Jump to content

1991 Model Mazda 626 Marş Motoru Sökme ve Dişli Değişimi

Mursel_Balci
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1991 Model Mazda 626'nın marş motoruna ulaşmak için yapılması gerekenleri, fotoğraflarla anlatmaya çalıştım.Merhaba arkadaşlar aracımla ilgili bir kaç şey daha yaptım. öncelikle marş motorunda sıkıntı vardı onun dişlisini değiştirdim. sinyal lambalarına çektiğim folyolarda yırtılmalar olmuştu onların folyolarını değiştirip farların üst kısmına da siyah folyo kapladım.

marş motorunun 3 adet vidası ve 2 adet kablosu var. kablolardan birisi soket sistemi diğeri vida ile tutturulmuş. marş motorunu tutan 2 adet vida sağ tarafta 1 adette sol yani iç kısımda yer alıyor. resimde işaretlediğim yerler vida yerlerini gösteriyor. ayrıca marş dişlisi accentlerle aynı fiyat olarak 30 tlye aldım. marş motorunu söktükten sonra arka kısmında yer alan 8 anahtarla açılan 2 büyük vidayı söküp selenoid kısmınıda söküp ön kısmını dışarı alıyoruz. orada bir adet sekman var onun üzerine de bir yüzük geçirilmiş öncelikle yüzüğü içeri doğru çıkarıp sekmanı söküp dişliyi çıkarıyoruz. eğer gerekliyse arka kısmında yer alan yıldız vidayla sökülen 2 adet vidayı da söküp kömürlerini değiştirebilirsiniz.

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

burada da farların üstüne çektiğim folyo görünüyor.

Resmi ekleyen

Resmi ekleyen

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Emeğinize sağlık, uzun zamandır yoktum geri döndüm :) bu zamanda mürsel kardeş arabaya kanat takmıştır dedim ama daha takmamışsın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mürsel Bey elinize sağlık.. Konuştuğumuz gibi sizin meşhur konuyu irdelesek daha ne makaleler çıkar 626 sahipleri için. Zamanla inşallah.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde şu var 88-91 arası bizim GD kasalar mazdada gerçekten efsane :) bende geçen gün arka emniyet kemerini değiştirdim çocuk koltuğu için pislenmiş iyice. ama niyetim yeni modellerdeki gibi üstten emniyet kemeri takmak zamanım olursa havalar düzeldiğinde deneyeceğim 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim kasanın bazı modellerinde üstten emniyet kemeri var. yanlış hatırlamıyorsam arka amortisör kulesinin yanında vida yeri mevcut. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim kasanın bazı modellerinde üstten emniyet kemeri var. yanlış hatırlamıyorsam arka amortisör kulesinin yanında vida yeri mevcut. 

Havalar iyileşsin bakıcam benin sedan olduğu için emniyet kemeri rulosunu bagaj tarafına koyarsam tavan çıkışının oradan ayarlarım sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ellerine sağlık abi.

birde farın içindedemi siyah kaplama yaptın ? yoksa içindeki zeminde olan nikelaj siyah gibimi çıkmış ?

evet içteki yere yani camın alt kısmındaki nikelajı söküp siyah folyo yapmıştım önceden. şimdi de üst kısmına yaptım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet içteki yere yani camın alt kısmındaki nikelajı söküp siyah folyo yapmıştım önceden. şimdi de üst kısmına yaptım.

içli dışlı çok güzel durmuş abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elinize sağlık, iyi sadece dişli değişmekle kutarmışsınız, genelde dinamo dişlisi değilde volan dişlisi bozulan taraf olurdu, o dişliyide değişmek için şanzımanın inmesi gerekir biliyosun,

geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...
14.02.2015 at 19:39, NoooFearrrr :

Elinize sağlık, iyi sadece dişli değişmekle kutarmışsınız, genelde dinamo dişlisi değilde volan dişlisi bozulan taraf olurdu, o dişliyide değişmek için şanzımanın inmesi gerekir biliyosun,

geçmiş olsun

Benimde Son Zamanlarda Sıkıntı Var Marşta Korktuğum Volan Dişlisinin Sıyırması.Bana Kalırsa Volan Dişlisi Gidik Benim.Çünkü İlk veya 2 Marşta Kaydırıyor.3.de Yasa 4. De Marş Basıyor.Mantıken Düşündüğümde Eğer Motorun Dişlisi Olsaydı Çapı Kısa Olduğu İçin Sürekli Kaydırma Yapardı.Bakalım Salı Günü Marş Motorunu Bir Sökücem.Bakalım Karşımıza Ne Çıkacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...
4 saat önce, NoooFearrrr :

Marş dinamosun sökünce elektrikçi baksın hangisinin sıyırdığı belli olur.

Elektirikçi Baktı Dişli Ve Kömürler Sağlam Dedi.Fakat Arada Sorun Yapıyordu.Ben Marş Dinamosunun Dişlisini Değiştirdim Sorun Düzeldi.4 Kanal 8 Diş Uç Uygun Olan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...