Jump to content

Emniyet Şeridi İhlaline Karşı Önlem

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 94
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

19

• emregc

10

• İlhan

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Kendinize ekstra stres yaratmayın arkadaşlar, kolaymı giderken milleti kameraya almak Allah muhafaza öndeki araç fren yapar kabahat sizde olur o da ayrı bir risk.. Bazen kurallar esnetilebilir , adam şeride girdi ileriden sağa sapacak Acil durumu var, ne gerek var, vay K.O.Ç. girdi şeride falan diyip sıkıntı yapmaya...

Ben bu şeritte asıl sürat yapanlara karşıyım, Birkaç geri zekalı çıkıyor 4. vites gidiyorlar şerit boş diye ama en başta siviller, araç üstüne lamba takanlar böyle gidiyor onu söyleyim bu şeride kim girerse girsin durgun trafikte 2. vitesten yukarı gitmemeli, polisde sapak öncesi çevirme yapmamalı yahu adam zaten ileriden sapacak niye beklesin 30 dk trafikte,  böyle olunca arkadan gelen 30 dk bekliceğine 45 dk bekliyor bırakında sapanlar sapsın yollar rahatlasın...Herkesin işi gücü var suyla da çalışmıyor ki araç , dünyanın zararı... Ama sapağın hemen sonrasına denetimi koyacaksın hakkını yedirmeyeceksin kimsenin...

Bakın Amerikalılar aciliyeti olanlar için neler düşünmüş, motosikletde ve araçda en azından 2 kişi varsa araçlar en sol şeritten gazlayabiliyor , bu şeritlere de HOV yada Car Pool Lane diyorlar...(şeride girmek için partner alanlar var yanına  :) )

Birde paralı şerit yapmışlar, sıkışıklık durumuna göre parası artıp azalıyor...

Yani demek istediğim asıl trafik sıkışıklığına çözüm üretmeli bırakalım milleti internete youtube a koymayı, bunu yapsak yapsak geleceğimiz nokta daha iyi videolar yapmak olur , örnek Malezyalı kardeşimizin yaptığı gibi (ne güzelde yazmış plakaları , üşenmemiş)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu olayı  bizim milletimize anlatamayız, o kadar kaliteli değiliz henüz. :) Kontrol olmadıktan sonra hiç işleyeceğini sanmıyorum. Artı böyle geniş bir yol bizde yok malesef.

Pilot bölge olarak Topkapı - Aksaray arası da en sağ şerit, şehir içi otobüsler için tercihli yol yapıldı. Sarı çizgi ile boyayıp ayırdılar şeridi. Amaç sadece otobüslerin bu şerit üzerinde gitmesini sağlamak, kenara park etmiş araçları onca senedir çözüm bulamadıkları için park etmelerini önlemek.

Ama kurallara uyuluyor mu derseniz hayır. Otobüsler diğer şeride çıkıyorlar. Normal araçlar bu şeridi kullanmaya devam ediyorlar. Park edenler hala park etmeye devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne güzel işte bizdede  bişeylere başlanmış ve yenilere başlamakta her zaman yarar var ki yavaş yavaş millet alışsın, bakılırsa Amerikada yollar daha geniş ama araç sayılarıda ona oranla daha fazla, ilk videoda bahsettiği üzere artan trafikleriyle beraber 6 şerit olan yolları dar gelmiş ve yeni 4 şerit daha ilave ederek toplam 10 şerit olmuş, bir tanesine de Car Pool gibi bir çözüm denemişler...

Elbette orda ki kurallara da farklı yorum getirenler yok değil :) Bakın İtalyan araca 2. kişiyi nasıl bulmuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi Murat Kazanasmaz'ı tanıyor musun bilmiyorum ama radyo dinleyen çoğu İstanbul'lu çok iyi tanır. Yıllardır radyo programlarına bağlanıp İstanbul yol durumu verirdi. Zamanla terfi etti ve İBB TKM(Trafik Kontrol Merkezi)'nde iyi bir konumda şu an. Emniyetle de sıkı fıkı..

