Jump to content

Skyactiv Motora Lpg

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Masrafı şuyu buyu derken LPG 25.000 km kendini amorti ediyor demektir bu.

İyi güzel bir şey. Ekonomi odaklı olan yada olmak zorunda arkadaşların taktırması faydalı bu durumda.

mesela ben mazdamı 85.000 tl'ye almıştım. Mazda almayıp 10 yaşında bir fiat alsam 20 bine filan.. yaklaşık 65.000 tl kar edecektim.

Bu durumda tüplü araç kullanmaktan daha karlı bir duruma geçiyorum.

Buda bir fikir tabi....

evet buda bir fikir ama mazda nerede fiat nerede :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sözün özü, parası olan taktırmaz benzinde kullanır, ekonomik olmasını isteyen lpg taktırır. ;)

Günümüzde yeni model çoğu araca lpg sıkıntılı zaten. LPG taktırmak isteyen de Toyota, Honda, ya da atmosferik Almanlara bakıyor.

Mazdamda lpg olmasa satardım Şehiriçi 10-11 lt benzini karşılayamam, eğer takılmasaydı gider corolla alır 7-8 lt benzinle gezer hatta lpg ile daha da tasarruf sağlardım. Şimdiki mazdamda da subaplar yansın nolacak 1000-1500 tl ye değiştirilir ve ömürlük olur. Tabi bu masrafı çoktan kar ile sağlamış olurum.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG ile ilgili açılan her konu ne zaman olursa olsun LPG vs. benzin muhabbetine dönüyor. İşin SKYACTIV tarafına dönelim. Ufuk, en son SKYACTIV'e de LPG takarım ben demişti :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG ile ilgili açılan her konu ne zaman olursa olsun LPG vs. benzin muhabbetine dönüyor. İşin SKYACTIV tarafına dönelim. Ufuk, en son SKYACTIV'e de LPG takarım ben demişti :)

Ferrariye takmaya çalışan da olmuştu :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben takarım  hocam. gözümü bile kırpmam.

şuanki aracıma da kendi yaptığım  water injection setini taktım. aktif olarak kullanıyorum

gaza sonuna kadar bastığımda,  altına yerleştirdiğim düğme vasıtası ile,    motorun içine,  yani yanma odasına,  benzin +hava 'ya ilave olarak SU püskürtüyorum..  musluk suyu..

1 saatlik performanslı sürüşte  ortalama 1 litre filan su gidiyor.  

LPG hakkında merak ettikleri olanlar, istedikleri zaman gelip aracımı görebilirler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

gaza sonuna kadar bastığımda,  altına yerleştirdiğim düğme vasıtası ile,    motorun içine,  yani yanma odasına,  benzin +hava 'ya ilave olarak SU püskürtüyorum..  musluk suyu..

Belki tüp yerine elektrik motoruna uğraşsan yerli bir Tesla doğacaktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar yeni mazda 3 alipta LPG taktiran oldu mu acaba. Az yakmaya yakıyor fakat alalı 6 ay oldu 15 bin km yol yapmışim. Nasıl oldu bende anlamadım :) . . . Biliyorsunuz ki canım ülkede pompa fiyatları düşmez dünya ile ters orantılı bizim ülkemiz . . .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

böyle bir başlık vardı sanki? bi de "pompa fiyatı" manidar olmuş

Niye manidar? Ya döviz ya da petrol varil fiyatı bahane edilerek indirim ardından zam yapılıyor.

Konuyu takip ediyorum ve merak ediyorum

Prinsin Hollanda sitesinde sıvı sistemin uyumlu olduğu bilgisi var. Ama ülkemizdeki durum nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar yeni mazda 3 alipta LPG taktiran oldu mu acaba. Az yakmaya yakıyor fakat alalı 6 ay oldu 15 bin km yol yapmışim. Nasıl oldu bende anlamadım :) . . . Biliyorsunuz ki canım ülkede pompa fiyatları düşmez dünya ile ters orantılı bizim ülkemiz . . .

az yaksa ne yol yapacaksın bir de onu düşün :) 3 ayda bir bakim [emoji12]

Teferruatını bilmiyorum ama 6-7bin ₺ olması lazım kitin. Muğla gören'den duymuştum :) teyid etmek lazım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam varil fiyatları 135 dolardan 45 dolarlara gerilemiş durumda ama ne yazıkki başka yerlerden karşılanması gereken vergiler petrolden çıkartılmaya çalışılıyor.

- Aslında yakıt ortalaması 6.6 ama benzin 4.55 olunca ister istemez dokunuyor lpg ye vereceğim tutar en fazla 3 bindir onuda 3 bin defa Düşünürüm :) . . . taktiran arkadaşlar memnunlarsa performansta kayıp yoksa tamamdir. Performans dusecekse dursun derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Niye manidar? Ya döviz ya da petrol varil fiyatı bahane edilerek indirim ardından zam yapılıyor.

aslında sizi destekler nitelikte bişey söylemiştim:) neyse

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...