Jump to content

Jant Son Karar ???

honuuu
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 84
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• honuuu

43

• domestos

4

• EfeAksoy

9

• murat2580

13

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Apaci modeli dedigimiz parlak siyah ve polished olanini alip boyatma karar verdim.  Kaporayıda verdik yarın gelio jantlar, plastidip'i araştırdım ve vazgectim,uzun süre durunca sökmesi baya çile oluyormuş.

Şimdi boya ve lastik arayışına gireceğim, boya uzun ömürlü lastik sessiz olması için yöntem ve marka tavsiyesi yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Apaci modeli dedigimiz parlak siyah ve polished olanini alip boyatma karar verdim.  Kaporayıda verdik yarın gelio jantlar, plastidip'i araştırdım ve vazgectim,uzun süre durunca sökmesi baya çile oluyormuş.

Şimdi boya ve lastik arayışına gireceğim, boya uzun ömürlü lastik sessiz olması için yöntem ve marka tavsiyesi yapacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

Onur hayırlı olsun öncelikle.

Jantı boyatacaksan kesinlikle ve kesinlikle zımpara attır janta sonra boyat. Kendi boyasının üzerine istediğin boyayı atarsan at, alttan kendi boyası gelir. Hatta bütçen varsa zımpara + kumlama yap.

Boya da Gunmetal tercih et.. Her yerde bulursun..

Lastik için ise Continental bütçeni aşmıyorsa hemen al. 2.Alternatif Michelin olmalı.. Bridgestone Adrenaline 2 Serisi kullanıyorum ve sert bir lastik olduğunu söyleyebilirim.

Ölçülerini ise veriyorum: Kesinlikle ve kesinlikle 215 taban olmasını öneriyorum.

215/40/18... Max 45 yanak seç..

Yanakta bildiğin gibi inceldikçe konfor azalır görünüm güzelleşir. Amacına bağlı. Ama 18 jant alıp 50 yanak lastik alırsan hiç alma jantları çünkü kalın yanak, jantı göstermez..

Umarım faydalı olmuşumdur..

Hayırlı olsun tekrar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onur hayırlı olsun öncelikle.

Jantı boyatacaksan kesinlikle ve kesinlikle zımpara attır janta sonra boyat. Kendi boyasının üzerine istediğin boyayı atarsan at, alttan kendi boyası gelir. Hatta bütçen varsa zımpara + kumlama yap.

Boya da Gunmetal tercih et.. Her yerde bulursun..

Lastik için ise Continental bütçeni aşmıyorsa hemen al. 2.Alternatif Michelin olmalı.. Bridgestone Adrenaline 2 Serisi kullanıyorum ve sert bir lastik olduğunu söyleyebilirim.

Ölçülerini ise veriyorum: Kesinlikle ve kesinlikle 215 taban olmasını öneriyorum.

215/40/18... Max 45 yanak seç..

Yanakta bildiğin gibi inceldikçe konfor azalır görünüm güzelleşir. Amacına bağlı. Ama 18 jant alıp 50 yanak lastik alırsan hiç alma jantları çünkü kalın yanak, jantı göstermez..

Umarım faydalı olmuşumdur..

Hayırlı olsun tekrar

Jant boyatma ile ilgili biraz araştırdim, dedigin gibi zımpara kum 3 kat boya fırın 2 kat vernik fırın diyorlar ama bakalim istedigimizi yapacak boyacı ne kadar isteyecek.

Lastik icin marka genellikle dediklerini duydum ama model de verebilirsen süper olur aslında ;)

Ebat olarak 215 istiyorum ama, jant tabanı 8" olunca hangisi nasil duracak sikinti yaratacakmi diye bi deneme yapacagim galiba.

Tavsiyeler icin tesekkurler, eline saglik :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oğuzhan'ın jant boyama ile ilgili çok güzel konusu mevcut... Şimdiden hayırlı olsun, kazasız günlerde kullan...

Saol abi teeekkurler. Baslikla ilgili bi kac anahtar kelime varsa hatirladigin bulmamiz kolay olursu ama ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim konu daha çok alüminyum parlak jantlar için geçerli seninki komple boyanacağı için abi komple zımpara kumlama vs. astar boya yapılacak jantında sıfır olduğu için uzman bir yere yaptırman daha doğru olur.

http://www.mazdaclubtr.com/30613/aluminyum-jant-parlatma/

Janti aldigim yerin yaninda 400 dediler bi kac yere daha sorayim bakalim kac diyecekler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfır jantı boyatmak beklediğiniz sonucu vermeyebilir bence bu işte sabırlı olmak lazım elbet gelecek o jant yani birde plastidip kaplatmak da mantıklı gelmiyo bana çünkü jant ve diskler ısındığında problem çıkarabilir.

