Jump to content

Bana Arabayı Sattıracaklar...

horoz
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

:D :D :D. İlhan, elde olmayan sebeplerle kazara gerçekleşmiş birşeyde ve özür dilendiği halde bu kadar üstüne gelmesiyle kadın ölçüyü kaçırmış. Anlayabilmesi için senin sinirlenmiş ama sakinliğini ve efendiliğini koruma gayreti ile anlatımın gerekiyormuş. Bazısı bundan , bazısı bir tık daha ötesinden anlıyor.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu olayı anlatmışken, daha sıcağı sıcağına yaşadığım bir olayı anlatayım dedim. Benim kadın sürücülerle başım belada arkadaşlar.

Daha geçen hafta Cumriyet bayramı tatilini fırsat bilip, Perşembe, Cuma'yı birleştirerek, izin aldım. Altunizade Capitol'den çıktım, o esnada bir telefon geldi. Avm'nin hemen çıkışında saçak altında konuşuyorum. O sırada bir vale Mercedes A serisi bir otomobil getirdi. Neyse vale sağına bakıyor, soluna bakıyor sahibini arıyor olsa gerek. O esnada yolu tıkadığını fark etti, mecburen hareket etti.

Capitol avm'yi bilenler dışarıda ki açık otoparkını da bilirler. 200-250 metrelik bir yuvarlaktan dönüş alıp, tekrar bulunduğun noktaya geri dönebiliyorsun.  Bu turda taş çatlasın 30-35 saniye sürsün.

Neyse vale tekrar aynı noktaya geri döndü. Boş bir cep buldu, oraya yanaşmaya çalışıyordu ki. Olan oldu, kıyamet koptu.. İnce tiz bir sesle, inin arabamdan, sen ne yapıyorsun. Deminden beri seni izliyorum, arabamla geziyorsun, boş yere gereksiz şekilde aracımla tur atıyorsun. Sen ne yapmaya çalışıyorsun, hepiniz aynısınız, size hiç bir şey emanet edilmez. Seni şikayet edeceğim, nedir bu, dağ başımı burası vs...daha inanın ki aklıma gelemeyen bir dünya şey saymıştır kadın adam.

Adam aynı benim bir önceki anlattığım konuda olduğu gibi. Kadına durumu anlatmaya çalışıyor, ama nafile kadın adamı dinlemiyor. Adam özür diliyor, yanlış anladığını, size baktım, göremedim, trafiği tıkadım, mecburen tur atmak zorunda kaldım vs...

Baktım adamın dediği her şey askıda kalıyor, kadın hiç birisini dinlemiyor. Halen seni, sizi şikayet edeceğim modunda.

Gittim kadının yanına, beni de şikayet edecek misiniz dedim ? Kadın bir an afalladı bey efendi siz kimsiniz dedi. Ben sakin bir şekilde, yaşanılan bu olaya tanık olan. Sıradan bir vatandaşım dedim. Bey efendi sizi niye şikayet edeyim o zaman dedi !!

Olur mu dedim, biraz sonra benim ağzımdan duyacaklarınızdan hiç memnun kalmayacaksınız çünkü dedim. Ama kime, nereye ne şikayeti ederseniz edin, umurumda değil inanın ki dedim.

Hayatta haksızlığa tahammülüm yok dedim. Ve şu an sizde haksızsınız dedim. Haksız olduğunuz kadar küstahsınız. Küstah olduğunuz kadar, çok ama çok aptalsınız dedim. Aptal olduğunuz kadar, bir o kadar da görgüsüz ve sonradan görmüşsünüz dedim.

Adam çıktı sizi aradaı baktı yoksunuz, arkadan kornaya basmaya başladılar. Çünkü otomobiliniz trafiği tıkıyordu. Adam bir tur attı geldi, o esnada da siz geldiniz. Adam otoparkın dışına mı çıktı, bir yere mi gitti, teslimatı mı geç yaptı..Hiçbirisini yapmadı, siz neyin peşindesiniz dedim. Otomobiliniz bu kadar kıymetli ise vermeyin kardeşim valeye dedim.

Bu adam maaşlı çalışan adam, haklı olduğu halde size sesini çıkaramıyor. Çünkü müşteri her daim haklıdır diye. Baştan bu adamı işe alırken sindiriyorlar.  O yüzden hakarette etsen, küfürde etsen adamlar sesini çıkaramıyorlar senin gibilere. Çünkü bu işe ve paraya ihtiyaçları var. Geçindirmekle yükümlü olduğu bir evleri, aileleri, çocukları var dedim.

