Jump to content

Emniyet Şeridi İhlaline Karşı Önlem

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu uygulamanın çakar lamba kullananlar içinde yaygınlaşmasını diliyorum.

Benimde kocam MV olsaydı bende çakar lamba kullanırdım.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/800730-hakan-sukurun-esi-de-yakalandi

Benim de akrabam Hakan Şükür. Adem ile Havva'dan gelmiyor muyuz ? Elbet bir yerde kesişir.

O zaman ben de çakar kullanıyorum bundan sonra :)

Yapılan iş doğru ama uygulama olmadıktan sonra işe yaramaz. Trafik slgortası primleri yediğiniz cezalara, yaptığınız kazalar vs göre değerlendirilmeli. Trafik ekipleri de görevlerini yapıp hatalı olan sürücülere cezaları kesmeli.

Aslında çok kolay şu trafiği düzene sokmak ama bunu yapacak kimse yok henüz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 94
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

19

• emregc

10

• İlhan

9

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

İşte olay budur :D

Eğer acil durum olmadığı halde emniyet şeridini kullanan sürücüler görürseniz anı fotoğraflayıp @ibbbeyazmasa ya da @4444154 kullanıcı profilleri üzerine gönderimi gerçekleştirebilirsiniz. Tabi göndermiş olduğunuz emniyet şeridi ihlal fotoğrafında şerit sisteminin ve aracın plakasının net bir şekilde gözükmesi gerekiyor. Bundan sonraki aşamada, vatandaşlar tarafından gönderilen fotoğraflar dikkate alınacak ve Trafik Müdürlüğü geçerliliği olan emniyet şeridi ihlallerine karşı gerekli yasal işlemi başlatıp, cezaları plaka sahibine doğrudan gönderecek.

http://www.pclabs.com.tr/2012/12/13/emniyet-seridini-ihlal-edenler-yandi-twitter-uzerinden-ihbar-sistemine-gecildi/

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dediklerime geliyorlar yavaş yavaş ama trafikte resim çekeceğiz, tweet atacağız derken öndekine çarpmayalım :)

Çalışmalar olumlu yönde ama yetersiz. Bana göre; trafik için özel bir birim oluşturacaklar. Sivil araçlar, kameralar ile donatılacak. iki kişi olacaklar biri aracı sürecek diğeri resim çekecek. Hatta bir cihaz vasıtası ile üzerinden yapılan ihlal ve plaka girildiğinde otomatik ceza makbuzunu resim ile beraber çıkartacak ve direk sürücüye verilecek. Veya adrese postalanacak. TC kimlik kartları değişiyor yakında. Bu kartlar banka hesapları veya kredi kartları ile ilişkili olacak. Ceza direk buradan düşecek. Veya kişinin yapacağı herhangi bir işlem, ceza ödemediği dolayısı ile engellenecek. (Örnek: Zorunlu deprem sigortası). Ayrıca araçsız sivil olarak bu iş için fahri müfettişler oluşturulacak. Bu kişilerde ellerinde fotoğraf makinesi gezecekler. Aslında yapılacak işlemler çok basit. Sadece kararlılıkla üstüne gitmek ve biraz çalışma gerektiren konular

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Türk insanı öyle eğitim felan anlamaz. İhlallere bakın çoğu lüks araçlar. Türk insanı cezadan anlar. Cezayı kestin mi bak nasıl azalıyor :)

Doğru, bizlerden geçmiş artık eğitemeyiz. Yeni gelecek nesili o şekilde yetiştirmek lazım ama bunun için önce eğitecek kişiler lazım :)

Bize dediğin gibi tek yapılacak yüksek miktarlarda ceza kesmek. Bir de bu cezalar yıllık ödediğimiz mtv, trafik sigortası ve kaskolara yansıması lazım. Sadece bununlada kalmayabilir örnekler çoğaltılabilir.

Bana devretseler şu işi. 1 ayda Trafik müdürlüğünü bütün bankalardan daha çok kâra geçiririm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ve hatta şöyle bir uygulama bile yapabilirler,

Emniyet şeridine giren araçların görüntülerini gönderen kişiye, ceza üzerinden komisyon mesala:)

Biz tedbirimizi alıp şu araç içi kayıt cihazını alsak mı ne !! :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

‎13‎.‎12‎.‎2012 at 16:13, İlhan1977 :

Ve hatta şöyle bir uygulama bile yapabilirler,

Emniyet şeridine giren araçların görüntülerini gönderen kişiye, ceza üzerinden komisyon mesala:)

Biz tedbirimizi alıp şu araç içi kayıt cihazını alsak mı ne !! :)

İşin özü aslında şu;

Çeşitli uygulamalar yapılabilir, çözümler üretilebilir. Ama asıl önemli olan bunu yapmak. Yıllar öncesinden yapılması gerekirken biz hala yapacağız. Bu düşünceyle gittiğimiz müddetçe hem gelişmekte vakit kaybederiz, hem olan bize olur.

Bir de mesela bu çözümleri ben düşünmeyeceğim. Ben vatandaşım ve vatandaşlık görevlerimi yerine getiriyorum. İlgili birimler tarafından bu uygulamaların düşünülerek hayata geçirilmesi gerekmekte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün sabah Nihat SIRDAR'da bu konuyla ilgili bir duyuru yapmış. Oda Murat Kazanasma'la konuşmuş. Bu konunun akibetini sormuş. Onu cevabı böyle bir uygulama yok demiş. Daha doğrusu var ama bir yanlış anlaşılma var demiş.

Emniyetin gelen fotoğraflar doğrultusunda, her hangi bir ceza yaptırımı yokmuş. Sadece ilgili fotoğraftaki araçların plakaları tespit edilip, adreslerine uyarı mektubu gönderiliyormuş.

Yani ceza kesilemiyormuş arkadaşlar. Cezayı takmayan adam, uyarı mektubunu ne kadar dikkate alır ki !!

Bu arada polisler, emniyet şerit ihlali cezalarını 650.-TL olarak kesmeye başlamışlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

TC kimlik kartları değişiyor yakında. Bu kartlar banka hesapları veya kredi kartları ile ilişkili olacak. Ceza direk buradan düşecek. Veya kişinin yapacağı herhangi bir işlem, ceza ödemediği dolayısı ile engellenecek.

Korkutucu bir durum, devletler küçülsün, özgürlükler artsın derken varacağımız nokta Büyük Birader herhalde Dünyacek....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu bana, Silivrili Stallonun, sandıra buldok ve vesli sınaypsla oynadığı " Cezalandırı" filminindeki geleceğin dünyasını hatırlattı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O dediğin Tom Cruise'lu olan sanırım...

Azınlık Raporu filmin adı. Cnbc-e de bir dizi vardı yakın zamanda işlenecek suçları önceden tespit edip duurdurmaya çalışan bir grupun maceraları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Azınlık Raporu filmin adı. Cnbc-e de bir dizi vardı yakın zamanda işlenecek suçları önceden tespit edip duurdurmaya çalışan bir grupun maceraları.

"Person of Interest"

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...