Jump to content

Kalitesiz Polish Yüzünden Farlar Matlaştı.

saltug
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar,

Ben her sene arabama boya koruması yaptırıyor. Arada bir de cila ile parlattırıyordum. En son yıkamaya verdikten bir süre sonra yağmurlar başlayınca kapı, pencere, sunroof kenarlarında beyaz beyaz kalıntılar görmeye başladım. Arabamın plastik olan, ayna, arka tampon altı gibi siyah yerleri gri gibi yada kireçli su gelmiş gibi lekeli oldu. Ön farlarda sanki buhu yapmış gibi oldu. Baştan hakikaten buhu sandım ama aradan bir kaç gün geçipte gitmeyince baktım ki üzerinde incecik bir katman var ve gitmiyor. Üstelik bezi alıp silmeye kalkınca da polish o yüzeyi zımparaladığın için bu sefer kalıcı bir matlık bırakıyor. Ne yaparım da o pisliği arabamdan çıkarabilirim?

Bunu yapan yıkamacı, arabayı bizde 1-2 saat bırakın biz çıkarırız dediler ama bunu yapan adama inanın hiç mi hiç güvenip bırakamıyorum. Çünkü daha götürdüğümde direk eline bezi alıp silmeye kalktı, hop napıyorsun filan dediğimde de abi silince çıkar bu dedi. Ben çok küçük bir yerde denedim, çiziyor dedim. Yok abi çizmez, silince gider dedi. Üstelik bunu diyen de öyle kenar köşe yıkama değil, baba markalardan biri.

Bir çok yıkamacı da bilinçsiz bir şekilde çalıştığı için şimdi yıkamaya götürmeye de korkuyorum. Böyle vakalarda uzman birileri, yada bir kimyasal vb. var mı bildiğiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Silikonsuz cila uygulandiktan sonra kirec gibi olur.Saglam bir sekilde silinerek araba parlatilir.Size tavsiyem arabayi yikayin.kurulayin ve uygun bir bezle parlatin.Siyah plastikler icin parlatici kullanin.Cizilen farlar icin polisan universal pasta polish kullanmamiz.Kuru ve temiz fara macunu surun. emici olmayan bir bezle bastirarak ovalayin.macun kaygan ve saydam olacak.sonra parlatin.Gerekirse tekrar tekrar deneyin.Ben 5 uygulama yaptim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam olarak aynı şey başımıza geldi, aracı aldıktan sonra koruma yaptırdık ve ilk yıkamada dedikleriniz oldu...

Arkadaşın dediği gibi parlatıcılarla düzeldi ama yıkamada tekrar oldu, tekrar, tekrar, artık zamanla düzeldi herhalde, ya da bizim gözümüz alıştı... :)

Plastik aksamlar için torpido parlatıcısı kullanmıştık ama markasını hatırlamam mümkün değil maalesef, kısacası biraz uğraştıracak bu iş ve bir daha da aynı yere koruma yaptırmayacaksınız..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...