Jump to content

Skyactiv Motora Lpg

ceyhun29
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1. 2. nesil 3'lerin otomatikleri biraz fazla yakıyordu , hem diğer insanlardan duydum , hem 2011 yılında dayımın 2. nesil impressive aracında deneme şansım oldu, o araca lpg takanı anlarım haklıdır.

Ama söz konusu 3. nesil 3 serisi olunca konu değişir , araç zaten otomatik versiyonunda bile olsa oldukça ekonomik ve az yakıyor, bunu daha da zorlamak 5 kuruş-10 kuruş+hipotenüsün karesi bölü sinüs çarpı tanjantın kare kökünü alarak daha ne kadar ekonomik olur diye zorlamak için aracının motorunu ve elektrik sistemini geri dönülmez şekilde bozmayı göze almak, üstüne birde bir dolu para ödemek tam bir çılgınlık, ustalar tabiki de olur diyecek , olmaz ben bu kirli dünya ya temiz lpg kiti takamam diyecek hali yok herelde :D , yağlama sistemleri tamamen lpg nin kuru olmasından dolayı araca zarar gelirmi diye düşünen bilinçli müşterilerin içini rahatlatmaya yönelik çokta etkili çalışmayan sistemler. Yağlamalı olanla olmayanın motoru eline alma süresi hemen hemen aynı. Yeni ve sorunsuz bir araca binerken sorunsuzluktan sıkılanlar için eğlence başlayacak rölenti düştü, marş almadı, soğukken silkeledi, sıcakken titredi, yolda koku geldi, gaz ayarı yaptırdım, lpg sistemini okuttum üflettim şu sorun düzelmedi vs. bir dolu olaylar konuşulmaya başlanacak. 

Macera aramaktansa biraz daha az basarak 5,5 - 6 litre ortalamalarda gezmek daha mantıklı değil mi ? değil çünkü o zaman iş sorunsuz olmuş olur.

İşin teknik kısmı gerçekten çok daha tehlikeli bu kadar yüksek sıkıştırma oranlı , benzinde bile benzinin erken patlamaması için daha uzun egsoz manifoldu, daha farklı silindir kafası , benzin enjektörünün konumu, valflerin yerleşimi, benzinin püskürtülme şekli, açısı, zamanlama ayarları vs. bir dolu teknik farklılık içeren bu motora , benzinden daha kolay tutuşan bir yakıt bağlamak rus ruletidir . Turbo motorlarada bağlanıyor diye düşünmeyin ordaki olayla skyactiv deki olay farklı, skyactive de silindir fiziksel bir sıkıştırma uyguluyor , bu sıkıştırma oranında benzini patlatmadan normal şekilde bujiyle ateşleyebilen dünyadaki iki motor sisteminden birisi söz konusu .

Bakalım ilk kim patlayacak :D . 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde kuruş hesabıyla yakıt söyleyenleri anlamadım anlamıyorum, az mı , çok mu olduğunu nasıl hesaplıyorlar onu da anlamıyorum dünya da eşi benzeri olmayan bir ölçü birimi, yapmayın etmeyin . Yakıt fiyatları her yerde her gün her hafta değişiyor , her seferinde gidip yakıt alıp yola çıkıp yeniden mi kuruşu hesaplıyorsunuz ? Öyle bir ölçü birimi ki insan kafasında canlandıramıyor.

Bir yerde bir adama soruyorum bu araç ne kadar yakıyor diye, şu kadar kuruş diye cevap veriyor, orada öyle kalıyoruz gözgöze bir temas derin sessizlik, çıt çıkmıyor, 1 dakikalığına zaman duruyor , eee yani ne kadar yakıyor bu araba kaç litre yakıyor diyorum arkasından bir sessizlik daha . Peki 100 kuruş kaç lira yapar diye soruyorum, peki senin araba kaç kuruş yakıyordu hmm peki şimdi 100 km de kaç para yakacak bu araç hesaplasana diyorum onunda kafası karışıyor :D . 