Yollanan fotoğraflarla beraber genellikle aracın o anki konumunu da bildiriyor insanlar (Avcılar Topkapı yönü, Sefaköy Mevki, saat 15 suları gibi..). Eğer fotoğraftaki araç bir firmaya aitse (Şirket aracı, servis aracı, vb.) firma ile irtibata geçiyor ve hem firmaya hem de eminiyete durumu bildiriyor. Araç hususi ise direkt olarak emniyete bildiriyor ve cezai işlem yapılıyor.

Yani uzun lafın kısası, deliliyle beraber ihbar oluyor ve tam yerine ulaşıyor.

Tanıyorum evet.

Yani diyorsun, delil olunca, haşırt dı bilekbord, öyle mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre, bizim halkımız malesef cezadan anlıyor. Video , fotoğraf v.b. ne gerekiyorsa yapılmalı ki insanlar yaptıklarının bir cezası olduğunu bilsinler.  Ümraniye'den Altunizade'ye giden tüneli bilirsin EDS koyulana kadar emniyet şeridini kullanan kullanana idi ama şimdi çok azaldı.

Bir tane de Acıbadem - Ataşehir bağlantı yoluna konulmalı. Çok sık kullanıyorum o yolu ve emniyet şeridi ek şerit haline gelmiş orada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

:) EDS şeritleri paralı şerit gibi bişey zaten, acelesi olan mecbur cezasına razı giriyor ... Polisde iyi yönetiyordu bu işi taki bir iki sürat yapan cahilin sebep olduğu düşük orandaki kazalardan sonra millet tepki gösterinceye kadar, ama ne oldu sonuçda bu iş Cehennemdeki Türkler fıkrasına döndü, "ben bekliyosam o da beklesin" muhabbeti, yani trafik niye akmıyor çözüm üretilsin diyen öneri sunan duydunuzmu...

Gönül ister ki millet bu duyarlılığı vergisini öderken de göstersin, ödemeyeni ihbar etsin,kaçak elektrik kullananlar içinde yapılsın bu ihbarlar (http://bugun.com.tr/kose-yazisi/169584-kkbedeli-makalesi.aspx ) her faturanın yaklaşık %10 unu kaçakçılara bağışlıyoruz...

Emniyet şeridi keyfi kullanımını azaltmak için EDS  daha da yaygınlaştırılabilir, cezasına razı olan da girsin, orda kamera dururken millet de uğraşmasın milleti kameralamaya , boşuna stres yapmasın kendine... Ceza oranıda gelişmiş ülkelerdeki oranlamadan farklı olmasın, Amerikada birçok eyalet de hafif trafik cezaları Usd 180 Acil Durum Şeridi (Emniyet Şeridi) de Usd 180, herkes mecbur kalır girebilir birgün, gün gelir ambulans Polat Alemdarın Range'i de olur vatandaşın Şahin'i de , ne alıcaksın adamdan, arabasını mı bıraksın şeride girdi diye  :) ..

Valla trafikten gına geldi evi taşıdım 6 aydır yürüyerek gidiyorum işe ( bu da bi çözüm önerisi :-) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Video yu izledim kaza olduğu bariz belli olduğundan arkadaki çoğu araç şeride girmemiş, yalnız ilk etapda ne olduğunu anlayamayanlar , kenardan geçerim otobandayım devam ederim Ankaraya zannedenler girmiş emniyete ancak kaza büyük gidemeyince sıkışmış kalmışlar ... Şimdi millet bi hata yaptı peki bunun telafisi yokmuydu arkadaşlar ? Vardı elbet, bu araçlarda geri vites yokmu ?.. Şeride giren aracını pekala geri alabilirdi, geri gitmeyi bilmeyen bayanların arabasını çekmeye yardım eden çok trafikte, alsınlar araçları geri  diğerlerinin yanına yanaştırsınlar, yollar yeterince geniş 3,60 m bir şerit, Mazda 3'ün genişliği 1,75 m 0403 otobüs 2,5 m yani 3 şeritlik yola 5 araç rahat rahat sığıyo böyle durumlarda... Bakın bazıları ne güzel yanaştırmış aracı emniyet şeridini açmış...

