Jump to content

Bana Arabayı Sattıracaklar...

horoz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Herkese geçmiş olsun birde ben anlatayım.

2 hafta önceKuşadası otelin açık otoparkında araç.bagajdan birşey almaya gidiyorum bagaj kapağı üstünde bir ayakkabı izi  >:( sonra camda tavanda  ön kaputta Aman Allahım bu ne?  :ohmy::jedi:

bildiğiniz yetişkin insan ayakkabısı ama o ayakkabıları giyen insan değil tabi.Ön kaputa fırlamışelleriyle tutunmuş cama basmış tavana çıkmış.orda bi etrafında dönmüş arka cam ,bagaj kapağından  yere atlamış hayvan.Neyse otel güvenliğine müraacat kameralara bakalım gibi geçiştirici sözler.e orada kamera yokmuş.Ne olacak? diyorum  sorumsuz davranıyorlar. :kafa:Netten bi araştırdımki bu tip vakalar yaşanan otoparklarda sorumluluk tamamen otoparkın(aklınızda bulunsun).gösterdim.bu kez burda olmamıştır nameleri.dedim bunun burda olmadığını siz ispat edeceksiniz ben değil genel müdürü sorumsuz.işi gariban güvenlikçinin sırtına yüklüyor bir sürü nokta vermiş güvenliğe çocuk kaç parça olsun.güvenlikçi dedi abi bi yıkayalım ne var ne yok görünsün yıkadık .oda ne sanki hiç o tepinmeler o arabanın üzerinde olamamış gibi zerre kadar iz yok.ayının ayakkabılarının lastik olmasından  sanırım. :ohmy: Yine sizinkiler çocuk,kavga,hata,kaza buna ne demeli.

Hayın, kıskanç, şerefsizler eminim çekememezlik vede kıskançlıktan yapmışlardır, araca zarar gelmemiş olmasına sevindim,  çok geçmiş olsun.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Hayın, kıskanç, şerefsizler eminim çekememezlik vede kıskançlıktan yapmışlardır, araca zarar gelmemiş olmasına sevindim,  çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim Hemşehrim.Hemşehrimi gelişigüzel söylemiyorum.Çünkü Bende Tatvanlıyım  :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

evet çocuklardan kaynaklı hepimizin başına geliyor nissan ın sol iki kapısına tekme atılmıştı çektirme yaptık burkulmalar gecmedi boyatsan satarken karşı taraf boyalı kazalımı diye tereddütte kalıyor Allah ahavale ettim yapanları herkesle iyi gecinin düşmanlık beslemesin kimse karşına çıkamıyor korkusuz korkak malından çıkarıyor hırsını

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Ben de bir olay anlatayım. Mazdamı aldığım ilk gün evin önüne park ettim. Dur şuna bir bakayım dediğimde mahallenin çocuklarını arabamın başında toplanmış gördüm. Bir süre izlediler, sevdiler falan. Sonra biri yan aynaya asılarak arabanın üstüne çıkmayı denedi. Bir diğeri de tampona basarak kaportaya çıktı. Kan beynime fırladı tabi. Camı açıp bir bağırmışım o sinirle. Sonra kendi kendime bu böyle olmaz dedim. Çocukları kendi yanıma çekmeliydim. Gittim pazardan bir kilo nektarin aldım. Çocuklara dağıttım. O gündür veletler a Necip abi geldi. Merhaba Necip abi diye pervane oldular etrafımda. Artık daha rahat uyuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın... Başıma geleni anlatayım belki içini rahatlatırım...

2004 yılı aracımı sıfır almışım, borcunu ödemekten benzin koyup binemiyorum bile ama evin önünde gözüm gibi bakıyorum :) işte olduğum bir gün hanım telefon açtı eve gelebilir misin diye, hayırdır dedim, araba hakkında deyince hızlı hızlı eve koştum, birde ne göreyim, arabanın ön kaputunda, tavanında ve arka bagaj kapağında irili ufaklı sürtme izleri ve çizikler, beynimden vurulmuşa döndüm, hanım balkonda beni bekliyor, sordum kimin şaheseri biliyor musun diye? Yan komşuyu işaret etti ve bütün herkesçe bilinen haşarı çocuğu söyledi... Sinirim iki kat arttı ama yapacak bir şey yok, vakit erkendi hemen pasta cila ile işe koyuldum, bütün çizikler ve sürtme izlerini temizledim ama bir kaç küçük eser kalmıştı. Ben araba ile uğraşırken babası geldi hayvanın ve ne dese beğenirsin "sana kim dedi sıfır araç al diye, çocukların ilgisini çekiyor ve üzerinde oynuyorlar" dedi... Dövsen dövülmez, sövsen sövülmez diyerek Allah'a havale ettim...

