Jump to content

Skyactiv Motora Lpg

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yanlış hesap bağdata gitmeden biz döndürelim :)))

Skyactiv vede otomatik kullanıyorum 2015, aracım 1500 kmde ve kmde 26 kuruş yakıyor ki aracın daha ilk kilometreleri. İlk bakımdan sonra daha düşeceğine inanıyorum.

Lpg nin malum bilirsiniz en ideal koşullarda 1 litre ile 8-9 km benzinle 15-16 gidebilirsiniz. Birkere ilk hesap hatasını burda yapmışınız çünkü benzin ve lpg nin 1 litre ile katettiği mesafe arasında fark. 2.hesap hatanız ise kaliteli bir lpg kiti ve muayenesi evrağı kağıt küreği derken maliyetli en iyi ihtimalle 2.500-3.500tl arası ve gelin hesabımızı yapalım şimdi :)

2015 1.5skyactiv benzinli otomatik ortalamada 0.26 kuruş yakıyorsa ve herkesin bildiği lpg max en iyi koşullarda benzinin litresine göre %40 tasarruf(ki bu çok uçuk rakam yinede kabul edelim) sağlıyorsa;

Benzinde 0.26 kuruş

Lpg'de. 0.16 kuruş

Demekki km de 0.10 kuruş kar ettiriyor bize lpg.

Ne kadar harcadık montaj muayene evrak kağıt kürek minimum 2500tl diyelim.(öncekinaracımdan tecrübem)

2500tl yi cıkarması için kac km yapmamız gerekiyor bakalım;

2.500tl / 0.10kuruş = 25.000km

Demekki 25.000km sonra kar etmeye başlıyoruz ve haliyle 30bin kmde yada ben gibi 70binde motor subap gittiğinde üstünede harcadıgımız para çektiğimiz eziyet bonus oluyor : :))

Kesinlikle uzak durun lpg den

şahsen ben bu araca sahip değilim,,eğer kullanıcı olarak aracınız 5.6litre tüketiyorsanız gayet makul bir değer ve taktırmanız bncede gereksiz olur..ama skyactiv yakıt tüketimi başlığı altında yazılanları okuyunca kimi arac sahipleri 5.5- 6litre arası tüketiminden ve memnuniyetlerinden bahsederken kimi arkadaslar 8den aşşağı hiç düşüremiyorum 8.5-9 ortlamadan bahsediyor..

bn lpg takılabilir derken 8.5-9 ortalamaya sahip kullanıcılar için demiştim..5.5-6lt tüketen kullanıcılar için gayet iyi lpg gereksiz olur..

bir düzeltme yapayım.1.nesil 2006model aracım var 90-95km hızla otoyol sürüşünde 100km de 7ltre lpg yaktım..full dolu hali 36litre alan depoyla 520km gittim.. benzınle gitseydimde 6.5litre yakardı aşşağısını sanmıyorum..yani bnce benzın ve lpg sarfiyatları arasında bahsettiğiniz kadar ucuk bir fark yok..kabaca 1lt.desek yanılmıs olmayız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla uzun yolda 28 kuruş yakan araca lpg takılmaz arkadaşlar.ha elinizde 50 kuruş yakan araç olur ona bir şey demem.benim ort.6.6 litre karışık olarak.bundan daha az yakıt isteyen dizel alacak.başka yolu yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla uzun yolda 28 kuruş yakan araca lpg takılmaz arkadaşlar.ha elinizde 50 kuruş yakan araç olur ona bir şey demem.benim ort.6.6 litre karışık olarak.bundan daha az yakıt isteyen dizel alacak.başka yolu yok.

evet bu civarlardaki tüketim için lpg+riskleri cok gereksiz olur..bnm 8-9 hatta fazlası yakanlara kafam takıldı..ya istanbuldalar ki o zaman mantıklı olur yada çok mu basıyolar yani aynı arac 6litre nere 9litre nere %50 fark var arada

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya istanbuldalar ki o zaman mantıklı olur yada çok mu basıyolar yani aynı arac 6litre nere 9litre nere %50 fark var arada

İstanbulda hayat epey hızlı akıyor herkesin acelesi olur ya çok hızlı olacaksınız yada çok yoğun trafikte kullanacaksınız. Ben şehir içi 9,4 altını göremiyorum.

ama önceki aracım 12 lt yaktığı için bana gayet az geliyor bu..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İstanbulda hayat epey hızlı akıyor herkesin acelesi olur ya çok hızlı olacaksınız yada çok yoğun trafikte kullanacaksınız. Ben şehir içi 9,4 altını göremiyorum.

ama önceki aracım 12 lt yaktığı için bana gayet az geliyor 

hayat hızlı akıyor da trafikte hiç akmıyor be :2funny:  :2funny: şuan 3-5günlüğüne istanbulda kalıyorum.iyiki arabayla gelmemişim diyorum.metrobüs durağında beklerken hayret ettim valla tüm araclar yürüme hızında ilerliyor.ve ısrarla hergün böyle bu şehir.ilginç neden herkez burda yaşamak istiyorsa artk??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayat hızlı akıyor da trafikte hiç akmıyor be :2funny:  :2funny: şuan 3-5günlüğüne istanbulda kalıyorum.iyiki arabayla gelmemişim diyorum.metrobüs durağında beklerken hayret ettim valla tüm araclar yürüme hızında ilerliyor.ve ısrarla hergün böyle bu şehir.ilginç neden herkez burda yaşamak istiyorsa artk??

hızlı aktığı da olur yavaş aktığı da nereye ne zaman gittiğinle alakalı...

