Jump to content

Skyactiv Mazda3 1.5 120 Hp Otomatik Yakıt Verileri

lucasthehacker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben aracı 2000-3000 devir arası kullanıyorum. Extra sıkışık durumlar hariç 3bin deviri pek geçmem. Sakin sakin yolculuğun ve müziğin tadını çıkaranlardanım. Bu kullanım ile (klima'yı katmazsak) şehiriçi 7 litre' ye razıyım. Çok iyi bir değer.

Neticede bu motorun muadillerine bakacak olursak, Honda Civic benzin otm=12 litre yakıyor. Corolla benzin otm=11&12 litre yakıyor. El insaf !

İşte o dediğin çok sıkışığa düşmüyorsan şehirlerarası 120-130 U çok geçip abartmıyorsan rahatlıkla o veriyi verir

Rahatsızlığım yüzünden istirahatteyim 280 km oldu

Işıklarda ilk ben uçacam demezsen rutin trafik içinde şuanki ortalamam 6.9 lt

Memur sürüşü dediğim gibi 40-50 yaş sürüşü ile sanırım 6,5 lt çok rahat görülür

Ben biraz daha agresif ve Bayram sonrası trafikte artarsa

7.0-7,5 ortalamayı geçeceğimi düşünmüyorum

Ha şu var 2000-3000 devir bu araç için seri kullanım gibi geliyor 2,500 devirde gibi sandığımda bakıyorum 2.000 altında :) çok sakin ağırbaşlı ama basınca haşinleşen bir araba çok ilginç :)

Ses sistemi evet bomba - evet motor sesi biraz içeri fazla alıyor :)

post-10781-141695301057_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşte o dediğin çok sıkışığa düşmüyorsan şehirlerarası 120-130 U çok geçip abartmıyorsan rahatlıkla o veriyi verir

Rahatsızlığım yüzünden istirahatteyim 280 km oldu

Işıklarda ilk ben uçacam demezsen rutin trafik içinde şuanki ortalamam 6.9 lt

Memur sürüşü dediğim gibi 40-50 yaş sürüşü ile sanırım 6,5 lt çok rahat görülür

Ben biraz daha agresif ve Bayram sonrası trafikte artarsa

7.0-7,5 ortalamayı geçeceğimi düşünmüyorum

Ha şu var 2000-3000 devir bu araç için seri kullanım gibi geliyor 2,500 devirde gibi sandığımda bakıyorum 2.000 altında :) çok sakin ağırbaşlı ama basınca haşinleşen bir araba çok ilginç :)

Ses sistemi evet bomba - evet motor sesi biraz içeri fazla alıyor :)

Teşekkürler hocam. Geçmiş olsun, Allah şifalar versin de yepyeni Mazdanıza doya doya binin.. Bende her geçen gün sabırsızlaşıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkes kendine has kullanıyor tabi .. Ancak 500 km de bir benzini doldurduğunda  adama koyuyor biraz :((  üstüne yol tutsun diye sert üretilen  süspansiyonlu  araçda Türkiye (istanbul) yollarında zevk yapmak zor gibi .. Ancak mersedes gibi araç olacak da her türlü yolda keyfini süreceksin .. İstanbulda çoğu yerde asfalt tamirat bekliyor ..  Yani  tork yok , güç yok .. hız yok .. 40 ından sonra da biraz adrenalin istiyor organizma :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 mazda 3 AT ile bir depo ile kimi zaman agresif  kimi zaman ekonomik sürüşle 500 km  yaklaşık  yol alıyorsun .. Yeni mazda 3 le de çok çok 550-600 yaparsın .. Yeni mazda 3 le şehir içinde 6-7 litre yakanlar herhalde motorun sesini  hiç duymayanlar .. ben test sürüşünde manuele almıştım .. bir iki yüklendim 12 litre yazdı .. Tabi ki krtier değil ancak yazdı .. Dizelini bekliyorum .. O zaman karar vereceğim alıp almayacağıma ..

