Jump to content

Chip Box...

JamJar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest uyumsuzelement

uygulanacak turbonun adam gibi sorunsuz ve orjinal gibi bagırmadan benim tabirimle anırıp ortalıgı yıkmadan çalışacagını bilsem hemen yaptırırım ancak gördüğüm bir iki örnekten sonra  iyice uzaklaşmış durumdayım ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 60
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• NeBiAnd

14

• JamJar

8

• godless commie

11

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

uygulanacak turbonun adam gibi sorunsuz ve orjinal gibi bagırmadan benim tabirimle anırıp ortalıgı yıkmadan çalışacagını bilsem hemen yaptırırım ancak gördüğüm bir iki örnekten sonra  iyice uzaklaşmış durumdayım ....

Turbo sistemlerin en güzel özelliklerinden biri de sessiz olmaları zaten.

"Ahanda arabaya turbo taktırdım, haberiniz olsun" diyen kullanıcıların şahsi seçimi olan gürültülü egzos sistemleri o duyulanlar..

Yoksa Porsche'nin, Saab'ın, Subaru'nun, Toyota'nın da turbo sistemleri var. Bir şey duyulmuyor ki onlardan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

Turbo sistemlerin en güzel özelliklerinden biri de sessiz olmaları zaten.

"Ahanda arabaya turbo taktırdım, haberiniz olsun" diyen kullanıcıların şahsi seçimi olan gürültülü egzos sistemleri o duyulanlar..

Yoksa Porsche'nin, Saab'ın, Subaru'nun, Toyota'nın da turbo sistemleri var. Bir şey duyulmuyor ki onlardan.

daha önce subaru kullandıgımdan onun gibi olmasını bekliyorum dogal olarak ,gürültü eksoz kaynaklı diyorsunuz peki turbo takılınca halihazırdaki eksoz ve susturucu yetebilecekmi yoksa mecburen daha gürültülü bi eksozamı terfi edeces???
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Atmosferik bir motor için tasarlanmış egzos sistemleri, turbo uygulaması için yeterli gelmeyebilir.

Bu, hedeflenen "boost"a bağlı doğal olarak. 5 psi üreten bir sistem için egzos değiştirmeye değmez aslında.

Daha geniş çaplı ve tasarım itibarı ile gaz akışını kısıtlamayan sistemler var. İyileri ses dalgalarının yansıyıp en üst ve en alt noktalarında "çarpışmalarını" sağlayarak (nodal line - türkçesini bilmiyorum) oldukça sessiz çalışıyorlar.

Ama, "cherry bomb", "glass pack" gibi sistemler gürültü çıkarmak için üretiliyorlar zaten.

Ben yılla önce - çok genç iken -, 6-2-4 (6 silindir, çift boru ve dört susturucu) bir monza sistem kullanmıştım, bir yıl kadar ancak dayanabildim sese.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"sessiz ama güçlü olmalı karda yürüyüp izi belli etmemek için"

Kesinlikle..

Bence en iyi modifikasyon dışarıdan bakılınca belli olmayandır.

Tamamen orijinal görünümlü, ama performansı iyi olacak. "Sleeper" diye bir laf var, tanımlamaya çalıştığım şey o.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

"sessiz ama güçlü olmalı karda yürüyüp izi belli etmemek için"

Kesinlikle..

Bence en iyi modifikasyon dışarıdan bakılınca belli olmayandır.

Tamamen orijinal görünümlü, ama performansı iyi olacak. "Sleeper" diye bir laf var, tanımlamaya çalıştığım şey o.

sonunda beni anlayan biri çıktı :tey:
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:DO0

Müsadenizle size Hakan Abi diyeyim,

modifiye konusunda biligili bir abimiz olması çok sevindirici, sizden bol bol faydalanmak lazım. Ayrıca fotoğraf merakınız olduğunu da belirtmişsiniz bu da beni ayrıca sevindirdi tabii. Ben de hobi olarak uğraşıyorum, fotokritik üyesiyim ve arasıra fotoğraf yüklerim... :)

http://www.fotokritik.com/kullanici/?id=40078

bi sorum olacak bizim araçta turbo basınç göstergesi yok, muhtemelen elektronik kontrollü sistem var, yapılan modifikasyonlarda turbo basıncının aşırı yükselip sisteme zarar verme olasılığı nedir ve bahsettiğimiz box veya program değişikliği uygulamalarının olumsuz etkileri ne olabilir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sinan fotolar çok güzel.Düden olanı sen mi çektin?Gökkuşağı nasıl yansıdı oraya.