Sıkma canını, vardır bir hayır diyelim...

Ben olsam adamın arabası varsa yakardım.... 1 litre benzin dökeceksin... 1 kibrit atacaksın.... 

Adamın arabası yoksa öyle bir döverdim ki ibretlik olurdu.... en fazla şikayetçi olsa 3000 lira para cezası ödersin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnsanlar konuşa konuşa demişler, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır da demişler  ;)

tabi karşındaki insan ise  ;)

bende geçen sene kapalı otoparkta manevra yaparken tanımadığım komşunun arabasına çarptım...

sol ön farı 2 cm çatladı....

Aracın sahibini de tanımıyorum. Cebimden kartımı çıkardım.Üzerine aracınıza istemeyerek ben çarptım sol ön farınız çatlak, sizide tanımadığım için ulaşamadım yazıp cam sileceğine sıkıştırdım...

3-4 saat sonra adam aradı... Ben farı değiştirin ne tutarsa ben ödeyeyim diyerek özür diledim...

Adam; bugüne kadar arabama çok kişi çarptı ama kimse böyle birşey yapmadı...Kartınızı koyduğunuz için teşekkür ederim diyerek herhangi bir ücret te istemedi....

Karşındaki insan olunca herşey çok güzel....  :hi:

Ama bir de 2 araçlık yere tek araç koyan öküzler var ki anlatılmaz yaşanır  :sopa: :sopa: :sopa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Madem kirli çamaşırlar dökülüyoe bende anlatıyım bitane

Gözüm gibi bakıp gırtlağına kadar atmo mod lu canavar önceki aracım civic Sİ mde yolda usul usul giderken bi elinde sigara bi elinde telefon bayan sürücü makas atmaya kalktı,aklımada geldi ama imkansız göründüğünden öndeki araçla olan boşluğu kapatmadımsada gerizekalı anlam birden şansını denedi üzerime kırarak..kendimi diğer şeride atmamla öndeki aracın tamponuna hafifçe çarptım yoksa çok daha büyüğü olacaktı ki keşke öyle olsaydı komaya sokana kadar allah yarattı demeden dövmediğime çok pişman oldum.neyse olayı gören anla tapagaz kaçtı biz indik öndekide bayan sürücüydü özür diledim aynadan görmüşsünüzdür dedim anlayış gösterdi eşimi aradı bana verdi telefonu.dedim böle böle hasarda pek yok ama numaramı be işyeri bilgilerimi veriyim dilerseniz gelin birlikte gidelim bir ara yaptırıyım.

Amca trafik polisiymiş o denyo nun plakasını aldınmı dedi,aldım dedim söyledim.tmm sen yoluna git ben onun emdiği sütü fitil fitil çıkartıcam arkasından gelen cezaları ödemekten arabayı satacak için rahat olsun dedi konu kapandı :) allah ın işi işte :)

Ama böylesine bayan filan demeyip çok ciddi bir dayak şart vallahi ben deliler gibi pişmanım direksiyonu yana kırdığıma..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Madem kirli çamaşırlar dökülüyoe bende anlatıyım bitane

Gözüm gibi bakıp gırtlağına kadar atmo mod lu canavar önceki aracım civic Sİ mde yolda usul usul giderken bi elinde sigara bi elinde telefon bayan sürücü makas atmaya kalktı,aklımada geldi ama imkansız göründüğünden öndeki araçla olan boşluğu kapatmadımsada gerizekalı anlam birden şansını denedi üzerime kırarak..kendimi diğer şeride atmamla öndeki aracın tamponuna hafifçe çarptım yoksa çok daha büyüğü olacaktı ki keşke öyle olsaydı komaya sokana kadar allah yarattı demeden dövmediğime çok pişman oldum.neyse olayı gören anla tapagaz kaçtı biz indik öndekide bayan sürücüydü özür diledim aynadan görmüşsünüzdür dedim anlayış gösterdi eşimi aradı bana verdi telefonu.dedim böle böle hasarda pek yok ama numaramı be işyeri bilgilerimi veriyim dilerseniz gelin birlikte gidelim bir ara yaptırıyım.

Amca trafik polisiymiş o denyo nun plakasını aldınmı dedi,aldım dedim söyledim.tmm sen yoluna git ben onun emdiği sütü fitil fitil çıkartıcam arkasından gelen cezaları ödemekten arabayı satacak için rahat olsun dedi konu kapandı :) allah ın işi işte :)

Ama böylesine bayan filan demeyip çok ciddi bir dayak şart vallahi ben deliler gibi pişmanım direksiyonu yana kırdığıma..