Valeye dedim seni şikayet ederse ben şahitim, kameralarda görüntülemiştir zaten. Avm yönetimini tanıyorum, gerekirse görüntüleri isterim dedim.

Kadına da al anahtarını bas git, Allah'ından bul. Ne çamur bir şeymişsin dedim. Evliyseniz kocanıza, bir yerlerde çalışıyor, yönetici filansanız personele, oturduğunuz yerde komşularınıza Allah bol bol sabır versin dedim.:D

Hep derim Allah'ım benim karşıma, iyi insanları çıkar diye. Ama arada sizin gibilerde çıkıyor. Böylelikle iyi insanların kıymetini daha iyi anlıyorum dedim.

Kadın halen cevap verecek oldu..Susturdum tekrar, bu gün kendisinin çok şanslı olduğunu, benimde bir o kadar şanssız olduğumu söyledim. Şansınızı çok fazla zorlamayın, kime nereye ne şikayeti yapıyorsanız yapın dedim. İsterseniz hemen şu an, buraya polisi çağırabilirim isterseniz dedim. Hususi zevk için karakolada gider karşılıklı ifadelerimizi veririz dedim.

Baktı ki kadın ben susmayacağım, ve diş geçiremeyecek. Kuyruğunu saklayıp, otomobiline bindi ve gitti.

Ardından vale görevlisi genç arkadaş yanıma geldi. Abi dedi !! Seni Allah'mı gönderdi ? Bir ara inan ki olanların kamera şakası filan olduğunu düşündüm. Sonra baktım ki her şey gerçek. Sen o susmayan kadını nasıl susturdun da gönderdin dedi. Çok teşekkür ederim, buraya geldiğinde otomobilini ben park edip, getireyim sana dedi. Dedim kendini borçlu hissetmene gerek yok. Ben kişilik olarak haksızlığa ve aptal insana tahammülüm yoktur dedim. (Profil imzamdaki yazıdan da anlaşılacağı gibi) :)

Sen doğru ve dürüst ol, kendini ezdirme. Allah yardım eder her zaman dedim. Benim gibi görürsen bir haksızlık, sende yardımını esirgeme diyerek vedalaşıp ayrıldım.

Not: Benim bu tarz çok yaşadığım, bayağı bir olay vardır. Eşim artık bana şu teşhisi koydu. Sen bu insanları çekiyorsun kendine dedi. İnanın ki bu tip ilginç, aptal, saplantılı, rahatız, vs tipleri mıknatıs gibi çekerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gibi durumlar maalesef çok yaşanılıyor. Özellikle Avm otoparklarında yaşanılıyor, bu gibi durumlar. Son zamanlarda yapılan Avm otoparkları olsun, dışarıda ki otoparklar olsun. Park etme alanları standartın altında olsa gerek. Şerit aralıkları dar olduğundan, park etmek, çıkmak, inip, binmek gerçekten sorun oluyor.

Bir benzer durum benim başıma gelmişti. Yer İçerenköy Carrefour, kızım o zamanlar daha çok küçük. Elim kolum dolu,  hafiften yağmur çiseliyor. Otomobilimin bagajını yükledim, puseti koydum. O sırada yanımda boş alan alana, bir kadın sürücü. Burundan park etmeye çalışıyor. 1-2-3 manevra olmadı, içeriden annesini indirdi o komut veriyor bu sefer. Tabi baktım uzun sürecek, ben kapıyı yarım açarak. Kızımı oto koltuğuna sabitlemeye çalışıyorum, o esnada kadın sürücü halen park etmeye çalışıyor.

O esnada kuvvetli bir rüzgar esti, benim yarım açık kapıyı tamamen açılarak. Kadın sürücünün otomobilinin, yan tarafında bulunan plastik koruyucu bantlara vurdu.

Aman Allah'ım ben ne yaptım !!! Ben kime çattım, o sessiz sedasız, sıkılmadan, yılmadan çok basit yere park etmek için 8-10 manevra yapıp. Hiç sıkılmayan, sinirlenmeyen kadının içinden bir canavar çıktı.

