Jump to content

Skyactiv Motora Lpg

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Emin olun bu araç bende olsa prins de buna lpg takabiliyoruz dese ilk taktıran ben olurdum isterse aracım 10 kuruş yaksın daha azını yakacaksa neden taktırmıyım. 

aynn abi..hep söylerim 300bin euroya 3000cc araba alanlar bile dizel alıyor.

biz lpg yaptırınca fakiiiirrrr, o arabaya lpg yakısıyor mu fln oluyor.. porsche panameraya mazot çok yakışıyor ya,mazdalara lpg hiiiiççç yakısmıyoooorr..nede olsa sıfır mazda3 700bin euro.o kadarr para verdin de benzınden mi korktun derler adama)))

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel yakıtları performanslı araçlarda kullanma modasını tarihini tam bilemeyebilirim ama 2005 diye hatırlıyorum Polo cup ta TDi motorlar ile ilk önce Volkswagen başlattı hemen sonrasında 2010'da Audi nin Tdi motorları Le mans' da sahneye çıktı, ardından Peugeot Hdi motorları ile Le'mans  yarışlarında kullanılmaya başlandı, son 2-3 senedir Porsche ve Toyota  da dizel motorlu Lmp 1 kategori araçları ile Le'mans da yarışıyorlar. 

V8 , V10 motorlu GT sınıfı araçlara onlarca tur bindiriyorlar, dizel motorlar spor araçlara yakışıyor, hemde hakkını fazlasıyla veriyor, üstüne birde tasarruf ettiriyor.

Porsche ye de , Audi ye de dizel motor yakışır , hemde çok yakışır .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynn abi..hep söylerim 300bin euroya 3000cc araba alanlar bile dizel alıyor.

biz lpg yaptırınca fakiiiirrrr, o arabaya lpg yakısıyor mu fln oluyor.. porsche panameraya mazot çok yakışıyor ya,mazdalara lpg hiiiiççç yakısmıyoooorr..nede olsa sıfır mazda3 700bin euro.o kadarr para verdin de benzınden mi korktun derler adama)))

kesinlikle size tüm kalbimle katılıyorum..

panamera

efsane maseratiler Ghibli  Quattroporte        dizel olmuş,  ısuzu kamyon gibi geziyorlar..      

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özene bezene alınan o kadar değer verilen araçlara Lpg yi bağlatırken her tarafı delinip, orjinalliği gittiğinde insanın içi cız eder, yada kullanırken motorun içinde olmaması gereken bir yakıtla çalıştığını bilmek , can çekiştiğini zorlandığını aşındığını bilmek bir an olsun akıldan çıkmaz, her saniye insanın içinden parça kopar resmen . Ama kimisi bunları hiç kafaya takmıyor, ben olsam içim içime sığmazdı vicdanazabı çekerdim.

O gün tasarruf etmek istiyorsam giderim otobüse metroya vapura binerim yinede araca o zulmü yaşatmam (arada bir biniyorum zaten, hem körfez havası almış oluyorum hemde değişiklik yapmış oluyorum)

Ne kendi güvenliğimi nede başkasının güvenliğini riske atmam.

Zaten nasıl tasarruf ettiğini bir türlü anlamıyorum, kaç tane lpg li araç kullanma fırsatım oldu, daha hiç birisinde sahibinin iddia ettiği rakamları görmedim. En tasarruflusu bile 15 lira ucuza gitti . 2004 Primera ile benzinden bile daha pahalıya gittik.

Lpg li olunca araç sadece lpg yakmıyor, benzinide yakıyor, bir bakıyorsun aaa benzinde bitmiş e hani lpg liydi bu araba tasarruf edecektik derken soluğu benzinci de alıp hem lpg hem benzin almanın mutluluğu insanın cebine doluveriyor.

Taktırma parası, bakım parası, işletme parası, ayar parası, motor bittiğinde motor rektifiye parası, hem lpg hem benzin alma olayı derken edilecek tasarruftan geriye pek bir şey kalmıyor. Üstüne birde güvenlik mevzusunu ekleyince 100 km de 10 lira isterse 20 lira fazla vermek benim güvenliğimden daha önemli değil derim, hesabını yapmam. Bunun zenginlikle fakirlikle de bir ilgisi yok , tamamen tercih meselesi .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özene bezene alınan o kadar değer verilen araçlara Lpg yi bağlatırken her tarafı delinip, orjinalliği gittiğinde insanın içi cız eder, yada kullanırken motorun içinde olmaması gereken bir yakıtla çalıştığın bilmek , can çekiştiğini zorlandığını aşındığını bilmek bir an olsun akıldan çıkmaz, her saniye insanın içinden parça kopar resmen . Ama kimisi bunları hiç kafaya takmıyor, ben olsam içim içime sığmazdı vicdanazabı çekerdim.

O gün tasarruf etmek istiyorsam giderim otobüse metroya vapura binerim yinede araca o zulmü yaşatmam (arada bir biniyorum zaten, hem körfez havası almış oluyorum hemde değişiklik yapmış oluyorum)

Hay ağzına sağlık :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ee yani gülü seven dikenine katlanacak

biyodizelin evde üretilmesi mümkün ama tıkar. çıkacak masraf da gül, diken ikileminden pahalıya gelir.

dizelin de fiyat avantajı kalmadı ki, yeri geliyor lpg li araçlar daha az yakıyor. 