Devlet bu işi güzel yönetiyor arkadaşlar, yasak olmasına rağmen motosikletlerde bugüne kadar hep emniyetten gidiyordu  polis  bişey demiyordu her zaman ...

http://www.uzmantv.com/motosiklet-suruculerinin-emniyet-seridini-kullanmasi-dogru-mu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emniyet Şeridi: Otoyol veya diğer bölünmüş karayollarında, arıza hallerinde ya da acil yardım ve kurtarma amacıyla kullanılmak üzere belirli kurumlara ait araçlarına ayrılmış olan ve yol eksenine paralel oluşturulan bölümü ifade eder.

Bu konuda çok doluyum, aşağıda tonla hakaret ve kötü söz mevcut.

Ben polis olsam, durdururum emniyet şeridindeki aracı. Alırım anahtarını. Bir de saat tutarım,  yarım saat sonra teslim ederim anahtarını. Bunu sadece 1 gün uygulasalar, emniyet şeridi ayısı kalmaz memlekette.

Emniyet şeridini haksız yere kullanan herkes için her defasında hakkımı haram ediyorum.  Çoğu yerde hiç trafik olmayacakken, sadece emniyet şeridi y.vş.klarının şeride tekrar girmesi ve şeritleri kaydırması yüzünden boşu boşuna trafik oluşuyor.

Bence bunun hiçbir izah edilecek yanı yok. Emre'nin söyledikleri ise beni hayrete düşürdü. Nasıl yani? Emniyet şeridini hakkı olmadan, benim ve diğer yüzlerce insanın hakkını yiyerek, üstüne benim beklememe sebep olarak ihlal eden adama göz yumacağım. Sonra da meşhur cehennem fıkrasını örnek gösterip, olayı  "ben bekliyorum onlar da beklesin" seviyesine indirgeyeceğiz.

Son sözüm şudur: Hıncal Uluç'a katılıyorum. O şeridin adı o. çocukları şerididir.  Kendi söyleyeceklerim de var ama ebediyen uzaklaştırılırım.  :kafa:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben polis olsam, durdururum emniyet şeridindeki aracı. Alırım anahtarını. Bir de saat tutarım,  yarım saat sonra teslim ederim anahtarını. Bunu sadece 1 gün uygulasalar, emniyet şeridi ayısı kalmaz memlekette.

+1

Bu ne olduğu belirsiz kişileri para cezası kesinlikle durdurmuyor.

Eşimi almak için Ümraniye'den Kavacık'a oldukça sık gidiyorum ,Emniyet şeridini hiçbir zaman boş görmedim.Ara sıra polis duruyor ki onların da yeri belli.Polis o vatandaşa ceza kesiyor ,adam ceza makbuzu elinde tekrar emniyet şeridine girip yola devam ediyor.

1 -Bu kişiyi durdurup ehliyetine 6 ay süreyle el koyarsın

2 -Aracını 1 ay süreyle bağlarsın

3 -Minimum 5000 TL lik cezayı kesersin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende EDS'nin daha da yaygınlaşmasını ve insanların birbirlerinin hakkına daha duyarlı olmalarını dileyerek tavsiyelerimi özetleyeyim bari;

-emniyet şeridine girenlere küfür edip, boşuna stres olmayın günaha girmeyin zaten trafik yeterince sıkıntılı, içinizi ferah tutun arkadaşlar...

-enerjinizi ve vaktinizi daha hayırlı işlere harcayın, emniyet şeridi videosu , ihbar vs. kaç saatlik işler bunlar...

-kanun koruyuculara güvenin bırakın işlerini bildikleri gibi yapsınlar...

-kaza vardı yol kapalıydı , millet şeride girdi bi hata yaptı, bırakın  telafi etsin hatasını söyleyin geri gitsin yolu açsın, yada alın yanınıza aracı, yardımcı olmaya çalışın, aklı varsa hatasını anlar bidaha yapmaz belki...

Caydırıcılığı ne olursa olsun, herkesin kurallara tamamen uyduğu ideal bir toplum olabilir mi ?  birçok vatandaşı doğru yola soksanız bile insanın akli dengesi bozuğu var, anadan babadan geçme kronik kişilik bozuklukları olanlar var sürüsüyle,  bunlara kanun, kural işlemediği zamanlar olur... Bunlara kızıp kafayı duvarlara vurmayın, deliyle deli olunmaz arkadaşlar.

