Jump to content

1. Nesil Mazda3 Klima Isı Ayar Düğmesi Arızası

simabao
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

hepsi tamam da klima bölümünü yerinden çıkaramıyorum.vidalarını söküyorum yerinden oynuyor fakat çıkmıyor

klima panelini içten tutan sağda ve solda tırnaklar var onları kurtarmanız gerek ;)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Merhabalar

Aracımdaki ön taraftaki derece ayar düğmesi boşa dönüyor ve derece ayarı yapamıyorum.

Dün bir elektrikçi baktı ve mazda da kronikleşen sensör arızası olduğunu söyledi ancak ben çok inanmadım. :)

Çok fazla ön konsolu söktürüp oynattırmak taraftarı olmadığım için çok ta elletmedim.

Konu ile alakalı deneyimi ya da bilgisi olan varsa yardımlarını rica edicem :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O elektrikci büyük ihtimal anlamadığı için sallamış.Burada bu sorunun çözümü anlatılmıştı.Sorun sensör değil o yuvarlak çevrilen zimbirtinin içindeki tırnaklardaydi.Asagidaki konuya bir bak bakalım.

http://www.mazdaclubtr.com/31971/mazda-3-2006-dynamic-klima-isi-ayar-dugmesi-bozuldu/msg523452/#msg523452

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar

Aracımdaki ön taraftaki derece ayar düğmesi boşa dönüyor ve derece ayarı yapamıyorum.

Dün bir elektrikçi baktı ve mazda da kronikleşen sensör arızası olduğunu söyledi ancak ben çok inanmadım. :)

Çok fazla ön konsolu söktürüp oynattırmak taraftarı olmadığım için çok ta elletmedim.

Konu ile alakalı deneyimi ya da bilgisi olan varsa yardımlarını rica edicem :)

Arkadaşım aynı sorunu ben de yaşadım

ve

atsızbey'in verdiği linktedi yönergeleri takip ederek sorunu 50 Kr'a çözdüm :)

Allah razı olsun paylaşım yapanlardan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

şimdi fan yön butonlarının lambaları gitmiş. aynı zamanda far yükseklik ayar butonu da yanmıyor akşamları. muhtemelen aynı yöntemle söküp yapmak lazım diye düşünüyorum.

var mı çözüm üreten?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi fan yön butonlarının lambaları gitmiş. aynı zamanda far yükseklik ayar butonu da yanmıyor akşamları. muhtemelen aynı yöntemle söküp yapmak lazım diye düşünüyorum.

var mı çözüm üreten?

hocam bende de aynı sorun vardı göğüsü söktüm ampulleri patlamış fakat ampullerden bulamıyorum......parçacı elektronikçiye git diyor elektronikçi parçacıda olur  diyor elimde ampullerle geziyorum ....:(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

hocam bende de aynı sorun vardı göğüsü söktüm ampulleri patlamış fakat ampullerden bulamıyorum......parçacı elektronikçiye git diyor elektronikçi parçacıda olur  diyor elimde ampullerle geziyorum .... :(

o zaman ben hiç bulaşmıyorum bu işe :ohmy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
5 Haziran 2014 at 09:14, domestos :

Bu sorunla ilgili forumda konu vardı... Aramak gerekiyor sadece... Kolay gelsin.

Edith; aşağıdaki mesajda hocam konuyu vermiş, teşekkürler.

Selam. Nasıl yaptığını anlata bilirmisin link açılmıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracım Mazda 3 2005 kalorifer düğmesi boşa dönüyor soldaki düğme nasıl yapılır bi bilen varsa yardımcı olabilirmi. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi bir elektrikçiye göster muhtemelen içerden tırnakları kırılmıştır veya daha basit bir şeyde olabilir

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tırnaklar kırılmış Japonla yapıştırdım ötekileride sağlamlaştırdım harika oldu . Elektrikçi 100 tl istemişti ben 50 kuruşa yaptım. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...

Herkeze selamlar 2006 mazda3 sahibi oldum severek aldim ve şu ana kadar memnunum ufak bi problemim var fan dugmesisini hafifce bastirarak fan calisiyor yipranma söz konusu sanirim çözum olarak degistirmemmi gerekir yoksa tamiri mumkunmu tesekkurler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, mesut sarı :

Herkeze selamlar 2006 mazda3 sahibi oldum severek aldim ve şu ana kadar memnunum ufak bi problemim var fan dugmesisini hafifce bastirarak fan calisiyor yipranma söz konusu sanirim çözum olarak degistirmemmi gerekir yoksa tamiri mumkunmu tesekkurler

Mesut geçmiş olsun.

Konunu forumda ortak konu başlığının altında birleştirdim.

İstersen öncelikli olarak bu konunun önceki sayfalarını/mesajlarını bir incele...

Akabinde ona göre yol alırız..

Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim önceki yorumları okudum faydalı oldu link açılmadığı icin göremedim herşeyi söktüm ama klima düğmesine gelince tıkandım üç yerinden şeffaf tırnaklar var onları kurtaramadım kırıcam diye korktum yardıcı olursanız sevinirim

1478160016093.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...