Lpg zararlı diyenler beni takip etsin. :) 3 ayda 8bin km yapmışım. lpg takılalı 14bin km oldu. 100bini 2-3 senede devirirm. :) 

Yeri geliyor sollamalarda 4bin devir çeviriyorum lpg ile. Bakalım ne kadar gidecek subaplar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özene bezene alınan o kadar değer verilen araçlara Lpg yi bağlatırken her tarafı delinip, orjinalliği gittiğinde insanın içi cız eder, yada kullanırken motorun içinde olmaması gereken bir yakıtla çalıştığını bilmek , can çekiştiğini zorlandığını aşındığını bilmek bir an olsun akıldan çıkmaz, her saniye insanın içinden parça kopar resmen . Ama kimisi bunları hiç kafaya takmıyor, ben olsam içim içime sığmazdı vicdanazabı çekerdim.

Zaten nasıl tasarruf ettiğini bir türlü anlamıyorum, kaç tane lpg li araç kullanma fırsatım oldu, daha hiç birisinde sahibinin iddia ettiği rakamları görmedim. En tasarruflusu bile 15 lira ucuza gitti . 2004 Primera ile benzinden bile daha pahalıya gittik.

Lpg li olunca araç sadece lpg yakmıyor, benzinide yakıyor, bir bakıyorsun aaa benzinde bitmiş e hani lpg liydi bu araba tasarruf edecektik derken soluğu benzinci de alıp hem lpg hem benzin almanın mutluluğu insanın cebine doluveriyor.

Taktırma parası, bakım parası, işletme parası, ayar parası, motor bittiğinde motor rektifiye parası, hem lpg hem benzin alma olayı derken edilecek tasarruftan geriye pek bir şey kalmıyor. Üstüne birde güvenlik mevzusunu ekleyince 100 km de 10 lira isterse 20 lira fazla vermek benim güvenliğimden daha önemli değil derim, hesabını yapmam. Bunun zenginlikle fakirlikle de bir ilgisi yok , tamamen tercih meselesi .

Hay ağzına sağlık :)

tek cümle ile cevaplamak gerekirse. Yeni mazda alacak olsam LPG taktıran ilk kişide ben olurdum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sizi açtığım konuma davet ediyorum. Bilinçli kullanıcının elinde zarardan çok yarar sağlar. Lpg kurum oluşturmaz, motor yağı daha az kirlenir, daha az kirlenen yağ da motoru daha iyi korur, haliyle aşınmayı azaltır. :) Bir de genelde bu lpg ye karşıyım diyenler aracının limitlerini zorlayanlar oluyor. Kusura bakmasınlar ama yüksek devir, daha fazla aşınma demektir. 50bin km.de benzinli aracının motorunu bitirebilenler var, bir de 100binlerce km. lpgli aracını kullanıp motoruna anahtar değmemiş taksiciler var.

http://www.mazdaclubtr.com/topic/22101-elm327-obd2-torque-pro/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tek cümle ile cevaplamak gerekirse. Yeni mazda alacak olsam LPG taktıran ilk kişide ben olurdum. :)

Bu durumda İlk Lpg deponuzu da ben fulletiyorum. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne alaka?

Yani bende onu diyorum herhangi bir taksicinin tüplü arabasını iyi kullanması siz taksici değilseniz size yada bize niye örnek olsun ki....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle ilk noktada yazılanlara tamamen katılıyorum..lpg için üretilmemiş araca lpg takmak delmek sökmek vs..

fakat tasarruf edeyim derken kısmına katılmıyorum..aracım 3senedir lpg li..1kez ayar yaptırdım ücretsiz.1kez filtre değiştim 20tl..benzın yakmıyor ibre düşüyor.araç galiba yaktıgını sanıyor.özellıkle uzun yolculuklardan sonra ibre düşüyor 20tl lik bnzın atayım cubuk 3tık yükseliyor buda kanıtı oluyor herhalde.. lpg taktırma masrafı oldugu dogru ama lpgsiz aracın26 lpg linin 27 olduguda bir gerçek.yani bir nevi araca değer katmıs oluyorsunuz(gerçekte zararda verseniz toplum değer katıyor)

ha özetle kımse benzınle bınmek varken lpg istemez ama fiyat ortada..ekonomı isteyen dizel arac alsın deniyor.dizel mazda 3 ya pahalı yada b segmenti dizel araba alınabiliyor bu paraya b segment aracta işimi görmüyor..

parası olan 5.20d  3.20d  E250CDİ  C220CDİ A4 TDİ A6TDİ alarak ekonomi yapıyor..parası olmayanda lpg taktırarak yapmaya calısıyor.risklerine katlanıyor..bu kadar yadırganmamalı lpg de bir yakıt sonucta.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Niye ki??

ben lpg yi 1,99 dan alıyorum 8 aydır bundan daha ucuza aldığım oldu. Ortalama 2 tl diyelim 

24.000 km yaptım  

gaz ile 100 km de 9.5 litre gaz yakıyor ortalama  240 x 9.5 x 2 = 4560 tl 

benzin ile 100 km de 8 litre benzin yakıyor ortalama 240 x 8 x 4,6 = 8832 tl 

fark = 4272 prins lpgyi 3500 e taktırdım kendini amorti etmeyi geç motora bişi olursa rektifiye ettriecek parayı bile çıkardı.

daha ne dyim bi 24.000 k sonra amorti ettiğim para ile ben arabaya insigniya motoru taktırırım be :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Masrafı şuyu buyu derken LPG 25.000 km kendini amorti ediyor demektir bu.

İyi güzel bir şey. Ekonomi odaklı olan yada olmak zorunda arkadaşların taktırması faydalı bu durumda.

mesela ben mazdamı 85.000 tl'ye almıştım. Mazda almayıp 10 yaşında bir fiat alsam 20 bine filan.. yaklaşık 65.000 tl kar edecektim.

Bu durumda tüplü araç kullanmaktan daha karlı bir duruma geçiyorum.

Buda bir fikir tabi....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...