Biran Abi, fotoların tamamı bana ait, düden şelalesinin denize dökülen yeri deniz seviyesinden oldukça yüksek, güneşli havalarda renk çümbüşü yaratıyor, bize de yakalamak düşüyor... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Turbo basıncını düdüklü tencerenin "düdüğü" prensibi ile çalışan bir tahliye mekanizması olan "wastegate" ayarlar.

Turbo da nihayetinde turbinli bir kompresör. Yaklaşık 250.000 devirde dönerek basınç üretir. Daha büyüğü ile değiştirilmediği sürece, tasarımı dahilinde belli bir üst limitte basınç üretir. Motor ömrü, yakıt tasarrufu gibi parametreler de, bu basıncın üst limitini belirler.

Chip tuning, ya yazılım değiştirip bu parametreler ile oynamak, ya da mevcut sistem sensörlerini kandırmak yolu ile çalışır.

Örneğin, ECU'yu motora gien havanın soğuk olduğuna ikna edersiniz, o da yoğunluk hesabi ile daha fazla havanın girmekte olduğunu hesaplayıp enjektörleri biriki milisaniye daha fazla açık tutar.

Benim bildiğim, bütün adam gibi markalarda motora zarar vermeyi önleyecek emniyet sistemleri var.

Burada önemli olan, denenmiş ve tescilli markalardan şaşmamak.

Yurdumuzda bu tür işler tamamen hurafelere dayalı olduğu için, bilimsel yaklaşım maklaşım yok.

ABD'den örnek vermek gerekirse, yapılan modifikasyonların motora ve çevreye zarar vermesini önlemek için, (modifikasyon amacı ile) her markanın her model için piyasaya sürdüğü her ürünün test edilip sertifikalandırılması ve vaadettiklerini yerine getirebilmesi gerekiyor.

Bu mercinin adı da C.A.R.B (California Air Resources Board). CARB etiketi taşımayan ürünler satılamıyor, ya da eğer bir şekilde alınıp monte edilmişler ise de, monte edildikleri araç yıllık muayeneye takılıyor.

(Google'a "headers CARB" yazıp arayabilirsin mesela)

Bu kategorideki markalara güvenilir.

Ama...

Modifikasyon, performans arttırımı çok pahalı bir uğraş. Kaputun altındaki motor uzun Arge çalışmaları sonucu oraya monte ediliyor. Bu motorun performansını artırmak o kadar kolay olsa idi, bu işi herkesten önce fabrika mühendisleri yapardı.

Performans artırmak demek bazen farklı noktalarda uzlaşmak ve ödün vermek demek. (6000 devirde elde edilecek +60 Hp, tutarsız bir rölanti yaratabilir mesela..) Bunları anlamak, ne istediğini bilmek lazım.

Bu arada, ben 200 YTL lik modifikasyon ile mühim bir performans artışı olabileceğini de sanmıyorum.

Bu iş ucuz olsa idi, BMW 5 yıllık F1 motor programı için 554.9 Milyon dolarlık bir bütçe ayırmazdı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biran Abi, fotoların tamamı bana ait, düden şelalesinin denize dökülen yeri deniz seviyesinden oldukça yüksek, güneşli havalarda renk çümbüşü yaratıyor, bize de yakalamak düşüyor... :)

Abiyi bırak Sinan arada sadece 3-5 yaş var. ;) Zaten fotoculukta en önemli şeylerden biri anlık olayları yakalamak.Benim en çok hoşuma giden bu yoksa düzenlenmiş veya hali hazırda bir şeyi çekmek o kadar zor değil.Gerçe buradada açı ve pozisyon önemli ama.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama...

Modifikasyon, performans arttırımı çok pahalı bir uğraş. Kaputun altındaki motor uzun Arge çalışmaları sonucu oraya monte ediliyor. Bu motorun performansını artırmak o kadar kolay olsa idi, bu işi herkesten önce fabrika mühendisleri yapardı.

Performans artırmak demek bazen farklı noktalarda uzlaşmak ve ödün vermek demek. (6000 devirde elde edilecek +60 Hp, tutarsız bir rölanti yaratabilir mesela..) Bunları anlamak, ne istediğini bilmek lazım.

Bu arada, ben 200 YTL lik modifikasyon ile mühim bir performans artışı olabileceğini de sanmıyorum.

Bu iş ucuz olsa idi, BMW 5 yıllık F1 motor programı için 554.9 Milyon dolarlık bir bütçe ayırmazdı.

Gayet aydınlatıcı oldu, teşekkürler... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada bir Gaudi hayranı daha varmış!

Oralara kadar gittin madem sütunlu bahçeleri çekmedin mi?

Sadece Gaudi eserlerine ait 100 den fazla foto var arşivde  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...