Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba

Yeni aldığım aracının yakıt deneyimlerini paylaşmak ısterım

Şuan 700 km de ve bunun 300 Km si uzun kalanı şehir içi (istanbul altunızade ve corlu karısık) ortalama bilgisayara göre 6.8 lt gozukuyor

Çorlu kıyıkoy arası gidiş geliş 5.8 lt 100 km de(genelde arabanın fiziki limitlerini 1 tık altında hız sabitleyici ile kullandım sadece sollamalarda kulakcıklar ile 4000-5000 devir arası sollama yaptım)

Kişisel fikrimi paylasırsamm arabadan şuan bu şekilde giderse çok memnunum.ısım gereği çok sık araç kiralayan bir insanım ve dizel benzinli pek çok model kullandım

Kesinlikle bu yakıt bu performans varken 1 saniye bile dusunmedım.aynı yolu dizel fluence 5.4 dizel focus 5,7 lt ile gıttı.(kıyıkoy yolu)

Çorlu şehir içi dizel fluence yakıt tüketimi 6.6 lt opel astra 7.2 lt passat.1.6 dizel 6.8 lt peguoet 508 dızel 5.9 lt ,benzınlı seat leon 1.4 tsı 7.3 ile dolasıyor.benzınlı astra 8 den fazla.

Mazda ile genelde 7 lt şehir ıcı.sadece kesınlıkle dizel ve benzin arasında kıyaslama yapacaksanız yakıt olarak gaza basıs ve dozajlamaya hakim olmanız sart.tuketımler tamamen bana aittir ve sürüş tarzım hep aynıdır.

Dızellerdekı potansiyel turbo vb masraflar katlanma derdınız yok.

Tork konvertorlu sanzıman eski fakat guvenırlıgını kanıtlamış bir sistem. Bu hesaplar neticesinde mazdaya karar kıldım.

Tok kapı seviciler dizel benzin arası yakıt fiyat farkı ,turbodan dolayı 0-100 arası falan filan gelmesın.gunun sonunda en fazla maksimum hızda 40 km Farkeder oda pistte mi kullanıyorsun arabayı uy kurallara bırader.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kuruş muhabbeti yapıldığı sürece çok yanlış hesaplanır. Bir türlü anlayamadım bu kuruş hesabını. Dünyanın en oynak yakıt fiyatlandırması olan bir ülkede hemde. [emoji3]

Bunu forumda olduğum ilk günden beri söylerim.
Sabit olan litre verisi varken. Neden sürekli değişken olan lira-kuruş cinsinden veri paylaşırız?

Kişi 2 ay sonra kendi mesajını okusa, işin içinden çıkamaz. :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Klima donemi bittikten sonraki yakit tuketiminde biraz da olsa dusus oldu. Bir tam depo tuketiminin ortalamasi sehirici 7.3 lt. Birkac defa agir kopru trafigi de buna dahil. Arac 5000 km de. iStop u aktif olarak kullandigimi da belirteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Tekrar merhabalar,

Çorlu-Tekirdağ gidiş ve geliş toplam 98 km yol yaptım .(Tekirdağ şehir içi dahil fakat toplam yolun en fazla %10 u)

Klima eco modda 21 e ayarlı 2 kişi 1 bebek ve bebek eşyaları :)

Çorlu tekirdağ arası 101 e hız sabitleyeci ile 5,1 lt ortalama yol bilgisayarı verisi ile gitti aynı yolu 110 a sabitleyerek döndüm 6,1 lt gösterdi.

İkisinin ortalaması da bilgisayarda 5,6 lt gözüküyordu.Beni mutlu ediyor bu değerler:)

Almadan önce yakıtı çok araştırmıştım.Umarım bu paylaşımlarda işe yarıyordur.

Not:Şehir içi yakıt verisi tutmuyorum detaylı olarak ama çorlu için şehir içi 7.1 lt gösteriyordu o çok değişmiyor.Küçük bir şehir ve çok dur kalk yapılan (ışıklar) çok yavaşlama ve hızlanma yapılan (kasisler) değişik bir yapısı var,günü gününü tutmuyor o sebeple 7.1 lt de yanıltıcı olur 8 lt yazsamda yanıltıcı olur.Bence bu daha çok uzun yol yapacakların tercih edeceği bir araba yoksa 65 bin civarı B sınıfı alacağın dizel otomatik   yakıt fiyat farkından dolayı şehir içi çok daha avantajlı olur.Benim durumumda yapılan hesaplar sonucu (%70 sehir dışı gezmeler min 80 km , %30 şehir içi sayılabilecek güzergahlar )  ben benzinli mazda  tercih ettim.Aynı aracın dizeli bile benim durumum için aradaki fiyat farkına bakınca ekonomik olmuyor.

Ama İstanbul da yaşasaydım ve şehir içi devamlı kullanacağım araç olsaydı aynı paraya Focus dizel bakardım sanırım.

2 ay içinde Çorlu -İzmir verilerini paylaşıp yakıt ile ilgili son mesajımı atacağım bir sorun yaşamaz isem :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen Konya buluşmamız vardı. Ankara-Konya-Ankara güzergahında toplam 550 km de ortalama 9,5 litre / 100 km. 