Bu insanlar ellerinde hesap makinesiyle mi geziyor ? Karşı taraftan kuruş ile yanıt geldiğinde hiç bir anlam ifade etmiyor, litreye çevirmek gerekiyor ve başlıyor çok bilinmeyenli denklem hesaplaması, benzin şu kadar olsa , araba bu kadar kuruş yakıyormuş elde var bir , 100 km bölü kuruş dur olmadı, çarpı kuruş, kuruş çarpı 100 , aha olum bu 6 basamaklı çıktı, sıfırla abi , tekrar yaz , beyler bi kağıt verin , hocam kaleminizi alabilirmiyim , şimdi baştan yapıyoruz, kuruşu ondalıklı yazalım, şimdi çarpı yüz yap , ne çıktı,  o ne ya kaç para bu, virgülü nereye koycaz ,önce şuraya koy o arada birisi shell den pompa fiyatlarına baksın tamam mı böl bakalım 4,52 ye , olum yine olmadı, virgülü şuraya koycaz yap tekrar , işte muhabbet bu kadar gereksiz ve saçma sapan uzuyor. 

İşin enteresan tarafı ilk bu kuruşu hesaplarken nasıl bir motivasyonla nasıl bir denklemle bunu hesaplıyorlar, gerçekten zor iş .

Kuruş söyleyenler km sayacına bakıp her km attığında aha şu kadar kuruş daha yaktım mı diyorlar ? 

Litre  somuttur , bir değerdir, uluslararası ölçü birimidir, 5 litre ,10 litre dediğinizde herkes anlar .

Muhabbet sırasında kuruş söyleyenlerin hepsine litre misyonerliği yapıyorum, yapmayın etmeyin artık, resmen zulüm ediyorsunuz, tez vakitte şu kuruş muhabbetinin bitmesini diliyorum amin . :) 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg nin benzinden daha kolay tutuştuğu yanlıştır. Lpg nin oktanı 103 dür. Rus ruleti de değildir. Daha az yakmak varken neden fazla yakılsın? Yaris aracımda da şehirlerlarası yolda 5 lt yakardım, lpg taktırdım 6 lt lpg yakmaya başladım. Neredeyse yarıya yakın kârım olmaya başlamıştı, o bakış açısıyla zaten az yakıyordu benzinde 25 kuruş, ama ben 12 kuruş lpg yaktığım günleri bilirim. Az km yapanın öyle düşünmesi normal, ama fazla km yapılıyorsa bu düşünce yanlış.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

forumdonanımhaber sitesinde, mazda grubunda bir arkadaşın paylaşımını buraya eklemek istedim, konuyla ilgilenenler çıkar sanırım.

https://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=th&u=http://hongtongautogas.com/review_car_gas_detail.php%3Fid%3D33&prev=search

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

27 dakika önce, AreY :

forumdonanımhaber sitesinde, mazda grubunda bir arkadaşın paylaşımını buraya eklemek istedim, konuyla ilgilenenler çıkar sanırım.

https://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=th&u=http://hongtongautogas.com/review_car_gas_detail.php%3Fid%3D33&prev=search

Zaten skyactiv e sıvı sistem lpg takılabildiğini ve fiyatının da 6000 tl olduğunu söylemiştim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
18 Haziran 2016 at 16:57, GökayT :

1. 2. nesil 3'lerin otomatikleri biraz fazla yakıyordu , hem diğer insanlardan duydum , hem 2011 yılında dayımın 2. nesil impressive aracında deneme şansım oldu, o araca lpg takanı anlarım haklıdır.

Ama söz konusu 3. nesil 3 serisi olunca konu değişir , araç zaten otomatik versiyonunda bile olsa oldukça ekonomik ve az yakıyor, bunu daha da zorlamak 5 kuruş-10 kuruş+hipotenüsün karesi bölü sinüs çarpı tanjantın kare kökünü alarak daha ne kadar ekonomik olur diye zorlamak için aracının motorunu ve elektrik sistemini geri dönülmez şekilde bozmayı göze almak, üstüne birde bir dolu para ödemek tam bir çılgınlık, ustalar tabiki de olur diyecek , olmaz ben bu kirli dünya ya temiz lpg kiti takamam diyecek hali yok herelde :D , yağlama sistemleri tamamen lpg nin kuru olmasından dolayı araca zarar gelirmi diye düşünen bilinçli müşterilerin içini rahatlatmaya yönelik çokta etkili çalışmayan sistemler. Yağlamalı olanla olmayanın motoru eline alma süresi hemen hemen aynı. Yeni ve sorunsuz bir araca binerken sorunsuzluktan sıkılanlar için eğlence başlayacak rölenti düştü, marş almadı, soğukken silkeledi, sıcakken titredi, yolda koku geldi, gaz ayarı yaptırdım, lpg sistemini okuttum üflettim şu sorun düzelmedi vs. bir dolu olaylar konuşulmaya başlanacak. 

