Jump to content

Skyactiv Motora Lpg

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben size kesin bilgi vereyim. Skyactiv 1.5 veya 2.0 motorlara tam olarak uyumlu TEK sistem prins in yüksek basınç pompalı özel bir serisidir. Onun dışında ne takarsanız takın olmayacaktır. Bu kit skyactiv için özel olarak üretilmiş ve Mazda avrupadan OEM belgesi alabilmeyi başarmıştır. Bu sistem %100 lpg ile çalışır ve lpg ile marş alır. Hiç benzin tüketmez. Sıvı sistem olarak bilinen kitlerin özel bir halidir. Yüksek sıkıştırma oranlı skyactiv lpg ve lng ile çalışmaya çalışmaya teorikte çok uygundur. Hatta japonyada orjinal lng ile çalışanları satışmakta. Elime gelen bazı teknik dokümanlarda lpg li skyactiv araçların lpg takılmadan önce kaç litre benzin yakıyorsa aynı litre lpg değerleri yakaladığını okudum. Ama Türkiye de lpg talebiyle gelen veya taktırmış bir skyactiv araç görmedim... Bundan başka birşey yazmata gerek var mı bilmiyorum...

Edit: Fiyatını yazmayı unuttum. Yaklaşık 2000€... 

Hocam dizele takılıyor mu [emoji12]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Teknisyen :

Kitin ismi ney?

Bakıp yarın bilgi verebilirim... 

2 saat önce, fotifoti :

Hocam dizele takılıyor mu emoji12.png

Sen iste takarız... :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

13 saat önce, okkko :

Bakıp yarın bilgi verebilirim... 

Sen iste takarız... :)

Konuyla alakasız ama söylemeden geçemedim,

Geçen hafta Dalyan'daydım iztuzu plajı çok mükemmel.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, abdullah :

Konuyla alakasız ama söylemeden geçemedim,

Geçen hafta Dalyan'daydım iztuzu plajı çok mükemmel.

uğramadan geçmek biraz ayıp olmuş... :)

3 saat önce, fotifoti :

Yerim dar emoji1.png

sen iste açarız...

LPG kiti hakkında detaylı bilgi...

Mazda 3 1500cc 2014-

General information
System kind Dedicated system
Engineset number 353/070026
LPG system type DLM-2.0
Emission code G3 / R115
Engine specification
Valves 16
Engine code SKYACTIV-G (BL545)
Transmission MT/AT
Turbo no

Remarks
The modified high pressure fuel pump is included in the kit. 

search_system_trunksets_en.gif

962/070005  Sedan / Hatchback   51   Donut tank / Flush-mounted   yes   no     

Ekran Alıntısı.JPG

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

19 dakika önce, okkko :

uğramadan geçmek biraz ayıp olmuş... :)

sen iste açarız...

LPG kiti hakkında detaylı bilgi...

Mazda 3 1500cc 2014-

General information
System kind Dedicated system
Engineset number 353/070026
LPG system type DLM-2.0
Emission code G3 / R115
Engine specification
Valves 16
Engine code SKYACTIV-G (BL545)
Transmission MT/AT
Turbo no

Remarks
The modified high pressure fuel pump is included in the kit. 

search_system_trunksets_en.gif

962/070005  Sedan / Hatchback   51   Donut tank / Flush-mounted   yes   no     

Ekran Alıntısı.JPG

Tek değildim,ailecek biraz kalabalıktık kısmet olmadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25 Temmuz 2016 at 21:08, okkko :

Ben size kesin bilgi vereyim. Skyactiv 1.5 veya 2.0 motorlara tam olarak uyumlu TEK sistem prins in yüksek basınç pompalı özel bir serisidir. Onun dışında ne takarsanız takın olmayacaktır. Bu kit skyactiv için özel olarak üretilmiş ve Mazda avrupadan OEM belgesi alabilmeyi başarmıştır. Bu sistem %100 lpg ile çalışır ve lpg ile marş alır. Hiç benzin tüketmez. Sıvı sistem olarak bilinen kitlerin özel bir halidir. Yüksek sıkıştırma oranlı skyactiv lpg ve lng ile çalışmaya çalışmaya teorikte çok uygundur. Hatta japonyada orjinal lng ile çalışanları satışmakta. Elime gelen bazı teknik dokümanlarda lpg li skyactiv araçların lpg takılmadan önce kaç litre benzin yakıyorsa aynı litre lpg değerleri yakaladığını okudum. Ama Türkiye de lpg talebiyle gelen veya taktırmış bir skyactiv araç görmedim... Bundan başka birşey yazmata gerek var mı bilmiyorum...

bahsettiğiniz sistem galiba prins direct liquimax 2.0 sistemi. prins'in global sitesinde mazda için onu işaret ediyor ve dediğiniz gibi ilk çalışmada dahi lpg kullanan bir sistem.

sözkonusu sistem prins türkiye'nin internet sitesinde ürün olarak sunulmakla birlikte fiyatlandırma sayfasında fiyatı belirtilmiyor.

http://www.prins.com.tr/direct-liquimax-sistemi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20 saat önce, agk :

bahsettiğiniz sistem galiba prins direct liquimax 2.0 sistemi. prins'in global sitesinde mazda için onu işaret ediyor ve dediğiniz gibi ilk çalışmada dahi lpg kullanan bir sistem.

sözkonusu sistem prins türkiye'nin internet sitesinde ürün olarak sunulmakla birlikte fiyatlandırma sayfasında fiyatı belirtilmiyor.

http://www.prins.com.tr/direct-liquimax-sistemi

Türkiye sitesinde bahsi geçen DLM 1.0

bizim bahsettiğimiz set DLM 2.0

Daha da geliştirilmiş bir sistem. Yüksek sıkıştırmaya daha uyumlu... Bir de daha pahalı tabi... :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suan bu sistemi takan yer neresi Turkiye de.. biliyor musunuz
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Prins Türkiye yle irtibata geçin ekip gelip uyguluyor...

28.07.2016 at 01:09, rubin :

Suan bu sistemi takan yer neresi Turkiye de.. biliyor musunuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 Temmuz 2016 at 23:45, okkko :

Türkiye sitesinde bahsi geçen DLM 1.0

bizim bahsettiğimiz set DLM 2.0

Daha da geliştirilmiş bir sistem. Yüksek sıkıştırmaya daha uyumlu... Bir de daha pahalı tabi... :)

ben yine de 3. nesil dizelin ikinci ele düşmesini bekleyeyim :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...

Benim bildigime gore skyactive motorlara lpg uygulanamiyordu sahibindende cx5 gordum 85.000 kmde ve lpgli

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mazda-kazasiz-boyasiz-cx-5-2.0iskyactive-g-power-4x4-benzin-pluslpg-369487844/detay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12/1/2016 at 10:31, Mazda41 :

Benim bildigime gore skyactive motorlara lpg uygulanamiyordu sahibindende cx5 gordum 85.000 kmde ve lpgli

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mazda-kazasiz-boyasiz-cx-5-2.0iskyactive-g-power-4x4-benzin-pluslpg-369487844/detay

Bende bunu gördüm buraya yazmak için girmiştim ki @Mazda41 benden hızlı davranmış. Gerçekten merak ettim hangi sistem lpg takılmış bir sorun olmuşmu vs vs

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, İlhan :

05056611374

Bu Telefon numarasından  sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. :)

Arayan oldu mu ? Yoksa ben arayacağım adamı :) Haber bekliyorum herkesten. Sonra adamı bunaltıp Mazda'dan soğutmayalım durduk yere 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...