Jump to content

Suzuki SX4 S-Cross

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Suzuki'nin yeni SX4 S-Cross modeli, televizyon, gazete, dergi, internet kısacası her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Televizyon reklamını görünce artık, yuh ve pess doğrusu dedim. Bu güne kadar televizyonda 1 tane Mazda reklamı görememek, çok üzücü. 8 yaşındaki kızım bile neden TV'de Mazda reklamı yok diye sordu bana.

Aracın zengin donanımı, dizel ve benzinli 1.6-120HP'lik motoru, benzinlide Cvt şanzıman seçeneği, panoramik açılabilir cam tavanı. Tüm bu saydıklarım bu sınıfta bir araç seçmeyi düşünenler için. Aracı daha cazip kılıyor.

Benzinli 51.600.-TL, dizel 63.000.-TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulacakmış.

Arabam.com'un bu ayki sayısında bu aracın tanıtımı yapıldı. Dergide ki bilgiler şu şekilde.

Kaynak Arbam.com dergisi :

Suzuki’nin ‘‘Yaşam Tarzı’’ sloganını yansıtan crossover segmentindeki otomobili SX4 S-Cross, modern çizgisiyle gençlerin, ruhu genç her yaştan kadın ve erkeğin gözdesi oluyor. “Duygu, Kalite ve Aerodinamik” temasını içeren Suzuki SX4 S-Cross’un, ön tampondan başlayan dinamik çizgileri, kapıların üzerinden arkaya doğru devam ediyor. Suzuki SX4 S-Cross’un modern

tasarımında kararlılık ve sağlamlık öğeleri göze çarpıyor. Suzuki’nin önceki modellerinden modern ve farklı çizgisiyle ayrılan SX4 S-Cross, günlük hayatta daha fazla özgürlük ve tarz arayan otomobil tutkunlarını hedefliyor.

SX4 S-Cross çekici tasarımı yanında, pazarda rakiplerinden farklılaşacak birçok üstünlüğe sahip.

En başta, 1600 cc’lik motorlarda SUV segmentinde kısıtlı seçenekler sunulurken, Suzuki SX4 S-Cross rekabetteki en geniş motor ve şanzıman seçeneklerini sunuyor. SCross’un motor yelpazesi 1.6 Dizel ile 1.6 Benzinli Düz ve Otomotik vites seçeneklerini barındırıyor. Ayrıca hem dizel,

hem de benzinli araçlarda 4x2’nin yanında, 4x4 opsiyonu da sunuluyor.

SX4 S-Cross; yeni nesil 4x4 Allgrip teknolojisiyle değişken yol koşullarına mükemmel uyum sağlıyor. Allgrip sisteminde orta konsolda yer alan bir düğmeyle 4 farklı sürüş modunu seçmeniz mümkün. Allgrip sisteminde normal sürüş koşullarında auto modu, daha fazla performans

hissetmek için sport modu, karlı yollarda snow modu ve çamurlu yollarda lock modu seçilebiliyor.

SX4 S-Cross; etkin motor teknolojisiyle sınıfının en düşük yakıt tüketimine ulaşmayı hedefliyor. (şehir dışı : 3,8 lt / 100 km) SX4 S-Cross ayrıca sınıfının en büyük panoramik sunroofuna

sahip olacak. Çift kademeli açılabilir panaromik sunroof 56 cm’lik açılma özelliğiyle arka koltukta oturanlara bile bu keyfi yaşatacak.

SX4 S-Cross’ta güvenli bir sürüş için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Araçta, 7 hava yastığı, ESP, Yokuş Kalkış Desteği, lastik basıncındaki düşüşleri ekrana yansıtan Lastik Basınç Sensörü ve Katlanabilir Pedal Sistemi sunuluyor. SX4 S-Cross, ayarlanabilir arka koltuk

sırtlıkları, üstün kaliteli deri koltukları, koltuk ısıtıcıları ve geniş arka kabini sayesinde tüm yolcular için konforlu bir yolculuk vadediyor. Diğer taraftan 430 litrelik bagaj hacmiyle kendi sınıfında öne çıkıyor.

Bunların yanı sıra SX4 S-Cross, Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma sistemi, otomotik vites seçeneğinde direksiyondan kumandalı Vites değiştirme, Bluetooth handsfree Sistemi, Yağmur Sensörleri, Otomatik yanan HID farlar, Cruise Control ve ön & arka Park Sensörleriyle konforlu

bir sürüş sunuyor.

[smg id=8767]

[smg id=8762]

[smg id=8766]

[smg id=8765]

[smg id=8764]

[smg id=8763]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerçekten hoş duruyor fakat o parayı vermektense Fiat ile ortak platformda üretilen Sedici modelini 25-30 bin lira fiyatlara almak daha mantıklı...

Teşekkürler İlhan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

.... ...... .. ...... ........ .....!

Noktalama olsa da, buralarda olman sevindirici abi...

İlhan Fiat ile Suzuki o dönemde ortak bir çalışma yapmışlar, esasında güzel bir projeymiş ama niye sonlandırılmış anlayamadım... Bir ara niyetlenmedim de değil...

:tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

.... ...... .. ...... ........ .....!

Bende öyle düşünüyorum abi, ayrıca ön tarafını hiç bir şeye benzetemedim , motosiklet tasarladığı gibi araba tasarlasa kimse suzukiyi tutamayacak :)

Yalnız bir çok marka çoktan seçmeli sürüş modu koydu son çıkan modellerine, mazdalar da bu eksiklik olarak kaldı...