Jantlar alındı bile ;) artık iyi kötü istediğim rengi yakalamaya bakacağım :)

Mutlaka fırında boyat abi. Diğer türlü gözle görülmeyen tozlar yapışıyor boyanın üstüne.

Ok mutlaka fırın ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Janti aldigim yerin yaninda 400 dediler bi kac yere daha sorayim bakalim kac diyecekler...

Onur iyi fiyat daha da altına olmaz bana da 4 yere sordum bu fiyat geldi ne 1 tl altı ne yukarısı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun resimlerini koysana elinde mevcutsa jantların önceki halleri ve son hali diye görsel olur en azından

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Onur iyi fiyat daha da altına olmaz bana da 4 yere sordum bu fiyat geldi ne 1 tl altı ne yukarısı...

Teşekkürler sorduğun için. Bende bugün bi kaç yere daha sordum sanki anlaşmışlar fix fiyat veriyorlar, bende jantları aldığım yerim tavsiye ettiği boyacıya bıraktım, cumaya hazır olur dediler ama bir gün de ben iyice çekmesi için bırakıcam, cumartesi inşallah takılmış olarak fotoları paylaşırız :)

hayırlı olsun resimlerini koysana elinde mevcutsa jantların önceki halleri ve son hali diye görsel olur en azından

Teşekkürler abi, vallahi hiç aklıma gelmedi orjinal hallerinin resmini çekmek, biraz da acelem vardı hemen anlaştık bıraktım lastik aramaya çıktım, artık boyanmış hallerini koyarız kısmetse... :(

Bu arada lastik için bi kaç yerle görüştüm;

Michelin PilotSport; 390TL

Pirelli Pzero          ; 310TL

Bridgestone T001; 350TL

Bridgestone R002; 345 TL

Bridgestone S001; 350TL

Lassa Phenoma  ; 255-300TL

Continental, Toyo, Hankok, Dunlop, Yokohama sormadım, yarın bunlarıda bir sorup fiyat ve tavsiye alacağım bakalım. Forumdan gelen tavsiyeler ve bütçemize göre birşeyler ayarlamaya çalışacağız inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnternette lastikcim.com'daki fiyatlar  daha uygun, işçilikten dolayı dolayı ufak tefek fiyat farklarında yine görerek alabilirim ama uçuk fiyat farklarında internetten sipariş vermeyi düşünüyorum. Zaten kargoda bedava, lastikler yıllanmamışsa internetten alışveriş yolu gözüktü gibi...

Herkes Michelin'e kafayı takmış ama onunda fiyatı uçmuş gidiyor, Continental ondan sonra geliyor, sonrasında da Bridgestone. Şimdilik Bridgestone'a yeşil ışık yaktım, Potenza serisi cazip geliyor, ama belli de olmaz paraya kıyıp Michelin PilotSport'ları alabilirim :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler sorduğun için. Bende bugün bi kaç yere daha sordum sanki anlaşmışlar fix fiyat veriyorlar, bende jantları aldığım yerim tavsiye ettiği boyacıya bıraktım, cumaya hazır olur dediler ama bir gün de ben iyice çekmesi için bırakıcam, cumartesi inşallah takılmış olarak fotoları paylaşırız :)

Teşekkürler abi, vallahi hiç aklıma gelmedi orjinal hallerinin resmini çekmek, biraz da acelem vardı hemen anlaştık bıraktım lastik aramaya çıktım, artık boyanmış hallerini koyarız kısmetse... :(

Bu arada lastik için bi kaç yerle görüştüm;

Michelin PilotSport; 390TL

Pirelli Pzero          ; 310TL

Bridgestone T001; 350TL

Bridgestone R002; 345 TL

Bridgestone S001; 350TL

Lassa Phenoma  ; 255-300TL

Continental, Toyo, Hankok, Dunlop, Yokohama sormadım, yarın bunlarıda bir sorup fiyat ve tavsiye alacağım bakalım. Forumdan gelen tavsiyeler ve bütçemize göre birşeyler ayarlamaya çalışacağız inşallah.

alternatif lastiklerin hız indekslerini vede performans kriterlerini yazarsanız belki bir fikir beyan edebilirim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alternatif lastiklerin hız indekslerini vede performans kriterlerini yazarsanız belki bir fikir beyan edebilirim.

Yardımınız için teşekkürler, lastikleri aldım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...