Jump to content

Garanti Süresi Uzatma

Badilcan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İzmir Yeni Otomotiv yeni bir kampanyadan bahsetti ,

Garanti süresi bitimine 6 aydan fazla olan araçlar için 460 tl ye 2 yıl garanti süresini uzatacaklarmış. Bu konu ile görüşlerinizi bekliyorum .

Örnek vermek gerekirse ben garanti süresinde soyulan direksiyon simidimi değiştirdim.

Bayram sonrasıda debriyaj pedalı değişecek .

Opel de benzer bir kampanya var , her gün 1 tl olarak yılda 360 tl olarak hesaplanmış.

460 tl 2 yıl için değermi , ne diyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracı alır almaz, bu artı garanti olayını araştırdım. İlkin Mazda Haldız'a başvurmuştum sene 2011/Ekim. O zaman şimdilik böyle bir hizmetimiz yok, ama ilerleyen süreçte böyle bir hizmet olabilir demişlerdi.

Bunun üzerine Mazda Türkiye'ye bir e-mail göndermiş. Oradan da gelen cevap aynı şekildeydi.

Bu hizmeti İzmir Yeni Otomotiv kendi adına mı veriyor. Yoksa Mazda Türkiye'nin başlattığı genel bir hizmet mi ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmir Yeni Otomotiv yeni bir kampanyadan bahsetti ,

Garanti süresi bitimine 6 aydan fazla olan araçlar için 460 tl ye 2 yıl garanti süresini uzatacaklarmış. Bu konu ile görüşlerinizi bekliyorum .

Örnek vermek gerekirse ben garanti süresinde soyulan direksiyon simidimi değiştirdim.

Bayram sonrasıda debriyaj pedalı değişecek .

Opel de benzer bir kampanya var , her gün 1 tl olarak yılda 360 tl olarak hesaplanmış.

460 tl 2 yıl için değermi , ne diyorsunuz?

Güzel bi uygulama, ben olsaydım yaptırırdım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel bi uygulama, ben olsaydım yaptırırdım...

Abi uygulama güzel de, bu uygulamayı yapan kim. Kurumsal olarak muhatabımız kim ? İzmir Yeni Otomotiv mi ? Yoksa Mazda Türkiye'mi ?

Hadi muhatabımız İzmir Yeni otomotiv diyelim. Adamlar yarın bir gün kapattılar, çektiler gittiler. Muhatabımız kim olacak bu sefer.

Öbür türlü muhatap Mazda Türkiye olunca. İstediğin serviste, istediğin hizmeti alırsın. Burası soru işareti. Bu soru işaretini de Onur giderecek sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi uygulama güzel de, bu uygulamayı yapan kim. Kurumsal olarak muhatabımız kim ? İzmir Yeni Otomotiv mi ? Yoksa Mazda Türkiye'mi ?

Hadi muhatabımız İzmir Yeni otomotiv diyelim. Adamlar yarın bir gün kapattılar, çektiler gittiler. Muhatabımız kim olacak bu sefer.

Öbür türlü muhatap Mazda Türkiye olunca. İstediğin serviste, istediğin hizmeti alırsın. Burası soru işareti. Bu soru işaretini de Onur giderecek sanırım.

Bu sorduklarına sonuna kadar katılıyorum İlhan fakat ülkemizde yarının nasıl bir garantisi var ?? Sanki şimdi Mazda Türkiye müşterilerinin sorunları olduğunda bire bir muhatap kabul edip sorununa çözüm üretebiliyor (bkz.Orbitus)

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi İzmir Yeni Otomotiv le ayaküstü hızlı bir konuşmamız oldu bayram sonrası bu kampanyayı sizlerle paylaşacağız dediler .Çok detaya girmedim ama şöyle bir güzellikden bahsettiler ,

Diyelimki senin garantinin dolmasına 10 ay var ve sen bu garanti uzatma işlemini yaptırdın.

ve 11 ay sonra aracı sattın.Kaskodaki gibi kullanmadığın garanti süresini sana iade edeceklermiş. Bu arada şimdi servisle tekrar konuştum bu konuda garantiyi Mazda Türkiye veriyormuş. Genel bir hizmet olarak söyleniyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu sorduklarına sonuna kadar katılıyorum İlhan fakat ülkemizde yarının nasıl bir garantisi var ?? Sanki şimdi Mazda Türkiye müşterilerinin sorunları olduğunda bire bir muhatap kabul edip sorununa çözüm üretebiliyor (bkz.Orbitus)

;)

Orbitus'un yaşadıkları gerçekten büyük talihsizlik. Fakat kaç yıldır sende bende burdayız. Bu güne kadar böyle bir durumu ne duyduk, ne karşılaştık. Sonuç itibari ile aracı garanti kapsımında yapılmaya çalışılıyor. Tamam bir yeri yaparken, bir yeri kurcalayıp bozuyorlar belki. Bu kısım tamamen servisin ve personelin kalitesinden kaynaklanan bir durum.