Yeminle söylüyorum kadın açtı ağzını, yumdu gözünü....Arada özür dilediğim halde, buna rüzgarın sebep verdiğini. Birazcıkta sizin yüzünüzden olduğunu, park etmenizin çok uzun sürdüğünü. Bu anlattıklarımın hiç birisini dinlemedi. :) Veriyor veriştiriyor, nasıl dikkat etmemde, vs...Halen baktım ebeleg, gübeleg, kem, küm, bla, bla, bla konuşuyor benim şalter attı.  >:(

Kadını açık olan camdan, her iki yakasından tutarak. Tutuğum gibi, camdan dışarı aldım. Sırtını otomobiline yaslayarak başladım tokatlamaya. Tabi o sırada bir anda irkildim ki, tüm bunları sadece beynimden geçirmişim sadece. :D Uygulamada yok öyle bir şey, kaldı ki asla yapmam. :)

Şaka ve espri bir yana, baktım kadın susmayacak, susturamıyorum, beni de dinlemiyor. Elimi Cebime attım, 1 tane 100'lük bir tanede 50'lik para çıktı. Açık olan camdan kadının kucağına attım. Sonra döndüm arkamı, tekrar kızımı oto koltuğuna sabitlemeye kaldığım yerden devam ettim.

Tabi kadın benden böyle bir hareket beklemediği için. Bu paraların ne olduğunu sordu bana, ne yapmaya çalışıyorsunuz dedi. Bir tanesini yıkama ve pasta cila için. Kalanı da Allah rızası için, çenenizi kapatmanız için dedim.

Sizin yerinizde bir erkek olsaydı, yada yanımda kızım olmasaydı. Şu an, burada olacaklar konusunda kendimden korkmaya başladım dedim. Çünkü benim sabrımı sınıyorsunuz, ve inanın ki sabrımın sınırını bende bilmiyorum dedim.

Bunun üzerine kadın sessiz, sedasız bir şekilde. Parayı benim yolcu kapısını açıp, koltuğun üzerine bıraktı. Arkasına bakmadan annesinin yanına giderek, yanımdan uzaklaştı.

Anlatırken gerildim vallahi, sanki o güne geri döndüm. :D

hahahaha aklından geçirdiğin kısıma bende bir an inanamadım ama :D merakla cümlenin sonunu bekledim abi bir an... Ama hikaye süpermiş.. tabi sonu mutlu bitmiş para sende kalmış hahahah :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim en çok sinirime giden park yerlerinde kapı açan yan aracın benim aracıma kapısının çarpması. Bırak çaprmayı göçertenler oluyor.

Bu dertten kurtulmak için uyguladığım kendimce bir yöntemim var. İşe yaradığını düşünüyorum, buradan paylaşayım.

1) AVM otoparklarında iki kolon arası 8m lik mesafe 3 araba park edecek şekilde ayarlanır. (1 kolon genişliğini de çıkartırsak geriye 7,40m gibi birşey kalıyor) AVM otoparklarının dış duvarlara bakan yerlerde mutlaka 3 yerine 2 araçlık park yerleri olur. Sıklıkla gittiğim AVM lerde bunların yerlerine dikkat ederim.

2) Otoparkın yoğun olduğu bir günde, 3 araçlık park alanlarında ortasında boş yer bulsam bile tercih etmem, bir tur daha atar farklı yerlere bakarım. Orta kısım en riskli bölge.

3) Genellikle sürücüler kapı çarpma olayının farkında oldukları için, kendi kapılarını dikkatli açarlar. Ama sürücü yanında oturan kişiler kapıyı maşallah sonuna kadar zorlamayı severler. (neyden bahsettiğimi anladınız sanırım  ;D ) Bu sebeple mevcut bir aracın soluna park etmek benim için tercih sebebidir. Mümkünse, kendi aracımın sol tarafını da kolondan oluşan geniş boşluğa gelecek şekilde park ederim.

4) Park edilen yerdeki mevcut araçlar oraya düz girmiş ise bende düz park ederim. Mevcut araçlar tersten park etmişler ise, bende geri geri girip park ederim. (her iki aracında sağ tarafındaki kapıların birbirine doğru açılması çok riskli )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlhan ağbi, konu çocuklardan açılmış, aman diyeyim kadın şoförlere geçmesin. Ben de varım forumda, alınıyorum :D

Sıkıntı yok Azime, kadın sürücülere saygım sonsuz. Beni seyir halinde değil, park halinde buluyorlar genelde. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 ay sonra ...

Otobanın en hızlı yeri, İzmit- Sapanca arasına radar koymuşlar, 135 ile gidene ceza yazıyorlar. Günahım 180 tl 

Dudullu sapağından girdik U döndük, Günahımız 88 tl (en hafifini yazmış öyle diyor)

Eskişehirde bulvarda 52 ile radar yemişiz Günahımız 180 tl 

Bana arabayı sattıracaklar....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...