Jump to content

Skyactiv Motora Lpg

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben de uyuzum kuruş hesabına. Ortalama tüketim miktarı daha geçerli bana göre de. Etrafımdaki arkadaşlar da hep kuruş lafı ediyorlar ve farklı dillerde konuşuyor gibiyiz. Ekonomik tüketimden bahsetmek için 5.5 litre falan diyorum, "Yani, kaç kuruş?" diye soru geliyor... :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

litre hesabı yapmak biraz daha karışık olduğundan lirayı kilometreye bölerek bulmak insanların kolayına geliyor galiba

Bir hafta sonra aynı hesabı tekrar güncellemek gerekecek.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

litre hesabı yapmak biraz daha karışık olduğundan lirayı kilometreye bölerek bulmak insanların kolayına geliyor galiba

aynen katılıyorum :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir hafta sonra aynı hesabı tekrar güncellemek gerekecek.

gelen zamları da yolculuğun maliyetini de anlamış oluyorsun abi :) mesela otobüsle 40₺ arabayla gitsen 60₺. E arabayla gidersin, tam Tersi de mümkün :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam manuel mi senin araç 24 kuruş nedir öyle :)

24 az mı çok mu?

bende ışık yanınca dolduruyorum 1.99'dan (ankara'da shell opet ve po'dan bu fiyatlara almak mümkün bazı yerlerde) 43 ile 45 liraya depo doluyor ve her seferinde olmasa da aklıma geldikçe sıfırlıyorum ve neticede duruma bağlı olarak son ölçümlerde 270-290 km yol yapabiliyorum. sürekli şehir içi kullanım.

bu durumda bende 16 kuruş falan yakıyor olmalı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

24 az mı çok mu?

bende ışık yanınca dolduruyorum 1.99'dan (ankara'da shell opet ve po'dan bu fiyatlara almak mümkün bazı yerlerde) 43 ile 45 liraya depo doluyor ve her seferinde olmasa da aklıma geldikçe sıfırlıyorum ve neticede duruma bağlı olarak son ölçümlerde 270-290 km yol yapabiliyorum. sürekli şehir içi kullanım.

bu durumda bende 16 kuruş falan yakıyor olmalı?

Aynen 16kr yakıyorsun dizellere nispet yapıyorsun [emoji23]
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen 16kr yakıyorsun dizellere nispet yapıyorsun [emoji23]

tevekelli ondan, bir buçuk yılda 32 bin km yapmışım:))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çıkamayacak

:)

kuruş hesabı yaparken litre fiyatınıda yazıyorsun (: sıkıntı olmaz (: ben hep kuruş hesabı yapıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Ankara memduh usta prsin marka lpg takıyor üstelik subap garantisi de yapıyorlar araca. Ben yaza doğru yaptıcam düşnen arkadaşlar varsa yeni mazda 3 lere bilginiz olsun..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, navim :

Ankara memduh usta prsin marka lpg takıyor üstelik subap garantisi de yapıyorlar araca. Ben yaza doğru yaptıcam düşnen arkadaşlar varsa yeni mazda 3 lere bilginiz olsun..

Fiyatı prinsin 6bin tl civarı. Sıvı sistem kitler uygun. Ama şahsen 6bin tl ye taktırmazdım. 40-50bin km. gibi amorti edecek deee, kâr ettirecek deee... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 bin ₺ ise çok zor taktırmak. Aracım şuan 30 kuruş yakmakta hadi bunu lpg ile 20 kuruşa düşürelim çünkü daha azı imkansız bu bile bence bizim araçlarda zannetmiyorum ama yinede 20 kuruş dicem, 10 kuruş tasarruf 6 binlik kitin parasını 60 bin km de çıkartıcak ve bana çalışmaya başlıycak ben de 60 bin km yi 5 senede yapıcağımı var sayıyorum ve hiç bir artısı olacağını düşünmüyorum, bide bizim araçlara lpg nasıl uyacak mı uymıyacak mı? Sorusu çözülmeden asla düşünmem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, eshotcu :

6 bin ₺ ise çok zor taktırmak. Aracım şuan 30 kuruş yakmakta hadi bunu lpg ile 20 kuruşa düşürelim çünkü daha azı imkansız bu bile bence bizim araçlarda zannetmiyorum ama yinede 20 kuruş dicem, 10 kuruş tasarruf 6 binlik kitin parasını 60 bin km de çıkartıcak ve bana çalışmaya başlıycak ben de 60 bin km yi 5 senede yapıcağımı var sayıyorum ve hiç bir artısı olacağını düşünmüyorum, bide bizim araçlara lpg nasıl uyacak mı uymıyacak mı? Sorusu çözülmeden asla düşünmem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yağlama kiti + kasko ile 2700 tl... Şu an bende şehir içi 30 kuruş yakiyorum lpg ile çok rahat 20 kuruşa düşer 1.5 yilda amorti eder kendini benim araç. Yilda 20 bin yapıyorum çunki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, navim :

Yağlama kiti + kasko ile 2700 tl... Şu an bende şehir içi 30 kuruş yakiyorum lpg ile çok rahat 20 kuruşa düşer 1.5 yilda amorti eder kendini benim araç. Yilda 20 bin yapıyorum çunki.

Prins VSI2 takılamıyor. ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben konuyu biraz araştırdım..özellikle prins ile konuştum..genel merkez ile irtibata geçip bana döndüler..ellerindeki kitin 1,5 100hp lik motora uygun olduğunu söylediler..ama skyactive mazda 6 ya taktıklarını da belirtti..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 20 kuruş yakmaz. Dizelden ucuza getireceği aşikar. Ama işte kaç binde motor yapılacak, ne tutacak, baş ağrıtacak mı o sorun. Biri denese gerisi gelebilir [emoji12]

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Mutlu Tekir :

Prins VSI2 takılamıyor. ;)

Hocam memduh usra ile bizzat konuştum ama ifade ettiği buydu...Hatta dedim sikinti olmasin araç sifir ayarinda kendinden gayet emindi.

İlk deneyen ben olacam galiba benzine inat :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 dakika önce, navim :

Hocam memduh usra ile bizzat konuştum ama ifade ettiği buydu...Hatta dedim sikinti olmasin araç sifir ayarinda kendinden gayet emindi.

İlk deneyen ben olacam galiba benzine inat :)

Ben de Kocaeli Yıldız Otogaz'dan Sönmez ustaya sormuştum özellikle vsi2 olmuyor mu diye, olmuyor demişti. Sıvı sistem oluyor o da 6bin küsür fiyat söyledi.

Hayırlısı eğer vsi2 oluyorsa harika bir haber olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...