Macera aramaktansa biraz daha az basarak 5,5 - 6 litre ortalamalarda gezmek daha mantıklı değil mi ? değil çünkü o zaman iş sorunsuz olmuş olur.

İşin teknik kısmı gerçekten çok daha tehlikeli bu kadar yüksek sıkıştırma oranlı , benzinde bile benzinin erken patlamaması için daha uzun egsoz manifoldu, daha farklı silindir kafası , benzin enjektörünün konumu, valflerin yerleşimi, benzinin püskürtülme şekli, açısı, zamanlama ayarları vs. bir dolu teknik farklılık içeren bu motora , benzinden daha kolay tutuşan bir yakıt bağlamak rus ruletidir . Turbo motorlarada bağlanıyor diye düşünmeyin ordaki olayla skyactiv deki olay farklı, skyactive de silindir fiziksel bir sıkıştırma uyguluyor , bu sıkıştırma oranında benzini patlatmadan normal şekilde bujiyle ateşleyebilen dünyadaki iki motor sisteminden birisi söz konusu .

Bakalım ilk kim patlayacak :D . 

https://youtu.be/5L-r8QrEzio

youtube skyactiv lpg yazınca çıkıyor, prins in ürettiği kit dlm, aracım satılmazsa forumda Tr de ilk olacağım sanırım skyactive lpg taktıran :)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar konuyla ilgili Ankara da bir araştırma yapmıştım geçen ay. BRC mavi denizler Ankara da bu işi yaptıklarını hatta resimlerinin mevcut olduğunu söylemişlerdi. Gidip de resimlere bakma ihtiyacı duymamıştım kesin karar vermediğim için. Aynı şekilde prins markasının da taktığını telefon görüşmem ile teyit etmiştim. 

BRC fiyat olarak 2300 prins ise 2500 tl fiyat vermişti. Diğer arkadaşların bahsettiği gibi sıvı kitler değildi bunlar. 

BRC deki arkadaş kesinlikle sıvı sistem önermediğini söylemişti. Prinsteki arkadaş ise sıvı sistemin daha uygun olacağını ve fiyatının 4.500 - 5000 tl arasında değiştiğini söylemişti. 

Yakın zamanda skyactiv motora lpg takılmış ancak forumda değil kullanan arkadaş.  Eğerki sıvı sistem takılmadan lpg dönüşümünü yapabiliyorsak 2500 tl'ye kadar fiyat uygun görünüyor. Yılda 20000 km yapan benim gibi arkadaşlar bile 10-12 ayda sistemin parasını çıkartabilirler diye düşünüyorum (km'de 15 kurur kar olursa). 

@mutlu tekir bey gibi benim de yaris'im vardı bundan önce ve lpg taktırdığımda inanılmaz kar etmiştim. araç 20.000 deyken lpg takıldı 130.000 de aracı sattım siz düşünün 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende brc taktırdığım yeri aradım  skyactiv motora lpg takılabiliyormu diye  takılabiliyor 3,500 tl ve rolantide benzine geçer dediler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.07.2016 at 15:35, horizon05 :

bende brc taktırdığım yeri aradım  skyactiv motora lpg takılabiliyormu diye  takılabiliyor 3,500 tl ve rolantide benzine geçer dediler 

Merhabalar;

Biliyorsunuz ki araçlarımız 5 yıl garantili Lpg taktırmak garantiyi bozmayacak mı?

bu konuda araştırma yapan oldu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhabalar;

Biliyorsunuz ki araçlarımız 5 yıl garantili Lpg taktırmak garantiyi bozmayacak mı?

bu konuda araştırma yapan oldu mu?