Benim bildiğim VW, Hyundaki , Suzuki, Opel sürücüsüne istediği modu seçtiriyor hatta VW Individual seçeneğinde kendiniz oluşturun diyor, ondan sonra sürüş keyfi garantileniyor tabi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün işten eve geldim. Benim guzuyu sitenin kapalı garajına park ettim. Ağır ve miskin adımlarla, asansöre yürüyordum ki....Tesadüfe bakın ki ne gördüm. Suzuki SX-4 Cross beyaz renkli. Dedim bu kadarı da pessss artık. Malum daha bu gün, bu konuyu açtım.

Neyse aracı yakından inceledim. Sanırım giriş donanımıydı, incelediğim araç. Canlı gözle görünce, foyası çıktı ortaya. Çok çirkinmiş yahu.... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

51bin benzinli,

63bin dizel başlangıç fiyatı.

Pfff çook.

Bu arada Mustafa bey bu sessizlikten arabayı heeç beğenmediğin sonucu çıkıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tv'deki reklamlarını şimdi gördüm de, imrendim... Arabaya değil, Suzuki'nin bile ülkemizde böyle reklamları yayınlanırken Mazda'nın bu işe hiç el atmaması gerçekten enteresan...

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sedici ile suzukinin motorları aynı kalitemi, ve aynı km ömrüne mi sahip?

Amblem ve bir kaç detay haricinde her şey aynı... Aynı platformda üretilmişler çünki...

Günümüzde üretilen; Nemo-Bipper-Fiorino üçlüsü gibi.

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cx-5 çok satar, az satar bilemem. Ama bu aracı CX-5 ile mukayese etmek, ne kadar doğru ve etik olur...Bu tartışılır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu araba cx5in rakibi değil ki :D bu arabanın rakipleri pejo 2008 chevrolet trax opel mokka bile değil aslında. Onlardan da küçük sanırsam.  polo cross tarzı birşey yada büyüğü sanırsam ki bu segmentte şuan üretimde olan bir model aklıma gelmiyor..

Ben mazda tr'ye cx5 reklamı vermeme konusunda hak veriyorum. O parayı o arabaya bizim türk halkı 1.6 suvlar varken vermez. Mazda TR'nin de doğuş destekli vw veya koç destekli ford gibi bir durumu yok yani bütçe konusunda anladığım kadarı ile daha dikkatli olmaları gerek.  Sanırsam Tv reklamı için ayırdıkları bütçenin hepsi mazda3 için. Tvde cx5 veya 6 reklamı verilse nolacak merak edenler bakacak sonra oha bu fiyat ne böyle 2.0 araba alınmaz o kadar ekonomik te olmaz o araba diyecek ve birdaha mazda'ya bakmayacak bile..  Tv reklam mazda3 için gerekli bence..  Suzuki modelinde de 1.6 hem dizel hem benzinli otm seçeneği var yanılmıyorsam. Türk halkı bu reklamyı izleyip 1.6 motor seçeneklerini görüp araştırabilir fakat ben 2.0 100 milyarın üstünde bir arabanın reklamını kısıtlı bütçe ile tvde yayınlamayı mantıksız buluyorum :D O yüzden cx5 az satıyor diye de mazdaTR'de açıkçası suç bulamıyorum. Tv dışında hertürlü tanıtımı yaptıklarına inanıyorum. Gazetelerde, sokaklarda, avmlerde.

Suzuki'nin de birden böyle bir reklam atağına geçme sebebi çok iyi motor seçenekleri ile bir otomobil getirmeleri ve kısıtlı bütçe ile bu işi yapmaya çalışmaları. Eminim ki Mazda3 Türkiye'ye gelince, televizyonlarda suzuki'nin ki gibi mazda3 reklamları göreceğiz :D Çünkü  mazda3 türkiye'ye uygun seçeneklerle gelecek ve reklamı yapılrısa halk arabayı araştırınca motorun kendilerine uygun olduğunu görecek. :D Suzuki bile reklam verdi bir mazda veremedi gibi düşünmüyorum ben :D Kimse zor satacağı bir arabanın reklamını kısıtlı bütçe ile vermek istemez. SX4 s-cross suzuki'nin göz bebeği olduğu için reklamını verdiler ve yeni mazda3 te mazda'nın gözbebeği olacak.  Ben mazda3 gelince tvde bol bol mazda reklamı göreceğimize inanıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suzuki SX4-Cross da kullanılan dizel motoru kendi mi üretiyor. Yoksa ortak bir motoru mu kullanıyor.

Güzel soru İlhan, biraz araştırınca cevaplar ortaya çıktı...

http://www.ntvmsnbc.com/id/25227868

Haber iki yıl öncesine ait olsa da o tarihte 2013 yılındaki yeni modeli yani SX-4'e vurgu yapılıyor.

Suzuki on yıl öncesinde PSA motoru kullanmış bunun hata olduğunu anlamış olacak ki, Fiat ile ortaklığa gitmiş...

Darısı PSA motoru kullanan Mazda'nın başına.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suzuki SX4-Cross da kullanılan dizel motoru kendi mi üretiyor. Yoksa ortak bir motoru mu kullanıyor.

Motor Fiat'ın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suzuki on yıl öncesinde PSA motoru kullanmış bunun hata olduğunu anlamış olacak ki, Fiat ile ortaklığa gitmiş...

Benden 19 saniye daha hızlısın Veli Abi :)

Darısı PSA motoru kullanan Mazda'nın başına.

Aman abi, mümkünse dizel işine hiç girmesin Mazda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...