Şehir dışı kullanım da 90-100 km hızla İstanbuldan İzmite gitmeyi deneyin isterseniz .. Kamyonlara vs yol verecem diye tehlike altında kalırsınız .. Bu şehir dışı kullanım hızını bence 120-150 yapmak lazım .. Test yapanlar o şekilde yazsalar gerçeği daha iyi anlayacağız ..

düz vites modunda daha fazla yakarsınız. Bizim AT'ler maalesef fazla yakıyor. Düz vitesler çok iyi yakıyor. Yeni otomatikler de yakıt sarfiyagi Lpg ihtiyacını kaldıracak derecede düşük. Aksini söyleyen kullanıcı ile karşılaşmadım
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Daha evvelde dediğim gibi biraz piç kullanımda ve şehir içi 4-5 kişi klima vs full açık 7.2 lere çıktı ortalama son ortalama ile ist trafiği gibi düşünürsek ort 8 litre der sanırım

Maks 8.0lt min 6,5 litre arası gidip gelir kişiye ve trafiğe göre .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son yakıt verileri...

Mersin-Anamur git gel yaptım (yaklaşık 400 km)...Yolu bilmeyenlere söyleyeyim yolun yarısı viraj ve rampa..İniş-çıkış ,keskin dönüş..vs ne ararsan var...4 büyük 1 çocuk ...Bagaj ful dolu...Klima pek açmadım..En fazla 20 km açmışımdır...Düz bulduğum yollarda cruise kontrole geçtim...Düz yolda 120 yi geçmedim..Git gel ort.sarfiyat 6 lt...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son yakıt verileri...

Mersin-Anamur git gel yaptım (yaklaşık 400 km)...Yolu bilmeyenlere söyleyeyim yolun yarısı viraj ve rampa..İniş-çıkış ,keskin dönüş..vs ne ararsan var...4 büyük 1 çocuk ...Bagaj ful dolu...Klima pek açmadım..En fazla 20 km açmışımdır...Düz bulduğum yollarda cruise kontrole geçtim...Düz yolda 120 yi geçmedim..Git gel ort.sarfiyat 6 lt...

Çok iyi bir değer, teşekkür ediyoruz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son yakıt verileri...

Benzin ve mazot fiyatının eşite yakın bir değer aldığı düşünülürse bu değerler dizel bir arabanın tahtını sarsar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin ve mazot fiyatının eşite yakın bir değer aldığı düşünülürse bu değerler dizel bir arabanın tahtını sarsar

Bu değerler ,sadece Mersin-Anamur arası git-gel için ....

Aracı aldığmdan bu yana ise 4900 km yol yaptım...Bunun yaklaşık 900 km si şehirdışı...Kalanı şehiriçi.....4900 km nin yakıt ortalaması 6.6 lt...Eşimde 1200cc clio benzinli manuel var..O da 6.6 yakıyor!! Daha ne olsun...Otomatik benzinli bir araç için mükemmel bir değer bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Son yakıt verileri...

Çok ideal değerler ben o yoldan Antalyaya gelirken iki kat fazla tüketmişti arabam, güle güle kullan.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu değerler 1.3  mazda 2 için bile hayal. lpg taktırmayı bile düşünmeye başladım. bu sınıf bir araç şehir içi dikkatsiz kullanımda 10 litreyi geçiyor.

ankara'da usra ve marka tavsiyesi alabilirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün ortalama 300km yol yaptım şehir içi dışı karışık

Yapıştırdım deyim yerindeyse çevre yolunda 140-150 şehir içinde 80-90 bir ara 5 kişi oldu araç klima hep açık Ankara içinde 7,8 lt ortalama yaktı aynı şekil sadece şehir içi desek 8 litre yani 8 litrenin üstü biraz hayal gibi

Memur sürüşü 6,5-7.0 arası

Normal sürüş 7.0-7.5 arası

Coştura coştura 7.5-8.0 arası

Çok çok uçuk durumlarda olsun 8,5lt

Power sense- 1200km ortalamam 7.7 lt

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkese iyi günler

2011 mazda 3 hb impressive otm kullanıcısıyım, aracımdan çok memnunum, yakıt hariç tabi :)

bebek de oldu, sedan ve daha az yakan bi araba bakıyorum, tabiki de ilk tercihim yeni mazda 3 sedan otm vites, ancak denizlide bayi kapandığı için aracı bi türlü göremedim ve test edemedim, 3 yılda 27000 km yapmışım, yeni mazda 3 otm vites kullananlardan yakıt açısından fikir alabilir miyim, onun dışında zaten çok muazzam bi arabaya benziyor zaten :) herkese mazda ile bol ve keyifli sürüşler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herkese iyi günler