2. Nesilde bozmadı ama motorla ilgili sorun yaşamadık . Bir kere far yıkama motoru değişti sogukta dondu garibim. Motorda sorun çıkarsa Lpg kaynaklı olduğu düşünülüp mantık olarak garanti dışı kalır. Garantisini Lpg firmasının vermesi lazım. Onu veren brc var ama ben sorun yaşayıp parasını brcden alan görmedim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21.07.2016 at 15:35, horizon05 :

ilginçtir BRC ile konuştuğumda skyactive uyumlu kit olmadığını belirtip prinse yönlendirmişlerdi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg'nin bazı servislere alınmama gibi durumları var bence de böyle olmalı, motoru kurcalayan ustaların lpg düzeneği hakkında fikri olmayabilir, hortumları bozar gazı kaçırtırlar ise tehlikeli olur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, emregc :

Lpg'nin bazı servislere alınmama gibi durumları var bence de böyle olmalı, motoru kurcalayan ustaların lpg düzeneği hakkında fikri olmayabilir, hortumları bozar gazı kaçırtırlar ise tehlikeli olur...

volvo kapıdan içeri bile almıyor :D bizimkiler yine insaflı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, h_sahin :

ilginçtir BRC ile konuştuğumda skyactive uyumlu kit olmadığını belirtip prinse yönlendirmişlerdi

Ben aradığımda bir bakalım birazdan  sizi arayalım dediler 10. dak içinde aradılar evet takabiliyoruz italyada montaj yapılmış ve olumlu sonuç alınmış  sadece rolantide benzine geçiceğini söylediler  her bayi başka bişey söylüyor galiba 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben size kesin bilgi vereyim. Skyactiv 1.5 veya 2.0 motorlara tam olarak uyumlu TEK sistem prins in yüksek basınç pompalı özel bir serisidir. Onun dışında ne takarsanız takın olmayacaktır. Bu kit skyactiv için özel olarak üretilmiş ve Mazda avrupadan OEM belgesi alabilmeyi başarmıştır. Bu sistem %100 lpg ile çalışır ve lpg ile marş alır. Hiç benzin tüketmez. Sıvı sistem olarak bilinen kitlerin özel bir halidir. Yüksek sıkıştırma oranlı skyactiv lpg ve lng ile çalışmaya çalışmaya teorikte çok uygundur. Hatta japonyada orjinal lng ile çalışanları satışmakta. Elime gelen bazı teknik dokümanlarda lpg li skyactiv araçların lpg takılmadan önce kaç litre benzin yakıyorsa aynı litre lpg değerleri yakaladığını okudum. Ama Türkiye de lpg talebiyle gelen veya taktırmış bir skyactiv araç görmedim... Bundan başka birşey yazmata gerek var mı bilmiyorum...

Edit: Fiyatını yazmayı unuttum. Yaklaşık 2000€... 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

44 dakika önce, okkko :

Ben size kesin bilgi vereyim. Skyactiv 1.5 veya 2.0 motorlara tam olarak uyumlu TEK sistem prins in yüksek basınç pompalı özel bir serisidir. Onun dışında ne takarsanız takın olmayacaktır. Bu kit skyactiv için özel olarak üretilmiş ve Mazda avrupadan OEM belgesi alabilmeyi başarmıştır. Bu sistem %100 lpg ile çalışır ve lpg ile marş alır. Hiç benzin tüketmez. Sıvı sistem olarak bilinen kitlerin özel bir halidir. Yüksek sıkıştırma oranlı skyactiv lpg ve lng ile çalışmaya çalışmaya teorikte çok uygundur. Hatta japonyada orjinal lng ile çalışanları satışmakta. Elime gelen bazı teknik dokümanlarda lpg li skyactiv araçların lpg takılmadan önce kaç litre benzin yakıyorsa aynı litre lpg değerleri yakaladığını okudum. Ama Türkiye de lpg talebiyle gelen veya taktırmış bir skyactiv araç görmedim... Bundan başka birşey yazmata gerek var mı bilmiyorum...

Edit: Fiyatını yazmayı unuttum. Yaklaşık 2000€... 

Kitin ismi ney?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...