yaklaşık 10 Kırmızı ışıkta durduk. Aşağıdaki tabloda verileri görebilirsiniz. 36 Km lik bir rota yaklaşık 45 dakika sürdü. Resmi göremeyenler için tüketim 6.1 Lt

IMG_3200.thumb.JPG.7e1ca0038c7411aea4cb2

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35 dakika önce, fotifoti :

Hangi custom menü o çok güzelmiş :)

Teşekkür ederim, forumda daha önce paylaşılan menüden resim değiştirip uyguladım. İlgilenenlere duyurulur :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ankara - Denizli arası yaklaşık 490 km

Gidiş;

adaptif cruise 110 km/s sabit, iki yetişkin, bagaj tek valiz, yazlık lastik son bakım 3000 km önce ortalama tüketim 5.9 lt.

Dönüş; (hız hariç diğer şartlar aynı)

adaptif cruise 130 km/s ayarlı zaman zaman 140 150 bir defa kısa süreliğine 180 km/s hız. ortalama tüketim 7.1 lt

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
On 7/29/2015 at 5:08 PM, cothcu said:

Kim ne der bilemem ama ben uzun yolda 80-120 arası gidemiyorum. (hız manyağı da değilim)

120-140 arası güzel bir aralık ne de olsa Devlet Baba bu hıza izin vermiş. Skyactiv Benzinli istediğim hızlarda çok yakacağı için sanırım bana göre değil. 

Otoyolda 130 km hıza sabitlenmiş olarak gidilen bir yolun yakıt verisine gerçekten çok ihtiyacım var.

Bilmiyorum belki sorunuzun cevabını bulmuşssunuzdur ancak göremeyince paylaşmak istedim. Aydın-İzmir otobanı 129km/h sabitlenmiş hızla 110 kmlik bir mesafede tek kişi 6,3 litre olarak verdi.

Şu an aracım 2400kmde bunun 1000kmsi şehir dışı. Yol bilgisayarı 6.8litre göstermekte. Bu 1000 km'ninde maksimum 400-500 kmsi cruise control ile. Oda 120-130 aralığında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, ismetoguz7 :

Bilmiyorum belki sorunuzun cevabını bulmuşssunuzdur ancak göremeyince paylaşmak istedim. Aydın-İzmir otobanı 129km/h sabitlenmiş hızla 110 kmlik bir mesafede tek kişi 6,3 litre olarak verdi.

Şu an aracım 2400kmde bunun 1000kmsi şehir dışı. Yol bilgisayarı 6.8litre göstermekte. Bu 1000 km'ninde maksimum 400-500 kmsi cruise control ile. Oda 120-130 aralığında.

Vallahi tebrikler. Çok sağolun bu bilgiye gerçekten ihtiyacım vardı.

Zira benim için Kahramanmaraş _ Aksaray arası çok önemli. her yerde malum basmak gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ekonomi modunda sürmek isteyenler 90 km'yi geçmesinler.Son depomda günlük 60 km mesafe katederek 802 km yol aldım.Şehir içi de buna dahil.Bu 60 kmlik mesafeyi ortalama 90-80 arası cruise kontrol ile gerçekleştirdim.Güzergahımda 6 noktada durup kalkmak gerekiyor.175 TL ye fulledim.Km de 0,22 kuruş yaktı.Ortalama yakıt tüketimim 5.9 lt(2500 km ortalaması) Aracı bugün fullediğimde menzil 949 km olarak gösteriyordu.

57vlqR.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13.02.2016 at 22:51, EgeG :

Yahu ağabey yazdıklarımı okumuyor musun ?  Daha demin yazdım bir de 2 lt eklemenin doğru bir düşünce olduğunu.   CX3'ün 4*4 sistemi pasif 4*4 yani normal düz yolda giderken senin araç ön çeker çalışıyor :D  Bunun yanında Passat dediğimiz araç Cx-3'e göre baya daha ağır (1400 küsur kilo) ki bu bir dezavantaj.

Ben açık net söylüyorum, Şile yolunu bilen bilir. Bol virajlı, tırların olduğu rampalı bir yol.  Ekonomi kasmadan, hızlı bir şekilde şile yoluna 4.7 lt tüketim ile gittik. Ekonomi kasmadan diyorum dikkatini çekerim.  Bunun yanında performans olarak ta maşallahı var aracın. Cx3 ne performans olarak beni tatmin etti ne de tüketim olarak.  Fabrika verilerine bile güvenmiyorsun, başka araçlarla elde edilmiş tüketimlere de inanmıyorsun üstüne üstlük B crossover segmenti ve pasif 4*4 yani normal yolda ön çekerli olan bir aracın tüketimini kadjar ve d segment passatla karşılaştırıyorsun ağabey, bunlar bile cx-3'ün fazla yakıt tükettiğinin bir kanıtı değil midir ?  