Artı garanti olayında firma kapatıp gittin mi. Verdiğin paranın üzerine soğuk suyu içeceksin. tüketici haklarıymış, mahkeme dava yıllarca uğraşır durursun.

Öbür türlü karşında muhatap, firmanın merkezi genel müdürlük olunca. Öyle böyle bir şekilde muhakkak muhatap bulursun. Hadi bulamadın diyelim, uluslararası bir şekilde hak arayışına girebilirsin.

Ama öbür türlü İzmir Yeni Otomotiv, sarı çizmeli Mehmet Ağa misali....

Bu mesajı gönder dediğimde " Siz iletinizi yazarken yeni bir ileti daha gönderildi" mesajını aldım. Baktım ki Onur cevap vermiş. Muhatabımız Mazda Türkiye imiş, bu artı garanti uygulamasında. :)

Kafada soru işareti kalmadı şimdi. Güzel bir uygulama, daha önce Renaul Megane II aracım için yaptırmıştım. Bu ilave garanti hizmetini. Aynı şekilde şirketimizin Toyota araçları içinde bu ek garanti hizmetini satın alıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi İzmir Yeni Otomotiv le ayaküstü hızlı bir konuşmamız oldu bayram sonrası bu kampanyayı sizlerle paylaşacağız dediler .Çok detaya girmedim ama şöyle bir güzellikden bahsettiler ,

Diyelimki senin garantinin dolmasına 10 ay var ve sen bu garanti uzatma işlemini yaptırdın.

ve 11 ay sonra aracı sattın.Kaskodaki gibi kullanmadığın garanti süresini sana iade edeceklermiş. Bu arada şimdi servisle tekrar konuştum bu konuda garantiyi Mazda Türkiye veriyormuş. Genel bir hizmet olarak söyleniyor.

Kullanılmayan garanti süresini geri iade almaya gerek yok, aracın üzerine fiyat olarak eklersen bile alıcı bu durumdan memnuniyet duyarak alacaktır...

Bir nevi sigorta şeklinde uygulama olacak galiba.

8:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olayı biraz daha geniş kitlelere yayabilecek sorumu soruyorum :D

Benim garanti biteli 5 ay falan oldu, ben de faydalanabilecek miyim bu fırsattan?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sana verilen garanti belgelerinde yeni otomotiv'in bağımsız olarak yaptığı bir işlem varsa senin söylediklerine tamamen katılıyorum, fakat belgelerin üzerinde küçücük de olsa mazda logosu varsa bu iş tamamen Mazda'yı bağlar...

Garanti hususu ciddi bir mevzuat ve kafasına göre herkes bu garantiyi sunamaz, sunduğunda da gerekliliklerini yerine getirir... Beyaz eşya aldığım dükkan kapandı ben garantisiz mi kalacağım, mümkün değil. Yeni değil Eski otomotiv olsa da garanti mevzuatı dükkanı kapatıp gitmeyle bitmez... Hiç olmadı Onur gider Okan'ın kapısına dayanır...  :D

Kapıdan satışları, yenilenmiş ürünleri, paralel ithalatları vs. tasnif dışı tutuyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim garanti biteli 5 ay falan oldu, ben de faydalanabilecek miyim bu fırsattan?

Güzel soru olmuş aynen "Zeki Müren'de bizi görebilecek mi" gibi...

:D

El Cevap; HAYIR...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana söylenilen garanti süresi bitimine 6 ay kalan kullanıcılar için geçerli olacak

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kullanılmayan garanti süresini geri iade almaya gerek yok, aracın üzerine fiyat olarak eklersen bile alıcı bu durumdan memnuniyet duyarak alacaktır...

Bir nevi sigorta şeklinde uygulama olacak galiba.

8:)

Mantıklı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Uzun zamandır foruma pek bir şey yazmadım ama genel her gün girip tavaf ettim :) Pek sorun yaşamadığım için pek konu açma gereği de duymadım. Maşallah çorçosçomçok memnunum arabamdan.

Sormak istediğim konu başlıktaki gibi 2 yıl ek garanti önerdiler 750 Tl kdv dahil görüşlerinizi almadan hareket etmek istemedim. İçeri konusunda mail atacaklar ama aracım lpg'li neyi nasıl kapsar bilmiyorum. Fikriniz ve görüşleriniz benim için değerli. İyi akşamlar.

(yanlış yere konu açtıysam kusuruma bakmayın)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...