Şirketler Rent a car dan araba kiralayıp veriyor...  Araba kendilerinin değil ya...Kaza yapsa da içi acımaz...

Trafik cezaları çok ağırlaştırılmalı... Kasıtlı suç işleyenler cezayı görünce acı çekmeli.... Şimdiki sistemde acıyı suçsuz olan çekiyor....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle haklısınız.maddi değil manevi anlamdada ağır cezası olmalı+fiziki olarakda tarafımızca mağdur edilmeli ama devlet bunu görmezden gelmeli.sırf araç kiralık şirket aracı diye resmen birilerinin canına keyif için kastetmek çok büyük karşılıkları hakediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

ben de anlatayım konu da hortlamış olsun :)

köyde büyüdüğümden araba bizim için lükstü. eşek arabası kullanırdık falan ama bahtsızlık burdan başlıyor. yılda bi iki defa eşeğimiz ya hasta olur ya kaçardı bir hafta sonra bulurduk. sonra bir gün babam star 103 pejo almış. bir iki hafta bindik sonra düştük. far iptal ayna kırık değişmesi kolay olduğundan sıkıntı olmuyordu. bizim pejonun motor ölünce eşekle eski sisteme döndük. yanlış anlamayın eşek hala kullanımdaydı. 2008 de babam 78 model binek reno almış ama nasıl mutluyum. tabi arabayı satan adam itelemiş bize. yataklar vuruyor marş motoru sıkıntılı motor ölü falan ama acemilik atıcaz. bi r ay olmadan abim duvara vurdu. elektirik sistemi iptal oldu. bu arada yağ kalmamış motor yandı. 2400 liraya aldığımız arabaya kaporta moto dahil 2000 lira masraf ettik temmuz/2008. şimdi motoru taş gibi ama alttan hava alıyor vites geçmiyor egzozu yok falan Allah'a emanet duruyor evde.

geçen sene iş güç sahibi oldum ve vw polo classic aldım. 3 ay bindim. bakım ve yakıt masrafı çok olunca abime emanet verdim. hem yeğenim yoldaydı işine yarasın diye. bir gün arabama kavuştuğumda sol çamurluk çökmüş noldu dedim iki kişi kavga ederken benim arabanın üstüne yatmışlar falan öyle çökmüş. nasıl olduğunu bilmediğimiz iki çizik var. yaz başında arka tampona sürtmüşler beyaz boya izi duruyor ve en güzeli lpg kapağını çalmışlar hani şu arka tamponda duran ufak plastik kapak 2 lira olan zımbırtı.

bunları yapanları bulup naparsın çözüm belli ama olmuyor.  :boks:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Milllet nasıl para kazanıyor bilmiyorum ama sanırım bizim kazandıklarımızı kendi kazandıkları gibi kolay sanıyorlar.

Benim en çok sinirime giden park yerlerinde kapı açan yan aracın benim aracıma kapısının çarpması. Bırak çaprmayı göçertenler oluyor.

Bu terbiyeyi ben 6 yaşındaki oğluma bile verdim, o bile dikkat ediyor ama gel gör ki koca adamlar, kadınların umurunda değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Milllet nasıl para kazanıyor bilmiyorum ama sanırım bizim kazandıklarımızı kendi kazandıkları gibi kolay sanıyorlar.

Benim en çok sinirime giden park yerlerinde kapı açan yan aracın benim aracıma kapısının çarpması. Bırak çaprmayı göçertenler oluyor.

Bu terbiyeyi ben 6 yaşındaki oğluma bile verdim, o bile dikkat ediyor ama gel gör ki koca adamlar, kadınların umurunda değil.

Aynen abi. Benim 3 sene önce bu olay yüzünden karakola düşmüşlüğüm var :).Kapı çarptırdı, uyarımdan sonra yaptırırız kardeşim demezmi ,kendimi kaybetmişim :D Kendime geldiğimde karakoldaydım. Yaptıracak arkadaş da hastanede.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

istanbul'da bu kadar araba üstüste olunca bunlarda kaçınılmaz sonları.. Ama tabi anlayış ta önemli..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen abi. Benim 3 sene önce bu olay yüzünden karakola düşmüşlüğüm var :).Kapı çarptırdı, uyarımdan sonra yaptırırız kardeşim demezmi ,kendimi kaybetmişim :D Kendime geldiğimde karakoldaydım. Yaptıracak arkadaş da hastanede.