Kaç yıldır otomobil delisiyim, hiçbir zaman da hiçbir otomobilde fabrika verisi yakıt tüketimininden 2 ltden fazla yakıt tükettiğimi hiçbir arabada görmedim. Görünen köy kılavuz istemiyor maalesef, cx3 üst segmentindeki araçlarından bile fazla yakıyor ve daha düşük performans sunuyor.. Gerek kendi tecrübelerim, gerek diğer insanların yorumları gerekse de fabrika verileri bunu kanıtlar nitelikte.. Bakınız diğer dizel otomatiklerle kıyaslaması.   Özellikle cx-3 ve bir  üst segment kadjar kıyaslamasında demek istediğim çok net. Aradaki tüketim farkı, segment ve ağırlık farkı ve performans farkı...10o1dw5.jpg

Bunlar bildiğimiz şeyler zaten fakat burada paragraflarca yazdığım şey de şu. Yeni teknoloji turbo motorlar zaten yüksek devre çıkmaya ihtiyaç duymadan yeterli gücü sağlayabiliyor.  Eskiden turboya karşı biriydim çünkü daha fazla yaktıkları bir gerçekti fakat hep güncel motorlardan bahsediyorum. Hep yeni nesil thp, yeni nesil tsi, diyorum.  1.5 mazda3 otomatikle eş performans sunan 1.2 thp ve tsi motorların tüketim olarak ne kadar düşük  olduklarını yani verimli olduklarını görüyorum.  En basitinden şu örneği verebiliriz, eskiden 1.6 turbo beslemeli araçlar Türkiye için tasarlanırken, günümüzde tüm dünya pazarlarında bu motorlar sunuluyor.  Bu motorlar ne zaman fazla yakar, gerçekten fazla performans istediğiniz zaman yakar. Fakat siz gerçekten yüksek performans istediğiniz zaman da sizi kesinlikle üzmüyorlar.  Kısaca ben son teknoloji turbo bir motor ile, atmosferik bir motordan istersem çok daha düşük tüketimlere imza atabilirken, istersem de çok daha yüksek performans elde edebiliyorum. Zaten günümüzde dediğim gibi, modern hiçbir turbo motor otomatk şanzman kombinasyonuna sahip bir otomobil, 2000 devri siz gaza yüklenmedikçe geçirmiyor.  Yeni teknoloji turbo motorların verimlilik konusunda artık bir adım ileride olması, atmosferik konusunda kesin adımlar atan markaların bile turboya geçmesi ile bile kanıtlanabilir.   1.6 turbo motora geçmeyen sadece iki firma biliyorum biri toyota ve öteki de mazda. Bu iki firmanın 1.6 motorları da piyasadaki eşdeğer performansı sunan tüm motorlardan daha çok yakıyor.  Bunun yanında Honda, Subaru ve Hyundai gibi diğer markaların da turboya geçip başarılı işler sunmaya başlamaları da bir kanıt sayılmaz mı ?

kardes sen o act yi rüyanda sürsen o değerleri yakalayamazsın,,en saçma gerçekle alakasız fabrıka verılerınde bile yok senın dağlı bayırlı yolda yakaladıgın değerler,,

birde bahsettıgın arac vw yanı her sokakta 2 tane olan,,herkezın bı yakınında arkadasında olan bir arac,bugattiden bahsetsen doğru dicem görmedik duymadık binmedikte,vw dion aynı motorlu golfle 8ltden aşağı düşmüyor arkadasım(ş,içi) uzun yol 6litre,,bnce değerler gayet basarılı motora lafım yokta,,

düz yolda en yüksek viteste en düşük hızla,yüksük aracla yapılan testlerde 4-5 litre yakan aracla sen nasıl 2.7yaktın

senınki 404error olmus

fatal error

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar , 15/04 Tarihi itibariyle aracımı almış bulunarak aranıza katıldım . 

Ve haliyle araç sıfır olduğundan deneme amaçlı hep bi gaza yüklenme agresif kullanma peşinde oldum ilk gün son 2 gündür normal kullanımı sergiliyorum ve aracım suan 450 Km'de yakıt değerim 7,2 ' de dün Antalya - Manavgat gittim geldim ve 5,7LT ile. Beni şahsen çok memnun etti.

Eminim ki yakıt biraz daha düşecektir veya düşmese bile 7 - 7,5 benim için uygundur bu araçta :) 1000 km ve 3000 km ulaştığımda da tekrardan yazacağım. :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, fotifoti :

Rodaj bitmeden zorlamasaydınız fazla :) hayırlı olsun aracınız

Teşekkür ederim allah razı olsun. Teknik terimlerden pek anlamıyorum rodaj nedir inanın onuda bilmiyorum :) ama bu lafın uzerıne bi süre zorlamamam gerektiğini hatırlattığınız içn teşekkürler (Y) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim allah razı olsun. Teknik terimlerden pek anlamıyorum rodaj nedir inanın onuda bilmiyorum [emoji4] ama bu lafın uzerıne bi süre zorlamamam gerektiğini hatırlattığınız içn teşekkürler (Y) 

Yeni araçlarda rodaj kalmadı dense de kitapçıkta ilk 1000km motorun çok zorlanmaması, uzun süre aynı devirde gidilmemesi tavsiye ediliyor .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, fotifoti :

Yeni araçlarda rodaj kalmadı dense de kitapçıkta ilk 1000km motorun çok zorlanmaması, uzun süre aynı devirde gidilmemesi tavsiye ediliyor .

Aklımın bi köşesine kazıyorum hocam teşekkür ederim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...