2011 mazda 3 hb impressive otm kullanıcısıyım, aracımdan çok memnunum, yakıt hariç tabi :)

bebek de oldu, sedan ve daha az yakan bi araba bakıyorum, tabiki de ilk tercihim yeni mazda 3 sedan otm vites, ancak denizlide bayi kapandığı için aracı bi türlü göremedim ve test edemedim, 3 yılda 27000 km yapmışım, yeni mazda 3 otm vites kullananlardan yakıt açısından fikir alabilir miyim, onun dışında zaten çok muazzam bi arabaya benziyor zaten :) herkese mazda ile bol ve keyifli sürüşler

Bir üst yazıda sanırım sorunun cevabını büyük ölçüde karşılayacak bilgi var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Bunda ortalama hızınız kaç km/saat civarı?

bu veriler 70-100 arası ortalama olabilir bilmiyorum ama daha düşük hızlarda da bu verileri dikkatli kullanımda çok rahat yakalıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Mersin-Adana yaptım..Git gel ş.içi dahil 150 km...Klima full açık..2 yetişkin 1 çocuk ,..Ort.hız otobanda 110 km sabitledim..6.6 lt ort sarfiyat..Klima açılmasa muhtemelen 5-5,5  lt arası olurdu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• keser
      Yazan: keser
      Herkese merhaba. aracım 2011 impressive otomatik. Yaklaşık 2-3 ay önce aldım.
      yol bilgisayarında Av. yakıt tüketimi 15, 16 lt iken şu sıralarda 17 lt' yi aştık normali 8-10 lt sanırım. Açıkçası 10 bin km bakımı benden önceki sahibi ne zaman yaptı tam olarak bilmemekle beraber şu sıralar bakımı geldi sayılır öyle hatırlıyorum. iki haftaya bakıma sokacağım. LPG(Landirenzo) tüketimi de başlarda 40 krş iken 50 krş ardından 60 krş' u gördü. Ankara Şaşmaz OLgun LPG'de gaz ayarı yaptırdım. ayarın darmaduman bir halde olduğunu söyledi. gaz ayarından sonra yol bilgisayarı yakıt tüketimini sıfırladım. 8 -9 lt lere düştü. ama bu sadece bir gün sürdü şuan 17 lt.  sebebini bilmiyorum.
      Sizden ricam bakıma gitmeden önce beni yönlendireceğiniz hususlar varsa hazır bakıma gitmişken sizinde önerilerinizi gerçekleştirmek olacak. şimdiden çok teşekkür ederim.
    • Jamiryo
      Yazan: Jamiryo
      Herkese Merhaba, 
      Sanırım Mazdaclub'ın en yeni üyesiyim. Burada sizin bilgi ve birikimlerinizden yararlanmak ve ilerde aynı konu başlığı altında kafasında benim gibi soru işaretleri bulunan insanlara bir fikir vermek için oktanlarla ilgili bir sorum var.
      Soru 1: MAZDA 3 1.5 Skyactiv'e önerilen benzin 95 mi, yoksa 98 oktan mıdır? Bu sorunun cevabını yabancını sitelere bakıp bulamadım. Broşür ve manual kitabında da rastlamadım. Malum yurtdışında halen 87,91 ve 95  oktan satılıyor (nadiren de 98 oktan mevcut) o yüzden adamlar 95/98 oktanlardan hiç bahsetmemişler bile.
      Soru 2: Ek bir sorum daha var. Eğer her ikisini de kullandıysanız aralarında performansa ve ekonomik kullanamaya dayalı bir fark gördünüz mü? Her iki soruyu birlikte cevaplandırırsanız çok sevinirim. 
      Bilse bilse yurdum insanı bilir diyerek sorumu üstadlara yöneltip, cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    • sporenes
      Yazan: sporenes
      Ben mazda3 HB A/T alalı 3 hafta oldu. Yakıttaki belirsizlik dışında aracımdan çok memnunum. 2010 model İmprsv. HB kullananan arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum. Bir depo ile kaç km gidiyorsunuz. bu arada aranıza yeni katışdığım için çok mutluyum. Mesleğim basın mensubu. 

• Yeni Oluştur...