Sen de asabiymişsin, adam iyi niyet göstermiş , yaptırırız demiş :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sen de asabiymişsin, adam iyi niyet göstermiş , yaptırırız demiş :D

Ya adam laftan anlamayan enteresan bir tipti, "ne değer değerli araban varmış, yaptırırız kardeşim vs." deyince artık kendimi tutamadım. Yoksa tabiki böyle birşey için doğru bir hamle değildi benimkisi ama anlık gelişen abuk subuk konuşmalar işi o hadde getirdi işte. Halbuki tamam kardeşim özür dilerim dese böylemi olurdu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim insanlarımızda saygı ve anlayış olmadıktan sonra sen ne dersen boş. Bende geçenlerde hastane otoparkına aracımı parkettim geri geldiğimde aracın biri sol ön kapıya sürtmüş baktım sadece hafif bir boya izi varmış tamam dedik geçtik bir kaç gün sonra biri sağ arka kapıya sürtüp göçertmiş ve basmış gitmiş şeref yoksunu vatandaş. Bir ara çok sinirlendim arabayı satmayı bile düşündüm hatta ilan dahi verdim. Sonrada dedim kalsın mazdam olmadazsa olmazım vazgeçtim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gibi durumlar maalesef çok yaşanılıyor. Özellikle Avm otoparklarında yaşanılıyor, bu gibi durumlar. Son zamanlarda yapılan Avm otoparkları olsun, dışarıda ki otoparklar olsun. Park etme alanları standartın altında olsa gerek. Şerit aralıkları dar olduğundan, park etmek, çıkmak, inip, binmek gerçekten sorun oluyor.

Bir benzer durum benim başıma gelmişti. Yer İçerenköy Carrefour, kızım o zamanlar daha çok küçük. Elim kolum dolu,  hafiften yağmur çiseliyor. Otomobilimin bagajını yükledim, puseti koydum. O sırada yanımda boş alan alana, bir kadın sürücü. Burundan park etmeye çalışıyor. 1-2-3 manevra olmadı, içeriden annesini indirdi o komut veriyor bu sefer. Tabi baktım uzun sürecek, ben kapıyı yarım açarak. Kızımı oto koltuğuna sabitlemeye çalışıyorum, o esnada kadın sürücü halen park etmeye çalışıyor.

O esnada kuvvetli bir rüzgar esti, benim yarım açık kapıyı tamamen açılarak. Kadın sürücünün otomobilinin, yan tarafında bulunan plastik koruyucu bantlara vurdu.

Aman Allah'ım ben ne yaptım !!! Ben kime çattım, o sessiz sedasız, sıkılmadan, yılmadan çok basit yere park etmek için 8-10 manevra yapıp. Hiç sıkılmayan, sinirlenmeyen kadının içinden bir canavar çıktı.

Yeminle söylüyorum kadın açtı ağzını, yumdu gözünü....Arada özür dilediğim halde, buna rüzgarın sebep verdiğini. Birazcıkta sizin yüzünüzden olduğunu, park etmenizin çok uzun sürdüğünü. Bu anlattıklarımın hiç birisini dinlemedi. :) Veriyor veriştiriyor, nasıl dikkat etmemde, vs...Halen baktım ebeleg, gübeleg, kem, küm, bla, bla, bla konuşuyor benim şalter attı.  >:(

Kadını açık olan camdan, her iki yakasından tutarak. Tutuğum gibi, camdan dışarı aldım. Sırtını otomobiline yaslayarak başladım tokatlamaya. Tabi o sırada bir anda irkildim ki, tüm bunları sadece beynimden geçirmişim sadece. :D Uygulamada yok öyle bir şey, kaldı ki asla yapmam. :)

Şaka ve espri bir yana, baktım kadın susmayacak, susturamıyorum, beni de dinlemiyor. Elimi Cebime attım, 1 tane 100'lük bir tanede 50'lik para çıktı. Açık olan camdan kadının kucağına attım. Sonra döndüm arkamı, tekrar kızımı oto koltuğuna sabitlemeye kaldığım yerden devam ettim.

Tabi kadın benden böyle bir hareket beklemediği için. Bu paraların ne olduğunu sordu bana, ne yapmaya çalışıyorsunuz dedi. Bir tanesini yıkama ve pasta cila için. Kalanı da Allah rızası için, çenenizi kapatmanız için dedim.

Sizin yerinizde bir erkek olsaydı, yada yanımda kızım olmasaydı. Şu an, burada olacaklar konusunda kendimden korkmaya başladım dedim. Çünkü benim sabrımı sınıyorsunuz, ve inanın ki sabrımın sınırını bende bilmiyorum dedim.

Bunun üzerine kadın sessiz, sedasız bir şekilde. Parayı benim yolcu kapısını açıp, koltuğun üzerine bıraktı. Arkasına bakmadan annesinin yanına giderek, yanımdan uzaklaştı.

Anlatırken gerildim vallahi, sanki o güne geri döndüm. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...