Bu gelişmişlik, modern yaşam tarzı akıllara zarar ,  Polis ne yapsın kimlerle uğraşıyor hergün...

http://www.bsm.gov.tr/aktuel/aktuel.asp?no=1443

http://www.e-psikiyatri.com/depresyon-eriskin-psikiyatri/bu-gelismislik-akla-ziyan-2/21554/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Emniyet şeridi ayılarına kesilen ceza tutarı 72.-TL idi biliyorsunuz. Bu ceza tutarı 650.-TL'sına çıkıyormuş. Ve ayrıca çok sık bu şekilde trafik yiyen sürücülerin, sigorta poliçesi yenileme zamanlarında, primleri de arttırılacakmış. Umarım yürürlüğe girer bir an önce. Ve yürürlüğe giren bu kanunda uygulanır inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yıllardır Alem Fm'den Nihat Sırdar bu emniyet şeridini işgal edenlere savaş açmıştı. Onlara özel şarkılar çalıyordu, rahmetli Barışmanço'dan "Ayı" şarkısına eşlik ederek çalıyordu, programında.

Bu haberi de sabah ondan dinledim, büyük bir keyifle sundu. Yaklaşık 15 yıl önce annesinin rahatsızlanıp hastaneye kaldırılmasından dolayı, acil hastaneye gitmesi icap etmiş. Malum emniyet şeritlerini gereksiz yere işgal edenlerden dolayı çok geciktik hastaneye diyor. O gün bu gün savaşıyormuş.

Bir dönem emniyet şeridi magandaları için, iktidarsız sloganını başlatmıştı. Rtük'den bayağı bir ceza yedi hatta.

Sabah haberi mizahi anlatımla sundu. Cezalar 650.-TL'ile sınırlı kalmıyor, sürücü sigorta poliçesi bittiğinde yenilemek için acenteye gidiyor. Acentedeki müşteri temsilcisi, TC numarayı kontrol edip, sürücüye üzgünüm siz poliçenizi yan taraftaki "inden" yenileteceksiniz. :)

Çok geç kalınmış bir karar, dediğim gibi umarım sıkı bir şekilde uygulanır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen katılıyorum abi, bu cezanın da arttırılması lazım 72.-TL çok komik. Kaldıki sadece maddi cezayla da kalmamalı, kişi hakkında hukuki sürecinde başlatılması lazım. İstanbul Gebze, Gebze İstanbul arası her gün işe gidip, dönerken bu çakar ışıklı araçlardan kim bilir kaç tane görüyorum.

Her geçen günde sayıları artıyor bu tip çakar ışıklı araçlar. Kesinlikle sert bir yaptırımı olması gerekiyor. Ve polise bu konuda yetki vermeleri lazım. Örneğin geçen günkü Ankara'da kızılay başkanı yakalanmış. Sonra İstanbul'da Yıldırım Demirören. Kızılay başkanıyım benim aracımı durduramazsın, ceza kesemezsin...vs...

Gözlerinin yaşına bakılmaksızın cezalar verilmeli. Yüksek para cezaları, araçların trafikten men edilmesi, ehliyete el konulması, yasal hukuki sürecin başlatılması gibi yaptırımların olması şart.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence bu tip insanlara satılan motorinin, benzinin, silecek suyu antifrizinin ücreti bile arttırılmalı. Donunu bile alacaksın altından ki, bir daha bırak emniyet şeridini, sokağa bile çıkamasın...

Emniyet şeridi ayılarına kesilen ceza tutarı 72.-TL idi biliyorsunuz. Bu ceza tutarı 650.-TL'sına çıkıyormuş. Ve ayrıca çok sık bu şekilde trafik yiyen sürücülerin, sigorta poliçesi yenileme zamanlarında, primleri de arttırılacakmış. Umarım yürürlüğe girer bir an önce. Ve yürürlüğe giren bu kanunda uygulanır inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...