İstanbul olanaklar ve umutlar şehridir. Büyülüdür. Biraz kalırsan o büyü seni içine alır. İstanbulsuz nefes alamaz olursun. Ben tatilde bile özlerim istanbulu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin 4.7 tl, lpg 1.99-2.21 tl.

Aradaki fark %40 rahat oluyor, %50 kar bile görülebilir.

Zengin karışım ve yolda ayar ile de subaplar 100bin km görebilir. Hatta subap ayarıyla bu süre daha da uzayabilir.

Fakat direkt enjeksiyon motorlarda enjektörler benzin sayesinde soğutuluyor, lpg olunca ise enjektörler zarar görüyor. Sıvı sistem kullananlar dahi bir süre sonra sorun çıkarmaya başlıyor.

Aslında 14 sıkıştırma oranıyla skyactiv motor tam.LPG lik. LPG nin oktan sayısının yüksek olması sebebiyle yüksek sıkıştırma oranına sahip motorlarda.daha yüksek verime ulaşılabilir fakat direkt enjeksiyon düşündürür.

PAN abicim artık kalktı o uygulama. Kapalı otoparklarda da park edilebiliyor. 3 senedir hiç bir.sıkıntı da yaşamadım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok net bir şey söylüyorum arkadaşlar.  Skyactiv otomobiline Lpg takacak arkadaşı, heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyorum.

Burdan söz veriyorum, ilk lpg dolum ücreti de benden hediye. :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben çok net bir şey söylüyorum arkadaşlar.  Skyactiv otomobiline Lpg takacak arkadaşı, heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyorum.

Ben asıl Mazda mühendislerinin suratını merak ediyorum :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2022 yılında   2015 mazda 6 alıp  lpg takacam söz.    

sayılı gün çabuk geçer =)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2022 yılında   2015 mazda 6 alıp  lpg takacam söz.    

sayılı gün çabuk geçer =)

Şu an takılamamasının tek nedeni motorun sıkıştırma oranı mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında gerek olmamasıdır :)

Yok ben teknik olarak sormuştum. Meraklı birisiyimdir. Ben de LPG ile kullanmıyorum, sizin aracınızdan daha fazla yakmasına rağmen. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG nin oktan sayısı benzinden daha fazla olduğundan sıkıştırma oranı yüksek bir motorda daha verimli olacaktır. Fakat zannediyorum enjektörlerden ötürü takılamıyordur. Yalnız prins Hollanda nın sıvı sistem lpg kitleri yeni motorlara takılabiliyor diyor kendi sitesindeki uyumlu araç listesinde

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hızlı aktığı da olur yavaş aktığı da nereye ne zaman gittiğinle alakalı...

İstanbul olanaklar ve umutlar şehridir. Büyülüdür. Biraz kalırsan o büyü seni içine alır. İstanbulsuz nefes alamaz olursun. Ben tatilde bile özlerim istanbulu.

istanbula sadece 3-5gün kalmalı ziyaretler halinde geliyorum..devamlı yaşamışlığım yok ama bana hiçte olanak umut felan aşılamadı açıkcası..mükemmel semtleri elbet vardır ama bilmiyorum ya istanbul tabelasını geçince  arka cepteki cüzdanı ön cebime alırım :police:

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok hocam, şuan alıp lpg taktirmamamin iki nedeni var.

1)Araba bütçemin üstünde.

2) 2022 de 7-11 yaş dilimine girip (mtv) vergi indirimi alacak.

Teknik olarak bir engel yok bence. Lpdi takılabilir. Güçte 1hp, bile kayıp olmaz. Artış da olabilr belki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Takılmamasının asıl sebebi direk enjeksiyonlu olması. TSI FSI mantığı.

doktorum   lpdi  takılyor ya direkt enjeksiyonlulara..     sıvı sistem lpg  diyorlar hani.

direk basınçla benzin enjektöründen püskürtülüyor.

iilk çalıştırmada da lpg ile çalışıyor.

motor sesi değişmiyor.

direkt enjelsiyonlarda  yakıt ,  emme manifoldunda havanın hanında hacim kaplamadığı için volümetrik verim azalmıyor, daha çok hava alabiliyor güç kaybı olmuyor filan falan flan  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emin olun bu araç bende olsa prins de buna lpg takabiliyoruz dese ilk taktıran ben olurdum isterse aracım 10 kuruş yaksın daha azını yakacaksa neden taktırmıyım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...