@arman-1999 Kamil bey, toplantıdan önce Mevlana türbesini ziyaret edebilelim diye bastıkça bastık. Lakin Türbeden Arenaya gelirken kaybolduğumuzdan geç kalmış olduk. Böylece mazda3 lerin uzun yol yakıt tüketimine yine kötü bir örnek teşkil etmiş olduk :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, arabalar :

Ankara-Konya-Ankara güzergahında toplam 550 km de ortalama 9,5 litre / 100 km. 

Acaba diyorum, hesap etmediğim başka bir şey mi var? Ortalama hızınız ne idi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, Devrim Babacan :

Acaba diyorum, hesap etmediğim başka bir şey mi var? Ortalama hızınız ne idi?

Devrim bey ortalama hıza hiç bakmadım. Ama gaz pedalının altındaki kick down switch 'i hep devredeydi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Arkadaslar selamlar. yakitla ilgili bu forumda dahil cogu siteyi inceledim mazda 3 skyactiv otomatik kullanicilari arasinda 100 km de en fazla 16 litre en az 4.7 litre okudum. Bu kadar fark neye dayaniyor yani agresiflik ve sakin kullanis arasinda bu kadar fark varmi? ben su an fiesta 1.25 benzinli manuel kullanicisiyim orta sakin surucu diyebilirim kendime 6.8 veri aliyorum(sehir ici). sizce beni mazda 3 te nasil bi tuketim bekler? saygilar sevgiler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 mı? 

16 yakar ama sıfırdan başlayıp son sürat denemesi yaparsanız yakar, belki fazla da yakar. 

Ben test aracında dip gaz sürdüm geri döndüm 11.2 falan gösterdi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, Mehmet Özdemir :

sakin kullanımla 7 civarı olur diye tahmin ediyorum. 16 litre yakan arkadaşı bu forumda mı okudunuz?

Mehmet inan bunu bende çok merak ettim.

Yani 3.nesil Mazda 3'e 16 litre yaktıran, RX-8'e kim bilir kaç litre yaktırır.. :geyik: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, İlhan :

Mehmet inan bunu bende çok merak ettim.

Yani 3.nesil Mazda 3'e 16 litre yaktıran, RX-8'e kim bilir kaç litre yaktırır.. :geyik: 

benimki bile yakmaz herhalde ne kadar zorlarsan zorla.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, Mehmet Özdemir :

benimki bile yakmaz herhalde ne kadar zorlarsan zorla.

3.Nesil Mazda 3 ile İstanbul Park çevresindeki yollarda. Toplamda 3 kişiyle ( Alper Güler, Onur Demirel ve ben) aracın canını okuyarak test etmiştik. arka arkaya 0-100 denemeleri, viraj, fren, ara hızlanma, ani fren, yokuş tırmanış vs..Öyleki aracı park ettiğimizde fren balatalarından duman çıkıyordu. :)

3 farklı kişi kullandığımız halde, o rakamı görmemiştik biz. O gün hatta, bu kullanım şartlarına rağmen yakıt çok iyi diye bir konuşma bile geçmişti. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Yeppss :

Arkadaslar selamlar. yakitla ilgili bu forumda dahil cogu siteyi inceledim mazda 3 skyactiv otomatik kullanicilari arasinda 100 km de en fazla 16 litre en az 4.7 litre okudum. Bu kadar fark neye dayaniyor yani agresiflik ve sakin kullanis arasinda bu kadar fark varmi? ben su an fiesta 1.25 benzinli manuel kullanicisiyim orta sakin surucu diyebilirim kendime 6.8 veri aliyorum(sehir ici). sizce beni mazda 3 te nasil bi tuketim bekler? saygilar sevgiler :)

Sana da selamlar

bu ekran görüntüsü corlu ve istanbul kısıklı arasında oldu.8 aylık bebeğim olduğu zaman 90 km hızı sollama hariç dusmem.buda öyle bir surustu.yokusu inişi hepsi dahıl.esımde ve valızlezlerde vardı.90 altına neredeyse inmedim ve saatten dolayı trafik yoktu.neden bu kadar yazdım çünkü aynı araba kısıklıdan capıtole ki yaklaşık 7 km soğuk motorla yokuş çıkarak 17 lt ile gıttı.yola trafiğe değişir şehir ıcı.o yüzden bu rakamları referans almaIMG_20161110_230523.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, tolgasensoz :

Bu tüketimi nasıl başarıyorsunuz hayret ediyorum. 1,5 benzin otomatik mazda3 - 8,6 lt yakıyorum   Moral çöküyor böyle olunca...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Yeppss :

ALİ selam

2 saat nerede ise tamamen 90 i gittim ve gaza ayağımla en fazla 5 kez dokunmusumdur.16 lt yakıt tüketimi gibi buda uc.gercekcı bir şehir içi dışı karışık tüketimin çorluda 7 lt.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen Ford fiestadan 6.8 elde ediyosan bunda 5 in üzerine çıkmaz gibisin. Bizim arkadasta fiesta vardı 8 in altına zor iniyordu. 16 lt yi kim nasıl yakmış valla helal olsun. Mersinden konyaya en kotu hizim 100 km.h idi  daha cok 140-150 arasindaydi   o kotu kullanımda dahi  ortalamam 7.8 di. Konya şehir içi yazın 6.4 kisin kısa mesafe 4 km bazen 2 km yakıt ort 8 lt.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...